Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Nezaradené

Tajné prostředky na růst vlasů: 6 denních rituálů, které povzbudí kořínky!

15.10.2019 00:00 tajne-prostredky-na-rust-vlasu-6-dennich-ritualu-ktere-povzbudi-korinky

Vlasy jsou korunou krásy. A to neplatí pouze u žen, ale i u mužů. I pro muže jsou vlasy velice důležité a utváří celou jejich image. Bohužel často pány trápí typické mužské problémy - kouty, pleška, nebo dokonce vypadávání vlasů. Jak těmto potížím zabránit? Jak zastavit vypadávání vlasů a naopak ještě podpořit přirozený růst vlasů? Jaké jsou ty nejúčinnější prostředky na růst vlasů? Je nutné používat nějaké speciální přípravky?

Proč pánům vypadávají vlasy?

Úplně na začátek je nutné pochopit, proč mužům vlasy vlastně vypadávají?! Proč trápí tento problém pouze mužské pokolení a ženy mají až do stáří krásně hustou kštici?

Důvodem je váš základní pohlavní mužský hormon. Vlasové kořínky jsou totiž velmi citlivé na tento mužský hormon. Uvádí se, že čím více pohlavního hormonu v těle máte, tím více vám vypadávají vlasy. Ač toto vysvětlení není zcela přesné, do jisté míry skutečně platí.

Dalším důvodem může být nezdravý životní styl, nezdravé zlozvyky, kouření, časté pití alkoholu nebo menší péče o sebe sama. To všechno může vést k typicky mužským problémům, jako jsou právě ony zmíněné kouty nebo pleš.

Jak zamezit vypadávání vlasů?

Sám se již s vypadáváním vlasů potýkáte? Jaký prostředek tedy zvolit, aby se vypadávání zpomalilo, nebo dokonce zcela zastavilo? Sprej, šampon nebo pěnu?

1. Zdravý životní styl

V prvé řadě je nutné kompletně změnit svůj životní styl. Ani nejkvalitnější šampón na světě vám totiž nedokáže zastavit vypadávání vlasů, pokud o sebe dostatečně nepečujete. Je potřeba zdravě jíst, dostatečně pít, pravidelně se hýbat a skoncovat se svými nezdravými zlozvyky. To vše je prvním krokem k bujné kštici.

VÝHODY: Jednoduché, účinné, projeví se více oblastech života.

NEVÝHODY: Někdy nemusí pouhá změna životního stylu postačit. Vlasové kořínky jsou totiž citlivé na mužský pohlavní hormon, tudíž vlasy mohou vypadávat i po změně životního stylu.

2. Vlasy si umývejte pouze studenou vodou

Zadruhé si vlasy neumývejte pod horkou vodou. To platí nejen pro pány, ale i pro dámy. Vlasy jsou totiž velice křehké, a pokud je umyjete pod příliš horkou vodou, ze které se dokonce kouří, naruší se jejich struktura, následkem čeho se mohou snadněji lámat a rychleji vypadávat.

Proto si vlasy umývejte pouze pod vlažnou vodou, ze které se nekouří. Teplota samozřejmě nesmí být příliš nízká, aby vám voda dokázala vyplavit mastnotu z vlasů, ale nesmí se to zase přehánět. Teplota by měla být tak akorát, aby vám to bylo příjemné.

VÝHODY: Jednoduché, rychle viditelné výsledky, efektivní, poznáte i na účtu za teplou vodu.

NEVÝHODY: Stejně jako v předchozím případě nemusí pouhá změna teploty vody stačit. Může být potřeba vsadit ještě i na něco dalšího.

3. Vyvarujte se nevhodnému stylingu

Zatřetí se vyvarujte přílišnému přesoušení vlasů pomocí fénu, žehlení vlasů při teplotách vyšších než 180 °C a nadměrnému používání stylingových prostředků, jako jsou gely nebo laky na vlasy. To všechno vám opět oslabuje strukturu vlasů, a ty jsou pak náchylnější na jakékoliv další zacházení. Navíc krásné, zdravé vlasy se bez všech těchto přípravků obejdou. Stačí o ně řádně pečovat.

VÝHODY: Okamžité zlepšení kvality vlasů.

NEVÝHODY: Vlasy už mohou být natolik poškozené předchozím stylingem, že může trvat delší dobu než odrostou.

4. Vlasy si myjte jen až když je to potřeba

Začtvrté si vlasy nemyjte příliš často. Ona trocha té mastnoty, které se snažíme všichni vehementně zbavit, je totiž potřebná. Vyživuje pokožku vaší hlavy, chrání kořínky vašich vlasů i celou délku vašich vlasů.

Není proto správné umývat si vlasy každý den. Ideální četnost je jednou za 3 až 4 dny. Pokud by vám toto přišlo málo, pak si můžete umývat vlasy jednou za 2 dny, ale rozhodně ne častěji. Pak opět ztrácí svou přirozenou ochranu a stávají se více náchylné na okolní prostředí, na změny teploty nebo na vypadávání.

VÝHODY: Nemusíte si mýt vlasy tak často, šampóny vám vydrží déle, i na kvalitě vlasů půjde tato změna okamžitě poznat. Vlasy budou lesklejší, pevnější a kvalitnější.

NEVÝHODY: Vlasy mohou být zprvu více mastné, než na co jste zvyklý. V takovou chvíli je potřeba nepolevit a vydržet. Vlasová pokožka si na novou situaci rychle zvykne a přestane produkovat tolik mazu.

5. Vlasovou pokožku pravidelně masírujte

Během každého mytí si vlasovou pokožku krásně promasírujte. Udělejte si z mytí vlasů příjemný rituál, během kterého se krásně uvolníte, na chvíli na všechno zapomenete a budete si užívat jen příjemnou masáž hlavy.

Nejen, že během toho perfektně zrelaxujete, ale také účinně prokrvíte pokožku hlavy a podpoříte vlasové kořínky k růstu. Nestačí jen do vlasů prásknout nějaký šampón, který jste objevili v koupelně, ten škubavými pohyby rozetřít a pak rychle opláchnout vařící vodou. To je asi to nejhorší, co pro své vlasy můžete udělat.

VÝHODY: Prokrvíte pokožku hlavy, podpoříte vlasové kořínky k růstu, zlepšíte kvalitu vlasů.

NEVÝHODY: Strávíte více času ve sprše.

6. Používejte vhodné prostředky na růst vlasů

A na závěr je důležité zvolit i vhodný mycí prostředek. Není totiž šampón jako šampón. Ty, které běžně najdete v drogerii, nejsou většinou pro tyto typické mužské potíže vůbec vhodné.

Obsahují spoustu silikonů a dalších látek, které vlasy pouze zatěžují a jsou spíše určené svým složením pro ženy, kterým mají pomoci k lesklé a hedvábné kštici. Jenže pro vás jsou naprosto nevhodné.

Vy, jakožto muž, potřebujete šampón ideálně na přírodní bázi, který vaše vlasy nijak nezatíží a který bude obsahovat účinné látky pro podporu růstu vlasů. Mezi těmito látkami by měl na prvním místě figurovat kofein, který působí preventivně proti vypadávání vlasů a je ideální stimulant vhodný především pro muže. Právě kofein je podle výzkumu vědeckého týmu na univerzitě v Jeně ideálním stimulantem pro růst vlasů pro muže, jejichž vlasové kořínky jsou citlivé na mužský hormon, který způsobuje právě ono vypadávání vlasů.

Dále by se v takovém šamponu měl nacházet panthenol, který poskytuje vlasům dokonalou výživu a vhodnou ochranu. A v neposlední řadě by měl takový šampón obsahovat keratin, který zvyšuje kvalitu, růst, pevnost, jemnost, lesk a celkový vzhled vašich vlasů.

To jsou všechno látky, které by vhodný šampón pro muže měl správně obsahovat.

VÝHODY: Okamžité výsledky, rychlé posílení vlasů, viditelné zlepšení kvality vlasů, zrychlený růst vlasů.

NEVÝHODY: Takový šampón bohužel nekoupíte jen tak v drogérii a tak po něm budete muset zapátrat na internetu.

Perfektní prostředek na růst vlasů pro muže

To jsou kroky, kterými dosáhnete nejen zpomalení vypadávání vlasů, ale také lepšího růstu vlasů a celkového posílení vlasových kořínků. Skvělou volbou pro vás je Kofeinový šampon Zerex, který obsahuje všechny výše jmenované složky ve vysokém množství.Příznivě ovlivňuje růst nových vlasů, zamezuje vypadávání vlasů, dodává stávajícím vlasům pevnost, kvalitu, lesk a zlepšuje jejich vzhled.

Kofeinový šampon Zerex můžete používat každý druhý den. Stačí jej vmasírovat do mokrých vlasů a následně opláchnout, zkrátka jej použít tak, jak jste zvyklý u jakéhokoliv jiného šamponu.

K tomu ale samozřejmě nezapomeňte na výše zmíněné tipy - umývání vlasů ve vlažné vodě, nepřesoušení vlasů fénem, nepoužívání příliš velkého množství stylingových prostředků, zdravý životní styl umývání vlasů jen když je to potřeba. Díky tomuto silnému spojenci a změně svých návyků budete mít už za pár týdnů vlasů opět plnou hlavu.

 

Znáte složku, která má výrazný vliv na zastavení vypadávání vlasů - kofein? V nasledujúsom článku se o ní dozvíte více:



prostředky na růst vlasů
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow