Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Vyhněte se nepříjemnému vyšetření mužské plodnosti

Autor článku: redakce Zerex.cz 24.07.2018 00:00 Vyhněte se nepříjemnému vyšetření mužské plodnosti

Je to nejkrásnější období v životě každého z nás. Zakládání rodiny. Těšíme se na potomky, užíváme si jeden druhého a plánujeme růžovou budoucnost. Bohužel někdy mohou přijít na toto jinak bezchybné azurové nebe mladé rodiny černé mraky komplikací a problémů. Stejně, jako se totiž neustále snižuje plodnost u žen, snižuje se také plodnost u mužů. Stále častěji se s touto komplikací setkávají i poměrně hodně mladí muži. Co dříve bylo raritou, je dnes běžným problémem. Chcete se vyhnout jakýmkoliv podobným potížím? V tomto článku se na téma plodnost u mužů  podíváme skutečně do detailu a poradíme vám také pár triků, jak si zvýšit kvalitu spermií.

Plodnost u mužů je rok od roku horší

Může se vám zdát, že globální porodnost je v naprostém pořádku. Přece jen je nás už přes sedm miliard a tento počet každým dnem neustále roste. Bohužel je ovšem opak pravdou. Všeobecně se plodnost snižuje. Kvalita mužských spermií už není, co bývala. Jen před sto lety měli muži dvakrát více spermií v ejakulátu než dnes. Navíc ani jejich kvalita už není taková, jako dříve. Jen za posledních 27 let se snížila o 80 %. To jsou naprosto alarmující čísla! Dříve trápila mužská neplodnost jen malé procento mužů. Dnes je to problém prakticky všech.

Všem mužům napříč věkovými kategoriemi, místem bydliště i sociálním postavením klesá kvalita spermatu. A pokud se o své zdraví nestaráte, bude ještě hůř. Pořídit si rodinu tak nakonec klidně může dopadnout jako v některých Sci-Fi filmech, kdy se nebudou rodit žádné děti přirozenou cestou.

Co je příčinou mužské neplodnosti?

Základním kamenem úrazu je životní styl. Žijeme v době, kdy je běžné se každý den stresovat, málo se hýbat, celý den sedět u počítače, jíst nezdravá jídla a příliš své tělo neposlouchat. Neříkáme, že hned musíte začít meditovat a naslouchat stromům, avšak občasné zpomalení a vyslyšení, co vaše tělo skutečně potřebuje, určitě neuškodí.

Vaše spermie jsou totiž barometrem zdraví. Pokud nejsou kvalitní, je něco špatně i ve vašem těle. Může to být cokoliv - příliš mnoho stresu, nadváha, skrytá nemoc. Příčin může být nespočet. Proto je vhodné o sebe pečovat a starat se o svůj organismus, pravidelnými lékařskými prohlídkami počínaje a zdravou stravou konče.

Čím si nevědomě snižujete kvalitu spermií?

Zároveň existuje několik věcí, které vám snižují kvalitů spermií. Ač se tedy o sebe budete starat sebelíp, s těmito věcmi se kvalita vašich spermií nezlepší.

  • Slipy

Na prvním místě stojí jednoznačně slipy. Tedy část mužského spodního prádla, která až příliš těsně obepíná intimní partie. Možná se vám líbí, možná vám přijdou sexy, ale rozhodně nesvědčí vašim spermiím. Nejen, že jsou vaše varlata příliš těsně obepnutá, ale také se během dne nepřirozeně zahřívají. To má za následek sníženou kvalitu spermií. Dopřejte proto svému nádobíčku prostor a budou se dít zázraky.

  • Úzké džíny

Ne jinak jsou na tom také úzké džíny. Víme, že jsou právě teď IN, ale rozhodně nejsou vhodné, pokud plánujete rodinu. I úzké džíny totiž příliš těsně svírají vaše varlata a nedávají jim příliš mnoho prostoru. Zároveň váš rozkrok zahřívají, což má opět za následek tvorbu nekvalitního ejakulátu. Pokud chcete s vaší partnerkou založit rodinu, na nějakou dobu se upnutých kalhot vzdejte. Navíc uvidíte, že to bude bez nich mnohem pohodlnější.

  • Časté horké koupele

Taky se rádi po práci naložíte do vany plné horké pěny? Trávíte zde třeba i několik hodin týdně? Pak rychle přibrzděte! Právě horké koupele mají neblahý vliv na kvalitu spermií. Vše, co zahřívá vaše přirození na vysokou teplotu, způsobuje odumírání spermií. Proto raději na pár dnů vyměňte horké koupele za vlažnou sprchu. Nejen, že budou vaše spermie hbité, ale také se tak otužíte a posílíte organismus.

  • Příliš častý sex

Všeho moc škodí, a to i příliš sexu. Zní to možná absurdně, ale hned vám vysvětlíme proč. Pokud se se svou partnerkou milujete příliš často, nemají vaše varlata dostatek času pro tvorbu kvalitního spermatu. Proto je ideální sexovat pouze párkrát do týdne. Podle odborníků je nejlepším počtem sex 3x týdně.

  • Lubrikační gely

V neposlední řadě mohou mít neblahý vliv na vaši plodnost také některé lubrikační gely. Obsahují totiž řadu látek a sloučenin, které mohou snížit pohyblivost vašich spermií, a tak snížit také celkovou pravděpodobnost k početí. Proto se během těchto dnů, kdy se snažíte o miminko, raději lubrikantům vyhněte.

Jak se testuje plodnost u mužů?

Pokud přece jen máte s plodností problém a nedaří se vaší partnerce otěhotnět, můžete se nechat vyšetřit. Není to nic bolestivého, ale je to celkem nepříjemné. Ano, tušíte správně, musíte se „udělat” v lékařské ordinaci do kalíšku. Někteří muži s tím nemají žádný problém, pro jiné je to naprosto nepředstavitelné. Jen tak ale může lékař určit, jak kvalitní spermie máte. Na základě vzorku, který od vás získá, zjistí, zda jsou vaše spermie dostatečně pohyblivé, jaké množství se jich nachází v ejakulátu a zda jsou vůbec živé.

Jak si zlepšit kvalitu spermií?

Kvalitu spermií můžete samozřejmě zlepšit. Na prvním místě je rozhodně změna životního stylu. Trochu uberte, zpomalte a dopřejte si více odpočinku. Stres totiž ještě nikomu nikdy nepomohl. Zároveň se více hýbejte a zdravě jezte. To je zcela zásadní. Jak se totiž říká Ve zdravém těle zdravý duch, a my ještě dodáme „a také zdravé spermie”. A nezapomeňte ani na pravidelné lékařské prohlídky, které mohou odhalit skrytá onemocnění.

Vsaďte na bylinky na potenci

Na pomoc můžete povolat také bylinky, které na potenci užívali už naši předkové. Kotvičník zemní, Maca peruánská, Ženšen a L-Arginin jsou dokonalým koktejlem podporujícím potenci, stimulujícím erekci a zlepšujícím celkové sexuální zdraví muže. Stačí jedna tabletka denně a v posteli budete k nezastavení. Všechny tyto bylinky najdete v doplňku stravy Zerex Ultragold, který napomáhá zlepšit kvalitu sexuálního života. Užívejte jednu tabletku denně jako prevenci a vyhnete se všem nepříjemnostem spojeným s početím. Více informací o Zerexu Ultragold najdete zde. Čaj potence, povzbudení - přírodní afrodiziakum pro muže i ženy 



neplodnost
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow