PORADNA SEXUOLÓGA ZEREX

Máte otázku a nevíte kde hledat kvalifikovanou odpověď? MUDr. Václav Urbánek, CSc. uznávaný odborník v oblasti sexuologie Vám odpovídá v naší poradně.

odborna-poradna

Plných devět let jsem v mém manželství míval dobré ztopoření a během té doby jsem v sexu vlastně nikdy neselhával. Ale v posledním roce to se mnou při pohlavních stycích jde hodně z kopce a nejméně desetkrát jsem už úplně vyhořel. Čím to může být?

Je mi teprve osmatřicet a milování se ze strachu už skoro vyhýbám.

Při vzniku výrazných poruch ztopoření penisu (odborně řečeno při vzniku erektilní dysfunkce) se může uplatňovat celá řada rozmanitých příčin, které se v mnoha případech různě kombinují. Podílet se mohou jednak faktory psychické, a to „nejistota z očekávání“, partnerské či manželské konflikty, nedostatek sebedůvěry a pokles nálady v důsledku stresu, deprese, situační či generalizované úzkosti.

A dále to mohou být faktory organické, v první řadě cévní (tepenné, žilní, popřípadě kombinace obou složek) a faktory pramenící z poruch nervové soustavy; dále příčiny místní neboli lokální včetně anomálií a zánětlivých onemocnění pohlavních orgánů, stavy po operacích (zejména prostaty), úrazy pánve, odchylky ve fungování žláz s vnitřní sekrecí. Dobře je znám vztah erektilních dysfunkcí k některým celkovým onemocněním, jako je zvýšený krevní tlak, cukrovka či povšechné kornatění tepen neboli ateroskleróza. Nezřídka se mohou uplatňovat vlivy toxické (nikotin u silných kuřáků, alkohol či jiné návykové látky) a lékové (například při nutnosti dlouhodobě užívat tablety proti zvyšování krevního tlaku).

V některých případech se nemusí v podstatě jednat o poruchu pohlavní funkce jedince, nýbrž situace může mít povahu spíše partnerského (manželského) sexuálního nesouladu uvnitř páru. Miroslave, nejcílevědomější postup asi bude, když ve svém bydlišti či kraji vyhledáte sexuologa nebo urologa, ten s Vámi Vaše těžkosti podrobně rozebere a vyšetří Vás i po stránce tělesné.

Často mám při milování dost rychlý výron semene. Předchozí partnerka se se mnou kvůli tomu rozešla a ta nynější je taky už nespokojená. Kamarád mluvil o užívání tablet na tento problém, ale to mi není sympatické.

Můžete mi poradit nějaký jiný prostředek, kterým bych trvání pohlavních styků dokázal prodloužit?

V takovém případě, Pavle, Vám může Váš lékař předepsat některý z místně znecitlivujících přípravků, kterými tedy docílíte přiměřeného snížení taktilní neboli dotekové citlivosti penisu. Aplikují se v tenké vrstvě na celý povrch žaludu pohlavního údu, a to s výhodou pod kondom. (Ten je, jak známo, tvořen latexovou membránou poskytující přídatný tlumivý efekt a také ovšem zabrání naprosto nežádoucímu znecitlivění pohlavních orgánů ženy.) V některých případech postačí anestezovat jen oblast uzdičky na mužské předkožce. Místně znecitlivující přípravky (čili lokální anestetika) vyrobená ve formě masti je zapotřebí na penis aplikovat přibližně třicet minut před souloží, ve formě gelu patnáct minut před souloží a ve formě spreje pouhých pět minut před souloží.

K dispozici je účinná látka trimecain jakožto přípravek Mesocain gel, dále látka lidocain pod firemními názvy Instillagel gel anebo Lidocain Egis sprej. Podle mých zkušeností vykazuje u pacientů v tom smyslu obzvlášť blahodárný účinek jednoprocentní až dvouprocentní mast cinchocainová. Tu sice v současné době žádná farmaceutická firma nevyrábí jakožto speciální preparát, ale lékárny ji na lékařský předpis připravují takzvaně „magistraliter“. Moderním přípravkem určeným k takovéto místní aplikaci je kombinace lidocainu s prilocainem ve formě spreje vyráběného s názvem Fortacin. Přesný postup použití je u každého firemního léčivého přípravku popsán v příbalovém letáku.

Pavle, musím ještě zdůraznit, že úplně nejzákladnějším předpokladem pro uvažované použití léčivého přípravku obecně k terapii předčasné (překotné) ejakulace je zajistění pravidelnosti v sexuálním režimu muže; jinými slovy, pravidelnosti i dostatečné častosti pohlavních styků. Je vhodné uskutečňovat je několikrát týdně. Pokud totiž mezi jednotlivými ejakulačními vybitími (zejména u jedince mladého) vznikne časový výpadek celotýdenní či třeba ještě podstatně delší, tak při následném pohlavním styku pak u každého muže nastoupí tendence k urychlení nebo dokonce k překotnosti ejakulace. To prosím není žádná porucha, ale fyziologická zákonitost.

Zdravím, mohu užívat Zerex klasik když užívám tabletky na tlak? Amlozek 10

Vaší otázce rozumím tak, že se léčíte pro zvýšený krevní tlak neboli pro hypertenzi. Pokud jsou průběžně naměřené hodnoty Vašeho krevního tlaku při léčbě přípravkem Amlozek 10 poměrně stálé a pokud je Vaše celková srdečně cévní zdatnost příznivá, pak můžete přípravek Zerex klasik bez obav užívat.

Užívání Zerex klasik bych naopak nedoporučoval  v případě, že by konkrétní hodnoty krevního tlaku u Vás hodně kolísaly, neboli byly výrazně nestálé. Taková situace však zřejmě není aktuální.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Moje máma je těžce nemocná. Má roztroušenou sklerózu a je odkázaná na invalidní vozík. Mám ji moc a moc ráda a starám se o ni, když přijdu ze školy. Táta odchází do práce večer, takže se u ní střídáme. Máma je skvělá a strašně si spolu rozumíme.

Nedávno jsem se zamilovala do kluka, se kterým bych chtěla chodit. Maminka by ale pak byla častěji doma sama a to mi dělá starosti. Mám se ho kvůli mámě vzdát?   Tereza

Milá Terezko!

Musím říct, že tě svým způsobem obdivuji, protože nejsi v lehké situaci a zatím ji zvládáš perfektně. Avšak neměla by sis tu otázku pokládat způsobem „buď a nebo“, čili maminka nebo kluk, ale spíš by ses měla ptát, jak tyto dvě oblasti skloubit dohromady. Láska přece není něco jako krajíc chleba, který musíš dělit; láska narůstá s tvou potřebou milovat a být milována. Proto neměj nadměrné obavy nebo zbytečné výčitky svědomí, že bys mamince partnerským vztahem s chlapcem ublížila, ale věci řeš vyloženě prakticky.

Třeba se s otcem domluv na ještě podrobnějším rozvrhu, kdy bude on moci maminku obstarávat a schůzky plánuj podle vaší dohody. Svěř se i svému klukovi. Pokud za něco stojí, měl by ti v tak nesnadné situaci vycházet vstříc.

V žádném případě se ale nevzdávej toho, co k tvému věku přirozeně patří. Kdybys sama sebe pořád odsouvala na poslední místo, mohla bys jednou skončit jako bytost zcela opuštěná. A teď by se tvá vnitřní nespokojenost asi brzy začala přenášet i do vztahu k matce.        

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den. Pane doktore prosím o radu. Jsem už starší ročník a užívám Zerex, je to výborný doplněk, jenže mám problém dosáhnout poněm vyvrcholení a moje babča po 15min. se jen modlí kdy skončím, prý už ji není dvacet aby měla nohy půl hodiny navrchu a tak další klání se vždy koná až po týdnu. Můžete mi prosím nějak poradit co stím? Tu radu ať si najdu mladou kobylku už znám. Díky za odpověď a přeji hezký den.

Těší mě, že produkt Zerex i Vy hodnotíte jako velmi kvalitní. A předpokládám, že si nekupujete Zerex extralong; ten totiž, jak známo, přispívá k oddálení ejakulace. Pokud Vaši ejakulační latenci v nežádoucí míře prodlužuje (jak píšete) i Zerex klasik, popřípadě i Zerex ultragold, pak doporučuji tento prozaický postup: Jakmile Vám Vaše žena naznačí, že by v souloži raději už nepokračovala (vhodné je třeba mít předem smluvený signál), tělesné spojení Vaší dvojice (bez projevů rozladěnosti) prostě ukončete.

Vaši ejakulaci v návaznosti posléze navodí a) žena prsty nebo ústy v rámci (možná i žertovné) párové sexuální hry; nebo b) Vy sám masturbačně, a to za přítomnosti ženy, s bonusem její případné verbální podpory; nebo c) Vy sám masturbačně, poté co se vzdálíte do sousední místnosti, abyste se na cíl vyvrcholení náležitě soustředil. Odhaduji, že vzhledem ke kolísání mnoha vesmírných jevů bude průběh jednou takový, podruhé onaký. A děkuji za veselou formulaci Vašeho dotazu.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobry večer, chtěl sem se vás optat jaky lék bys temi poradil je mi 24let a mám problém z erexi a predcasnou ejakulaci dekuji za odpověď

Není vzácností, že porucha ztopoření a předčasná ejakulace se vyskytnou víceméně souběžně. Pokud jde o produkty značky Zerex, v prvém pořadí Vám navrhuji vyzkoušet účinek přípravku Zerex extralong. Nejedná se o lék předepisovaný na recept, nýbrž je to doplněk stravy.

Pokud jste ve Vašem mladém věku 24 roků v zásadě zdráv, není k užívání Zerex extralong žádná překážka. Budu rád, když mi po dobrání jednoho až dvou balení napíšete Vaši autentickou zkušenost s přípravkem.

Václav Urbánek

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli mohu užívat Zerex klasik?

Užívám léky na vysoký tlak 2 tablety denně. Tlak mívám 80-89/145-155. JInáč žádné potíže nepocitůji. Moje erekce bývá hodně krátká cca 2-5 minut ato jen při mazlení. Děkuji za odpověď

Jirko, na obdobnou otázku odpovídám výše tazateli Josefovi, viz.

Hodnoty krevního tlaku, tak jak je uvádíte, během Vaší léčby nekolísají nijak výrazně - a to je příznivé. Pokud Vaše celková srdečně cévní zdatnost není v podstatné míře snížena, můžete Zerex klasik bez obav užívat.

Vás i obecně všechny tazatele prosím, abyste mi do písemných dotazů pokud možno uváděli konkrétní názvy Vámi užívaných léků. Tak mi poskytnete více informací pro uvážení a formulování mé odpovědi.

Václav Urbánek

Nemám cit na konci penisu a z toho důvodu nedojdu k vyvrcholení a nemohu ejakulovat asi 4 roky.

K jednoznačnějšímu posouzení Vašeho problému bych od Vás potřeboval o něco podrobnější informace:

Lze ejakulaci navodit cestou masturbace? Co té situaci říká Vaše partnerka? Kolik je Vám let? Co lze upřesnit o Vašem zdravotním stavu?

Obecně platí, že léčebně ovlivnit stav zvaný ejakulace opožděná a ve Vašem případě (dle Vašeho popisu) ejakulace chybějící, to vůbec není snadné. Existují dokonce případy, kdy se to nepodaří vůbec. Zachovejte si však jistou dávku optimismu. Pokud se Vám popřípadě podaří ejakulovat při účinné a současně šetrné masturbaci, snažte se pak podobný postup přenést do párové (nácvikové) situace s Vaší manželkou či přítelkyní. V tom směru ji požádejte o součinnost, bude-li ochotna.

Rozhodnete-li se pro originální potravní doplněk Zerex, ve Vašem případě preferujte jeho modalitu s názvem Zerex ultragold. (Zásady užívání včetně případných omezení  uvádím v rámci naší internetové poradny Zerex v článku MODERNÍ PODPORA SEXUÁLNÍHO ZDRAVÍ.)

Pokud by tyto postupy nevedly k úspěchu, pak se bez váhání objednejte do ordinace sexuologa (popřípadě urologa) poblíž Vašeho bydliště; ten provede podrobný rozbor, jehož důležitou složkou bude i tělesné vyšetření.

Václav Urbánek

V manželství se nám narodila dcera Marcelka. Jsou jí už dva roky a je úplně zdravá. Chtěli bychom se teď s manželkou snažit o druhého potomka. Můžeme nějak ovlivnit, aby to byl kluk? Dušan, 31 let

Dušane, volba pohlaví dítěte jakožto součást plánovaného rodičovství je ovšem jen v částečné a nejisté míře možným cílem, nikoli tedy dosažitelným s určitostí.

Tradovaná opatření směřující k početí plodu mužského pohlaví: 1. koitální abstinence v období před ovulací (tj. před periodickým uvolňováním vaječné buňky z vaječníku), nechráněný pohlavní styk časovat pouze přímo na ovulační termín, 2. před stykem výplach pochvy roztokem jedlé sody (přibližně dvě polévkové lžíce sody do litru vody), 3. dosažení vyvrcholení u ženy buď současně s orgasmem manžela, anebo před orgasmem manžela, 4. hluboké zavedení pohlavního údu v pochvě v okamžiku výronu semene, 5. soulož zezadu neboli koitální poloha „a´ tergo“.

Podle očekávání zhruba opačného rázu jsou postupy zvyšující pravděpodobnost početí plodu pohlaví ženského: 1. v průběhu menstruačního cyklu ustat v pohlavních stycích dva až tři dny před ovulací, 2. před souloží výplach pochvy roztokem octa, tedy mírně(!) okyselujícím prostředkem (přibližně dvě polévkové lžíce octa do litru vody), 3. žena nemá dosáhnout orgasmu, 4. v okamžiku ejakulace jen mělké zavedení penisu v pochvě, 5. klasická koitální poloha „tváří v tvář“.

Jak známo, všechny výše uvedené rady vycházejí z předpokladu, že se spermie nesoucí chromozóm X svými vlastnostmi značně odlišují od spermií nesoucích chromozóm Y. Dovedným a systematickým uplatňováním a dodržením prezentovaného návodu prý zvýšíte pravděpodobnost kýženého neboli vámi preferovaného pohlaví zplozeného potomka z rovnovážných padesáti na osmdesát až pětaosmdesát procent. Což stojí za to.

Přese všechno jsem se v životě setkal s celou řadou rodin, posléze už téměř zoufalých, do kterých tvrdošíjně přilétají samé vrány, anebo naopak výhradně čápi.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den je mi 21 a mám problém s nervozitou. Nedávno jsem si našel novou přítelkyni a když spolu jen tak ležíme v posteli tak erekci mám , mám ji i ráno nebo i když se "snažím sám" =D ale když se k tomu sexu schyluje tak prostě na mě přijde ta nervozita dole se to podělá, přitom se mi vážně libí takže ani popravdě nevím proč jsem nervozní taky vypadám dobře, chci se zeptat o radu a jestli by mi mohl zerex pomoc PS napadlo mě jestli to nemůže být tím že mi na holkách moc nezáleželo ale na ní jo, protože jen se známostma na jednu noc jsem problém neměl Děkuji

Z Vašeho výstižného popisu plyne, že je u Vás přítomna erektilní dysfunkce čistě psychogenního původu. Po několika částečně neúspěšných pokusech o pohlavní styk nebo dokonce po několika úplných selháních ztopoření Vámi uváděná nervozita, přesněji řečeno psychologická nadstavba, se vynořuje zcela zákonitě a může během dalších týdnů ještě narůstat. A máte pravdu - příroda nám přichystala zákon schválnosti: Čím více jsme krásou erotického protějšku fascinováni, čím více se naň citově navážeme, tím mohutněji naše tzv. „nejistota z očekávání“ může naši sexuální funkci (přechodně) ochromit. Pokud usoudíte, že je Vaše přítelkyně povahově schopna kvalitní empatie, neboli vcítění se do Vašeho rozpoložení, se vším se jí otevřeně svěřte. A požádejte ji a vysvětlete, že by záležitosti velmi prospělo po nějakou dobu upřednostňovat párové nekoitální sexuální aktivity směřující k orgasmu jejímu i Vašemu; neboli preferovat intimní mazlení a erotické hrátky bez vlastního tělesného spojení.

Klasické souloži se úplně vyhýbat nemusíte, ale prozatím ji ve Vašem párovém scénáři ponechte až na druhém místě jakožto „nepovinnou“ a jen když „bude příroda nakloněna“. A Zerex nepochybně užívat začněte: Nejdříve Zerex klasik jedno až dvě balení a poté (podle vývoje situace) nejspíš přejdete na Zerex ultragold. Pravděpodobnost, že se Vám sexuální soužití s touto atraktivní partnerkou postupně podaří vyladit k oboustranné spokojenosti, považuji za vysokou.

Václav Urbánek

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, jak by se dal řešit problém, který popisuji . Pro doplnění, je mi 53 roků. Při styku s partnerkou , kdy ona potřebuje prodloužit pohlavní styk, aby dosáhla vyvrcholení, tak u mně začne opadavat erekce, nebo úplně zmizí, aniž by u mně došlo k ejakulaci. Co s tímto problémem a je možné ho řešit pomocí nějakého přípravku, nebo to může být nějaký problém v mé hlavě, ve stresu. Předem děkuji za radu a přeju hezký den. Josef

Při jakékoli nedokonalosti pohlavního styku bývá psychická složka přítomna, vytváří se tzv. psychologická nadstavba.

Věnujte se s partnerkou dotekové předehře poněkud jednostranně, to znamená ještě před zavedením penisu do pochvy se vynasnažte dotekově navodit u partnerky výrazně vyšší hladinu sexuálního vzrušení, než jaká bude souběžně přítomna u Vás.

Využívejte Zerex klasik jedno až dvě balení; poté bude vhodné navázat balením Zerex ultragold. Pokud by takovýto postup nestačil, může Vám kterýkoli lékař, jenž zná Váš zdravotní stav, uvážlivě předepsat některý z léků. Pamatujte, že můžete ženu k vyvrcholení dovést nekoitálně také v rámci dohry, neboli po skončení (klasického) tělesného spojení.

Václav Urbánek

Petr (14:21) Dobrý den je mi 30 let a začal jsem mít problémy s erekcí. Dříve jsem ty problémy nemíval a mám z toho obavy. Změny jsem pocítil od posledního sexu s partnerkou, který skončil fiaskem. Od té doby jsem z toho psychicky špatný a bojím se aby to nemělo trvalejší následky. Nemohu totiž dosáhnout pevné dlouhodobé erekce. Je také pravda že jsem v minulosti i často masturboval.. Proto se chci zeptat na váš názor jestli to může mít i trvalý ráz. A také jestli bych třeba neměl zkusit arginin nebo něco podobného. Léčím se však s vysokým krevním tlakem a tak se bojím zkoušet něco aby mi to neublížilo. Děkuji

Začnu tím, že z minulosti častá masturbace se určitě nepodílela na nynějším zhoršení Vaší sexuální funkce. Když třeba některý z pokusů o pohlavní styk dokonce „skončí fiaskem“, jak píšete, jednotlivé neúspěchy nepřeceňujte, vždyť člověk není stroj. Podstatné u Vás je, že hypertenzní choroba (neboli dlouhodobé zvýšení krevního tlaku) sama o sobě působí žel proti ztopoření. A navíc erektivitě neprospívají i některé z medikamentů běžně (a ovšemže v zásadě nezbytně) k léčbě vysokého krevního tlaku ordinovaných. Proto se neostýchejte na svou sexuální (erektilní) dysfunkci Vašeho ošetřujícího lékaře upozornit; není vyloučeno, že k léčbě Vaší hypertenze on bude moci zvolit lék jiný než dosud.

Jinak Vaši sexuální funkci by nejúčinněji podpořil některý léků. Je-li to pro Vás ohledně cestování proveditelné, telefonicky se ke mně eventuálně objednejte do pražského Sexuologického ústavu (kontakty naleznete na internetu) a záležitost, včetně vyšetření tělesného, spolu vyřešíme v ordinaci.

Václav Urbánek

Dobry den, mam problem mensi. Je mi 20 a jeste jsem nemel sex. Spis mam malé sebevědomí, nevíte jak ho zlepšit ? A zajima je jaka je optimální velikost pro sex neboli co se považuje za malý penis. Deluji za pomoc Jakub

Chci věřit, že krásný věk dvaceti roků nevnímáte jako nějaký hendikep pro zahájení párového sexuálního soužití. Jak rád bych já byl na Vašem místě - dvacetiletý! K podpoře sebevědomí mám pro Vás pět jednoduchých rad či zadání:

1. Napište si na list papíru, co všechno se Vám v životě už povedlo.

2. Též si napište přehled, kdy se Vám v komunikaci s lidmi – zejména pak s dívkami – (nadprůměrně) dařilo a takové situace si představově připomínejte, tedy jako kinofilm.

3. Formulujte si takzvanou cílovou větu, ta nutně musí být v přítomném čase, např. „V sexuální oblasti jsem úspěšný“. Tuto či podobnou (Vámi zvolenou) větu vyslovujte nahlas a rozhodným tónem mnohokrát (alespoň padesátkrát) během každého dne; s vizuální představou, že kvalitní pohlavní styk jste už uskutečnil.

4. Klidně partnerce předem sdělte, že intimních zkušeností nemáte mnoho.

5. S partnerkou předem promluvte o vhodné antikoncepční metodě; kondom mějte pro jistotu po ruce. – Ačkoli nějaké přeměřování penisu jistě není cílem, za dolní hranici „normy“ v jeho klidovém neboli měkkém stavu považujeme rozměry 60 x 22 mm.

Jenom pro zajímavost dodávám, že sexuologové znají i pojem „pravý mikropenis“; ten má rozměry malíčku dětské ruky.

Václav Urbánek

Má si dívka své panenství uchovávat do manželství? Leckteré ženy se v dnešní době chtějí vdávat až kolem třiceti. A co ty, které se třeba nechtějí vdát vůbec? Jozef, 24 let

Zatímco v právním smyslu znamená panenství nepoškozený stav panenské blány neboli hymenu, ve významu přeneseném jde o chybění či naprostý nedostatek jakýchkoli sexuálních zkušeností ženy. (Totiž i pouhý erotický polibek může být chápán jako určitá sexuální zkušenost.) Většina lidí vnímá jako sexuální aktivitu především klasický pohlavní styk čili soulož.

Nabídka forem či podob lidského sexu je ovšem mnohem bohatší: hlazení, líbání, mazlení se, dotekové dráždění (stimulace) erotogenních zón těla a dokonce třeba i párové aktivity autoerotické.

Z odborného sexuologického hlediska a stejně tak svým osobním názorem nejsem zastáncem „slibu čistoty“ v podobě ústního či písemného prohlášení a rovněž tedy nejsem podporovatelem (mezinárodního) veřejného hnutí s názvem „Opravdová láska počká“.

Vzpomínám si, že právě takovéto postoje začaly být před cirka jedenadvaceti lety hodně zdůrazňovány zejména v USA, a to s argumentací filozofickou a náboženskou; třebaže tu je zapotřebí individuálně a do určité míry respektovat. Již sám název zmíněného hnutí však naznačuje, že v řadě případů může být ve hře nepřiměřená idealizace budoucího partnera (partnerky) a následně někdy i nedostatek tolerance vůči němu.

Jozefe, za nejpodstatnější pro celou záležitost pak považuji myšlenku, že touží-li mladí lidé uzavřít přirozeně manželství pokud možno celoživotní, pak by rozhodně neměl jeden druhého při vstupu do takového dlouholetého svazku (s odpuštěním) „kupovat coby zajíce v pytli“.

Jinými slovy, se sexuálními funkcemi a preferencemi  i  s takzvaným sexuálním scénářem  svého protějšku by vzájemně nevěsty a ženichové měli být předem dobře obeznámeni, a to jistěže nejen cestou rozhovorů. Proto předmanželské sexuální soužití  páru při vážné známosti doporučuji jakožto velmi vhodné a potřebné, ba takřka nezbytné.  

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

mám parkinsonovu chorobu, mohu užít zerex? děkuji

Mám od Vás jen jednu jedinou informaci. Přesto se domnívám, že Zerex vyzkoušet a užívat můžete. Až si přípravek opatříte, ukažte jej prosím – včetně písemného složení – Vašemu stálému neurologovi, který o Vás pečuje po stránce základního onemocnění, tj. Parkinsonovy nemoci. Budu rád, když mi časem popřípadě napíšete, jakou jste se Zerexem učinil zkušenost.

Václav Urbánek

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás, zajímá mě, jestli mohu užívat tablety Zerex, když jsem měl zánět prostaty. Děkuji za odpověd'. Michal Novotný

Doplněk stravy Zerex určitě užívat můžete. Tím spíš, že formulaci Vašeho dotazu chápu tak, že zánětlivé onemocnění prostaty je časově už za Vámi a jinak že jste v zásadě zdravý člověk.

Václav Urbánek

Dobrý den. Jmenuji se Ladislav (31) a mám o 4 roky starší partnerku. V současné době máme problémy se sexem, hlavně z mé strany. I když sex máme cca 20-25 za měsíc, často se mi stává, že nemůžu dosáhnout vyvrcholení a někdy dochází i k menšímu ochabnutí. Vím, že psychicky na tom nejsem zrovna nejlépe, (hodně pracuji kvůli financím a mám spousty vedlejších činností i sportovních koníčků + vůbec nemám čas na relax) K tomu jsem slabý kuřák, piju kávu a alkohol jen příležitostně (pivo/víno) a vím že ke změně životního stylu jen tak nedojde. Bohužel přítelkyně nechce slyšet o mé onanii, to se cítí ponížená, a vadí ji moje neschopnost dosáhnout ejakulace. Vím že do postele se s problémy neleze, ale některé věci prostě nejdou vypustit. Myslíte že by ZEREX tento problém částečně vyřešil, nebo i jiný vyrobek, či rada, která by mi v mojí situace pomohla? Za odpověď předem děkuji.

Dotaz jsem pochopil tak, že ztížení (opoždění až chybění) ejakulace u Vás v minulosti spíše nebývalo; a to by byla okolnost příznivá. K ovlivnění této poruchy žel neexistuje žádný lék působící specificky neboli přímočaře a cíleně. Nicméně doplněk stravy Zerex vyzkoušejte; trpělivě dle návodu využívejte alespoň jedno balení Zerex klasik a pak v návaznosti alespoň jedno balení Zerex ultragold. Z popisu účinků je Vám jasné, že rozhodně nebudete užívat Zerex extralong. Vaši poměrně vysokou častost pohlavních styků určitě snižte (alespoň na přechodnou dobu), nejlépe na cirka jen dva styky týdně; toto opatření by mohlo pomoci. Troška kávy, alkoholu a cigaret (jak píšete) tu poruchu nezpůsobuje.

Pracovní zátěž je těžké omezit, že, ale ty spousty vedlejších činností náležitě „proškrtejte“; nelze přece ve všem fungovat na 150 procent. Pro Vaši dvojici opatřete knihu profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., „Sexuální starosti a radosti“; pod vlivem této skvělé příručky i Vaše partnerka možná rozšíří repertoár sexuálních (párových) aktivit pro ni přijatelných. A vhodné je také vyzkoušet, zda se k nespecifické podpoře Vašeho ejakulačního reflexu osvědčí tablety Yohimbinu; ty Vám může na recept předepsat sexuolog, popřípadě kterýkoli lékař.

Václav Urbánek

Dobrý den, prosím Vás, zajímá mě, jestli mohu užívat produkt Zerex, když jsem měl nádor varlete. Děkuji za odpověd'.

Je vysoce pravděpodobné, že po léčbě nádorového onemocnění i nadále docházíte na odborné kontroly. (Souvislosti časové nejsou z Vašeho dotazu zřejmé.) Vůči užívání produktu Zerex v zásadě nemám žádné námitky. Avšak než si Zerex zakoupíte, seznamte prosím s tímto záměrem jmenovitě toho z Vašich ošetřujících lékařů v bydlišti, který byl a je o Vašem minulém i stávajícím zdravotním stavu nejpodrobněji informován.

Václav Urbánek

Dobry den.mam dotaz...posledni dobou mam problem s potenci...objednal jsem si Zerex na zkousku....mam dojem ale ze jde spise o psychicky problem,pomuze mi Zerex??dekuji za pripadnou odpoved

Většina případů erektilní dysfunkce má původ ve více než jedné příčině. Jinými slovy, poruchy ztopoření dosti často vznikají vícefaktorově či multifaktoriálně. I u těch mužů, kde je erektilní dysfunkce dána hlavní příčinou organickou, možno říci tkáňovou, se při málo úspěšných pokusech o pohlavní styky zákonitě přidružuje individuálně různě veliká psychická nadstavba.

Je srozumitelné, že v případech dysfunkcí majících příčinu „čistě“ psychickou, tedy bez prokázaného podkladu organického, je možnost příznivého ovlivnění stavu poměrně nejsnazší. Pravděpodobnost, že pravidelné užívání některé z modalit produktu Zerex Vaši erektivitu zlepší, považuji (i s přihlédnutím k těmto souvislostem) za značnou až vysokou. Ostatně mezitím jste účinnost produktu Zerex asi už sám prověřil. Pro přesnost ještě připomínám, že Zerex není lék v pravém smyslu slova, nýbrž je to potravní doplněk tonizující sexuální funkce.

Václav Urbánek

beru denně 1 tabletu na ředění krve "Warfarin Orion 5 mg", mohu užívat tablety ZEREX?

Léčebné ovlivňování krevní srážlivosti Warfarinem je záležitost citlivá a nesmírně důležitá. V obecném povědomí možná převládá představa, že když se doplňky stravy kupují bez lékařského předpisu, že by vlastně žádnému uživateli neměly uškodit. Váš moudrý dotaz ukazuje, že takový pohled by přece jen byl povrchní a nemístný: V seznamu potravin s vysokým obsahem vitaminu K, tedy potravin rizikových pro uživatele Warfarinu, jsem nalezl pojem „řeřicha“. A v produktu Zerex klasik je obsažena řeřicha peruánská neboli Maca.

Nejednotně pak některé prameny uvádějí nevhodnost ženšenu (obsaženého v Zerex extralong), ale i dalších bylinných, vitaminových a minerálních produktů, právě pro uživatele Warfarinu. Nejspíš Vás, vážený tazateli, zklamu, ale při léčbě Warfarinem tudíž doporučuji žádný z produktů Zerex (ať už klasik nebo extralong nebo ultragold) NEUŽÍVAT! Tu možnost ohrožující komplikace zdravotního stavu, pramenící ze změn krevní srážlivosti, nechceme ani v nejmenším riskovat.

Václav Urbánek

Dobrý den, snažíme se s manželem otěhotnět a léčíme se v centru asistované reprodukce. Máme naplánovaný časovaný styk od lékaře (já budu brát hormony na ovulaci a injekci na prasknutí folikulu) a po ní máme cca 36 hodin se aktivně snažit, aby došlo k otěhotnění. Manželovi je 40 let, je zdravý. Hledáme výrobek na zlepšení erekce, aby vydržel častější styk, cca 3x denně 3 dny. Doporučil byste nám zerex? Nemůže mít negativní důsledky na zdraví manžela? Manžel je zdravý, má jen astma. Běžný styk cca 1x týdně je bez problémů, ale když je často, např. 3x týdně, tak už je problém někdy s erekcí. Je to běžné v 40 letech? Děkuji. R.

Inu, proti užívání některého z produktů Zerex Vaším manželem, byť on je (jen) astmatikem, nemám sebemenších námitek, Zerex je pro něho bezpečný. Nicméně bez nadsázky a ironie jsem naprosto překvapen a udiven sdělením, že byste snad měli „za úkol“ uskutečnit během tří dnů (dle Vašich slov) devět klasických souloží. Je to vůbec reálné? Opravdu jste se v centru asistované reprodukce s manželem nepřeslechli? Moje akademická polemika zde však není to hlavní. Samozřejmě i já se (už několik desetiletí) obírám odbornými pojmy, jako je „krytí koncepčního optima“ apod.

Mimochodem, pohlavní styky takzvaně „na povel“ mohou být z psychologického hlediska svízelnější, ale Vy dva to překlenete Vaší touhou po děťátku. Nižší spolehlivost erektivity ve věku kolem čtyřicítky je vcelku běžným jevem, někdy se v té souvislosti mluvívá o sexuální krizi mužů středního věku.

Těžiště mé odpovědi zní takto: K podpoře erektivity pro další Váš měsíční cyklus si manžel popřípadě může nechat od kteréhokoli lékaře (ovšemže po náležité konzultaci v ordinaci) předepsat některý inhibitor fosfodiesterázy typu 5.

Václav Urbánek

Dobrý den chtěla sem se zeptat...mám přítele bude mu letos 41 mě je 48.Je dibetik 2 stupně mame problém v sexu nebavi ho to nemá zajem a když tak jednou za měsíc a to jen ručně -žadna předehra polibek nějakej naznak prostě nic odbijem to rukama a tot vše když mu řekneu že si to mužem zopakovat tak mě odbije jestli sem se nezbláznila je dost chladnej nemá rad polibky pohlazení od něho nemužu ekat někdy v posteli mě chytne za ruku aby se neřeklo na to mu kašlu nejsme male děti -vim že timto vyjadřuje sve pocity ale mě to nic neřika ja potřebuju vic ale marně jinak není zlej jenom mě to někdy štve když chci obejmout tak ma spoustu vymluv -najednou se potřebuje napit -jit na zachod atd prostě keci vim že to něma rad ale ason jednou za čas by to moh zkousnout není žadnej romantik když mu občas vyčistím žaludek tak někdy tu pusu da ale mě to připadne že to není z lasky že je to jen tak aby se neřeklo prostě někdy si řikam proč sme vůbec spolu-nejsem ten typ žensky co se vymlouva že ji bolí hlava nebo že předstíra orgazmus sem normalni da se říct že vyhovím ve všem ale toto mě dohani k šílenstvi -nechci to řešit nevěrou ale ubíjí to moc je línej něco podniknout sam od sebe -radši kouka televizi nebo se vymlouva on to ví že ja bych chtěla ale nic s tím neděla jenom slibuje že někam zajde a nic možna je to tim že se stydí ale takhle nemůžeme žit je mladej co bude dělat teda v padesátce a to vím že sou chlapi na to daleko v tom věku o moc víc vykonějši děkuji za odpověd

Vážená tazatelko, je to trápení, viďte, tady je dobrá rada nad zlato. Mou prvořadou zásadou ovšem je nikomu svou odbornou odpovědí neukřivdit; a musíme si být vědomi, že Váš přítel by Vaše intimní soužití možná popsal úplně jinak, než Vy jste upřímně a podrobně učinila. Třebaže je Váš partner o sedm let mladší, jeho sexuální touha je mnohem slabší než Vaše. Tedy disproporce v páru. Neuvádíte, zda muž byl takový hned po Vašem seznámení. Cukrovka sice může (nikoli u každého diabetika) sexuální funkci výrazně oslabovat, ale neměla by takhle téměř anulovat jeho projevy blízkosti, příchylnosti a něhy. Prostě Vy a on jste asi každý „z jiného těsta“. Možná je Váš muž skvělý v mimosexuálních sférách života.

Teoreticky nesmíme opomenout ani takové varianty, že on si třeba užívá s některou jinou ženou (nepravděpodobné?), anebo že je jedincem homosexuálním. To ovšem takhle na dálku zjistit nemohu. Jak sama tušíte, v zásadě máte dvě možnosti: 1. S popsanou situací se smířit a jenom sledovat její další samovolný vývoj. To prosím není úplný nesmysl; existují některé ženy, jež by právě tak postupovaly. Avšak Vy mezi ně zřejmě nepatříte. Chápu, že Vaše míra tolerance je vyčerpána. 2. S vědomím rizika rozchodu neboli ukončení vztahu na partnera vyvíjet ve slušnosti a zdvořile racionální tlak.

Vaše úsilí může zahrnovat především tyto (postupně uplatňované) prvky: a) Pokud možno ve vyladěné atmosféře žádat partnera postupně o zodpovězení té či oné principiální dílčí otázky, jež Vás bolí. Pozor, rozhovor „o nás dvou“ je vždy rizikový. b) Opakovaně jej upozorňovat, že z uvedených důvodů (viz Váš popis) jej máte ráda stále méně a méně. c) Poprosit jej, aby on sám (nejlépe ale ve dvojici s Vámi) bez většího odkladu začal navštěvovat ordinaci sexuologa. d) Posléze jej poprosit, aby on s Vámi začal navštěvovat Poradnu pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Jistěže tomu vůbec není na překážku, že nejste oddáni. Ostatně, zmíněnou poradnu můžete navštěvovat i Vy sama, jakožto jednotlivec. e) Z cirka třiceti skvělých knih MUDr. Miroslava Plzáka, CSc., si teď opatřete a přečtěte tyto dva tituly: „Gordické uzly rovnoprávného párového dorozumívání“ a „Srdce zmámené láskou“. Partner je číst asi odmítne? V takovém případě se spíše nenápadně pokuste pro některé teze z těchto knížek Vašeho přítele třeba i nadchnout. (Ano, vězte, že předem není vyloučeno nic.) f) Pokud by však žádná ze snah a) až e) nepřinesla alespoň částečné zlepšení oproti poměrům nynějším, pak byste se měla odhodlávat k rozchodu.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, jmenuji se Radek Riedel, je mi 26 let, minulý rok jsem měl dopravní nehodu s krvácením do mozku. Dostal jsem se z toho, teď pravidelně cvicim i jim. Bohužel nedokáži dosáhnout plne erekce nebo když ano, tak jen na chvíli. Doktorka mi napsala nějaké léky, ale stojí 2700. Chtěl jsem se zeptat, jestli by mi pomohl váš lék? Je lepší ho požívat pravidelně i kdyz nesoulozim nebo stačí jen před. Myslíte, že by mohl mít trvalé následky zlepšení, abych ho nemusel brat po každé. Jsem přeci jen mladý. Předem díky za odpověď. Riedel

Blahopřeji, že rehabilitace po úraze celkově probíhá tak úspěšně. Pro přesnost připomínám, že Zerex (ve třech existujících modalitách, tj. Zerex klasik nebo extralong nebo ultragold) není lék v pravém smyslu slova, nýbrž je to potravní doplněk. Ano, Zerex užívejte, a to (v souladu s návodem) před každým sexuálním aktem, nikoli tedy pravidelně či každodenně. Jelikož byl v minulém roce Váš stav vážný (píšete o krvácení do mozku), o zamýšleném užívání produktů Zerex předem uvědomte Vašeho neurologa nebo traumatologa.

Zda se budou Vaše sexuální funkce zlepšovat plynule a natrvalo, to se teď nedá seriózně odhadnout. V každém případě by pro Vás byla vhodná taková partnerka, která příliš nelpí na spolehlivém ztopoření penisu, neboli která si potrpí i na sexuální hrátky bez vlastního tělesného spojení. A pokud se Vám nepodaří našetřit tu Vámi zmíněnou částku 2700 Kč, pozeptejte se Vaší lékařky, zda třeba nechce uvažovat o předepsání přípravku takzvaně generického; ten totiž bývá cenově daleko přístupnější neboli ne tak drahý.

Václav Urbánek

Dobrý den. Byla mi zjištěna cukrovka druhého typu. Jak prosím vás, předejdu případných komplikací při sexu. Zatím erekci mám normální. Cvičím, chodím na procházky. Snažím se dodržet zdravější stravu.

Postupujete správně. (Byť neznám Váš věk.) Možnost, že během let se Vaše sexuální funkce (erektivita) bude méně či více zhoršovat, je dosti pravděpodobná, ale nikoli jistá. To do určité míry platí i v případě nulových preventivních opatření. Pokud jde o Vámi dotazovanou prevenci, my doktoři v bílém plášti jsme „vesmírem“ nuceni pacientům leckteré věci zakazovat, což v principu nečiním rád:

1. Dbejte si na to, aby péče Vašeho praktického lékaře nebo diabetologa byla setrvalá, systematická, tedy aby ev. z nějakých provozních důvodů nedocházelo v péči k časovým výpadkům. A aby na případné větší výkyvy ve Vašich laboratorních hodnotách bylo pružně reagováno patřičnou úpravou v dávkování léků.

2. Mějte na paměti, že kouření cigaret neboli nikotinizmus se během desítek roků obrovsky záporně podepisuje na stavu a funkci veškerých cév. Přičemž cévní faktor je pro kvalitní ztopoření prvořadý. Avšak možná že právě Vy jste nekuřák.

3. Jedinci holdující alkoholu mívají ztopoření nespolehlivé a posléze mizivé. V prvé řadě mám teď na mysli „přeborníky – pivaře“. Takže od alkoholu se odtahujte. (Z abuzu jiných návykových látek Vás nepodezírám.)

4. Staří sexuologové správně připomínali, že klíčovým afrodiziakem je dostatek klidného spánku a pobyt plus pohyb (turistický či sportovní) na čerstvém vzduchu.

5. Tento bod Vás asi zaujme. Jste-li tak trochu „experimentátor“, investujte nejméně pět tisíc (či více) českých korun do zakoupení kvalitního a neporuchového podtlakového erekčního přístroje. Ačkoli je Vaše erektivita dodnes v pořádku, používáním zmíněné „vakuové pumpy“ (podrobný návod bývá výrobcem přiložen) můžete už nyní bezodkladně začít TRÉNOVAT prokrvování Vašeho penisu. Když touto mechanickou pomůckou i několikrát za den navodíte pevné ztopoření, velice tím budete procvičovat a podporovat funkčnost drobných cév pohlavního údu. Notně tak napomůžete zachování dobré sexuální funkce i do příštích desetiletí. (Pravda, v životě je máloco jisté.) A bylo by nejlépe, kdyby na výběr vakuové pumpy nějak dohlédl sexuolog nebo urolog z regionu Vašeho bydliště. Totiž pozor na to, že podtlakové erekční přístroje komerčně v prvém pořadí ke koupi nabízené (například v sexshopech a podobně) nebývají sice drahé, ale mohou se brzy porouchat.

6. Kromě klasických souloží s partnerkou pravidelně pěstujte i NEKOITÁLNÍ párové sexuální aktivity. (V této poradně o nich píši často.)

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

moze sa skombinovat tbl.bisoprolol na vysoky tlak s zerex tabl.dakujem.

Svou odpověď rozdělím na dvě vzájemně odlišné varianty: 1. Pokud přípravek Bisoprolol užíváte opravdu výhradně a jen proti zvýšenému tlaku krevnímu neboli hypertenzi, a to s příznivým kýženým efektem, tak v takovém případě nemám vůči souběžnému užívání produktů Zerex sebemenších námitek. 2. Avšak ta farmakologická situace může leckdy být složitější, totiž kromě hypertenze bývá účinná látka bisoprolol používána také při ischemické chorobě srdeční (angině pectoris) a při stabilizovaném chronickém srdečním selhání. Navíc má lék hned několik podob: Bisoprolol Mylan, Bisoprolol PMCS, Bisoprolol – Ratiopharm, Bisoprolol Vitabalans. Při takovýchto závažných eventualitách musíte o záruku požádat Vašeho předepisujícího lékaře, který podrobně zná Vaši dlouhodobou zdravotní dokumentaci. Ano, mohl bych vyslovit domněnku, že souběžné užívání výživového doplňku Zerex s kterýmkoli z existujících léčivých přípravků bisoprololu uživatele pravděpodobně nikterak nepoškodí. Avšak v lékařství se musí postupovat (pokud možno) najisto!

Václav Urbánek

Dobry den pane doktore. Obracim se na Vas s dotazem a sklopenou hlavou. Pred cca mesicem a pul jsem dobral 2 mesicni kuru anabolik. Nikdy drive jsem s nimi nemel co docineni. Bral jsem mužský pohlavní hormon. Ovsem po jeho vysazeni se od te doby trapim s nedostatecnou erekci a malou chuti na sex. Muzete mi poradit jak rychle veci a procesy ve svem tele mohu navratit k normalu? Predem diky. Lukas B. 31 let:

Z Vašeho (opodstatněně) provinilého tónu vysvítá, že k užívání mužského pohlavního hormonu jste se asi dostal jakýmsi bočným neboli nesprávným, neindikovaným způsobem? Je tomu opravdu tak? Věřím, že k takovému zjevně nerozumnému počínání se už znovu nevrátíte či neuchýlíte. Nyní podstupte u Vašeho praktického lékaře celkovou prohlídku, včetně prošetření veličin laboratorních. Avšak jsem ve Vašem případě docela optimistický. Odhaduji, že na Vámi popisovaném výpadku sexuálních funkcí se do značné míry podílí i vzniklá psychická nadstavba, včetně výčitek svědomí.

Nějaký briskně působící „kouzelný proutek“ teď asi nehledejte; on zřejmě ani neexistuje. Přidržte se tvrzení starých sexuologů, že nejlepším afrodiziakem je dostatek klidného spánku a přiměřený pohyb na čerstvém vzduchu. Též s přihlédnutím k Vaší věkové kategorii si myslím, že nebudou zapotřebí žádná jiná opatření, že během dalších dvou tří měsíců „přiroda“ Vaše sexuální fungování postupně pozvedne k normě. Pokud by se tak přece jen nestalo, v takovém případě se pak objednejte do ordinace sexuologa nebo urologa.

Václav Urbánek

Mám kámošku,která měla přítele a spolu mají 4.letou holčičku,ten ji poslal jeho penis a video jak si u toho dělá dobře,je tohle normální a může maminka holčičky tohle nahlásit na sociálce,že si nepřeje,aby jeho dcera se s ním stýkala?Jeho maminka pracuje v bordelu a ještě ho ve všem podporuje.Maminka holčičky se bojí,aby takhle jednou nedopadla i její dcerka. Děkuji za odpověd

Paní Magdo, informace mi posíláte jaksi „z druhé ruky“. Ta erotická videa v současnosti žel zaplevelují veřejný prostor. Pokud jsem Váš dotaz pochopil dobře, Vaše plnoletá kamarádka obdržela od bývalého partnera jednorázově (nikoli opakovaně) video zmíněného druhu. To od něho jistě není čin noblesní či chvályhodný. (Nepíšete, zda se ti dva dospělí rozešli vcelku přátelsky či naopak hodně dramaticky – což zdaleka není zanedbatelné.) Sociální pracovnici může Vaše kamarádka nahlásit, cokoli uzná za vhodné. Na druhou stranu se domnívám, že Vámi popsaná událost nic nevypovídá o tom, zda se ten pán ke své čtyřleté dcerce chová dobře či špatně. Víte, jsou i takové případy, že maminky malých dítek vystupují vůči otci dítěte s tvrzeními účelovými, někdy dokonce smyšlenými. Ani se nesetkávám s babičkami, které by svým čtyřletým vnučkám chtěly potažmo ubližovat. A vězte prosím, že se ve svém nazírání snažím být nestranný. Pokud snad je cílem Vaší kamarádky natrvalo zabránit bývalému partnerovi v kontaktech s dcerkou, pak nejspíš dříve nebo později přijde ke slovu právník a popřípadě i soudní znalec. Vy ani já nemáme dostatek validních podkladů k objektivizování předmětné situace.

Václav Urbánek

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je normální že můj muž 38 let má třeba 2x v týdnu samovolný výron semene ve spánku sám je z toho nešťastný neví co má dělat .Náš intimní život je v pořádku .Poradíte nám? děkuji předem za odpověď.

U Vašeho muže se jedná o noční poluce; leckdy mohou být doprovázeny erotickými sny, což ale není pravidlem. Ubezpečuji vás oba, že noční poluce jsou jev naprosto normální, tedy fyziologický, vyskytující se od doby pohlavního dozrávání s různou častostí prakticky u každého muže. Není tedy nejmenší důvod k pocitům rozladěnosti či dokonce k obavám. Rovněž tak není nejmenší důvod k jakýmkoli opatřením. Pokud byste jakožto dvojice zvýšili častost pohlavních styků, nočních polucí by možná ubylo, ani to však není pravidlem. Takže žádnou takovou instrukci vám nedávám. Lze do značné míry očekávat, že posléze až ve vyšším věku bude u Vašeho muže nočních polucí výrazně méně. On je možná „nešťastný“ z potřísněného prádla, ale dáte mi asi za pravdu, že fungující pračka si se skvrnkami poradí snadno.

Václav Urbánek

dobrý den. Nedostal jsem odpověd na otázku zda-li můžu brát zerex když beru lék na ředění krve Elikvíz a na tlak Prestarium v malých davkách.Děkuji

Vážený tazateli, svou odpovědí Vás nepotěším: Antihypertenzívum Prestarium v malé dávce by nám sice k případnému užívání potravního doplňku Zerex vůbec nevadilo. Avšak uvádíte též antikoagulancium Eliquis, Vašimi slovy lék „na ředění krve“. Totiž užívání kteréhokoli léčivého přípravku snižujícího krevní srážlivost bývá záležitost natolik citlivá, že rostlinné složky v tobolkách Zerex obsažené by mohly tuto jemně navozenou rovnováhu krevní srážlivosti narušit neboli ovlivnit škodlivě. A v krajním případě i navodit závažnou komplikaci zdravotního stavu, pro pacienta nebezpečnou a ohrožující. Z těchto důvodů je užívání kteréhokoli léku snižujícího krevní srážlivost jednou z mála situací, kdy tobolky Zerex zakazuji, neboli považuji je za žel výslovně a jednoznačně kontraindikované.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

lze zerex uzivat i pri diagnostikovanem vysokem tlaku a cukrovce??dekuji

Předpokládám, že od svého praktického lékaře, popřípadě od odborníka – specialisty, už (dlouhodoběji) užíváte léky jak proti zvýšenému tlaku krevnímu, tak proti cukrovce. Doplněk stravy Zerex obecně bývá organizmem velice dobře snášen. Jeho velkou výhodou je nulový výskyt jakýchkoli nežádoucích vedlejších účinků. Ano, můžete jej bez obav užívat. Je zapotřebí, abyste o užívání přípravku Zerex Vašeho praktického lékaře příležitostně informoval.

Václav Urbánek

Dobrý den , chtěl bych se zeptat jestli nevadí užívat Zerex extralong , když užívám antibiotika doxyhexal? Děkuji

V příbalovém letáku Doxyhexalu je uvedeno, že přípravek „zvyšuje účinnost a vyvolává nežádoucí účinky léků snižujících srážlivost krve“. Třebaže Zerex (extralong) není lék, nýbrž doplněk stravy, jeho bylinné složky by se ve spolupůsobení s Doxyhexalem (teoreticky) mohly uplatnit právě zmíněným nežádoucím způsobem. Proto doporučuji po dobu užívání Doxyhexalu Zerex raději neužívat. Ostatně terapie antibiotiky obecně, a tedy i Doxyhexalem, obvykle bývá poměrně krátkodobá.

Václav Urbánek

dobry den pane doktore jemi 51 roku mam pritelkyni a chtel bych se zeptat jakto ze pri kazdym sexu jsem po minute hotovej chtel bych vydrzet aspon pul hodiny je nejaka pomoc nerad bych aby si pritelkyne nasla jineho diky

Vámi nastolené téma shrnu do osmi hlavních bodů. Přičemž platí logická zásada „Z postupů prozkoušených preferovat ty, které se konkrétnímu páru či jedinci v praxi osvědčují“:
1. Striktně dodržovat častost ejakulačních vybití, a to nejlépe (pokud možno) každý druhý den čili obden. Neboli jak v partnerském páru, tak ev. i „single“ mít sexuální režim pravidelný.
2. Vyzkoušet rady tradované: Během soulože např. přenášet svou mysl k představám neerotickým, čistě prozaicko-pracovním. Někdo zařazuje do série kopulačních pohybů přestávky.
3. Některým (mladým) mužům pomáhá, když před večerním pohlavním stykem již třeba dopoledne onanují až do ejakulace.
4. Nejen z důvodů antikoncepčních používat kondom; neboli využívat tlumivý mechanický vliv této latexové membrány.
5. Sexuolog či jiný lékař může k nanesení na žalud penisu, ovšemže pod kondom, předepsat tlumivou mast nebo gel nebo sprej.
6. Podle podrobného návodu popsaného v knize profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., „Sexuální dysfunkce – příčiny a léčba“ se ve dvojici s partnerkou věnovat univerzálnímu nácviku sexuálních funkcí, včetně takzvané stiskací techniky.
7. Mnoha mužům pomáhá výživový doplněk Zerex extralong. Užívá se jedna tobolka neboli kapsle jednu hodinu před sexuálním aktem; maximální denní dávka obnáší dvě kapsle.
8. Z nespecificky se uplatňujících medikamentů, sexuologem předepisovaných, nejúčinnější byl a je Anafranil. Nyní však máme už k dispozici výborný, moderní, naprosto cíleně působící léčivý přípravek – generickým složením dapoxetin, registrovaný pod firemním názvem Priligy.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, mám š přítelkyni dvou letou dceru a poslední rok nemá zájem o sex máme ho sotva jednou za 40 dní bere antikoncepci ale nerozumim proč nemá na sex chutě ani náladu a když už máme sex tak mi přijde že hi to nevzrušuje děkuji Vasek

Vzhledem ke dvouleté dcerce předpokládám, že jste poměrně mladý pár; takže Vámi uvedenou koitální frekvenci lze žel označit slovem mizivá. Obecně asi nejčastěji bývá ve hře kombinace vícero příčin. A Vy víte, že bych musel být skoro jasnovidec, abych na dálku „trefil“ ty pravé. Otevřeně Vám nastíním výčet možností, přičemž postupuji od těch častých a běžných k oněm vzácnějším až raritním:
1. Vaše partnerka je (ve smyslu může být) vytížena až vyčerpaná péčí o dceru i další příbuzné, pracovními povinnostmi a množstvím jiných starostí, popřípadě obtížemi zdravotními.
2. Její sexuální temperament (založení) byl od přírody vždy nízký. (Proti tomu ale svědčí dobrý zájem o sex po celý rok po porodu.)
3. Jako muž jste ji nikdy příliš nepřitahoval, popřípadě jste ji něčím zklamal či dokonce ranil.
4. Hormonální antikoncepce sexuální touhu u některých žen tlumí neboli snižuje, avšak u jiných žen naopak zvyšuje.
5. Nespokojenost s Vaším párovým sexuálním scénářem.
6. Nevěra ženy.
7. Menšinová sexuální orientace ženy; tedy nikoli heterosexuální.
8. V posledních letech se dílčí podskupina populace profiluje pod pojmem „asexuálové“ (viz na internetu); Vaši partnerku k nim neřadím.
– V zásadě máte prosím na výběr jen ze dvou doporučeníhodných postupů:
a) I po celém roce Vaší mužské sexuální nouze vydržet ještě v roli trpělivého a vnímavého pozorovatele. Je to postup zdlouhavý, avšak bezrizikový. Pokud jste na partnerce citově hodně závislý, preferujte jej. Přitom ve vší počestnosti Vám mohou informaci napovědět či spíše naznačit ženy z partnerčiny blízkosti: její kamarádka, sestra, matka apod.
b) Výhradně za emočně vyladěné, klidné atmosféry můžete partnerku přímo požádat o věcné vysvětlení, popřípadě své nároky na vysvětlení umírněně stupňovat. Je to postup sebevědomý, leckdy poměrně účinný, ale jindy pro další osud partnerského vztahu může být nebezpečný. Zdůrazňuji, že v páru každý rozhovor „o nás dvou“ je víceméně rizikový. Pokud partnerka rázně odmítne takové téma rozebírat, bylo by asi taktické opět se stáhnout do role láskyplného pozorovatele. Avšak, jak už jsem zmínil, Váš postup bude značně odviset od míry Vaší citové angažovanosti ve vztahu, ovšemže s výrazným přihlédnutím k Vašemu otcovství.
MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mého muže. Před několika lety prodělal cévní mozkovou příhodu, která nezanechala žádná viditelná tělesná omezení, trpí jen občasnými změnami nálad, lehkou depresí, je unavený. V sexuálním životě došlo v posledním roce k jisté stagnaci, která se projevuje nechutí k sexu a občasnými problémy s erekcí. Během noci k erekci dochází. V současné době je po operaci břišní aorty, užívá léky na vysoký tlak a na ředění krve. Zajímalo by mě, zda jsou popisované problémy v sexuálním životě důsledkem těchto popisovaných zdravotních problémů a také zda může být případný pohlavní styk po takovém zákroku nebezpečný. Prosím o radu, zda existuje nějaké řešení. Děkuji za odpověď. 

Cévní mozková příhoda (CMP) obvykle do jisté míry mění osobnostní strukturu pacienta – jak sama popisujete. A neurologové někdy obrazně říkávají, že CMP připočte deset let věku. Žel u značného procenta postižených se CMP v průběhu dalších let dostaví znovu, někdy při nadstandardní zátěži fyzické nebo psychické. Ač neznám věkové poměry Vaší dvojice, soudím, že občasné projevy erektilní dysfunkce jsou u Vašeho muže způsobeny v prvé řadě hypertenzní chorobou; z hlediska zákonitostí krevního oběhu je to pravidlem. Také leckteré z léků užívaných proti zvýšenému tlaku krevnímu (neboli antihypertenzív) erektivitu tlumí; což bývá vytištěno v příbalovém letáku. Předepisující praktický lékař či internista by popřípadě mohl upřednostnit takové antihypertenzívum, jež erektivitu netlumí; taková příznivá volba ale není zdaleka u každého pacienta proveditelná.

Operaci břišní aorty ovšem považuji za událost celoživotně naprosto zásadní. Domnívám se, že míru mechanického, popřípadě i cirkulačního rizika během poklidného pohlavního styku může posoudit zejména nebo i výhradně dotyčný operatér, a to ve vztahu k rozsahu a datu operačního výkonu. Pro dokreslení, v roce 2008 bylo zveřejněno, že v důsledku víceméně samovolného poškození břišní aorty, vzniklého během práce na zahradě, zesnul skvělý zpěvák, pan Karel Hála, byť v pokročilém věku 74 let. (Podrobněji viz v jeho životopise na internetu.) Proto, ač jsem sexuologem, přimlouvám se, abyste se s mužem především radovali, třeba i každodenně, že operace dopadla zdárně. A v sexuálním soužití se prosím držte hodně zpátky, vše ponechte na pocitech i kolísajícím rozpoložení Vašeho muže, na řeči jeho těla. Odhaduji, že do ordinace odborného sexuologa on asi směřovat nebude, i když ani taková varianta není vyloučena. Tímto Vám sděluji svůj osobní názor; ovšemže nemusíte se mnou ve všem souhlasit.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobry den, je mi 23 let a mam problem ze se udelam cca po 3 minutach sexu..nekdy ani to ne. Chci se zeptat jak se to da resit ? Pritelkyne me neskutecne pritahuje a chci aby byla spokojena. nejake prasky ci gely co by mohli pomoct ?? dekuji

Nejspíš se podivíte mému sdělení, že odborníci (sexuologové a urologové) zaujali na mezinárodní úrovni arbitrážní stanovisko, že o sexuální dysfunkční poruchu s názvem předčasná ejakulace se jedná jen v případech, kdy ejakulační latence neboli časový interval od začátku dráždění pohlavního údu do výronu semene je kratší než jedna(!) minuta. Z tohoto zorného úhlu je Vaše ejakulační latence tříminutová docela přijatelná. Avšak plně s Vámi souzním, že hodně záleží na sexuální reaktivitě konkrétní ženy. Nelze asi očekávat, že křivka sexuálního vzrušení Vaší mladé partnerky bude při pohlavním styku směřovat k orgasmu rychle čili strmě. Proto bohatě rozvíjejte dotekovou předehru před vlastním tělesným spojením. Snažte se přitom, aby v aktuální hladině sexuálního vzrušení měla partnerka stále značný náskok oproti aktuální hladině Vašeho (mužského) sexuálního vzrušení. - Vámi nastolené téma shrnu do osmi hlavních bodů. Přičemž platí logická zásada „Z postupů prozkoušených preferovat ty, které se konkrétnímu páru či jedinci v praxi osvědčují“:

1. Striktně dodržovat častost ejakulačních vybití, a to nejlépe (pokud možno) každý druhý den čili obden. Neboli jak v partnerském páru, tak ev. i „single“ mít sexuální režim pravidelný.

2. Vyzkoušet rady tradované: Během soulože např. přenášet svou mysl k představám neerotickým, čistě prozaicko-pracovním. Někdo zařazuje do série kopulačních pohybů přestávky.

3. Některým (mladým) mužům pomáhá, když před večerním pohlavním stykem již třeba dopoledne onanují až do ejakulace.

4. Nejen z důvodů antikoncepčních používat kondom; neboli využívat tlumivý mechanický vliv této latexové membrány.

5. Sexuolog či jiný lékař může k nanesení na žalud penisu, ovšemže pod kondom, předepsat tlumivou mast nebo gel nebo sprej.

6. Podle podrobného návodu popsaného v knize profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., „Sexuální dysfunkce – příčiny a léčba“ se ve dvojici s partnerkou věnovat univerzálnímu nácviku sexuálních funkcí, včetně takzvané stiskací techniky.

7. Mnoha mužům pomáhá výživový doplněk Zerex extralong. Užívá se jedna tobolka neboli kapsle jednu hodinu před sexuálním aktem; maximální denní dávka obnáší dvě kapsle.

8. Z nespecificky se uplatňujících medikamentů, sexuologem předepisovaných, nejúčinnější byl a je Anafranil. Nyní však máme už k dispozici výborný, moderní, naprosto cíleně působící léčivý přípravek – generickým složením dapoxetin, registrovaný pod firemním názvem Priligy.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, je mi 70 let a užívám asi 20 let je jedny prášky a to na vysoký krevní tlak. Takže mám léčený vysoký tlak. Mohu občas použít 1 tabletu ZEREX ( balení 12 kapslí )- neublížím si tím ? Díky za radu.

Z Vašeho údaje, že po mnoho let užíváte stále tentýž lék (antihypertenzívum), vyvozuji, že jsou průběžně naměřené hodnoty Vašeho krevního tlaku při léčbě poměrně stálé. Pokud je i Vaše celková srdečně cévní zdatnost příznivá, pak můžete přípravek Zerex bez obav užívat. Jeho užívání bych naopak nedoporučoval v případě, že by konkrétní hodnoty krevního tlaku u Vás hodně kolísaly, neboli byly výrazně nestálé. Taková situace však zřejmě vůbec není aktuální. O výživovém doplňku Zerex byste měl informovat též Vašeho praktického lékaře.

Václav Urbánek

Co by vyléčilo předčasnou ejakulaci.Děkuji.

Vámi nastolené téma shrnu do osmi hlavních bodů. Přičemž platí logická zásada „Z postupů prozkoušených preferovat ty, které se konkrétnímu páru či jedinci v praxi osvědčují“:
1. Striktně dodržovat častost ejakulačních vybití, a to nejlépe (pokud možno) každý druhý den čili obden. Neboli jak v partnerském páru, tak ev. i „single“ mít sexuální režim pravidelný.
2. Vyzkoušet rady tradované: Během soulože např. přenášet svou mysl k představám neerotickým, čistě prozaicko-pracovním. Někdo zařazuje do série kopulačních pohybů přestávky.
3. Některým (mladým) mužům pomáhá, když před večerním pohlavním stykem již třeba dopoledne onanují až do ejakulace.
4. Nejen z důvodů antikoncepčních používat kondom; neboli využívat tlumivý mechanický vliv této latexové membrány.
5. Sexuolog či jiný lékař může k nanesení na žalud penisu, ovšemže pod kondom, předepsat tlumivou mast nebo gel nebo sprej.
6. Podle podrobného návodu popsaného v knize profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., „Sexuální dysfunkce – příčiny a léčba“ se ve dvojici s partnerkou věnovat univerzálnímu nácviku sexuálních funkcí, včetně takzvané stiskací techniky.
7. Mnoha mužům pomáhá výživový doplněk Zerex extralong. Užívá se jedna tobolka neboli kapsle jednu hodinu před sexuálním aktem; maximální denní dávka obnáší dvě kapsle.
8. Z nespecificky se uplatňujících medikamentů, sexuologem předepisovaných, nejúčinnější byl a je Anafranil. Nyní však máme už k dispozici výborný, moderní, naprosto cíleně působící léčivý přípravek – generickým složením dapoxetin, registrovaný pod firemním názvem Priligy.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Pane doktore mohu používat přípravek zerex klasik v kombinaci s leky na vysoký krevní tlak?

Neuvádíte žel NÁZVY léčivých přípravků Vámi užívaných. Ověřte si prosím, že Vámi užívané léky jsou pouze a výhradně proti zvýšenému tlaku krevnímu. Některý lék by totiž mohl mít účinek kombinovaný (neboli více různých účinků) a to by možnost mého souhlasu k přípravku Zerex zpochybňovalo. Pokud tomu tak není, dále pokud jsou průběžně naměřené hodnoty Vašeho krevního tlaku při léčbě poměrně stálé a pokud je i Vaše celková srdečně cévní zdatnost příznivá, pak můžete Zerex bez obav užívat. Jeho užívání bych naopak nedoporučoval v případě, že by konkrétní hodnoty krevního tlaku u Vás hodně kolísaly, neboli byly výrazně nestálé. Taková situace však zřejmě není aktuální. O výživovém doplňku Zerex byste příležitostně měl informovat též Vašeho praktického lékaře.

Václav Urbánek

Mohu použit "ZEREX" když beru tabletky na snížení tlaku? Děkuji. Přeji hezký den

Neuvádíte žel NÁZVY (popřípadě název jeden) léčivých přípravků Vámi užívaných. Ověřte si prosím, že Vámi užívané léky jsou pouze a výhradně proti zvýšenému tlaku krevnímu. Některý lék by totiž mohl mít účinek kombinovaný (neboli více různých účinků) a to by možnost mého souhlasu k přípravku Zerex zpochybňovalo. Pokud tomu tak není, dále pokud jsou průběžně naměřené hodnoty Vašeho krevního tlaku při léčbě poměrně stálé a pokud je i Vaše celková srdečně cévní zdatnost příznivá, pak můžete Zerex bez obav užívat. Jeho užívání bych naopak nedoporučoval v případě, že by konkrétní hodnoty krevního tlaku u Vás hodně kolísaly, neboli byly výrazně nestálé. Taková situace však zřejmě není aktuální. O výživovém doplňku Zerex byste příležitostně měl informovat též Vašeho praktického lékaře.

Václav Urbánek

Dobrý den.Je mi víc jak sedmdesát. Vyskoušel jsem ZEREX Klasik a Extra long.S oběma jsem byl celkem spokojen.Nyní užívám Ultralong,který nemá po využívání více jak poloviny kapslí vůbec žádný účinek.Bude lepší se opět vrátit k předešlému užívání? Děkuji.

A přitom všude čteme a jsme zvyklí uvádět, že právě Zerex ultragold je pro muže (Vaší) vyšší věkové kategorie nejvhodnější ze všech tří existujících modalit neboli provedení produktu Zerex. Takže Vaše dosavadní osobní zkušenost je v rozporu s poznatky a zkušenostmi obecnými. Odhaduji nejspíš kombinaci dvou spolupříčin, a to: 1. Každý lidský organizmus je do jisté míry „odlišný od ostatních“, neboli jedinečný. 2. Dost možná Vám do hry vstoupil nějaký nový, významný faktor a jeho existenci jste zatím nepodchytil a neidentifikoval. – Doporučuji: Zbývající takřka polovinu balení Zerex ultragold nejspíš trpělivě doužívat. Platí totiž, že obecně účinky působků leckdy mohou s časovou latencí dobíhat. A poté se navraťte k užívání Zerex klasik, popřípadě Zerex extralong; podle zlatého pravidla „Preferujme takové postupy, které se nám víceméně osvědčily“.

Václav Urbánek

Dobrý den pane doktore, při užití Zerexu klasik, jsem velice spokojen, ale bohužel jsem dostal alergickou reakci. to samé jsem měl i u přípravku Clavin. Mám zkoušet další přípravky? Mám obavu, že se to bude opakovat. Dékuji za odpověd´

Z Vašich slov cítím, že alergické projevy byly asi dosti výrazné. Pokud by byly jen lehounké, nejspíš by Vás od užívání potravních doplňků neodradily. U produktů Zerex máme přecitlivělost neboli výskyt alergické reakce na některou složku přípravku výslovně zařazené mezi kontraindikacemi neboli zákazy užívání. Byť to v praxi přichází dosti vzácně. Měl jste někdy v životě alergickou odezvu na lék předepsaný na recept? Troufnete-li si, mohl byste třeba zkusit „do třetice“ nanejvýš ještě jeden odlišný výživový doplněk, ne víc. Avšak hlavně se poraďte s Vaším praktickým lékařem (který Váš celkový zdravotní stav detailně zná), zda by nebylo na místě podstoupit zevrubné vyšetření specialistou – alergologem.

Václav Urbánek

Dobrý den Chci se zeptat je mi 16 let a předpokládám, že kvůli mé hlouposti z častého masturbování mi teďka pohlavní úd nefunguje jak má a buď nedosahuji erekce nebo jen málo silné erekce. Chci se zeptat co bych s tím měl dělat a popřípadě jestli není ještě díky mému věku nebezpečné užívat nějaké léky nebo doplňky. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Všem tazatelům poradny vykám, a proto i Vám, třebaže (názvoslovím sportu) jste v krásném věku dorostovém. Masturbace obecně naprosto není škodlivá a je přirozeným ventilem (přebývající) sexuální energie. Neboli určitě v tom smyslu netrpíte nějakou poruchou. Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy mladí lidé byli dokonce i v tištěných příručkách strašeni a psychologicky traumatizováni údajnými zdravotně poškozujícími či dokonce zničujícími následky onanie neboli masturbace neboli sebeukájení; to všechno byla tvrzení zcela neplatná, přesněji řečeno nesmyslná. Spíše jen pro (teoretickou) úplnost upozorním na tři modelové situace či souvislosti, ve kterých je podle mého mínění zapotřebí sebeukájení vnímat přece jen poněkud obezřetněji: 1. Jedinec by masturboval natolik nešetrně, že by si způsoboval poranění kožní, slizniční či jiná. 2. Masturbace by v rámci denního režimu byla natolik mnohočetná, cizím slovem excesívní, že by a) jedince příliš odváděla od plnění pracovních povinností či od dosahování cílů osobnostního rozvoje; anebo b) zejména u jedinců introvertně laděných by popřípadě mohla ztěžovat žádoucí navazování a konstituování partnerských vztahů. – Z přiměřeného, rozumného způsobu uvažování současně plyne, že každá z těchto tří zmíněných modelových situací se v životní praxi vyskytuje jen vzácně až výjimečně. – Co se týče problematiky Vašeho ztopoření, doporučuji opatřit si (v podobě tištěné nebo elektronické) skvělou knihu pana profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., s názvem „Sexuální starosti a radosti“. Ta bude mít pro Vaše sexuální funkce blahodárný účinek. Pokud byste si zakoupil například výživový doplněk Zerex, ono by se asi nic špatného nestalo. (Předpokládám, že celkově jste zdráv.) Avšak 1. Ve Vaší věkové kategorii je s takovým či podobným užíváním pramálo zkušeností. 2. Překvapím Vás konstatováním, že podle moderního českého práva spadáte až do osmnáctých narozenin, neboli do dosažení plnoletosti, do věkové kategorie „dítě“. 3. A hlavně odhaduji, že při aktuálním vstupu do sexuálního života posléze nebudete vůbec žádné podpůrné tobolky či tablety potřebovat.

MUDr. Václav Urbánek, CSc

Dobry den mam dotaz proč nemuzu stříkat muze to nejak mit vliv na psychiku ?

V naší poradně se věnujeme i dotazům formulovaným nepříliš salónně; hlavní je totiž věcná podstata. Nepochybně máte na mysli chybění výronu semene. (A v některých podobných případech se může jednat o ejakulaci „jen“ výrazně opožděnou.) Tato porucha bývá leckdy terapeutickým oříškem a k objasnění Vašeho případu je naprosto nezbytná docházka do sexuologické ordinace, kde bude problém detailně rozebírán, ovšemže včetně vyšetření tělesného. Roli hraje například i tak prostý údaj, jakým je věk pacienta. Diferenciálně diagnosticky je zapotřebí mužskou pravou anorgasmii odlišit od koitální anorgasmie, kdy je muž ejakulace schopen jen mimo soulož nebo masturbací. Avšak v každém případě považuji za jisté, že Vám semeno odchází (alespoň) při nočních polucích – s čímž se pochopitelně spokojit nechcete. Obecně k možným závažnějším příčinám předmětné sexuální dysfunkce patří porucha nervového zásobení pohlavních orgánů při periferní neuropatii anebo celkové neurologické onemocnění. (Jistěže nechci strašit.) Avšak ve hře může být také „pouhé“ podávání některých psychofarmak, konkrétněji antidepresiv nebo antipsychotik. Celkově je zmíněný stav pro Vás asi značně velkým stresogenním faktorem, nepředstavuje však zásadní ohrožení Vašeho duševního zdraví.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den , po dvaceti letech jsme se rozešli s manželem , posledních pár let nic nefungovalo. Potkala jsem človíčka , který mi byl velmi sympatický , po sléze jsem jej měla ráda a i on mě , samozřejmně , že je mezi náma i milování , náš vztah trvá již přes rok a stále se oťukáváme a i v té intimní stránce . Chtěla bych vědět , nebo znát názor , kde je chyba , problém , a z jaké strany . ? Náš začáteční pohlavní vztah byl poznávací a je i dál , zkoušíme různé polohy a i předměty ... Jenže pro mě je každé milování úplně jiné a moc hezké , při dotecích a různých polohách cítím vzrušení , vášeň a spousty věcí , které se mi líbí víc a víc a chci to vlastně se dá říci stále , myslím si , že je to následkem z manželství , kde vlastně ke konci vůbec nic nefungovalo a já se utlumila a vše to vzrušení , touhu , vášeň jsem držela v sobě , než jsem potkala přítele , tak jsem si myslela , že už nikdy se nedokážu milovat . Ale teď zjišťuji , že je to krásný , vzrušující atd. s partnerem si vyhovujeme i v běžném životě , jenže teď po milování , prostě cítím , že chci ještě a toužím po dotecích vzrušení atd. ještě . Jsme z toho docela vedle , protože nevíme co se děje , i když naše milování je s předehrou a trvá dlouho , nebo je to jen v zápalu vzrušení , vášně. Kde myslíte , že je chyba , nebo co myslíte , že by bylo ptřeba s tím udělat ??? Moc děkuji za radu

Děkuji za podrobné a autentické vylíčení Vaší párové situace. Jste až překvapena, nebo společně s Vaším stávajícím partnerem jste oba překvapeni, k jakému objemu, intenzitě, šíři i rozmanitosti se rozkošatila Vaše ženská sexuální kapacita. Z Vašeho textu mám dojem, že partner s Vámi vcelku dokáže držet krok; a je dobře, že máte po ruce i sanitární erotické pomůcky. Neustále rozšiřujete a zdokonalujete párový scénář Vašeho milování. A je dost pravděpodobné, že předchozí Váš půst byl spolupříčinou i předzvěstí nynější úrody. Já neshledávám ve Vašich sexuálních aktivitách a prožitcích něco, co by bylo potřeba korigovat či omezovat. Neidentifikuji žádný „problém“ či „chybu“. Téměř v žádné dvojici není míra sexuální touhy úplně rovnovážná, s tím si tedy přílišnou starost nečiňte. A promiňte mé následné vyjádření, totiž že určitě nejste žena chorobně hypersexuální, něco takového by se bývalo projevilo už v předchozích desetiletích Vašeho dospělého života. Bez nadsázky naopak usuzuji, že Vás i Vašeho partnera potkalo ve vztahové a sexuální sféře obrovské štěstí – což Prozřetelnost neumožní v průběhu života každému. Čili v současné době si tuto přízeň vesmírného Univerza oba labužnicky vychutnávejte. Přičemž nepouštějte úplně ze zřetele ani další Vaše priority a ambice – zejména ty příbuzenské a profesní. Aktuálně Váš partnerský pár nepochybně zažívá údobí erotické fascinace, toť odborný termín. Nehledejte „chybu“, nechejte tomu vcelku volný (byť rozumný) průběh. Údobí erotické fascinace u nikoho nemůže trvat déle než několik měsíců. Přeji Vám oběma, aby i po jeho odeznění Váš intimní vztah zůstal krásný. Avšak vězte, že postupně se vše přece jen přetransformuje do klidnějších kolejí. I v tom je příroda vlastně moudrá …

Václav Urbánek

dobrý den p.doktore.Je možné brát tento lék kdýž beru tablety na ředění krve a občas mám vyšší tlak. děkuji

Tážete se patrně na možnost užívání výživových doplňků Zerex klasik nebo Zerex extralong nebo Zerex ultragold. Občasné zvýšení tlaku krevního by překážkou nebylo, pokud kolísavost jeho průběžně naměřených hodnot není opravdu výrazná. Píšete o tabletách „na ředění krve“. Léčebné ovlivňování krevní srážlivosti (například Warfarinem nebo přípravky jemu podobnými) je záležitost citlivá a nesmírně důležitá. V obecném povědomí možná převládá představa, že když se doplňky stravy kupují bez lékařského předpisu, že by vlastně žádnému uživateli neměly uškodit. Takový pohled by přece jen byl povrchní a nemístný: V seznamu potravin s vysokým obsahem vitaminu K, tedy potravin rizikových pro uživatele Warfarinu, jsem nalezl pojem „řeřicha“. A v produktu Zerex klasik je obsažena řeřicha peruánská neboli Maca. Nejednotně pak některé prameny uvádějí nevhodnost ženšenu (obsaženého v Zerex extralong), ale i dalších bylinných, vitaminových a minerálních produktů, právě pro uživatele Warfarinu. Nejspíš Vás, vážený tazateli, zklamu, ale při Vámi uváděné léčbě „tabletami na ředění krve“ tudíž doporučuji žádný z produktů Zerex (ať už klasik nebo extralong nebo ultragold) NEUŽÍVAT! Tu možnost ohrožující komplikace zdravotního stavu, pramenící ze změn krevní srážlivosti, nechceme ani v nejmenším riskovat.

Václav Urbánek

Koupil jsem si zerex ultra gold .Mohu si dát pivo? Děkuji za radu.

Takovouto úderně stručnou otázečku si v průběhu doby položil asi už mnohý z uživatelů. Má-li být má odpověď plně zodpovědná, tak kupodivu poněkud váhám. Totiž výrobce tří výživových doplňků Zerex (klasik, extralong, ultragold) mezi svými upozorněními, která by z hlediska zdravotní bezpečnosti produktu měla být nepřekročitelná, mimo jiné uvádí (cituji): „Přípravek nekombinujte s alkoholem.“ Někdy se také setkáváme s vysvětlením, že konzumace alkoholického nápoje by snižovala kýžený efekt kapslí Zerex; k takovému tvrzení se mi zatím nepodařilo dohledat pádné podklady. Třebaže sám jsem téměř abstinent, ve vztahu k Zerex bych pivo, coby lehčí alkoholický nápoj, selským rozumem nezakazoval kategoricky. Ostatně Zerex se obvykle uživá jen v některé dny a jeho dávkování obnáší jednu, nanejvýš dvě tobolky v příslušný den. Takže k uplatnění pouhého jednoho až dvou žejdlíků zlatavého moku v některém mezidobí vidím dostatek příležitosti. Ponaučení „Zerex nekombinujte s alkoholem“ si v případě piva vykládám v zúženém významu, totiž aby výživový doplněk a pivo nebyly konzumovány současně nebo krátce po sobě. A přimlouvám se, aby šlo o pivečko výhradně nízkostupňové. Pokud by snad některý český či slovenský uživatel produktů Zerex učinil v celé této záležitosti zkušenost propastně odlišnou, rádi jeho vyjádření nalezneme v písemné tematické rozpravě.

Václav Urbánek

Dobry den rad bych se zeptal jsem ted s pritelkyni asi rok a posledniho pul roku vse bez problemu do ra rychla erekce i vydrz ale po delsi pauze 3tydny jsem se uvnitr dostal pod nejaky tlak a nemuzu se vzrusit vu ec ani sam nemam chut pritelkyne je z toho ma nervy a tak jsem si rikal ze bych zkusil nejaky ten "povzbuzovak" ma.smysl si to kupovat bude to mit nejaky rozdilny ucinek ? Diky predem za odpoved

Váš dotaz ode mne nevyžaduje odpověď složitou. Uvádíte, že ještě v nedávném údobí byly Vaše sexuální funkce kvalitní. Z toho logicky vyplývá, že Vaše nynější indispozice nebo dysfunkce velmi pravděpodobně nemá žádný takzvaně organický podklad. Neboli že Vaše cévy, nervy a tkáně zúčastňující se pohlavního aktu jsou v pořádku. Shodně s Vámi tedy usuzuji, že vzniklý problém pramení z Vašeho duševního rozpoložení a možná i z nějaké nevítané situační změny, která během Vámi zmiňovaných tří týdnů nastala a kterou momentálně nedokážete pojmenovat. Třeba ji osvětlíte až s odstupem času. Ubezpečuji Vás, že takováto psychogenně vzniklá sexuální dysfunkce nebývá závažná či těžká a výhled do budoucna je příznivý. A právě při těchto lehčích poruchách je uplatnění výživových doplňků značky Zerex (klasik nebo extralong nebo ultragold) nejpřiléhavější a nejefektivnější. Všechny konkrétní instrukce ke způsobu užívání naleznete v mém souhrnném článku, umístěném na webových stránkách Zerex. (Dal jsem mu název „Moderní podpora sexuálního zdraví“.) A druhotně i Vaše přítelkyně pak nejspíš pookřeje. Václav Urbánek

Je mi 54 let. Nedosahuji plného ztopoření údu a malého výronu spermie. Dost često mívám předčasnou erekci, čím nedochází k uspokojení partnerky. Děkuji za odpověď

Není vzácností, že neúplnost ztopoření a předčasná ejakulace se vyskytnou víceméně souběžně. (Pojem „předčasná erekce“ by byl chybný.) Co se týče produktů značky Zerex, v prvém pořadí Vám navrhuji vyzkoušet účinek výživového doplňku Zerex extralong. Pokud jste ve Vaší střední věkové kategorii v zásadě zdráv, není k užívání Zerex extralong žádná překážka. V rámci stránek „Zerex magazín“ si prosím vyhledejte a rozklikněte můj článek „Moderní podpora sexuálního zdraví“, kde se ke všem třem existujícím potravinovým doplňkům značky Zerex vyjadřuji zcela podrobně. Obecně Vás zřejmě zajímají medicínské možnosti léčby sexuálních dysfunkcí, tedy léky předepisované na recept a další postupy, tak jak je uplatňují sexuologové, praktičtí lékaři, lékaři z dalších odborností i kliničtí psychologové. Vy, stejně jako ostatní tazatelé, máte zde snadnou možnost prolistovat si s nevelkou časovou investicí dokonce desítky mých odpovědí, v nichž tato témata rozebírám, a to z nejrůznějších hledisek a zorných úhlů. Jak asi víte, v „Odborná poradna Zerex“ zodpovídám otázky českých tazatelů a v „Odborná poradňa Zerex“ otázky tazatelů slovenských. Pro Vaše samostudium tedy věcně považuji za důležité připomenout, že náplň těchto dvou textových souborů se vůbec nepřekrývá, třebaže dotazy plus odpovědi v nich zveřejňované se váží přirozeně k témuž ústřednímu tématu. Václav Urbánek

Jelikož jsem si už zakoupil prostředek Vimax a užívám ho asi 3 týdny,1 x denně,chci se zeptat jestli mohu s tímto preparátem kombinovat váš Zerex klasik..tedy hoďku před akcí a jestli mohu Vimax dobrat a pak přejít komplet na vaše přípravy..Koukal jsem na složení a je velmi podobné.. Nebo vysadit Vimax a předejít případným komplikacím?Podotýkám, že jednou jsem si nedávno vzal už váš Zerex ještě navíc a zkušenosti jsou dobré.Mohu případně vzít i dvě tablety před stykem?Myslel jsem pro opakovaný styk..aby byl účinek silnější.. Děkuji Milan 56 let v dobré fyzické kondici,myslím..

Zastávám vcelku logickou zásadu dva výživové doplňky spolu souběžně nekombinovat. Zejména proto, že v případě souběžného užívání kapslí Zerex (z USA) a pilulek Vimax (z Kanady) by se sečítala denní dávka těch látek, které jsou součástí obou produktů. Konkrétně mám na mysli kotvičník zemní a ženšen. A na mém postoji nic nemůže změnit ani odhad, že takové nadměrné užívání třeba hned nevyvolá zdravotní těžkosti, jak optimisticky referujete. Prostě je zapotřebí dodržovat instrukci, se kterou se i Vy sám určitě setkáváte všude – a to pravidlo zní „Nepřekračujte doporučené denní dávkování“. Vimax pills vysazovat nemusíte, v poklidu i s ohledem na Vaši peněženku jej doužívejte. Avšak teprve poté můžete navázat jedním ze tří existujících produktů Zerex. Jmenovitě tím, jenž uvážlivě upřednostníte, a to v souladu s hojnými průvodními informacemi, předkládanými na webových stránkách Zerex. Spokojte se prosím s doporučenou dávkou, neboli nezvyšujte si ji. O opakování pohlavního styku tentýž den příliš neusilujte, tím byste si ve Vašem středním věku zbytečně kladl laťku příliš vysoko. Avšak chápu, že Vás k tomu třeba vedou důvody „provozně organizační“? Možná si pomyslíte, že Vás příliš omezuji a „držím zpátky“. Vězte, že člověk vystupující v bílém plášti ani nemůže jinak. Václav Urbánek

Dobrý den, chci se zeptat. Je mi 24 a mam slabší výdrž. Většinou vydržím jednu erekci a pak to moc nejde. Co bych měl dělat?

Kapku si lámu hlavu, co znamená Vaše věta „ … vydržím jednu erekci … „? Inu, nejspíš přece jen na mysli máte sklon k předčasnému výronu semene. Vámi nastolené téma shrnu do osmi hlavních bodů. Přičemž platí logická zásada „Z postupů prozkoušených preferovat ty, které se konkrétnímu páru či jedinci v praxi osvědčují“: 1. Striktně dodržovat častost ejakulačních vybití, a to nejlépe (pokud možno) každý druhý den čili obden. Neboli jak v partnerském páru, tak ev. i „single“ mít sexuální režim pravidelný. 2. Vyzkoušet rady tradované: Během soulože například přenášet svou mysl k představám neerotickým, čistě prozaicko-pracovním. Někdo zařazuje do série kopulačních pohybů přestávky. 3. Některým (mladým) mužům pomáhá, když před večerním pohlavním stykem již třeba dopoledne onanují až do ejakulace. 4. Nejen z důvodů antikoncepčních používat kondom; neboli využívat tlumivý mechanický vliv této latexové membrány. 5. Sexuolog či jiný lékař může k nanesení na žalud penisu, ovšemže pod kondom, předepsat tlumivou mast nebo gel nebo sprej. 6. Podle podrobného návodu popsaného v knize pana profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc., „Sexuální dysfunkce – příčiny a léčba“ se ve dvojici s partnerkou věnovat univerzálnímu nácviku sexuálních funkcí, včetně takzvané stiskací techniky. 7. Mnoha mužům pomáhá výživový doplněk Zerex extralong. Užívá se jedna tobolka neboli kapsle jednu hodinu před sexuálním aktem; maximální denní dávka obnáší dvě kapsle. 8. Z nespecificky se uplatňujících medikamentů, sexuologem předepisovaných, nejúčinnější byl a je Anafranil. Nyní však máme už k dispozici výborný, moderní, naprosto cíleně působící léčivý přípravek – generickým složením dapoxetin, registrovaný pod firemním názvem Priligy. MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den mám dotaz.mam takovej problém mám přítelkyni s ditetem oba strašně moc Miluju. Ale píšu jiným holkám atd. Potřeboval bych poradit jak s tím přestat. Je dva strašně miluju. Mám třeba měsíc že nenapíše a pak se to veme objeví toho se chci zbavit. Potřeboval bych pomoci děkuji 

Vaše postesknutí je pro mne méně obvyklou výzvou, a tak použitelnost mých návrhů jmenovitě pro Vás si nechte projít hlavou. Neznám Váš věk; ani zda vy tři tvoříte víceméně oficiální či perspektivní rodinu. Celá mužská polovina lidstva dostala do vínku podvědomou sexuální strategii býti „rozsévačem“, tudíž nepřekvapuje, že ani Vy nejste bytostí principiálně monogamní. Touhu sbližovat se i s jinými krásnými ženami popisujete až jako (občasnou) nutkavou „závislost“. (Byť v odborné obci je pojem závislost vyhrazen pouze a jen působení látek.) 1. Má první rada je poměrně povrchní: Jakmile Vás přepadne (s možnými pro Vás důsledky hrozivými) nutkání kontaktovat jiné ženy, v tu chvíli vrhněte své soustředění, energii a úsilí na některý z Vašich dalších individuálních životních zájmů a vášní. Pro někoho jsou to blyštivé motocykly v nabídce, pro druhého nové CD-produkty populární hudby a pro někoho třetího pravidelná mše konkrétní církve. Přitom uznávám, že žádný z těchto a podobných typů obvykle nepředstavuje protiváhu úplně rovnocennou. 2. Obecně sexuální strategie žen se zpravidla naopak vyznačuje vysokou kritičností a náročností (čili selektivitou) při volbě partnera a kladením absolutního důrazu na prospěch dětí a na rodinné vazby. Já osobně bych proto značnou naději vkládal do vytvoření úmluvy s Vaší rodnou sestrou (máte-li), ale ještě (mnohem) lépe s Vaší matkou. V „situaci ohrožení“ pak kontaktujte jakožto předem domluveného spojence maminku, ta se zhrozí možné ztráty své babičkovské pozice vůči dítku Vaší přítelkyně a buďte si jist, že Vám choutky zatrhne. V žádném případě ovšem nehledejte spojence v nejlepší kamarádce Vaší přítelkyně. 3. Pokud by Vámi nastíněný problém přese všechno přetrvával, anebo se vracel (v čemž je příroda nesmírně silná, ba urputná), tak v takovém případě vstupte jakožto jedinec do péče Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Zeměpisně si z husté sítě těchto poraden vyberete na internetu. Můžete tam docházet i jako klient anonymní a jste oprávněn si zvolit, zda Vaším rádcem – terapeutem tam bude klinický psycholog pohlaví ženského nebo naopak mužského. Václav Urbánek

Dobrý den Trpím nemocí jež je známá pod nazvem peyronie mohl bych užíváním tohoto prokuktu očekávat zlepšení. Mám též diabetes 2 typu . Díky za odpověď.

V roli pacienta je právě Vám asi známo, že podstatou Peyronieho nemoci neboli plastické indurace (čili místního zatvrdnutí) penisu je vytvoření tuhé destičky čili plaku, a to v důsledku zmnožení vazivové tkáně. Plak objeví ošetřující lékař nebo i sám pacient už prostým pohmatem, nejčastěji na horní straně těla penisu. Typickými příznakem je vznik zakřivení penisu při erekci (obvykle směrem k břišní stěně). A méně pravidelnými příznaky je bolest při erekci plus popřípadě též erektilní dysfunkce. Celkově je tato choroba obtížně léčitelná. Užívání přírodních výživových doplňků Zerex by při této diagnóze (leckdy označované zkratkou IPP) myslím nemohlo přinést zlepšení. Zejména urologové mají až do současnosti vypracovánu celou řadu rozmanitých terapeutických postupů, uplatňovaných ale spíše individuálně, tedy případ od případu, a s nejistým výsledkem. Je to léčba tabletami nebo injekční nebo fyzikální (konkrétně ultrazvukem, popřípadě laserem); jakožto poslední metoda v řadě pak figuruje skupina postupů operačních. Povšechně nejsnáze dostupné je užívání tobolek vitamínu E (neboli tokoferolu, léčivý přípravek má název Vitamín E 100 mg kapsle); a souběžně taktéž kapek Secatoxinu forte. Přičemž účinnost vitamínu E ani Secatoxinu forte nebyla příslušnými klinickými studiemi potvrzena. Důležité je, aby každý nemocný s diagnózou IPP věděl, že pokud by se zakřivení jeho penisu začalo během krátkého údobí rychle zvětšovat neboli stupňovat (byť statisticky je takový akutní vývoj málo pravděpodobný), on musí bezodkladně na lůžkové urologické pracoviště spěchat a tam se podrobit operačnímu vyřešení vzniklé situace. Přičemž klasickým a asi nejčastějším typem výkonu je operace podle Nesbita. O případném dopadu cukrovky na mužské sexuální funkce se prosím dočtete snadným „listováním“ v mých poradenských odpovědích. Václav Urbánek

Dobrý den. Je mi 43. let a bohužel došlo u mne k k onemocnění srdce. Hypertronik,kardiak se stavem po těžkém selhání LKS -- EF: 16-20% ,PKS--EF:40% ,těžká systolická dysfunkce výrazně dilatované a remodelované LKS s normálním nálezem koronarogramu. Mám velký problém s erekcí - penis sice nachvíli stvrdne a poté opět povolí,sice né úplně,ale na milování z manželkou to nestačí. Neproniknu. Žena sice tvrdí ,že nevadí,že ji dokážu uspokojit i hrátkami,ale je poznat,že ji to také štve a mrzí jako mne. Můžete mi nějak prosím pomoci. Předem děkuji za jakoukoli radu. S přátelským pozdravem. Jiří

Děkuji za přesný výčet Vašich nálezů. Prosím o pochopení, že se ve Vašem případě na dálku neodvážím doporučit nějaké léky či jiné metody k podpoře ztopoření. Neboť mou prvořadou zásadou v roli doktora i píšícího rádce musí ovšem být věta: Pacientovi především neuškodit. O moderních léčebných možnostech při poruchách ztopoření neboli erektilních dysfunkcích se rozepisuji v mnoha svých odpovědích v rámci této poradny. Máte-li na to čas, prosím, pročtěte si je. Avšak, upřímně řečeno, způsob Vašeho sexuálního soužití s manželkou já bych vzhledem k závažnosti Vašich kardiologických nálezů ponechal beze změny. Jenom se táži či připomínám, zda s manželkou využíváte také takzvané sanitární erotické pomůcky; tedy k usnadnění sexuálního uspokojení ženy. Jejich široký sortiment je k výběru a k zakoupení v sexshopech. Pokud tedy jsou erotické pomůcky pro Vaši paní psychologicky přijatelné – a vlastně proč by ne, že. O nácvikových postupech k podpoře párové sexuální funkce byste se hodně dočetli v perfektních dvou knihách klinického psychologa, pana Prof. PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc.: 1) Sexuální dysfunkce – přičiny a léčba; 2) Sexuální starosti a radosti. Pokud byste si přál přece jen usilovat o změnu stávajícího stavu, v takovém případě byste samozřejmě musel(i) začít docházet do ordinace zkušeného sexuologa ve Vašem regionu. Ten by pak měl jakoukoli svou úvahu o případném předpisu léku nejdříve předložit k písemnému posouzení přípustnosti Vašemu kardiologovi, který o Vás pečuje trvale a dlouhodobě. Oni dva by spolu museli důkladně zvažovat, jakou míru fyzické zátěže v současné době běžně podstupujete a zvládáte – a tak podobně. Za sebe si však dovoluji zopakovat (výše již uvedené) stanovisko vysoce obezřetné a zdrženlivé, byť Vámi dvěma v poměrně mladém věku jistě nevítané. Přeji Vám a Vaší rodině hodně štěstí. MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, je možné užívat Zerex, když mám mírnou arytmii srdce? Užívám 1/2 tablety Betaloc ZOK 25mg denně. Je mi 57 let. Jinak se neléčím s ničím. Tlak je "učebnicový"

Jak víte, užívání produktů Zerex má své kontraindikace neboli situace zákazu. Mezi kontraindikace relativní patří onemocnění srdce obecně neboli jakékoli. Pro mne je v té souvislosti důležité, že píšete o srdeční arytmii MÍRNÉ. Ve vztahu k Vašemu popisu situace považuji užívání produktů Zerex, a to s přesným dodržováním doporučeného dávkování, za dobře přípustné. Avšak jelikož jste pacient – laik, mohla by ve Vašem popisu být chyba, jistěže neúmyslná. Proto věřím, že nebudete jako zbytečný alibizmus vnímat mé doporučení, abyste se záměrem užívat Zerex předem seznámil také Vašeho praktického lékaře, popřípadě Vašeho kardiologa. Oni dva mají o vývoji Vašeho zdravotního stavu údaje kompletní a zcela validní.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.  

Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda mohu užívat tobolky zerex pokud mám vyšší nitroocni tlak.Uzivam kapky xalacom. Děkuji 

Formulace Vašeho dotazu je v souladu se skutečností, že užívání produktů Zerex má své kontraindikace neboli situace zákazu. Vyšší nitrooční tlak mezi kontraindikacemi uváděn není. Zabýval jsem se též lékem, který užíváte, to jest Xalacom oční kapky. Ve vztahu k Vašemu popisu situace považuji užívání produktů Zerex, a to s přesným dodržováním doporučeného dávkování, za dobře přípustné. Avšak jelikož jste pacient – laik, mohla by ve Vašem popisu přece jen být nepřesnost či chyba, jistěže neúmyslná. Proto věřím, že nebudete jako zbytečný alibizmus vnímat mé doporučení, abyste se záměrem užívat Zerex předem seznámil také Vašeho praktického lékaře a nejlépe (pokud možno) také Vašeho lékaře očního. Oni dva mají o vývoji Vašeho zdravotního stavu údaje kompletní a zcela validní.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.   

Dobrý den pane doktore,, nevím, jestli jsem na správném místě. s partnerkou vedeme diskuzi o tom, zda je normální, že před milováním nebo mazlením vyžaduji přítomnost menstruační vložky v kalhotkách. Vzrušuje mne vše okolo menstruace, vždy se jedná o čisté, nepoužité hygienické potřeby .

Na adekvátním místě jste, neboť v této poradně se snažím zodpovídat takřka jakékoli dotazy vztahující se k lidské sexualitě. Zřejmě chápu správně, že Váš požadavek týkající se menstruační vložky je v platnosti pro kterýkoli den ženského cyklu (nejčastěji 28-denního). Akademická otázka by zněla, odkdy a v jakých souvislostech se tato erotická záliba do Vašeho psychosexuálního naprogramování či vývoje vtiskla. Odhaduji, že se uplatňuje už od zahájení Vašeho pohlavního života. S partnerkou „vedete diskusi“, což dost možná znamená, že ona předmětnou záležitostí příliš nadšena není. Váš případ musím zařadit pod pojem myzofilie, to jest (fetišistické?) zaměření na nečistoty na těle a na prostředky menstruační hygieny. (Bez ohledu na skutečnost, že osobně Vás přitahují vložky nepoužité.) Jedná se tedy o stav blízký fetišizmu, je to parafilie, tedy stav mimo normu, byť v zásadě neškodný. Mnou použité termíny Vás vůbec nemusejí lekat. A chci doufat, že ani Vaše partnerka Vám mou odpověď neotluče o hlavu. Pro Vaše párové intimní soužití vidím do budoucna jednu alternativu méně pravděpodobnou a  tu druhou pravděpodobnější:  1. Přítelkyně Vám trvale a neustále plní a plnit bude vše, co Vám na očích postřehne; Váš scénář nalezne uplatnění vcelku hojné, a to v harmonické atmosféře.  2. Dříve nebo později začne Vaše parafilní záliba přítelkyni poněkud zatěžovat, unavovat až znepokojovat. V takovém případě se svým scénářem brzděte a ani slovně jej už dále nerozebírejte. - O vymýcení této složky Vaší sexuální motivace ovšem neusilujte; to by se Vám asi nepodařilo. A partnerky se můžete obezřetně pozeptat, zda v její třinácté komnatě náhodou nefiguruje taky nějaká ta zvláštní libůstka coby sexuálně motivační signál. 

MUDr. Václav Urbánek, CSc.       

Dobry den mohu brat zerex 4 roky po infartu děkuji

Váš dotaz je správný, neboť pro užívání produktů Zerex coby doplňků stravy existují i kontraindikace neboli situace zákazu. Relativní kontraindikaci představují veškerá onemocnění srdce. Významná je nepochybně i skutečnost, zda infarkt srdečního svalu měl u Vás průběh těžší (byl většího rozsahu), anebo naopak průběh lehčí. Před víceméně ukvapeným užíváním produktů Zerex bych varoval samozřejmě zejména ty pacienty, u nichž se zmíněná srdeční příhoda udála časově během posledních šesti měsíců. Váš časový odstup od infarktu myokardu v délce čtyř roků považuji v tom směru za bezpečný. Pokud je Váš celkový zdravotní stav k dnešnímu datu stabilizovaný, můžete produkty Zerex (při přesném dodržování doporučeného dávkování) bez obav užívat. Splňte prosím i zásadu platnou obecně, totiž že o tobolkách Zerex budete předem informovat Vašeho ošetřujícího lékaře, tedy odborníka, který zná Váš případ dopodrobna.


Václav Urbánek

je mi 64 let Pane doktore je normální že nemám ejakulaci pokaždé ale orgasmus jo Díky

Jinými slovy, jen příležitostně se u Vás objevuje sexuální dysfunkce, které přísluší odborný termín anejakulace při orgazmu neboli „suchý orgazmus“. Existují dvě možné základní příčiny:


1. Ejakulace retrográdní, kdy semeno není vypuzeno močovou trubicí navenek, neboť odejde do močového měchýře. To se děje při narušeném fungování příslušných (vegetativních) nervů, nejčastěji v důsledku cukrovky.


2. Pravá anejakulace; do močové trubice není vypuzeno žádné semeno, třebaže (pocitový) orgazmus proběhne přiměřeně. Příčin může být celá řada, zejména pak užívání některých léčiv proti zvýšenému tlaku krevnímu (účinná látka guanetidin) či užívání některých psychofarmak; dále opět cukrovka, někdy také neurologické onemocnění, poškození míchy a ovšemže stavy po radikálně provedeném operačním odnětí prostaty. Věřím, že Váš dotaz nevznikl pouhým „nahromaděním“ pohlavních styků v krátkém časovém úseku? Přičemž faktor věkový rovněž není úplně zanedbatelný. Nechte si tedy projít hlavou, která z příčin mnou výše uvedených by se jmenovitě Vás mohla týkat. Zdůrazňuji, že občasný „suchý orgazmus“ není důvodem k obavám. Ostatně plození potomstva jste už nejspíš uskutečnil. Můžete vyzkoušet, zda se dosažení ejakulace poněkud neusnadní, když bude Váš orgazmus navozen v poloze vstoje a s plným močovým měchýřem.
Václav Urbánek

dobry den. pane doktore,mam pritele,je mu 66let,je statny,plny zivota.ale 2krat po sobe selhal,je mu trapne,ze me neuspokoji.ale ja ho miluji i tak.myslite si,ze to lepsi nebude?presto rika,ze je stale pri chuti,ale bohuzel.dekuji za odpoved

Šestašedesát roků není v dnešní době k sexuálnímu soužití přespříliš vysoký věk. Ze dvou neúspěšných pokusů o pohlavní styk nečiňte Vy osobně ani Váš přítel dalekosáhlé pesimistické závěry; to by nebylo rozumné a nejspíš ani objektivně odpovídající či přiměřené Vaší párové situaci i perspektivě. Obzvlášť když ve svém vyjádření partnerovy tělesné a energetické předpoklady chválíte a v rámci jeho stručné charakteristiky neuvádíte vůbec žádné závažné choroby či jiné hendikepy. Mám pro Vás pro oba úkol; časově středně náročný, ale myslím, že investice času se Vám vyplatí: „Listováním“ všemi mými odpověďmi se postupně dočtete celou řadu konkrétních rad, možností a postupů, které jsem k podpoře mužských sexuálních funkcí již opakovaně v rámci této české verze „Odborná poradna Zerex“ uvedl. A zejména si pak dovoluji připomenout, že na internetu existuje ke snadnému rozkliknutí taktéž „Odborná poradňa Zerex“, kde tedy zodpovídám množství otázek od občanů Slovenské republiky. Přičemž odpovědi pro SR a pro ČR se vzájemně nikterak nepřekrývají.

Václav Urbánek

Dobry den. Je mi 60 , ziji s partnerem o11 let mladsim jiz 6 let. Problem, ktery me suzuje je, ze odmita sex, z duvodu unavy ale spise lenosti. Uz nevim jak na neho. Ja bych jeste strasne chtela a jsem podrazdena a hadame se kvuli tomu. Nehnu s nim a nic neudela aby se jeho kondice zlepsila. Co mam delat? Dekuji za odpove, budu cekat. S pozdravem Marie

Vaší upřímnosti si cením, zkusme se tedy na Vaše trápení podívat společně. Pokud si o partnerovi ve zmíněném kontextu myslíte, že je líný, tak sexuální aktivitu jako kdybyste považovala za pracovní povinnost. Ano, práce leckoho baví, ale v souvislosti s milováním se takovýto přístup příliš nevyplácí; zpravidla se nevyplácí vůbec. Vím, že slůvkem „lenost“ jste vyjádřila partnerovu pohodlnost a pasivitu. A je pravda, že sexuální soužití bývá (spíše v humorném duchu) nazýváno „manželskými povinnostmi“.  

Zkuste přítele inspirovat: Tak třeba zanechte na méně nápadném místě bytu „zapomenutý“ erotický časopis. Jedna pacientka mi vyprávěla, že za podobné situace svému muži ve společné ložnici vzdychala ze spaní, předstírala totiž erotický sen. S partnerem o sexualitě mluvte v návaznosti na konkrétní podněty všedního dne: Například košilatá reklama z televizní obrazovky je vděčné téma. A ve většině filmů narazíte na erotickou scénu.

Pokud je Váš muž opravdu dlouhodobě unavený, oba se nepředpojatě zabývejte otázkou, z čeho jeho vyčerpání pramení. To by nejlépe posoudil jeho praktický lékař. A kdyby se partner snad někdy v budoucnu přece jen odhodlal navštívit ordinaci sexuologickou, mohla by tam být pečlivě uvážena i případná hormonální léčba.

Zdravím p.Doktore Mám pár dotazů ohledně erekce a léků které toto umí vyřešit.Nevim zda mě chápete, je mi 30let a moje přítelkyně vlastně když máme intimní sblížení tak vše je super ale mám pocit že mi úplně nestojí a a tak si prohlížím internet kde jsou hodně nabyzené přípravky na erekci.I tato otázka mě zajímá jaký mám zvolit.Nebo se nechat vyšetřit Mac mě to zajímá a trápí. Diky za odpověď

Pokud formulaci Vašeho dotazu rozumím správně, tak si průběh pohlavních styků s přítelkyní v zásadě chválíte. Platnou zpětnou vazbou pro Vás může být, zda partnerka na kvalitě Vaší erekce také shledává, podobně jako Vy, nějakou „neúplnost“. Možná se Vám k tomu už vyjádřila; a pokud ne, tak se jí na to pozeptejte. Člověk není stroj, takže občasný výpadek či oslabení sexuálního fungování berte s optimistickým nadhledem a tedy se jím nenechte znepokojit či dokonce vykolejit. Jak asi víte, rozhodující je, zda při většině pokusů o koitus neboli soulož penis do pochvy bez větších problémů zavedete, během celého  pohlavního aktu tělesné spojení udržíte a styk tedy dokončíte. Míra pevnosti ztopoření přitom může v průběhu koitu do určité míry kolísat, to je fyziologické. I pro Vaše duševní rozpoložení je toto konstatování důležité. Na internetu si zřejmě prohlížíte výživové doplňky, což nejsou léky v pravém smyslu slova. Jelikož plně spadají do resortu zemědělství, mně jakožto lékaři nepřísluší vyjadřovat se k jejich účinnosti. Nicméně setkávám se s velmi příznivou odezvou na produkty Zerex. Ve Vašem případě je k užívání vhodný Zerex klasik a posléze Zerex ultragold. Podrobné informace v tom směru naleznete na blogu Zerex magazín. Myslím, že kvalitní zkušenost byste učinil též s přípravkem ArginMax pro muže. (Jeho balení je modré, zatímco balení ArginMax pro ženy je červené.) Jste mladý a nepíšete mi o žádném závažném celkovém onemocnění. Proto mám pocit, že případná návštěva sexuologické ordinace ve Vašem případě není nezbytná a že si ji spíše ponecháte v rezervě.

dobry den Pane doktore. mohl bystemi poradit s kerych produktu bych mel uzivat ,muj problem je slaba erekce a sex trva kratkou chvily děkuji

Vážený tazateli, dotaz shodný s tímto Vaším, popřípadě velmi podobný, jsem v poradně Zerex zodpověděl již několikrát. Prosím Vás tedy o pochopení, zalistujte jak ve slovenské verzi, tak i v české verzi naší poradny (jsou vzájemně zcela odlišné) a mé příslušné odpovědi si vyhledejte a pročtěte.    

Václav Urbánek

Dobry den je mi 30 let mam problem nemam vydř v sexu hnet se udelam i když si ho vyhonim obnědnaval jsem prašky proti narustu penisu i vydř v sexu ale neuspěl jsem žadny prašky mi nepomohly proto vam pišu o radu prosim o radu co mam stim dělat nebo zajit k doktorovy děkuji vam za odpověd 

Vážený pane, Váš slovní obrat „prášky proti nárůstu penisu“ mi není srozumitelný. Máte na mysli hlavně sklon k rychlému výronu semene neboli předčasnou ejakulaci. Dotaz věcně shodný s tímto Vaším, popřípadě velmi podobný, jsem v poradně Zerex zodpověděl již mnohokrát. Prosím Vás tedy o pochopení, zalistujte jak ve slovenské verzi, tak i v české verzi naší poradny (jsou vzájemně zcela odlišné) a mé příslušné odpovědi si vyhledejte a pročtěte.    

Václav Urbánek

Můj známý má 83 let,a bolí ho kuličky.Penis nestojí ,neprokrvuje se.Jak si má pomoct?

Je dobře, že i senioři po osmdesátce leckdy mívají zájem o sexuální aktivity. Jak známo, přetrvávající bolest obecně signalizuje poruchu zdraví. Pokud Vašeho známého varlata opravdu a doslova bolí, nutně by měl podstoupit objektivní vyšetření v lékařské ordinaci, v tomto případě urologické. I pouhá bolest (jednoho) varlete, i beze změny jeho povrchu či jakýchkoli dalších příznaků, je naléhavým důvodem k zobrazovacímu vyšetření ultrazvukovému, aby se vyloučila možnost nádorového onemocnění (a to nejčastěji seminomu). Ordinace urologů jsou ultrazvukovým přístrojem neboli sonografem vybaveny. Je vcelku zbytečné předem teoretizovat, že příčinou vleklých obtíží může v některých případech být vodní kýla nebo složka zánětlivá, popřípadě stav po menším mechanickém úrazu varlat. Naopak torze jednoho varlete (čili jeho otočení se zaškrcením krevního zásobení) by vyvolala prudké příznaky ve smyslu náhlé příhody. Pokud se nepříjemné až bolestivé pocity týkají zcela souměrně varlat obou, může hrát příčinnou spoluroli příliš těsné spodní prádlo; u podstatně mladších mužů pak třeba i jisté roztažení (neboli distenze) vývodných cest semenných, když ejakulace delší dobu není navozována. Posouzení sexuálních funkcí se odborně věnují nejen sexuologové, ale rovněž tak právě urologové. Takže tentýž urolog může  u Vašeho známého popřípadě současně a se zvýšenou obezřetností posoudit, zda bude či nebude vhodné předepsat lék k podpoře erektivity.Užívání některého inhibitoru fosfodiesterázy typu 5, není ani ve věku 83 let jednoznačně vyloučeno. Pokud by kontraindikace neboli zdravotní zákazy přítomny nebyly, bylo by na místě snížené dávkování léku a pečlivé kontroly pacienta během užívání. Pokud by možnost takovéto medikace zdravotně naopak nebyla přípustná, pacient s partnerkou by měli být vedeni k párovým nekoitálním sexuálním aktivitám. Václav Urbánek

Dobrý den! Mám dva dotazy: 1. Co si jako odborník myslíte o neposkvrnenem početí Panny Marie? 2. S kterou nejméně typickou erotogenni zónou u žen jste se setkal

První ze dvou Vašich podotázek je pro mne nesnadná, vždyť nejsem teolog. Neposkvrněné početí Panny Marie je křesťanské učení o početí Panny Marie bez poskvrnění budoucím hříchem. Toto učení bylo historicky v náboženských kruzích vyhlášeno za dogma; neboli za tezi danou a nezpochybnitelnou. Odhaduji, že spíše máte na mysli panenské početí Ježíše Krista. Postoj konkrétního občana k oběma těmto tvrzením či událostem je především otázkou víry a sounáležitosti s určitou církví a je to záležitost čistě soukromého individuálního názoru. Svou odpovědí se ovšem ani já nechci nikoho dotknout. Obecně v biologii máme pro vývin nového jedince ze samičího vajíčka neoplozeného samčí pohlavní buňkou termín partenogeneze. Dočítáme se, že u savců se případy partenogeneze mohou vyskytnout – pokud vůbec – tak naprosto výjimečně. V obdobném ojedinělém případě by tedy otec snad opravdu nutností nemusel být? Nicméně z vědeckého hlediska není možné, aby se bez genetického vkladu mužského chromozomu ypsilon narodil chlapec. Během let jsem se setkal se dvěma racionálními, leč současně spekulativními vysvětleními: 1. Ježíšův biologický otec mohl být neznámý nebo zapřený.  2. Pokud bychom náplň pojmu „panna“ definovali nikoli jako dodržení sexuální „panenské čistoty“ ženy, nýbrž jako morfologickou neporušenost panenské blány, pak teoreticky může být i panna mužským spermatem oplodněna.

K Vaší druhé podotázce: Naštěstí žijeme v době, kdy se muži i ženy o erotogenní zóny zajímají a většinou o nich mají solidní povědomí. Občas tradované tvrzení, že kterákoli krajina povrchu ženského těla se může v roli erotogenní zóny uplatnit či fungovat, je dle mého mínění nadnesené jen nepatrně. Ovšemže míra partnerovy vynalézavosti přitom není lhostejná. Naopak nejsem přesvědčeným stoupencem názoru, že k prioritním ženským erotogenním zónám patří tělní krajiny běžně lechtivé. V literární i filmové tvorbě je zvýšená doteková pozornost oprávněně věnována ušním  lalůčkům. A kdysi mi v paměti utkvěla raritní kazuistika z příručky sovětského sexuologa Svjadošče: V batolecím i mladším školním věku dívenka na hřišti včetně pískoviště pravidelně sedávala na velikánském míči. V dospělosti pak u ní byl orgazmus vybavitelný pouze a výhradně drážděním podkolenních jamek. Už si nevzpomínám, zda střídavě obou nebo jen jedné … Celkově bychom my muži ovšem měli umět dobře nakládat hlavně s erotogenními zónami ženy nám nejbližší.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den.Je mi 54 a manželce 40 a jsme spolu 20 let.Před půl rokem jsem jako muž selhal a od té doby skoro pokaždé nemám erekci a když mám,tak jen tak ,,napůl,, Můžete poradit,co s tím?Děkuji!!

Vážený tazateli, dotaz prakticky shodný s tímto Vaším, popřípadě velmi podobný, jsem v poradně Zerex zodpověděl již několikrát. Prosím Vás tedy o pochopení, zalistujte jak ve slovenské verzi, tak i v české verzi naší poradny (jsou vzájemně zcela odlišné) a mé příslušné odpovědi si vyhledejte a pročtěte.    

Václav Urbánek

Prosím jak funguje Zerex po operaci prostaty.

Váš dotaz je povšechný a žel nesmírně stručný. Je zapotřebí říci, že podpora sexuálních funkcí po operaci prostaty obecně příslušnými tabletami se obvykle daří víceméně dobře, pokud k operaci (nazývané prostatektomie) vedlo takzvané benigní (tedy nezhoubné) zbytnění prostaty. S pacienty mám takovou zkušenost, že pokud musela být prostata odňata naopak z důvodu zhoubného nádorového onemocnění, pak bývá uplatnění snahy o obnovení erektilní funkce pohlavního údu zřetelně svízelnější a leckdy i neúspěšné. Důležitou roli ovšem hraje i věková kategorie pacienta; tedy zda jste řádově padesátník, šedesátník nebo sedmdesátník – což neuvádíte. Jinými slovy, s narůstajícím věkem sexuální funkce zpravidla nepookřeje. Od obecné úvahy teď přecházím k tobolkám Zerex: Ano, po zhojení operační rány po prostatektomii je vhodné Zerex v doporučeném dávkování užívat, prostě přinejmenším jej vyzkoušet neboli využívat alespoň jedno celé balení. Ze tří jeho existujících modalit (klasik, extralong, ultragold) myslím preferujte v této situaci Zerex ultragold, přestože je ze všech tří nejnákladnější. Potravinový doplněk Zerex mužské sexuální funkce obvykle prospěšně, příznivě tonizuje. Přitom nás nepřekvapí, že značné až vysoké procento z pacientů po operaci prostaty je dříve nebo později přece jen nuceno podstoupit vyšetření v sexuologické ordinaci. Tam pak představuje první linii terapie na lékařský předpis.  

Václav Urbánek

Je mi 65 let a jsem po operaci, kdy mi byla odstraněna prostata z důvodu rakoviny a při tom mi byly z preventivních důvodů odstraněny semenné váčky. Od té doby nemůžu dosáhnout erekce.Chtěl bych se zeptat zda mi můžete v tomto ohledu něco poradit.

S upřímnou otevřeností si dovoluji sdělit, že po odstranění prostaty z důvodu zhoubného nádorového onemocnění nebývá ve Vaší věkové kategorii prognóza ohledně obnovení sexuálních funkcí statisticky příliš příznivá. Což současně znamená, že další průběh se přece jen může lišit případ od případu. Do značné míry záleží také na zvoleném operačním přístupu při odstraňování prostaty, přičemž pro sexuální funkce relativně nejšetrnější bývá cesta skrze močovou trubici neboli přístup transuretrální. Nicméně odhaduji, že vzhledem k povaze Vaší základní diagnózy urologové asi museli upřednostnit přístup jiný a operaci provést v radikálním rozsahu. Buďte tomu prosím rád, protože Vám tím zachránili život. Chcete-li se o obnovení erektilní funkce pohlavního údu pokoušet, v rámci Vašich pravidelných návštěv v sexuologické ordinaci bude zapotřebí:  1. Nejdříve vyzkoušet (jakožto metodu první linie) intenzívní léčbu takzvanými inhibitory fosfodiesterázy typu 5 (zkratka zní iPDE5). Jinými slovy, trpělivě a systematicky otestovat míru účinku léčivých přípravků. 2. V případě neúspěchu by následovala metoda, od které si ve Vašem případě slibuji naději vcelku největší: Je to intrakavernózní autoaplikace cévně aktivních látek; v ordinaci byste si nacvičil vpichování jemné injekce - přípravku s názvem Karon - do topořivých těles vlastního penisu a totéž byste pak doma uskutečňoval před pohlavním stykem. Postup byste nejspíš zvládl, otázkou zůstává, zda byste si přál v této metodě vytrvat po celá dlouhá léta. 3. Používání podtlakového erektoru neboli vakuové pumpy. 4. Nácvik párových nekoitálních sexuálních aktivit, a to podle skvělých knih klinického psychologa profesora PhDr. Stanislava Kratochvíla, CSc.  5. Novějším trendem je uvážlivé kombinování některých z výše vyjmenovaných léčebných metod. 

MUDr. Václav Urbánek, CSc.  

Dobrý den, můžu prosím použít přípravek, beru prášky na vysoký tlak "TRIPLIXAM 10mg/2,5mg/10mg" a mám určenou nedomykavost chlopně. Děkuji za odpověd

Stručnost Vašeho dotazu není ku prospěchu jednoznačnosti mé odpovědi: Slůvkem „přípravek“ máte asi na mysli některou ze tří existujících modalit potravinového doplňku Zerex. A dále se zmiňujete o nedomykavosti chlopně srdeční, přičemž neuvádíte Váš věk. Souvislosti týkající se léku Triplixam jsem prostudoval. Co se týče zvýšeného tlaku krevního (neboli hypertenze) a jeho léčby, pokud aktuální hodnoty tlaku nemáte výrazně kolísavé, pak léčená hypertenze nepředstavuje žádnou překážku vůči užívání Zerexu. Chlopenní srdeční vady obecně vyžadují přístup opatrný. Pokud jste ve škole či ve vojenské službě směl v tělocviku normálně cvičit a pokud ani v současně době Vám lékaři nenařídili omezení fyzické námahy, pak je Vaše srdeční vada (týkající se chlopně nejspíš dvojcípé?) oběhově neboli hemodynamicky asi nevýznamná, popřípadě málo významná. A v takovém případě vůči užívání Zerexu taktéž nemám žádné námitky. Nicméně pro klid svědomí Vašeho i mého o tobolkách Zerex předem informujte Vašeho praktického lékaře, popřípadě kardiologa.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Manžel si píchá 4x denně inzulín, užívá tablety na vysoký tlak a má umělou chlopeň - 70 let. Jak dostupné léky na zlepšení erekce může používat. Děkuji za info

Zvýšení tlaku krevního, byť léčené, erektilní funkci u Vašeho muže určitě tlumí. Týmž nežádoucím způsobem pravděpodobně působí i cukrovka, jež je u něho zřejmě těžšího stupně. Přítomnost umělé (srdeční) chlopně je faktor, který vyžaduje, aby rozbor stávající sexuálně dysfunkční situace byl podrobný, uvážlivý i obezřetný. Nicméně pravděpodobnost, že užívání moderních léčivých přípravků (na lékařský předpis) k podpoře erektivity bude u manžela přípustné, není malá, je poměrně značná. On se tedy musí vypravit do sexuologické ordinace, a  to nejlépe společně s Vámi, abyste tam vystupovali jako kompletní dvojice. Přičemž ale Vaše účast (coby ženy) v ordinaci není přímo podmínkou. Sexuolog by si měl od manželova kardiologa, popřípadě praktického lékaře, vyžádat písemné vyjádření, zda z kardiologického hlediska nejsou námitky vůči užívání inhibitorů fosfodiesterázy typu 5. To jsou léčivé přípravky, které k dnešnímu datu představují metodu první volby neboli první linii léčby erektilní dysfunkce. Bude-li jejich použití u Vašeho manžela přípustné, sexuolog vybere a předepíše buď Viagru nebo Cialis nebo Levitru nebo Spedru. Další postup se pak bude odvíjet od konkrétní míry úspěšnosti neboli terapeutického efektu zvoleného léku.

MUDr. Václav Urbánek, CSc.     

Dobry den, piši Vam o radu od r, 2007 jsem byl lečen na hypertenzi tkz, vysoky tlak užival jsem prestarium + betalok každy 1 denně . V praci jsem byl pod velkou zatěži jezdil jsem na servisy a ten den jsem se vracel . Doma mi přitelkyně ,řekla ,že mi nestoji , že jsme na to stary , atd. Před 2 roky mě nebylo nějak dobře ,přijižděl jsem stale unavenějši a byl jsem rad že byl vikend ale ten taky moc nepomhl.Až když v letě se mě to už nelibilo došel k pani obvodni a změřila mi tlak ,,samozřejmně byl vysoky tak p. doktorka mi pozměnila prašky a to triplixam,a betaloc nechala avše se ustalilo na tlak 120/80,pri pravidelnych kontrolach obvikle řijen nebo listopad. No a mě to nedalo av lednu 2017 jsem navšivil p. kardoiologa, ten mi udělal všechna vyšetřeni tj. echo,ekg, tk.vše jsem měl v normě... Až prišlo jaro a jarem i milenka . S kterou proživam krasne chvile , v bazeně ,v přirodě a v penzionu a v autě atd . je ji 44r mě je 55r velice mi pomahala při sexu . Bal jsem se abych oni nepřišel a tak jsem našel zrex klasik ,ale nejdřiv e jsem zavolal na jejich poradnu a řekl že jsem nervozni a taky unaveny a i že beru prašky na tlak. Fungovalo to na jedničku ja a milenka jsme byli spokojeni a štastni . Naposledy jsem si tabletku vzal 24,12.2018 v před pul noci a hodinu pred milovnim a vše bylo ok, Když na jednou přišel den 27.12,2018 a ja byl v praci a nebylo mě dobre tlačilo mě na hrudi a zadejchaval jsem se. nevahal jsem a zajel do nemocnice aby mizměřili tlak , jenom že jak mě položili achtěli udělat EKG taknastala fibrilace komor, bezvědomi 1krat defibrilace 200j s nastolenim SR ,uprava vědomi,.Na Vinohradech mi v operovali mi defibrilator ,jednou dodou v srdvci , jinak cevy a žili a tepny byly obtimalni takže nešlo o infart ale o srdečni selhani tkz . srdeřni smrti. A tim se chci zeptat jestli zerex měl vliv na tento stav ,,a jestli ho budu moc použivat třeba pul tablety a jak by byla pul učina ,akdyž ne tak doporučit asi co by pro mě bylo nejlepši,,,,Děkuji z odpověd

Děkuji za podrobné vylíčení Vašeho dramatického příběhu a raduji se z jeho šťastného rozuzlení. Jsem přesvědčen, že vznik Vámi popisované těžké srdeční arytmie, včetně fibrilace komor, nesouvisel s předchozím užíváním bylinného potravinového doplňku Zerex. (Ostatně uvádíte, že tabletu Zerex jste naposledy užil tři dny před život ohrožující srdeční příhodou.) Na straně druhé nemám pro tento svůj názor žádný „negativní důkaz“. On totiž, co se obecně týče přinejmenším věd přírodních, žádný negativní důkaz existovat ani nemůže. Váš příběh také dokládá, že v záležitostech zdravotních opatrnosti nikdy nezbývá. Vyslovili se prosím lékaři, kteří Vás zachránili, zejména pak ti, kteří Vám voperovali neboli implantovali kardiostimulátor, nějakým doporučením či omezením týkajícím se sexuality do budoucna? Kardiologové obvykle uvádějí, že pohlavní styk uskutečněný poklidným způsobem neznamená větší zátěž srdíčka než vystoupání pěšky do druhého patra budovy. Avšak popsané Vaše ohrožení života bylo natolik obrovské, že bych na Vašem místě byl i v sexuální oblasti velice opatrný. Zerex teď raději - z principu - vůbec neužívejte, ostatně účinek pouhé poloviny tablety (o čemž se zmiňujete) by byl velmi otazníkový. Prosím o pochopení, že vzhledem k tomu, co se Vám přihodilo, netroufnu si takto korespondenčně Vám poslat žádné další doporučení. Pokud byste snad přece jen chtěl o párový sex s partnerkou nadále usilovat (Vaši vysokou motivaci jsem nepřehlédl), obraťte se osobně a přímo do některé sexuologické ordinace. Což je zejména v Praze (píšete o Královských Vinohradech) snadno dostupné. Sexuolog, který Vás převezme do systematické péče, by měl postupovat v co nejtěsnější podrobné spolupráci s Vaším stálým kardiologem.  

MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý den, před rokem jsem si našel novou partnerku. Naše první sexuální kontakty často provázela má nervozita a s tím spojená slabá erekce. Rozhodl jsem se zkusit si vypomoci nějakým přípravkem jako je Zerex apod. Zkusil jsem všechny produkty Zerexu i jiné značky. Konkrétně Z. extralong má na mou erekci opravdu velký účinek a zbavil jsem se jím mého problému. Ale.... Sex teď funguje i bez tabletek, ale někdy si je beru /cca 2x do týdne 1-2 tablety/, protože je to potom ještě mnohem lepší. Obávám se trochu závislosti z dlouhodobého užívání, jak fyzické, tak ale i psychické. Zajímal by mě Váš názor. Děkuji za odpověď. Ještě upřesním, že s partnerkou máme nyní bezproblémový sexuální život a produkty Klasik a Ultragold na mě neúčinkovaly.

Srdečně Vám blahopřeji, že sexuální život máte s partnerkou nyní bezproblémový. Vaše osobní zkušenosti s užíváním výživových doplňků jsou zajímavé a pozoruhodné. Jsou totiž odlišné od našeho očekávání, totiž že Zerex extralong obvykle přispívá k oddalování ejakulace, zatímco ztopoření obvykle podporují jak Zerex klasik, tak Zerex ultragold. Váš případ dost možná můžeme brát jako dílčí doklad toho, že efekty každého ze tří zmíněných produktů mohou být do značné míry i individuální; tedy rozdílné u různých uživatelů. S případy rozvoje závislosti metabolické (Vy používáte přívlastek „fyzické“) nebo závislosti psychické na produktech Zerex (při rozumném dávkování, které Vy uskutečňujete) jsem se nesetkal ani v průvodních literárních popisech, ani ve zpětných referencích od uživatelů. Myslím proto, že v tom směru nemusíte mít žádné obavy.   MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Dobrý večer ,píšu ohledně mému problému s ejakulaci ...už mě to dost trápí a už to nedávám ..mám úžasnou přítelkyni a nechci o ni přijít kvůli zrychlenemu sexu ..vydrzim fakt málo a už fakt nevím co mám dělat ...prosím o vaši pomoct! Děkuji

Nastolujete velice frekventované téma předčasné až překotné ejakulace. Výčet svých rad, zejména v rozsahu asi osmi podrobných bodů, jsem v této poradně popsal už mnohokrát. Tudíž je snadno vyhledáte pouhým listováním v mých odpovědích. Připomínám, že naše odborná poradna má jednu část v jazyce českém a další část v jazyce slovenském. Přičemž tyto dvě verze jsou vzájemně zcela odlišné, neboli téměř vůbec se nepřekrývají.

Václav Urbánek

Dobry den Chtel bych se jen optat jak mam resit situaci. Se stoporenin nemam problem, u predehry jako oralni atd hratky to vydrzim klidne napr 30 minut ale ve chvily kdy prijde samotny akt tak nekdy staci 3 zadunout a je povsem ...sem tam se stava ze vydrzim ale to je malo kdy. A docela dost to me i manzelku trapi. Chtel bych nakou radu co stim?zajit k doktorovy nebo nake tabletky. Je mi 27 let . Predem dekuji za radu

My sexuologové zpravidla býváme stoupenci dostatečně dlouhé předehry před vlastním tělesným spojením. Avšak ve Vašem případě by věci dost možná prospělo Vámi zmíněnou (například třicetiminutovou) předehru alespoň částečně zkrátit. To uvádím jen na okraj – a jistě to opakovaně vyzkoušíte. Jinak výčet svých rad k oddálení ejakulace jsem - zejména v rozsahu asi osmi podrobných bodů - v této poradně popsal už mnohokrát. Tudíž je snadno vyhledáte pouhým listováním v mých odpovědích. Připomínám, že naše odborná poradna má jednu část v jazyce českém a další část v jazyce slovenském. Přičemž tyto dvě verze jsou vzájemně zcela odlišné, neboli téměř vůbec se nepřekrývají. 

Václav Urbánek