Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Špatná erekce a psychika: Jak spolu souvisí?

Autor článku: redakce Zerex.cz 30.04.2018 00:00 Špatná erekce a psychika: Jak spolu souvisí?

Psychika člověka je nejsložitějším a zároveň zatím nejmocnějším nástrojem, který ovlivňuje chování každého z nás. Je zahalena oponou tajemství, nevysvětlitelných jevů a mýtů. Může mít vliv i na sex? Může vás právě vaše psychika ovlivňovat v posteli? Jak souvisí psychika a špatná erekce?

Psychika ovlivňuje naprosto vše, i špatnou erekci

Podle základní definice slova „psychika” se jedná o povahu daného člověka. Někdo může psychiku vnímat dokonce jako duši člověka, někdo trochu více pragmaticky, a to, jak zkrátka konkrétní člověk reaguje na různé podněty. A právě vaše psychika ovlivňuje vše - od toho, jakou dnes máte náladu, přes to, s kým se pohádáte, až po to, zda prožijete náruživý sex. Má prsty ve všem.

Stačí málo a jste vyvedeni z míry

Bohužel stačí malinko a můžete svou psychickou pohodu a rovnováhu ztratit. Například stačí nevybíravá kritika od vašeho nadřízeného a celý den budete jako v tranzu. Budete myslet pouze na své selhání a na nic jiného vám nezbudou myšlenky. Uzavřete se do sebe. Budete myslet jen na to jedno. I když se nic velkého nestalo, vám to převrátí den vzhůru nohama. A že jste si plánovali na večer intimní hrátky s partnerkou? To už pro vás není podstatné! Stres, napětí, nedostatek sebevědomí, málo sebedůvěry. To všechno vaši důvěru v posteli ovlivňuje.

Strach a napětí vás může v posteli paralyzovat

A další obrovskou roli hraje strach. Vzpomeňte si na nějakou situaci, kdy jste měli z něčeho obrovský strach. Tak velký strach, že vás doslova paralyzoval a nemohli jste normálně fungovat. A přesně tak funguje strach i v posteli. Strach hraje u sexu obrovskou roli. Není to sice strach z neznáma nebo z nějakého strašidla, ale sexuální strach například z neúspěchu nebo ze selhání. Takový strach vás paralyzuje naprosto stejně, jako například strach z výšek.

Psychologická nadstavba hraje při sexu obrovskou roli. Nejistota z očekávání, partnerské či manželské konflikty, nedostatek sebedůvěry a pokles nálady v důsledku stresu, deprese, situační či generalizované úzkosti to všechno může vaši sexualitu přechodně ochromit,” potvrzuje uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Špatná erekce není pouze fyziologickým problémem

A právě strach z neúspěchu, ze selhání, z neuspokojení partnera či z nesplnění sexuálních přání může dokonce vyústit ve špatnou erekci. Výsledkem je nulová nebo velmi špatná erekce, při které není možné, aby došlo k pohlavnímu styku. Ať už se snažíte sebevíc, ať své hlavě domlouváte sebelépe, erekce se ne a ne dostavit. Psychická paralýza je natolik silná, že má i silné fyzické důsledky.

Jak vyřešit fyzickou paralýzu v posteli?

V takovou chvíli se nadávky, nářky ani pláč nevyplatí. Správným řešením je v klidu situaci vyřešit.

Pokud usoudíte, že je vaše přítelkyně povahově schopna kvalitní empatie, neboli vcítění se do vašeho rozpoložení, se vším se jí otevřeně svěřte. Vysvětlete ji, že by záležitosti velmi prospělo po nějakou dobu upřednostňovat párové nekoitální sexuální aktivity směřující k orgasmu jejímu i vašemu. Neboli preferovat intimní mazlení a erotické hrátky bez vlastního tělesného spojení,” radí MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Rozhodně se s tím nebojte svěřit. Nikdo neumí číst myšlenky a zaryté mlčení může pouze prohloubit partnerčiny pochybnosti o sobě samé a vygradovat napětí mezi vámi. Partnerka si bude myslet, že už vás nepřitahuje, že není dostatečně dobrá, aby vás vzrušila, nebo že se vám zkrátka na ní něco nelíbí. Ženy jsou v tomto ohledu hodně domýšlivé a často za problémy vidí vlastní vinu a chybu. Proto si o všem otevřeně promluvte. Už to často prolomí ledy a zmenší pocit strachu z neúspěchu.

Kvalitní erekci můžete napomoci

Kromě psychologického faktoru vyřešení těchto problémů, můžete vyzkoušet také fyzickou výpomoc. Nejedná se sice o žádné samospásné řešení, ale může být tím správným krůčkem k pevné erekci. Tím jsou tabletky na erekci na přírodní bázi, které stimulují pevnou erekci. Obsahují bylinky a výtažky z rostlin, které dokáží popostrčit sexuální výkon tím správným směrem. Ve chvíli, kdy vás bude partnerka eroticky stimulovat, napomohou doplňky stravy zlepšit prokrvení penisu a tím se zvýší šance k pevné erekci. Pokud se navíc rozpustí napětí, které mezi vámi panovalo, může nakonec dojít k normálnímu sexu. A čím častěji budete sex opakovat, tím více budete v pohodě a tím méně vás bude strach ze selhání paralyzovat.

Nebojte se prvních kroků! I když jsou sice nejbolestivější, mají nejlepší účinky. Sexuální abstinence rozhodně není správná volba a vymlouvat se na strach či psychické problémy také nemůžete věčně. Raději se proto snažte své problémy vyřešit, než se jim vyhýbat. Špatná erekce? Zkuste Zerex Klasik. 



problémy s erekcí stres špatná erekce
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow