Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Nezaradené

Vyrazí vám dech: Objevte nejpodivnější kondomy na světě

24.04.2019 00:00 kondomy

Antikoncepční prostředky. Mají poměrně prostý úkol - zabránit nechtěnému těhotenství. Už od nepaměti hledají lidé různé formy antikoncepce, jen aby si mohli bez starostí užívat milostných hrátek. V současnosti už nikdo ani nemrkne nad škálou kondomů či hormonálních pilulek. Bereme to jako za naprostou samozřejmost. Ovšem k těmto způsobům ochrany před početím museli lidé postupně dojít. Pojďme se proto společně podívat zpátky do historie na ty nejpodivnější a nejbizarnější formy antikoncepce a kondomů.

Krokodýlí trus

A začneme hned zostra. Ve starověkém Egyptě se používaly nejrůznější formy antikoncepce. Od nejrůznějších rostlin, přes kousky lněné cupaniny vkládané do vaginy, až po tu nejpodivnější formu, a to v podobě krokodýlího trusu. Ten si ženy společně s medem vtíraly do pochvy. Zní to naprosto odporně a všechna čest mužům, kteří pak chtěli s takovou ženou ulehnout, ale jedno se tomu musí nechat - krokodýlí trus je totiž účinný spermicid, tedy látka hubící spermie. Ač to tedy zní neuvěřitelně, tato forma antikoncepce kupodivu fungovala.

Střívka ryb

Ve starověkém Egyptě ještě na chvíli zůstaneme. Dalším bizarním způsobem antikoncepce zde totiž byla střívka ryb. Ta byla použita úplně stejně jako dnešní kondomy. Střívka ryb si muž navlékl na penis a mohlo se jít na věc. Bohužel účinnost této metody už nebyla tak zářná. Nejednou se stalo, že takové rybí střívko během sexu prasklo, anebo nezachytilo všechny spermie a žena tedy i přesto otěhotněla.

Třikrát plivnout žábě do tlamy

Některé antikoncepční prostředky ovšem neměly s pohlavním údem nic společného. Například v takovém starém Řecku se tradovalo, že pokud žena během menstruace třikrát plivne žábě do tlamy, předejde tak nechtěnému početí. A co víc, účinnost této antikoncepční metody měla trvat celý rok. Jestli tento způsob fungoval?! To už necháme na vašem domyšlení.

Houba místo pesaru

Na druhou stranu ale existovaly způsoby, které v mnohém připomínají i dnešní formy antikoncepce. Například taková houba. Klobouk houby si ženy zavedly do vaginy a tím byly chráněny před nechtěným početím. Tato mechanická zábrana tedy silně připomíná současné pesary, které fungují naprosto stejným způsobem.

Ušní maz zvířat

Lidé byli kdysi velice vynalézaví, tedy určitě co se ochrany před nechtěným početím týče. Dalším velice bizarním způsobem ochrany se totiž ve středověku stala také kulička ušního mazu zvířat. Zkrátka a jednoduše se vydrhla ouška několika domácím zvířatům a rychlá antikoncepce byla na světě. Ženě už pak stačilo si kuličku zavést do pochvy a mohlo se jít na věc. Nechceme však ani vidět, jaké intimní problémy s takovou metodou ženy musely mít.

Žebro z černé kočky

Když se probíráme starými záznamy a kronikami, nestačíme se divit, čemu všemu lidé kdysi věřili. Například se tradovalo, že pokud bude žena během sexu svírat v dlani žebro z černé kočky, anebo ještě lépe pár dětských zubů, bylo nechtěné těhotenství s naprostou jistotou zažehnáno. Kam na to ti lidi chodili?!

Gel místo kondomu

Na závěr opustíme dalekou historii a nahlédneme pod pokličku nejnovějším trendům. Právě v těchto dnech se v Americe testuje nový antikoncepční gel. Tento gel bude na hormonální bázi. Fungovat bude velice jednoduše - aplikuje se na paži nebo rameno muže, čímž se sníží počet mužských pohlavních buněk obsažených ve spermatu. Výsledkem by mělo být snížení množství spermií, a tedy i snížení pravděpodobnosti početí. Odborníci jsou touto převratnou novinkou zcela nadšeni a podle některých zdrojů bychom se s tímto gelem měli setkat v praxi už do pěti let.

Kondomy jako stará známá jistota

To vám sice slíbit nemůžeme, ale rozhodně vám do té doby můžeme doporučit staré známé kondomy. V současnosti patří mezi nejoblíbenější a nejužívanější formu antikoncepce. Jsou velice jednoduché na manipulaci, stojí pár korun, přizpůsobí se jakémukoliv penisu a jejich účinnost je téměř 100 %. Pokud se stydíte a nechcete si kupovat kondomy někde v obchodě, objednejte si je z e-shopu www.izerex.cz

Kondomy vám dojdou přímo až k vám domů v diskrétním balíčku a nikdo tak nezjistí, co jste si to vlastně objednal. Navíc ke své objednávce můžete přidat i nějaký pánský afrodiziakální parfém nebo třeba tabletky pro podporu erekce.



kondomy
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow