Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Zaručené způsoby, které nastartují tvorbu spermií

30.09.2018 00:00 Tvorba spermií

Ač na objemu ejakulátu příliš nezáleží, samotné množství spermií v ejakulátu je už důležité. Čím více kvalitních spermií v ejakulátu totiž máte, tím vyšší je šance, že se vám podaří zplodit potomka. Jenže jak zvýšit tvorbu spermii? To je otázka, na kterou budeme společně v tomto článku hledat odpověď.

Jak se tvoří spermie?

Než se ovšem pustíme do samotného navyšování množství spermií v ejakulátu, podíváme se na samotný proces jejich tvorby. Kde a jak vznikají spermie? Všechny spermie se v těle muže tvoří jen na jednom jediném místě, a to ve varlatech. Ta sice na pohled vypadají pevně, ale uvnitř mají malé komůrky v nichž jsou drobné nitkovité kanálky, ve kterých se právě tvoří spermie.

Ovšem tím proces nekončí. Z varlat tyto nové spermie míří do nadvarlete, kde dozrávají ještě další tři měsíce. Až pak jsou tělem vyloučena při ejakulaci. Ač se vám tedy spermie tvoří v těle každý den, použitelné jsou až za několik týdnů. A jak tedy zvýšit jejich množství v ejakulátu i jejich kvalitu?

Zvyšte množství mužského pohlavního hormonu v těle

Nejprve začněte na počátku celého procesu. Pohlavní hormon je nejdůležitější mužský hormon. Ovlivňuje velikost svalů, vaši sexuální aktivitu, ale také kvalitu spermií. Platí jednoduchá úměra - čím více mužského pohlavního hormonu v těle máte, tím více je i spermií. Proto byste se měl snažit mužský pohlavní hormon přirozeně v těle udržovat na optimální výši.

Přírodními složkami, kterými toho dosáhnete, jsou L-arginin, Maca peruánská, Kotvičník zemní. Tyto látky najdete v doplňcích stravy Zerex . Udržet přirozenou hladinu mužského pohlavního hormonu v těle vám ale může pomoci i čaj Zerex Potence povzbuzení . Více o tomto čaji si můžete přečíst zde: Podpora potence: Čaj, který zachutná a pomůže i pohlavnímu hormonu .

Čaj na potenci

Dodržujte dostatečný pitný režim

Od malička nám to rodiče vtloukali do hlavy - dostatečný pitný režim je to nejdůležitější. A jedna hluboká pravda na tom skutečně je. Tělo totiž denně spotřebuje přes dva litry tekutin. A pokud chcete zvětšit množství ejakulátu, budete potřebovat tekutin více. Doporučené množství v takovém případě činí až 3 litry obyčejné vody denně.

Omezte své zlozvyky

Víme, lehce se to řekne, ale hůře se to potom udělá. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o zlozvycích. Každý nějaký máme. Někdo si rád dopřává alkoholické nápoje, někdo zase holduje cigaretám, někdo vsází na silnější kalibr v podobě omamných látek. Ať už je vaší doménou cokoliv, pro zplození potomka to není zrovna dvakrát nejpřínosnější . Raději proto teď na pár měsíců omezte tyto kratochvíle. Uvidíte, že budete mít ejakulátu dvakrát více než předtím a také se budete cítit mnohem lépe.

Soustřeďte se pouze na početí miminka

Chápeme, že následující rada rozhodně nebude příjemná, ale pro založení rodiny je zcela klíčová - vyhněte se vyvrcholení během dvou dnů. Snažte se teď několik dní nemasturbovat ani se jinak sexuálně uspokojovat a udržte své plavce nějakou dobu na uzdě. Pokaždé, když totiž vyvrcholíte, přijdete o zhruba polovinu ejakulátu. Než se vám navíc dotvoří nové zásoby, trvá to několik dnů. Proto se teď snažte vyvrcholit vždy jen při sexu s vaší partnerkou. Jinak by všechna vaše snaha přišla vniveč.

Pozor na přílišné horko

Extrémy nedělají tělu ani spermiím dobře. Řeč je nyní o příliš vysokých teplotách, které jsou pro spermie devastační. Těsně obepnuté džíny, sezení s překříženýma nohama, dlouhé hodiny prosezené u počítače či několik hodin strávených ve stejné poloze v autě - to jsou všechno situace, které vaším spermiím vůbec nesvědčí.

Spermie, respektive varlata, potřebují dostatečný prostor a akurátní teplotu. Každý extrém je nežádoucí. Proto se snažte nosit volné kalhoty i spodní prádlo, vyhýbejte se horkým koupelím a snažte se i v práci pravidelně protahovat.

Zdravý životní styl

Kvalitu spermií ovlivňují nejen vaše zlozvyky a množství mužského pohlavního hormonu v těle, ale také váš životní styl. Abyste totiž mohl zplodit zdravé děti, musíte být sám zdravý. Udržujte se tedy v dobré fyzické kondici, jezte pestře, nezapomeňte na spoustu zeleniny a ovoce a samozřejmě se pravidelně hýbejte. To vše povede nejen k vašemu lepšímu pocitu, ale také k vyšší pravděpodobnosti početí miminka.

Pozor na stres!

Poslední radou je vyhýbání se stresu a stresovým situacím. Chápeme, že je to velice těžké, neboť dnešní společnost je na stres naprogramována, ale i přesto se tomu snažte vyhýbat. Během stresu se totiž v těle produkuje stresový hormon kortizol, který potlačuje produkci mužského pohlavního hormonu. A jak už jsme si uvedli výše - čím více pohlavního hormonu v těle máte, tím více je i spermií. Platí to bohužel i naopak. Pravidelně si proto dopřávejte dostatek odpočinku a relaxace, meditujte, užívejte si společné chvíle s partnerkou, vyrážejte do přírody, travte čas s nejbližšími.

Pokud se budete držet našich rad, ručíme vám za to, že si za devět měsíců budete moct začít říkat „táta”.



tvorba spermií
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow