Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Co všechno může za ztrátu libida u mužů?

17.12.2019 00:00 ztrata-libida-u-muzu

Přestáváte mít chuť na sex? Pomalu na sobě pozorujete, že už na to nemáte takovou chuť jako před lety? Už vám ani nevadí, když vaše partnerka 2 týdny nechce, protože ani vy nemáte chuť? Je ztráta libida u mužů normální, anebo je to neobvyklý stav, který byste měl ihned začít řešit? Vítáme vás u našeho dalšího článku, ve kterém se tentokrát budeme věnovat úplné nebo částečné ztrátě libida u mužů. Ač se to možná zdá jako naprosto neuvěřitelné, tento problém může potkat i vás. Proč muži přichází o své libido? Jaké faktory ovlivňují mužské libido? Co všechno může za ztrátu libida u mužů? Čtěte dále a vše se dozvíte.

Ztráta libida u mužů

Sexuální libido, nebo-li jednoduše chuť na sex, představuje základní lidskou vlastnost, kterou máme vepsanou přímo v naší DNA. Bez chuti na sex bychom se totiž nechtěli vůbec rozmnožovat a tím pádem bychom velice rychle jako lidstvo vymřeli.

Ovšem někdy může dojít ke stavu, kdy muž o své libido přijde. Zkrátka na sex přestane mít chuť. Co za tím stojí?

Příčiny ztráty libida

💡 Příčin ztrát libida je nepřeberné množství stejně jako například příčin nejrůznějších nemocí, psychických problémů či jiných potíží. Nejzákladnějšími dvěma skupinami příčin ztráty libida jsou fyzické příčiny a psychické příčiny.

  • Fyzické příčiny ztráty libida vyvolávají ztrátu chuti na sex kvůli nějakému fyzickému problému. Ať už to je kardiovaskulární problém, potíže s průchodností cév, cukrovka, pohlavně přenosná nemoc, rakovina, chřipka, chronické onemocnění, nedostatek mužského pohlavního hormonu, nízká hladina některých minerálů nebo vitamínů v těle, či cokoliv dalšího.
  • Psychické příčiny ztráty libida zase vytváří problémy v posteli počínající v psychické nepohodě daného muže. Postižený muž není zcela v pořádku, má nějaké psychické trápení, co ho sžírá tak, že se nemůže soustředit vůbec na nic jiného, a to ani na sex. Na vině může být například deprese, úzkosti, příliš mnoho stresu, přepracovanost, schizofrenie, psychické poruchy a další.

Obojí může mít na muže tak silný vliv, že jej naprosto vyřadí z běžného provozu a tím pádem dojde ke ztrátě sexuálního libida.

Antifepresiva a ztráta libida

Antidepresiva a ztráta libida

💊 Tady si uděláme malou odbočku k lékům, které mohou způsobovat ztrátu libida. Nejen ten daný fyzický nebo psychický problém, ale i lék či léčící proces, který by měl danému muži s onou nemocí či s oním problémem pomoci. 

Kupříkladu největším strašákem pro mužské libido představují antidepresiva. To jsou natolik silné léky, že dokáží muži úplně odebrat všechny jeho sexuální chutě. Na druhou stranu je to ale nutné. 

Dokud se nevyřeší daný základní problém, v případě antidepresiv deprese, nemůže muž normálně fungovat a tudíž ani normálně a spokojeně žít. A co je důležitější - spokojený a zdravý život, anebo dobrý sex?!

Mgr. David Karel Ph.D. psycholog a psychoterapeut v Teplicích bohužel tyto negativní účinky antidepresiv potvrzuje: „Antidepresiva mají bohužel i některé vedlejší účinky, jako ztrátu libida a sníženou vzrušivost. Léky, jen tak sám ale vysadit nemůžete, to ví jen vaše lékařka, proč je berete a jak rychle je můžete vysadit. Ničeho se však nebojte, promluvte si s ní o vašem problému a společně najdete řešení.

Léky a ztráta libida

Avšak antidepresiva nejsou jedinými léky, které mohou snížit nebo zcela utlumit chutě na sex. Podobné účinky může vyvolat například i léčba rakoviny, hormonální léčba či některá silná antibiotika.

👨‍⚕ Lékař Jan Michálek z Kliniky ambulantní psychiatrie a psychoterapie Praha a Psychiatrické nemocnice Bohnice vysvětluje: „Stejně jako každé farmakum, lék, mají i antidepresiva možné nežádoucí účinky. V počátcích léčby se mohou vyskytnout zažívací obtíže (nevolnost, zvracení, průjem) či sucho v ústech, tyto příznaky většinou spontánně odezní. Z dalších nežádoucích účinků se mohou v některých případech objevit přibírání tělesné hmotnosti nebo sexuální nežádoucí účinky (ztráta libida, tedy zájmu o sex, případně poruchy erekce nebo ejakulace). Proto je důležité s pacientem tyto věci diskutovat, dotazovat se na jejich případný výskyt, případně jej předem upozornit.

Nechuť na sex v mladém věku

Nechuť na sex v mladém věku

Ke ztrátě chuti na sex může dojít prakticky kdykoliv v životě daného muže. Není to otázka pouze mužů po 50. nebo po 60. Dokonce třeba i ve 20. může mladý muž přijít o chuť na sex.

Opět v tom hrají velkou roli fyzické i psychické příčiny. V případě fyzických příčin se nejčastěji bavíme o nějakém závažném onemocnění, které mladíka natolik „skolí”, že nemůže prakticky nic dělat. Nejčastějším takovým zabijákem libida mladých je akutní leukémie. Pokud jde o psychické příčiny, tady platí to, co už jsme uvedli výše. Deprese, úzkosti, příliš mnoho stresu, přepracovanost, schizofrenie, psychické poruchy a další. To dokáže muže natolik vytrhnout z reality všedních dní, že nemá prakticky na nic náladu ani chuť, a to ani na ten sex. A nezáleží na tom, zda je tomu muži 20, 40 nebo 60.

Psychické příčiny ztráty chuti na sex v mladém věku

👨‍⚕ Psychika je tak silným činitelem v našich životech, že dokáže naprosto a zcela vyřadit klasickou sexualitu z provozu, a to klidně i na několik let. „Při jakékoliv nedokonalosti pohlavního styku bývá psychická složka přítomna, vytváří se tzv. psychologická nadstavba,” říká MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Kdy začíná ztráta libida u mužů?

Jak už jste nejspíš sám vypozoroval, nelze přesně určit věk, kdy by muži začali přicházet o své sexuální libido. Žádný takový věk totiž neexistuje. Ztráta libida může postihnout jak úplného mladíka na začátku jeho sexuálního života, tak i zralého muže v důchodu. Žádný typický věk pro ztrátu chuti na sex neexistuje.

Zvyšte své libido se Zerex Klasik

Léčba ztráty libida

A jak se taková ztráta libida léčí? V prvé řadě je nutné si daný problém uvědomit a najít jeho příčinu. To už je vlastně polovičním vítězstvím, protože víte, na co se máte ve svém životě zaměřit a co vás trápí.

Bude-li stát za ztrátou libida nějaký fyzický problém, můžete jej vyřešit cílenou léčbou. Bude-li na vině nějaká psychická příčina, můžete začít navštěvovat psychologa a svůj problém řešit s ním.

Avšak základem úspěchu je právě znalost toho, v čem je zakopaný pes. Bez toho budete bojovat jen s větrnými mlýny a nikdy vlastně svůj problém úplně nevyřešíte. Proto se nebojte a klidně se obraťte na svého lékaře. Svěřte se mu se svými problémy, popište mu, co vás trápí a nebojte se udělat ten první krok. To je snad to nejdůležitější, co můžete v tuto chvíli udělat.

Léky na zvýšení sexuální libida

Jakmile začnete řešit samotný problém, který ztrátu libida vyvolává, můžete se postupně poohlédnout i po něčem, co vám chuť na sex v prvních dnech zvýší. Existuje nespočet nejrůznějších léků a přípravků, které podporují chuť na sex. Od těch na lékařský předpis, až po ty zcela volně prodejné.

✅ Mezi nimi najdete například i Zerex Klasik. Jedná se o zcela přírodní doplněk stravy, který přirozeně tonizuje chuť na sex. Podporuje sexuální libido, posiluje pevnou erekci a zlepšuje výkon v posteli. Je to jen takový malý pomocník, který vám zcela přirozeně a bez vedlejších účinků pomůže podpořit erekci a chuť na sex.

Avšak nikdy ani s těmito prostředky nezapomínejte na to, že je v prvé řadě důležité vyřešit ten samotný problém, který u vás vyvolává ztrátu libida a až pak se můžete zaměřit na zvětšování chuti na sex. Do té doby totiž nebudete řešit příčinu daného problému, ale pouze jeho následky.

Přečtěte si více o příznivých účincích Zerexu

Přírodní prostředky pro zvýšení libida

Kromě Zerexu Klasik ovšem můžete vyzkoušet ještě i modality Zerex Extralong a Zerex Ultragold.

✅ Zerex Extralong má pozitivní vliv na délku pohlavního styku, na kvalitu erekce a na celkové vzrušení. V některých případech uživatelé uvádí prodloužení sexu dokonce až o 30 minut. Zerex Extralong je tedy určen pro všechny, kdo si chtějí vychutnat delší milování. Užívá se 1 kapsle cca 1 hodinu před plánovaným sexuálním aktem. Maximální denní dávka jsou 2 kapsle denně. Zerex Extralong je přírodní doplněk stravy vytvořen pouze z extraktů bylin maca, kotvičníku zemního a kakaovníku.

✅ Zerex Ultragold by se měl naproti tomu užívat dlouhodobě, pravidelně, na denní bázi. To znamená, že neužijete pouze jednu tabletku před plánovaným sexem, ale vezmete si hned 2 tabletky pravidelně, každý den, ve stejnou hodinu. Zerex Ultragold se tímto způsobem užívá dlouhodobě, po dobu minimálně tří měsíců. Zerex Ultragold dlouhodobě udržuje sexuální kondici, přispívá k plodnosti, příznivě působí na udržení správné funkce reprodukčního ústrojí a tonizuje sexualitu muže. Je vhodný jak pro seniory, tak i pro zralé muže, kteří chtějí předcházet problémům v posteli. 

To jsou tedy hned tři přípravky, které vám zcela přirozeně a bezbolestně tonizují chuť na sex. Všechny tři přípravky můžete pro zvýšení libida užívat. A všechny tři jsou zcela volně prodejné na internetu. Pokud k tomu ještě navíc přidáte řešení daného konkrétního problému, který u vás vyvolává ztrátu libida, budete mít zcela vyhráno a libido se vám zase vrátí do normálu.

 

Víte, proč problémy s erekcí trápí nejen mužů ve zralém věku, ale i těch mladých a teenagerů? Přečtěte si o tom v našem dalším článku:



antidepresiva a ztráta libida příčiny ztráty libida nechuť na sex v mladém věku ztráta libida
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow