Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Sex v těhotenství: Jak na něj, na co nezapomenout a na co si dát pozor

30.04.2019 00:00 sex-v-tehotenstvi

Těhotenství je pro pár tím nejkrásnějším obdobím v životě. Oba se těšíte na příchod miminka. Plánujete, nakupujete, zařizujete a hlavně se těšíte. Představujete si sami sebe v rolích rodičů, přemýšlíte, jak to malé stvoření budete jednou vychovávat a co z něj asi vyroste. Ovšem mnohdy se právě v tom všem shonu zapomíná na intimní život. Jenže sex ke vztahu neodmyslitelně patří. Zplozením potomka to pro vás rozhodně nekončí. Jak tedy na sex během těhotenství? Jsou nějaká omezení? Kdy byste se sexu v těhotenství měli raději vyhnout? A jaké polohy jsou pro těhotnou partnerku nejvhodnější?

Sex v těhotenství je naprosto přirozený

Sto lidí, sto chutí. A ne jinak to platí i o sexu v těhotenství. Různí lidé mají na tuto problematiku různé názory. Někteří tvrdí, že by se partneři měli sexu v těhotenství zcela vyhýbat. Jiní jsou zase zastánci opačného názoru, a to, že je sex v těhotenství naprosto normální. Kde je ale pravda?

Pochybnosti vyvrací sexuoložka a psychoterapeutka MUDr. Hana Fifková: „Samozřejmě, sex v těhotenství je určitě možný. V první řadě by měli mít oba partneři chuť. Většinou nás napadá, že pokud někdo nemá chuť, bývá to žena a je třeba to respektovat. Ale to samé platí i obráceně. Nemá-li chuť muž (a skutečně existuje mnoho mužů, pro které je sex v těhotenství partnerky tabu), neměl by se nutit také.

Pokud vám navíc sex v těhotenství nezakázal ani váš lékař, určitě si jej nemusíte odpírat.

Sex k těhotenství patří

Kdy bude mít vaše těhotná partnerka na sex s největší pravděpodobností chuť? V prvním trimestru je to pro ženu velice náročné. Bývá jí hodně špatně, trpí ranními nevolnostmi, může být více unavená, malátná, všechno jí bolí, nemá na nic náladu, dokonce může krátkodobě trpět depresí. V prvním trimestru tedy zájem o sex razantně opadá.

Ve druhém trimestru se vše pomalu navrací do normálu, a to i chuť na sex. MUDr. Ondřej Trojan, Ph.D., FECSM. uvádí: „Vysoké hladiny hormonů spolu s ještě celkem malým bříškem činí ženy žádoucí a pro většinu partnerů i nadmíru přitažlivé. Jsou, dá se říci, nadopované a zvládají mnohdy i větší dávky sexu než normálně.

Ve třetím trimestru může mít žena stále poměrně velkou chuť na sex, ale kvůli velkému bříšku začínají být intimní hrátky velmi náročné a nepříjemné.

Sexu v těhotenství se vyhýbat nemusíte, ale...

Sexu v těhotenství se tedy rozhodně bát nemusíte. Pokud vám jej váš lékař přímo nezakáže, není důvod se mu vyhýbat. Pouze je potřeba myslet na pohodlí vaší partnerky.

V prvním trimestru na svých oblíbených polohách a praktikách nic měnit nemusíte. Stále si můžete užívat polohy misionáře, na koníčka, zezadu, ve stoje, nebo na různých místech tak, jako doposud.

Ve druhém trimestru ještě stále není bříško příliš velké, a tak stále nepřekáží při tradičních polohách, které máte rádi.

Až ve třetím trimestru bývá ženino těhotenské bříško skutečnou překážkou, a tak je potřeba milovat se v polohách, které jsou vám pohodlné. Ideální jsou polohy zezadu, kdy si žena klekne na všechny čtyři a bříško si může podepřít polštářem. Dále je vhodná poloha na křesle, kdy si muž uvelebí partnerku do křesla a její nohy si opře o svá ramena nebo o područky křesla. Vlastně si jí usadí jako v gynekologické ordinaci.

Některé páry v tomto období zkouší i anální sex. Ten však nemusí být pro všechny těhulky vhodný. Pamatujte na to, že je zde v této oblasti mnohem méně místa než obvykle. Proto dbejte na bezpečnost, abyste partnerku nějak neporanil.

Žádná poloha ovšem není vyloženě zakázaná. Záleží pouze na vás, co je vám příjemné a pohodlné. Experimentujte a zkoušejte a uvidíte, že najdete dostatek poloh, které vám budou příjemné a sex si v nich užijete. Inspiraci pro nové polohy najdete v knize Zerexsutra, která obsahuje řadu rozmanitých poloh a sexuálních technik.

Nemůže sex v těhotenství uškodit miminku?

Pokud se bojíte, že by sex v těhotenství mohl nějak uškodit vašemu miminku, pak vás hned teď uklidníme. Těhotenství rozhodně neznamená stop sexu. Kanadští lékaři ve své studii uvádí: „Je to naprosto normální a neškodné. Existuje opravdu malé prokázané procento kontraindikací sexuálních styků během těhotenství. Opatrné by snad měly být jedině ženy, kterým lékař řekne, že mají rizikové těhotenství a hrozí jim například předčasný porod.

Pánové, pokud se sexu během těhotenství bojíte, zeptejte se na něj svého lékaře. Uvidíte, že jsou vaše obavy zcela zbytečné.

Získejte pevnou erekci pro uspokojení své partnerky

Chcete trochu podpořit svou erekci? Chcete partnerku překvapit údem tvrdým jako skála? Chcete jí dopřát sex, na jaký nikdy nezapomene? Pak vyzkoušejte sílu bylinek v přírodním doplňku stravy Zerex Klasik. Zerex Klasik je vhodným doplňkem pro všechny pány, kteří chtějí posílit své libido, zpevnit erekci a celkově zlepšit výkon v posteli. Ať už je vaše partnerka těhotná či nikoliv, se Zerexem Klasik budete v posteli pravým alfa samcem. Partnerce předvede takovou postelovou gymnastiku, o jaké se jí nikdy ani nesnilo.



sex v těhotenství
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow