Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Ženské libido a cyklus. Opravdu spolu souvisí?

Autor článku: redakce Zerex.cz 14.11.2017 00:00 Ženské libido a cyklus. Opravdu spolu souvisí?

Odnepaměti to všechny muže zajímalo. Generace a generace mužů si s tím lámali hlavu. Nejeden se po odpovědi aktivně pídil. Opravdu spolu souvisí partnerčino libido a její cyklus? V tomto článku na to konečně dostanete odpověď!

Jednou nemá chuť na sex, jindy jí má na rozdávání

V čem to vězí? Jak to, že je někdy vaše partnerka pohodová a usměvavá a jen by celé dny s vámi proležela v posteli, a jindy s ní není rozumná řeč? Pokud jste si doposud mysleli, že je to zkrátka její povaha, vyvedeme vás z omylu. Za vším hledejte hormony!

Cyklus není jen o menstruaci

Zavítáme do poněkud choulostivé a pro mnohé muže nepříjemné oblasti. Cyklus ženy není jen o menstruačním týdnu, kdy se partnerce raději vyhýbáte, ale jedná se o celé období, tedy zhruba měsíc mezi menstruacemi. Jednoduše vám to popíšeme.

Cyklus žen ve zkratce

Vše začíná tzv. folikulární fází, časem po menstruaci a na začátku nového cyklu. V této době je vaše partnerka nabitá energií, v posilovně zvládá i nejtěžší cviky, má skvělou náladu a rozdává úsměvy na potkání. Dále následuje fáze ovulace, zhruba po dvou týdnech, kdy by vaše partnerka chtěla být celé dny jen v posteli a užívat si vaší intimní společnosti. Tyto dny rozhodně využijte, protože bude hůř. Následuje totiž tzv. premenstruační syndrom, který je pro ženu nejnáročnějším obdobím z celého cyklu. Má špatnou náladu, cítí se neustále unavená, nafouklá, bez energie. Právě v této chvíli na jakékoliv intimnosti zapomeňte. A na závěr vše vrcholí samotnou menstruací, kterou každá žena prožívá odlišně. Některá se uklidní, jiná se cítí právě v tomto období nejhůře.

Za vším hledejte hormony

A za všemi těmito změnami stojí právě hormony. Ty regulují nejen proměny těchto fází, ale mění také náladu vaší partnerky. A souvisí s tím také ženské libido, které je nejsilnější právě kolem ovulace, tedy zhruba dva týdny po začátku poslední menstruace. V tomto období si můžete všimnout, že se bude vaše partnerka více líčit, svůdněji oblékat a celkově vám bude více vonět. To všechno je znak, že se nachází v polovině svého cyklu a je ta nejlepší chvíle pro postelové hrátky.

Odpověď na odvěkou otázku

Jednoznačně můžeme říct, že libido ženy úzce souvisí s jejím cyklem. Pokud jste tedy se svou partnerkou již dostatečně dlouho, můžete sám vypozorovat, kdy se bude blížit pro vás nejlepší chvíle pro intimní hrátky a kdy naopak bude mít cenu něco zkoušet. Podpořit ženské libido vaší partnerky mohou kromě vhodného období i kouzelné bylinky Maka peruánská, damiána a ženšen kořen.

I muži mají své dny.

V případě, že nechcete promrhat nejvhodnější období na sexuální radovánky s vaší partnerkou nenechte nic náhodě. Stát se může že v daném čase nemáte chuť naopak vy. Vyzkoušejte proto přírodní afrodiziaka s obsahem Kotvičníku zemního a L- argininu. Tyto zázračné složky výživových doplňků působí pozitivně na libido a chuť na sex. Zerex klasik zvyšte si libido



libido ženský cyklus přírodní afrodiziaka
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow