Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Psychická impotence: O co jde a co vám hrozí?

02.04.2020 00:00 psychicka-impotence

Impotence může mít celou řadu příčin. Jednou z nich je také psychika. Psychika ovlivňuje celou řadu našich životních pochodů. Od výkonnosti v práci, přes partnerské soužití, až po sexuální apetit. Proč tomu tak je? Jak se s tím vypořádat? Existují nějaké bylinky na potenci? A jaká je účinná podpora potence?

Co je impotence

Impotence představuje pro muže nesmírně citlivý problém. Jedná se o typ erektilní poruchy, kdy muž není schopen erekce dosáhnout a ani ji uspokojivě udržet. Neznamená to ovšem, že muž, který nedokáže dosáhnout erekce, je automaticky impotentní. Za problém můžeme považovat stav, který trvá nejméně 6 měsíců.

Občasné selhání není impotence

Občasný neúspěch zažije v intimním životě každý a není třeba se tím zneklidňovat. Lidské tělo ovlivňuje celá řada faktorů, jde tedy o normální jev. Především mladé muže trápí v důsledku nezkušenosti strach a tréma, naprostá většina mužů se v životě setká s poruchou erekce vlivem únavy.

Ve vyšším věku čekejte více potíží

Také je potřeba vzít v potaz, že mužská erekce se proměňuje s věkem. Muž ve vyšším věku potřebuje k dosažení erekce více času, obtížnější je pro něj i dosáhnout erekce opakovaně. Jde o přirozený vývoj a opět to neznamená nijak patologický stav.

💡 S vyšším věkem také přirozeně stoupá riziko impotence. Dle dostupných odhadů trápí impotence zhruba polovinu mužů ve věku nad 40 let. To ale na druhou stranu určitě neznamená, že by impotencí nemohl být postižený i mladší muž.

Psychická impotence ve vyšším věku

Co impotence není

Rovněž je nutné říct, že impotence ovlivňuje primárně erekci a většinou nesouvisí s libidem. Muž tedy po sexuálním spojení s partnerkou zpravidla touží

💡 Odborníci však připouštějí, že tyto dvě veličiny mohou být provázané. Jestliže tedy u muže poklesne sexuální touha, není vyloučeno, že zároveň nedojde k erektilní dysfunkci, jak prokázal výzkum na New England Research Institutes

Stejně tak není ovlivněna plodnost. Takový muž tedy může mít naprosto bez problémů vlastní potomky.

Odborníci se rovněž přou o tom, zda by do definice této poruchy měla patřit i předčasná ejakulace. Ačkoli její princip je zcela opačný, je nezpochybnitelné, že mužům ztrpčuje život úplně stejně jako impotence. Oproti ní je navíc častěji se vyskytující.

Příčiny impotence

Příčiny impotence mohou být i psychické, ale způsobené dalšími onemocněními. Většinou má impotence právě základ organický.

Skutečného původce diagnostikuje samozřejmě lékař. Z části můžeme důvod odhalit i sami. Jestliže muž nemá problém v dosažení erekce při masturbaci a má standardně noční erekci, lze předpokládat právě spíše psychické příčiny impotence.

Psychická impotence

Pokud hovoříme o tomto spektru důvodů, může se jednat pouze o krátkodobý problém způsobený například zmiňovanou únavou. Dlouhodobá impotence psychického rázu vyvěrá například z vlivu deprese.

Dlouhodobá impotence vyvěřá z vlivu deprese

Častou příčinou obtíží je určitý nesoulad v partnerském vztahu. Problém však tkví v tom, že i každé jednotlivé selhání muže psychicky zasáhne. Problémy s erekcí se tak v čase více a více prohlubují, ačkoliv na začátku stál třeba jen ojedinělý „výpadek“.

Podpora potence

Samotná impotence, bez ohledu na její původ, má bezesporu značně negativní vliv na mužskou psychiku. Spokojený sexuální život se pak samozřejmě promítá do všech oblastí. Muž trpící impotencí se cítí frustrovaný a podrážděný.

Impotence bývá průvodním jevem řady chorob a ty je nutné léčit. Podobně to platí i o psychické impotenci. Jestliže je příčinou impotence deprese, je opět nutné kompenzovat adekvátně v první řadě toto onemocnění.

U neléčené deprese pacient není schopen pracovat, což ho ohrožuje existenčně, v krajním případě je silně omezeno jeho každodenní fungování. Tíživá psychická situace může vyústit v sebevražedné tendence

Impotence se tak nepochybně může spolupodílet na výrazném ohrožení postiženého pacienta.

Jak řešit impotenci svépomocí

Dobrou zprávou je, že poruchy potence obecně jsou pouze přechodnou záležitostí. Impotence je ve většině případů velmi dobře řešitelná.

1. V první fázi je vhodné odstranit příčiny a snažit se eliminovat stres, který je původem obtíží. 

✅ To znamená více odpočívat

✅ zařadit do každodenní rutiny vhodné pohybové aktivity

✅ pokud je to možné, tak i omezit práci

❌ Vaší erekci neprospěje ani přemíra alkoholu a cigarety.

2. Dále je nutné vyřešit i problémy ve vztahu. Častým viníkem je pouhý partnerský stereotyp. Po pár letech je pochopitelně běžné, že sex nefunguje stejně jako na počátku vztahu. Do každého vztahu se však dá vnést změna a nový náboj. Nebojte se mluvit o svých sexuálních fantaziích.

3. Máte mezi sebou hlubší neshody ohledně financí, výchovy dětí i společné budoucnosti? Není divu, že ani váš intimní život úplně „nekvete“. Proto je nutné odstranit tento zdroj konfliktu. Pokud to nedokážete společně, nabízí se coby řešení i párová terapie.

4. Dále je na místě přestat se upínat na pohlavní styk jako takový a zařadit do intimního života nekoitální praktiky.

  • Rovněž může být výhodné využití některých erotických pomůcek, které poslouží coby zpestření. 
  • Ke kvalitní erekci mnohým mužům pomáhají i vakuové pumpy.Proto je nutné odstranit tento zdroj konfliktu. Pokud to nedokážete společně, nabízí se coby řešení i párová terapie.Dále je na místě přestat se upínat na pohlavní styk jako takový a zařadit do intimního života nekoitální praktiky

Zázračné gely, mastičky, pilulky, pomáhají?

✅ Na podporu erekce si můžete v tuzemských lékárnách zakoupit četné prostředky. Patrně nejčastěji to jsou doplňky stravy v tabletách. Oblíbenými rostlinami, které se v tomto segmentu používají, je například kotvičník zemní, maca neboli peruánský ženšen a mnoho dalších. Mnohé přípravky obsahují také aminokyselinu L-Arginin.

Bylinky na potenci

Skvělou volbou v tomto sortimentu je Zerex Klasik. Nachází se v něm výtažek z bylin maca, kotvičníku zemního, přírodní aminokyseliny L-Citruline, L-Arginin a L-Lyzin a také extrakt z kakaovníku. To všechno jsou látky přírodního původu, jejichž spojením v přípravku Zerex se z obyčejných bylinek a rostlinných výtažků stávají ty správné sexuální stimulanty

Zerex Klasik

Právě díky svému složení na přírodní bázi, je Zerex Klasik zcela bezpečný. Jeho pozitivní vliv na sexuální výkonnost přichází zhruba do hodiny od užití jedné tabletky. Zerex Klasik je určen pro pány, kteří se chtějí vyhnout selhání v posteli a chtějí být pro svou partnerku tím pravým alfa samcem

Zerex Klasik podporuje pevnou erekci, zvyšuje chuť na sex, tonizuje přirozenou hladinu mužského pohlavního hormonu v těle, zlepšuje kvalitu sexu, podporuje energii, stimuluje pozitivní náladu a celkově příznivě ovlivňuje zdravý intimní život muže. Právě tento doplněk stravy může být tou pravou vzpruhou. 

Jedná se navíc o nejprodávanější doplněk stravy ze všech tří produktů Zerex v Česku (které jsou zaměřeny na mužskou potenci). 

Čaj na potenci

✅ Vyzkoušet můžete také velice účinný čaj na potenci. Originální receptura tohoto čaje kombinuje tradiční byliny, jejichž účinky působí příznivě nejen na sexuální touhu, ale i na výkonnost

Podporuje sexuální touhu a celkovou fyzickou i duševní výkonnost, u mužů ovlivňuje zachování optimální hladiny mužského pohlavního hormonu, příznivě ovlivňuje na funkci prostaty, ledvin a močových cest, přispívá ke kvalitnímu spánku, napomáhá udržovat správnou fyzickou a psychickou aktivitu, udržuje optimální obranyschopnost organismu a stimuluje prokrvení mozku. 

V čaji na potenci najdete kotvičník zemní, vřes obecný, pupečník asijský, sléz maurský a damiána.

Kdy je načase jít za odborníkem

Kdy už je načase jít za odborníkem? Kdy už vám doplňky stravy nepomohou? Kdy je nutné řešit váš problém s lékařem? Navštívit lékaře byste měli vždy, když se domníváte, že psychického původu vaše obtíže nejsou a váš celkový zdravotní stav vyžaduje adekvátní léčbu. Stejně tak je nutné vyrazit za odborníkem, když si neporadíte sami. Jak vyplývá z předchozích odstavců, mělo by to být spíše dříve než později.

Léčba impotence je ve většině případů úspěšná

Za impotenci se není nutné stydět. Léčba je ve většině případů úspěšná, proto je na místě s návštěvou ordinace neotálet a zbytečně se netrápit.

Lékař provede standardní vyšetření pohlavních orgánů a konečníku. Obávat se této procedury není nutné, určitě nebolí. Rovněž vám odebere krev a bude chtít znát vaši celkovou zdravotní anamnézu a aktuální situaci, podrobí vás dotazům na aktuální rodinnou a partnerskou situaci. Pak může navrhnout přijatelné řešení.

Jak se impotence léčí

V současné době mají lékaři k dispozici několik typů léčiv. Vždy jsou tyto přípravky vázány na lékařský předpis. Jejich užívání je rizikové zejména pro osoby se srdečním onemocněním.

💡Za účinné bývají při této diagnóze považovány látky zařazené do tzv. inhibitorů fosfodiesterázy.

V případě, že léky se ukáží být neúčinné, může lékař pacientovi doporučit i injekční aplikaci prostaglandinu E1. Tato látka má vliv na rozšiřování cév a uvolnění svalstva. Vyšší přísun krve pak vede k erekci. Aplikace vazodilatačních látek je velmi účinná, dle dostupných údajů na dokonce 96 %.

💡Pokud selžou jakékoli metody, zůstává jakožto poslední volba implantace penilní protézy. Avšak jedná se o řešení s určitým rizikem. Rozhodně nejde o trvalý způsob, jak impotenci vyřešit. Operace má za následek navíc destrukci tkáně topořivého tělesa penisu.

Sečteno, podtrženo

👉 Nemusíte se ale bát, že byste hned musel pod kudlu chirurgovi. Ve většině případů stačí pouze pravidelně užívat bylinky na potenci. Mezi ty nejúčinnější bylinky patří kotvičník zemní, maca peruánská, ženšen či damiána. Tyto bylinky vám poskytnou dostatečnou podporu, zlepšení erekce i zvýšení vašeho sexuálního libida. Řešení psychické impotence je tak mnohem jednodušší, než se na první pohled může zdát, stačí se nevzdávat.

 

V následujícím článku se dočtete o tom, proč problémy s erekcí trpí i teenageři či senioři:



psychicka impotence podpora potence
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow