Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Kámasútra

Úvod do tajemství Kámasútry

Autor článku: redakce Zerex.cz 29.04.2014 00:00 Úvod do tajemství Kámasútry

Mnoho manželských párů po několika letech soužití se ocitá před otázkou "Jak dále ve svém intimním životě?". Problémem začíná být stereotyp, což značí vážný problém končící mnohdy až rozpadem manželství, či nevěrou jednoho z partnerů. V takovém případě se ale netřeba vzdávat a hledat řešení. Při hledání řešení tohoto stavu doporučujeme vyzkoušet nové tajemné techniky milování, které přináší známá "Kámasútra". Pár slov na úvod do tajemství Kámasútry Vám představíme v tomto článku.

Zrod Kámasútry

Zrod Kámasútry datujeme do období starověké Indie, někdy mezi 1. a 4. stoletím našeho letopočtu, kdy se jistý svatý muž Vátsjájany zabýval sexuálním chováním obyvatel své krajiny. Poznatky, které se mu podařilo zjistit, si poctivě zapisoval do své osobní příručky, kterou později nazval Kámasútra (Příručka o sexuální etice). Není však správné se domnívat, že jde o klasickou knihu. Spíše naopak, jedná se o důkladné "učení se o lidské rozkoši". Zde se naskýtá otázka: "Proč je tomu tak?".

V Kámasútře se odráží svět bohaté kasty (přísně uzavřené společenské třídy v orientálních zemích), i svět po okraj naplněný přepychem, luxusem a milostnými nástrahami. Smyslem života nejvyšších tříd indické společnosti bylo oddávat se požitkům. Většina členů byla závislá na sexu a svádění. Navzdory těmto skutečnostem existovala duchovní hodnota a sex představoval vstup a samotnou cestu k jejímu dosažení.

Co tak tento způsob prožívání sexuálního života přenést do současného světa?

Rychlé tempo života současných lidí, je nutí prožívat sex jen povrchně, ve stejně rychlém tempu, jako i jejich život. Kámasútra dokáže takový sexuální život dnešních mužů a žen zkvalitnit. Umí udělat změnu v současném sexuálním životě, kdy už běžné sexuální polohy a praktiky nestačí. Znalosti a praktické poznatky týkající se sexu podporují silné a hluboké naplnění a uspokojení obou pohlaví. Sex obohacen city nastoluje jednu z cest k zážitku transcendence. Některé zážitky transcendenci budou praktikovat náročnější, jiné zase jednodušší.

Většinu poloh a postupů Kámasútry mohou praktikovat pouze fyzicky zdatní milenci, protože samotné polohy milování vyžadují pružná těla praktikujících. K těm náročnějším polohám Kámasútry se doporučuje cvičení jógy. Jóga už u starověkých mudrců měla velký význam, protože zjistili, že zajišťuje mnohem více, než klasické cvičení. Jóga a sex tvoří formu tantrismu (označovaný jako oduševnělý sex). Předpokládá se, že jógu jako formu cvičení vymyslel Šiva (bůh tance) za účelem pohlavního spojení se s nejvyšší tvořící silou - bohyní Kálí. Tantrismus spočívá v tom, že muži jsou přesvědčeni o tom, že ženy vládnou větší duchovní silou než oni. Z tohoto důvodu se muži mohou s božstvy spojovat pouze přes posvátné, oduševnělým citem plné souložení s ženskou bytostí.

Je na každém z nás, kdy se chytí šance změnit stereotyp při sexu využitím prvků samotné Kámasútry. V případě problematiky Kámasútry je výhodou to, že v současné době je dispozici množství děl Kámasútry, kde se samotné polohy zobrazují ve fotografických setech spolu s nádhernými indickými malbami.

Prostřednictvím našeho magazínu budeme pravidelně představovat ty nejzajímavější a nejzákladnější polohy z dílny Kámasútry. Již dnes je čas se zaměřit na to, co vede k novému poznání a lepší kvalitě Vašeho intimního života. Inspirujte se tím, co vás naplňuje. Vyhýbat byste se měli tomu, do čeho vás někdo nutí. Jen takto dosáhnete nejlepších výsledků a to s pomocí bohyně Kálí. Hodně štěstí za novým sexuálním poznáním!



erotické polohy sexuální polohy
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow