Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Sexuolog radí: Jak řešit problémy s erekcí

Autor článku: redakce Zerex.cz 10.05.2018 00:00 jak řešit problémy s erekcí

Problémy s erekcí, erektilní dysfunkci či nedostatečné prokrvení penisu při sexu jsme již rozebírali z různých úhlů pohledu. Co na ni má vliv, jaké negativní faktory se na ni mohou podepsat, nebo jaké nemoci mohou ovlivnit kvalitu erekce. To všechno si můžete přečíst v našem magazínu. Dnes se na tuto problematiku podíváme z jiného úhlu, a to očima odborníka. Zeptali jsme se na několik závažných otázek uznávaného odborníka v oblasti sexuologie MUDr. Václava Urbánka, CSc. V tomto článku vám přiblíží nejen problematiku erekce z odborného úhlu pohledu, ale také poskytne pár tipů, jak se s tím vypořádat a jak řešit problémy s erekcí.

Začneme klasickou otázkou, která zajímá většinu našich čtenářů:

Čím mohou být problémy s erekcí způsobeny?

„Při vzniku poruch ztopoření penisu se může uplatňovat celá řada rozmanitých příčin, které se v mnoha případech různě kombinují. Většina případů erektilní dysfunkce má navíc původ ve více než jedné příčině. Jinými slovy, poruchy ztopoření dosti často vznikají vícefaktorově či multifaktoriálně. I u těch mužů, kde je erektilní dysfunkce dána hlavní příčinou organickou, možno říci tkáňovou, se při málo úspěšných pokusech o pohlavní styky zákonitě přidružuje individuálně různě veliká psychická nadstavba,” říká uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Můžete uvést příklady?

„Podílet se mohou jednak faktory psychické, a to „nejistota z očekávání“, partnerské či manželské konflikty, nedostatek sebedůvěry a pokles nálady v důsledku stresu, deprese, situační či generalizované úzkosti. Dále to mohou být faktory organické, v první řadě cévní a faktory pramenící z poruch nervové soustavy. Dále příčiny lokální včetně anomálií a zánětlivých onemocnění pohlavních orgánů, stavy po operacích zejména prostaty, úrazy pánve, odchylky ve fungování žláz s vnitřní sekrecí. Známý je také vztah erektilních dysfunkcí k některým celkovým onemocněním, jako je zvýšený krevní tlak, cukrovka či kornatění tepen. Nezřídka se mohou uplatňovat vlivy toxické (nikotin u silných kuřáků, alkohol či jiné návykové látky) a lékové (například při nutnosti dlouhodobě užívat tablety proti zvyšování krevního tlaku). V některých případech se ale nemusí v podstatě jednat o poruchu pohlavní funkce jedince, nýbrž situace může mít povahu spíše partnerského sexuálního nesouladu uvnitř páru,” vysvětluje pan doktor Urbánek.

Spouštěčů problémů s erekcí je skutečně hodně. Jak ale naši čtenáři poznají, jaká konkrétní příčina se týká právě jich?

„Nejlepší postup asi bude, když ve svém bydlišti či kraji vyhledají sexuologa nebo urologa. Ten s nimi jejich těžkosti podrobně rozebere a vyšetří je i po stránce tělesné,” doporučuje doktor. 

Co když lékař zjistí, že jsou problémy čistě psychického rázu? Jak by měli naši čtenáři v takovém případě postupovat?

„V případech dysfunkcí majících příčinu „čistě“ psychickou, tedy bez prokázaného podkladu organického, neboli tkáňového, je možnost příznivého ovlivnění stavu poměrně nejsnazší. Takže zůstaňte optimistou. Vy sami nebo společně s vaším předepisujícím lékařem prověřte potenciál účinku léku či doplňků stravy pro stimulaci erekce. Lékař, jenž zná váš zdravotní stav, vám může uvážlivě doporučit právě lék pro podporu erekce. Velká opatrnost by ovšem byla na místě v případě, že byste byl jedinec s nizoučkým krevním tlakem,” uvádí uznávaný odborník v oblasti sexuologie.

Ovšem i lék na lékařský předpis může mít nežádoucí účinky. Existují nějaké alternativy bez negativních účinků? Jak řešit problémy s erekcí méně riskantní cestou?

„V takovém případě navrhuji vyzkoušet účinek doplňku stravy Zerex. Nejedná se o lék předepisovaný na recept, nýbrž je to doplněk stravy. Své sexuální funkce včetně erotické touhy můžete tonizovat užíváním Zerex Klasik. Po využívání jednoho až dvou balení Zerex Klasik doporučuji přejít na Zerex ultragold,” doporučuje alternativu Urbánek.

Existují nějaké omezení pro užívání doplňku stravy Zerex?

„Pokud jsou průběžně naměřené hodnoty vašeho krevního tlaku poměrně stálé a pokud je vaše celková srdečně cévní zdatnost příznivá, pak můžete přípravek Zerex bez obav užívat. Užívání Zerex Klasik bych naopak nedoporučoval v případě, že by konkrétní hodnoty krevního tlaku hodně kolísaly, neboli byly výrazně nestálé,” uklidňuje uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Může řešení problémů s erekcí napomoci i partnerka?

„Pokud usoudíte, že je vaše partnerka povahově schopna kvalitní empatie, neboli vcítění se do vašeho rozpoložení, se vším se jí rozhodně otevřeně svěřte. Vysvětlete jí, že by záležitosti velmi prospělo po nějakou dobu upřednostňovat párové nekoitální sexuální aktivity směřující k orgazmu jejímu i vašemu, neboli preferovat intimní mazlení a erotické hrátky bez vlastního tělesného spojení. Klasické souloži se úplně vyhýbat nemusíte, ale prozatím ji ve vašem párovém scénáři ponechte až na druhém místě jakožto „nepovinnou“ a jen když „bude příroda nakloněna“,” uzavírá své povídání pan doktor Václav Urbánek. Děkujeme panu MUDr. Václavu Urbánkovi, CSc. za všechny odpovědi k tématu Jak řešit problémy s erekcí i za čas, který si na nás našel. Více informací a další odborné rady v pera tohoto uznávaného odborníka v oblasti sexuologie najdete v naší Odborné poradně. Zerex tableta na zkoušku - na problémy s erekcí



problémy s erekcí sexuolog radí názor sexuologa
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow