Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Sexuální vitalita: 7 triků, díky kterým si užijete sex až do stáří

21.11.2019 00:00 sexualni-vitalita-7-triku-diky-kterym-si-uzijete-sex-az-do-stari

Sex a stáří? To nejde dohromady!” Možná to máte taky takto zafixované. Jen málokdo z nás si dokáže představit, že bude sexuálně aktivní třeba až do 80. Přitom je to naprosto normální a spousta lidí to tak má. Většinou máme se stářím spojené nejrůznější zdravotní problémy, desítky léků, chronické nemoci a pravidelné návštěvy lékaře. O tom to ale není. Sexuální vitalita není jen chimérou líbivých reklam. Sexuální vitalita v každém věku je reálnou vidinou, a to i pro vás. Jak se udržet sexuálně aktivní i v požehnaném věku?

Beverly Whipple, viceprezidentka Světové sexuologické asociace (the World Association of Sexology), uvádí věci na pravou míru: „Normální a zcela přirozené touhy, které nejsou s věkem nutně menší, jsou bohužel u starších lidí vnímány někdy jako směšné, neslušné a možná zvrhlé. Doufám jen, že mladší generace zaujmou k věci mnohem zdravější přístup, který se nakonec promítne i do kvality jejich stáří.

Sexuální vitalita ve vyšším věku

Abyste byli sexuální aktivní až do důchodu, je potřeba dodržovat několik zásad, které si popíšeme hned za chvíli. Není to bohužel jen tak. Pokud se ale budete řídit následujícími radami, můžete si sex užívat bez tabletek třeba až do konce života. Nemusíte se s ním v žádném okamžiku svého života rozloučit.

Co je k tomu tedy potřeba?

1.   Zdravý životní styl

Na prvním místě stojí jednoznačně zdravý životní styl. Bez toho to nejde ani v mládí, ani ve stáří. Zdravý životní styl je nejen esencí k dlouhému sexuálnímu životu, ale také k dlouhému spokojenému životu jako takovému.

👨‍⚕️Osvětluje to sexuolog Jaroslav Zvěřina: „Musíme si uvědomit, že s věkem se stále snižuje výskyt zcela zdravých lidí. Poruchy erekce se u mužů starších 65 roků vyskytují až v 80 % případů. U mužů dále převládají problémy, které souvisejí s nemocemi srdce a cév a také prostaty. U žen pak bolesti při styku, způsobené suchou pochvou při výpadku tvorby hormonů po přechodu.

Změna životního stylu pro podporu erekce

Proto je zdravý životní styl více než důležitý. Rozumíme, že pokud jste celý život nežili dvakrát zdravě, bude se to ve stáří těžko dohánět, ale ani ve stáří není nic ztraceno. Stačí upustit od kouření, omezit spotřebu alkoholu, zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny, zaměřit se zdravý život a všechno půjde okamžitě mnohem snáze.

2.   Pravidelný sex

Na druhém místě je pravidelný sex. Zní to možná zvláštně, ale hned vysvětlíme proč.

Sex je stejně jako vše ostatní ve vašem životě o návyku. Jakmile si navyknete na to, že jdete každý den na krátkou procházku, po čase vám to nepřijde divné a už se automaticky na ni začnete chystat. Jakmile si zvyknete, že každý týden ve čtvrtek je ve vašem oblíbeném obchodě velká výprodejová akce, budete už vždy ve čtvrtek připraveni, že jdete nakupovat.

Pravidelný sex posiluje sexuální vitalitu.

A stejně tak je to i se sexem. Pokud bude vaše tělo vědět, že je ob den či jednou do týdne sex, bude už na to připraveno a samo si o sex řekne. Čím déle budete sexuálně abstinovat, tím hůře se vám pak bude vracet do pomyslného sedla.

3.   Strava bohatá na přírodní afrodiziaka

Třetím tipem, jak si udržet sexuální vitalitu až do vysokého věku, jsou přírodní afrodiziaka. Jedná se o potraviny, které přirozeně pomáhají zlepšit prokrvení organismu, obsahují velké množství flavonoidů, které mají pozitivní vliv na vaše cévy, obsahují veledůležité omega 3-mastné kyseliny a pomáhají v uvolňování oxidu dusnatého v těle.

Potraviny pro posílení erekce

Mezi takové potraviny patří například kakao, mořské plody, česnek, kotvičník zemní, granátové jablko, maca peruánská, špenát, pískavice řecké seno, vlašské ořechy, červená řepa, rukola, saláty, celer nebo ředkvičky. Zařaďte všechny tyto potraviny do svého jídelníčku a okamžitě budete mít pevnější a kvalitnější erekci, větší chuť na milostné hrátky a mnohem více energie.

4.   Dostatek pohybu

Důležitý je ale také dostatek pohybu. To souvisí i s výše zmíněným zdravým životním stylem.

Spousta lidí má zafixováno, že čím jsou starší, tím méně se mohou hýbat. Přitom je to jen mýtus. I ve stáří můžete vydávat skvělé sportovní výkony. Ano, už sice asi nebudete konkurovat mladíkům, ale stále můžete zůstat aktivní.

Je to dobré na vaše srdce, stav vašich cév i celý kardiovaskulární systém. A mimo to se také vyhnete obezitě, která je jedním z největších zabijáků lidské sexuality.

Obezita jako zabiják mužského libida

Potvrdila to také spousta odborných studií. V tomto článku budeme citovat pouze jednu z nich, a to studii, jež byla publikovaná v časopisu The Journal of Sexual Medicine. Ta sledovala na 2 235 pacientů, kteří vyhledali mezi lety 2001 a 2007 léčbu sexuální dysfunkce. Mezi účastníky bylo 41,5 % mužů normální váhy, 42,4 % mělo nadváhu, 12,1 % bylo obézních a 4 % bylo těžce obézních.

Obezita jako zabiják mužského libida.

Vědci po jejich detailním vyšetření zjistili, že obezita nejenže vede k vysokému krevnímu tlaku, který je příčinou mužské impotence, ale také ke snížení hladiny hlavního mužského hormonu. To vše vede ke zhoršení erekce, snížení libida a celkově k útlumu v sexuálním životě.

5.   Společné zájmy a koníčky

Kromě toho je ale nutné také pečovat o vztah jako takový. Ač už jste spolu řadu let, ač už mezi vámi neproudí taková vášeň, jako na první schůzce, stále je potřeba o vztah pečovat.

Proto si najděte nějaké společné zájmy a koníčky. Netravte společně čas pouze u televize, ale aktivně spolu něco podnikejte. Nemusí to být nic náročného ani složitého, stačí třeba pravidelná procházka do přírody.

Cokoliv, co vás spojí, je pro váš vztah jako darem z nebes. A nemluvě o vaší sexualitě, kterou to může opět rozproudit.

6.   Kvalitní sexuální pomůcky

Nezáleží na tom, zda je vám třicet nebo sedmdesát, v každém věku si můžete užít sex. A k tomu samozřejmě patří i kvalitní sexuální pomůcky.

A čím starší jste, tím důležitější roli hraje jejich kvalita. Už nestačí ten nejlevnější vibrátor, nebo nejobyčejnější lubrikant. Je potřeba vsadit na to nejlepší, co erotický trh nabízí.

Oblíbené sexuální pomůcky u seniorů

👨‍⚕️Dnešní senioři se rozhodně vymykají zažitým představám o pasivních babičkách a dědečcích v houpacích křeslech. Současní šedesátníci si svá důchodová léta chtějí užít se vším všudy, včetně sexu. Nevyhýbají se tak ani návštěvám sexshopu. Například k nám do prodejny zavítá z celkového počtu nakupujících kolem 30 % lidí starších 60 let. Muži mají zájem hlavně o podpůrné prostředky, tedy o tabletky na erekci a podtlakové pumpy. Ženy pak mají v oblibě obecně populární vibrátory či venušiny kuličky,“ uvedl Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz.

7.   Účinné doplňky stravy pro podporu erekce

A na závěr je vhodné vsadit na účinné doplňky stravy. V mládí byste nad tím možná mávnul rukou, ale ve stáří je skutečně potřeba pečovat o svou sexualitu všemi možnými prostředky.

Sáhněte po unikátním doplňku stravy Zerex Ultragold. Zerex Ultragold je určen pro zralé a starší muže, kteří chtějí být sexuálně vitální až do stáří.

Užívá se minimálně po dobu 3 měsíců a jeho účinek je tedy postupný. Stačí užít 2 kapsle denně, a to jednu ráno a jednu večer. Dlouhodobě byste postupně měl na sobě pozorovat změny, které pozitivně ovlivní váš sexuální život. Zlepší se vám erekce, prodlouží se pohlavní styk, zvýší se vám chuť na sex.

Vhodný doplněk stravy pro podporu erekce u seniorů

✅Zerex Ultragold je certifikovaný výrobek vyrobený z vybraných výtažků a extraktů bylin a přírodních látek. Nachází se v něm výtažek z bylin macy peruánské, kotvičníku zemního, přírodní aminokyseliny L-Citruline, L-Arginin a L-Lyzin a také extrakt z kakaovníku.

To všechno jsou látky přírodního původu, jejichž spojením v přípravku Zerex se z obyčejných bylinek a rostlinných výtažků stávají ty správné sexuální stimulanty. Zerex Ultragold podporuje libido, zvyšuje chuť na sex, tonizuje sexuální zdraví muže a udržuje přirozenou hladinu mužského hormonu v těle. Užívejte tedy pravidelně Zerex Ultragold a sexuální abstinence nebude mít šanci.

Pánové, po 50, po 60 ani po 70 se nemusíte se sexem rozloučit. Sex si můžete užívat až do konce svého života. Chce to sice trochu více práce, než když vám bylo 18, ale stále to není nic nedosažitelného. Sexuální vitalita vás nikdy nemusí opustit. Řiďte se výše zmíněnými radami a váš vztah získá novou jiskru a šťávu.

 

Máme pro vás tipy, jak si udržet sexuální kondičku. Chcete se o tom dozvědět více? Přečtěte si následující článek:



sexuální vitalita sexuální vitalita v každém věku
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow