Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Sex a erotika: S těmito 7 technikami si milostné hrátky užijete jako za mlada

19.02.2019 00:00 sex-a-erotika

Sex po padesátce může být skvělý. Rozhodně jej nelze pokládat za dohrávající symfonii. Určitě to není tak, že by sex a erotika ve vyšším věku jen tak vyprchala. Věřte, že i fešanda od sousedů jezdí na dovolenou s milencem, a to i dávno poté, co oslavila padesáté narozeniny. Už to sice nebude takový rock and roll, ale stále to může být dobrá muzika. Jak na dokonalý sex a erotiku i ve vyšším věku? Zde je 7 technik, které by vám neměly uniknout.

Sex a erotika po 50 nekončí

Na vrcholu své reprodukční kapacity a sexuální aktivity jsou lidé v mladém dospělém věku. Z této perspektivy je panující kult mládí v pohlavním životě lidí plně pochopitelný. Ani později však sex ze života lidí zcela nemizí. Podle nejrůznějších průzkumů považuje většina mužů a žen po padesátce sexualitu za významnou složku svého života. Jisté rozdíly mezi pohlavími zde existují. Muži si sexu ve svém životě cení v průměru více než ženy. Asi jedna pětina mužů a žen ve věku kolem osmdesáti let věku má alespoň občas pohlavní styky,” uvádí český lékař, sexuolog, předseda Sexuologické společnosti České lékařské společnosti Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Rozhodně tedy neplatí, že po 50 nebo 60 patříte do starého železa, a na milostné hrátky s partnerkou nebo partnerem už můžete leda tak vzpomínat. Jak ale na to?

1. Zaměřte se na to, co máte rádi

Když vám bylo 18 a začínali jste s milostným životem, ještě jste neměli tolik zkušeností, a to jak ve vztahu k druhému člověku, tak i k sobě samému. Člověk se v té době hledal, zjišťoval, co se mu líbí a co mu dělá dobře. Teď už to ale víte. Už máte za sebou obrovský kus cesty a přesně víte, kam sáhnout, abyste dostali partnerku do erotického nebe.

Využijte toho! Zapomeňte na divoké experimenty a divné erotické techniky. Sex si už skutečně jen užívejte. Už nemusíte hledat a zkoušet, to všechno máte za sebou. Tak toho využijte a užijte si sex tak, jak jej máte rádi.

Samozřejmě občasné experimentování vám rozhodně neublíží a pouze váš sexuální život okoření, ale nemusíte se již hnát pouze za novými zkušenostmi. Dělejte si dobře tak, jak to máte rádi a jak vám to vyhovuje.

2. Dejte si více času na erotiku

V mládí člověk neustále někam spěchá - do školy, do práce, vyzvednout děti ze školky, do posilovny, za kamarády. Jak ale člověk stárne a moudří, zjišťuje, že se nemusí tak honit za všemi těmi aktivitami. Proto si s klidem dopřejte více času na partnerskou erotiku.

Milujte se v klidu, protože právě klidné milování je označováno za nejuspokojivější. Užívejte si jeden druhého. Vychutnávejte si společné chvíle. Nehoňte se na olympijskými výkony, ale postupně vstřebávejte veškeré sexuální vjemy. Vězte, že orgasmus a celkový prožitek bude o to intenzivnější.

Chcete u sexu vydržet co nejdéle? Nechcete předčasně ejakulovat? Vyzkoušejte Zerex Extralong. Zerex Extralong dokáže prodloužit sex dokonce až o 30 minut.

3. Nedělejte si vrásky na čele z malých nezdarů

Příroda nám přichystala zákon schválnosti. Čím více jsme krásou erotického protějšku fascinováni, tím mohutnější může být naše vzrušení,” říká MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Nebojte se menších selhání a nezdarů. Ty zkrátka k sexu neodmyslitelně patří. Setkávají se s nimi jak starší, zralí pánové, tak i nezkušení mladíci. Rozhodně to ale neznamená, že byste byl o to méně mužem nebo dokonalým partnerem. Tak se už kvůli tomu nestresujte! Menší sexuální nezdary berte s úsměvem. Vždyť přeci můžete vaši partnerku uspokojit i jinak než jen vaším penisem.

Tuto strategii doporučuje i sexuolog MUDr. Václav Urbánek, CSc.: „Věnujte se s partnerkou dotykové předehře poněkud jednostranně, to znamená ještě před zavedením penisu do pochvy se vynasnažte dotykově navodit u partnerky výrazně vyšší hladinu sexuálního vzrušení, než jaká bude souběžně přítomna u vás.

4. Dvakrát za měsíc? Jednou za dva měsíce? Neřešte!

Když je člověk mladý, cítí, že by měl prožívat sex s partnerkou nebo s partnerem pravidelně alespoň několikrát týdně. Jak ale člověk stárne, najednou už pro něj není sex nejvyšší prioritou, a tak se četnost snižuje. Ovšem vás to nemusí vůbec trápit! Tak to prostě je. Hlavně neřešte, zda jste se milovali jednou za měsíc nebo jednou za dva měsíce. Čím víc na to budete myslet, tím víc budete ve stresu a tím hůř se opět dostanete zpátky na onoho pomyslného koně. Sex a erotika přece nejsou soutěží.

Chcete-li i přesto zajistit určitou pravidelnost ve vašich pohlavních stycích, můžete si dopomoct Zerexem Klasik. Zerex Klasik představuje vysoce koncentrované složení extraktů z kotvičníku zemního, macy peruánské a důležitých aminokyselin. Složky na přírodní bázi obsažené v produktu mají příznivý vliv na kvalitu vašeho sexuálního života, pevnou erekci a váš výkon v posteli.

5. Pečujte o sebe

Sexuální aktivita a potence souvisí samozřejmě s tělesným a duševním zdravím. Statistika je v tomto směru neúprosná. S věkem plynule přibývá různých vleklých neduhů, které narušují také sexuální kondici. K největším a nejčastějším „zabijákům“ sexuální potence patří všechny takzvané „civilizační nemoci“. Tedy ateroskleróza, vysoký krevní tlak, obezita a cukrovka. Také soustava močová a pohlavní vykazuje s věkem rostoucí výskyt problémů. K těm patří u mužů zejména potíže se záněty a zbytněním prostaty a souvisejících orgánů. S věkem prostata nabývá na objemu a velká část „dříve narozených“ mužů se dočká příslušných potíží s močením. Psychika mužů ve středním a starším věku také patří k zranitelným oblastem. S věkem přibývá negativních citových stavů, zejména pak únavy, deprese a předrážděnosti. Všechny popsané problémy samozřejmě vyžadují příslušnou léčbu,” uvádí Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Proto o sebe řádně pečujte. Ne nadarmo se uvádí, že sex a erotika jsou barometrem zdraví. Čím zdravější budete, tím zdravější bude také váš sexuální život. Potvrzuje to také MuDr. Ondřej Trojan, Ph.D., FECSM, specialista v oboru psychiatrie a sexuologie: „Studie ukazují, že většina lidí ani po padesátce, ale ani třeba v sedmém deceniu, na sex nerezignuje. Velice to ovšem souvisí s celkovým vjemem tělesného a samozřejmě i duševního zdraví – tam jde o přímou úměru. Čím se člověk cítí zdravěji, tím častěji a intenzivněji prožívá sexuální touhu.

Udržet zdravou sexualitu v každém věku vám pomůže Zerex Ultragold. Jedná se o certifikovaný výrobek na přírodní bázi, který taktéž obsahuje extrakty z účinných bylinek. V Zerexu Ultragold najdete výtažek z kotvičníku zemního, macy peruánské a zinek. Všechny tyto výtažky z tradičních bylin dohromady podporují sexuální touhu a celkový výkon v posteli, pomáhají udržovat sexuální aktivitu, přispívají k plodnosti, správné reprodukční funkci a k udržení normální hladiny mužského pohlavního hormonu v krvi. Zerex Ultragold je určen zejména pro zralé muže, kteří se chtějí vyhnout problémům se ztrátou libida.

6. Vztah je důležitější než kdy jindy

Z výzkumu vyplývá, že po padesátce už není prioritou střídání sexuálních poloh nebo lůžková gymnastika. Naopak si nejvíce páry užijí milování plné vzájemné něhy a lásky. Kvalita vztahu je dle odborníků v tomto věku důležitější než kdy jindy. Člověk už nechce střídat partnery jako ponožky, ale hledá skutečnou spřízněnou duši, která po jeho boku bude stát v dobrém i ve zlém. Proto pečujte o svůj vztah a sexuální hrátky si k vám samy najdou cestu. Sex a erotika budou stále důležitou součástí vašeho vztahu.

7. Moderní doba vám nahrává

Výzkumy pokročily a nyní již žijeme v době, kdy není složité podpořit erekci nebo libido jen pomocí tabletek. Stačí si vzít jednu tabletku před sexem nebo průběžně užívat určité pilulky a sex budete prožívat až do vysokého věku stejně jako za mlada. Mezi tyto přípravky patří také Zerex v modalitách Zerex Klasik, Zerex Extralong a Zerex Ultragold. Každá z těchto variant má jiné účinky.

Zerex Klasik se užívá zhruba hodinu před plánovaným sexem a má pozitivní účinky na vaše libido, chuť na sex, i na samotnou erekci.

Zerex Extralong se taktéž užívá zhruba hodinu před plánovaným sexem, ovšem jeho cílem není primárně povzbudit vaše libido, ale co nejvíce prodloužit sex. V některých případech může Zerex Extralong sex prodloužit dokonce až o 30 minut.

Zerex Ultragold je oproti dvěma předchozím přípravkům spíše preventivním opatřením před sexuálními problémy. Je určen pro zralé muže, kteří se chtějí vyhnout problémům se ztrátou libida ve vyšším věku. Tato modalita přípravků Zerex by se měla užívat pravidelně každý den po dobu alespoň tří měsíců.

Proto se nebojte a využijte všech výhod toho, že žijete v této krásné, moderní době a dopomozte si k dokonalému sexuálnímu životu. Sex a erotika vás mohou provázet po celý život.



sex a erotika aktívne starnutie sex vo vyššom veku
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow