Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

První sex s novou partnerkou. Jak na to?

14.07.2020 00:00 prvni-sex-s-novou-partnerkou

…obvykle probíhá ve znamení nervozity a obav. I ostřílení herci pohybující se po jevištích dlouhé roky potvrzují trému před každou další premiérou. První společný sex není procházkou růžovým sadem, více připomíná průzkum bojem. Jen těžko předvídat chování nové partnerky v ložnici. Odložením brnění outfitu se stává zranitelnou a je v ní malá dušička stejně jako v muži. První sex s novou partnerkou velice ovlivňuje míra její „novosti“. 

  • Nová partnerka ze seznamky představuje neznámý vesmír, v němž lze i snadno zabloudit.
  • Kolegyně ze zaměstnání sice není absolutně neznámá, nicméně pracovní vztahy bývají o něčem jiném.
  • Nejlepší kamarádka, znáte ji téměř nazpaměť, s výjimkou jediného…

První sex s novou partnerkou: Tanec mezi vejci?

Pravděpodobně nejsložitější cesta do ložnice s novou partnerkou po boku povede od seznamovací agentury. Na prvním rande se potkají dva absolutně cizí lidé. Netuší vůbec nic o tom druhém, pochybují sami o sobě. Ani jeden neví, zda přeskočí jiskra nebo stojí na počátku vztahu z rozumu.

Statistika sice nuda jest, leč neuškodí podívat se na první sex s novou partnerkou optikou průzkumů českých i zahraničních seznamek o délce randění předcházejících první sex.

  • 46 % mužů a 24% žen stačí 2 týdny,
  • 25 % mužů a 37% žen potřebuje 3 týdny až měsíc,
  • 29 % mužů a 39% žen jsou ochotni posečkat i přes 2 měsíce,
  • Nicméně nadpoloviční většina mužů i žen přiznává první sex již na prvním rande.

Bez ohledu do kterékoliv skupiny náležíte, čas dozrál a první společný sex klepe na dveře a s ním také obavy z trapasu. Dospělí lidé občas mívají potíže se spontánností a jsou až příliš pevně spoutáni „politickou“ korektností. Proto je dobré některé potenciální překážky a zdroje nedorozumění odstranit předem:

  • Antikoncepce by měla ležet na srdci obou partnerů stejnou měrou. Na čápa nevěříte a v dnešní době jde víc než kdy jindy o zdraví. Představa, že s sebou nosíte (oba dva) „potvrzení o bezinfekčnosti“ ne starší tří dnů, je směšná a absurdní. Dobré řešení představuje kondom s tím, že jeho odmítnutí pánem může také ženu vyhnat z ložnice.
  • První sex prožívají dospělé ženy často v obavách, že nahota prozradí domnělé vady na kráse dosud schované prádlem a svrchním oblečením s tím, že přestane být pro muže atraktivní. Řešením může být dohoda na světelných podmínkách a způsobu svlékání i za cenu ochuzení předehry.
  • První sex s novou partnerkou rozhodně není vhodný k extravagantní postelové gymnastice či jiným extrémům. Různá peprná zpestření si nechte na dobu, až se budete skutečně dobře znát. Žena především očekává něhu od vnímavého partnera připraveného naslouchat řeči těla. Muže ovládajícího umění rozpoznat, co ženu těší a co jí dvakrát nevoní. 

Muži jako správní lovci sice první sex s novou partnerkou netrpělivě vyhlíží, nicméně s duší naplněnou obavami ze selhání. Nezklame ženu slabá erekce či nedostatečná výdrž? Vězte, zkušená žena první sex nepřeceňuje a případné faux pas bere s nadhledem. Ostatně ani ona nevstoupila do ložnice s lehkým srdcem.

Nespornou výhodu mužů představuje možnost odstranit riziko předem. Doplňky stravy Zerex sice neumí dělat zázraky, ale téměř nemožné zvládnou do 60 minut od požití: 

  • Zerex Klasik zajistí nejen erekci, o jaké se vám ani nesnilo, ale také celkově podpoří sexuální vitalitu.
  • Zerex Shot přináší obdobné účinky s tím, že se vyhnete polykání kapslí. Stačí vypít lahodně chutnající obsah malé lahvičky.
  • Zerex Extralong oddaluje ejakulaci a tím prodlužuje délku vlastního milování. Více o tom, jak funguje, prozrazuje článek na blogu Zerex.

Odlišuje něco první sex s novou partnerkou od následujících?

Technicky vzato, nic. Snad kouzlo okamžiku, případně neobvyklé reakce, podněty či nepochopení. Konec konců, jste spolu poprvé. Chcete-li, aby první sex nebyl současně posledním, nesmíte nic lámat přes koleno a dát všemu dostatek času a trpělivosti. Nejlepším je standardní postup.

  • Předehra. Představuje první krůčky poznávání partnerčina těla. S empatií snadno zjistíte, co přijímá s potěšením a co ne. Příště, bude i více důvěry a ochoty vyzkoušet i něco nového.
  • První sex nemusí přinést jen potěšení, ale také rozčarování. Rozhodně neházejte flintu do žita, Otevřeně si promluvte o všem, co považujete za problém, společně hledejte řešení.
  • Dohra. Ženy mají rády i závěrečné mazlení. Chtějí nechat v sobě doznít příjemné pocity z právě uplynulých okamžiků. Možný prostor pro napravení dojmu. Muži naopak, nejčastěji usnou jako špalek. I když první sex je vždy něčím výjimečný, tak „starého psa novým kouskům nenaučíš“.

Kolegyně nebo nejlepší kamarádka: Příchuť zakázaného ovoce

Působí to sice podivně, ale první sex bývá složitější se ženou, kterou již nějaký čas znáte a v případě kamarádky dokonce velmi dobře. Pravidlo „Co je v domě, není pro mě“ hovoří řečí zkušenosti. V zásadě jde o „malichernost“. Ono totiž co je v domě, v domě obvykle zůstává i po bouřlivém rozchodu. 

Kolegyně ze zaměstnání

Je to tak, ani pracovním kolektivům se nevyhýbají milostné aféry a sexuální vztahy. Touhu vyspat se s kolegou či kolegyní přiznává až 90 % respondentů průzkumů s tím, že její naplnění není výjimkou. Klišé představují milenecké páry pilot – letuška, lékař – zdravotní sestra nebo manažer – asistentka. Množství společně prožitého času, společné řešení krizových situací. To vše lidi sbližuje, někdy více, než by chtěli. Další příležitosti nabízí podnikové večírky, teambuildingy a další podnikové akce. Rozhodující je přístup milenců k nově vzniklému vztahu.

  • Pokud oba chápou sex jako příjemné zpestření života, je vše v nejlepším pořádku.
  • V opačném případě může jeden druhému udělat peklo v profesním i osobním životě.

První sex s milenkou, bývalou, současnou i budoucí kolegyní z pracoviště. Milenecký vztah vzniká z principu na základě vzájemné sexuální i osobní přitažlivosti. O to jednodušeji lze kývnout na první sex. Obvykle v bezstarostné atmosféře daleko od starostí a povinností všedního dne si lze snadno dopřát radost až do rána. 

Aby milenecký vztah neskončil katastrofou, musí milenci respektovat určitá pravidla, především pak:

  • Ctít soukromí druhého partnera.
  • Nezamilovat se, láska do mileneckého vztahu nepatří.
  • Neobelhávat se navzájem ani sami sebe.

Nejlepší kamarádka

Přátelský vztah je sice přátelský vztah, ale i tak čas od času přichází okamžiky, kdy kamarádi zatouží překročit pomyslnou hranici přátelství a zajít dál, než k polibku na tvář. I při krátkém zamyšlení vypluje na povrch spousta pro i proti:

  • PRO: Žádné závazky, žádná komplikovaná láska, žádné plánování budoucnosti. Navíc se dobře znáte, máte k sobě důvěru. 
  • PROTI: Tradičním protiargumentem je obava ze ztráty ceněného přátelství, z narušení dosavadního vztahu. 

Nicméně statistiky i v tomto případě hovoří jasnou řečí. Anglický server Lovehoney uskutečnil průzkum na vzorku 1 600 respondentů: 64 % oslovených žen a 51 % mužů by se sexu s kamarádem respektive kamarádkou rozhodně nebránilo.

První sex s kamarádkou si dokážete pořádně užít, protože vzájemná důvěra zbourá většinu zábran. Můžete vyzkoušet nové a netradiční techniky, ke kterým jste s „vážnou známostí“ nemohli dospět čistě z ostychu. Leč podobně jako se sexem s kolegyní, i s kamarádkou je nezbytné dodržovat základní pravidla. Ani zde by neměla vyklíčit láska. S výjimkou kamarádů žijících singl životy.

První společný sex – skutečný začátek vztahu

Kýžené poprvé by mělo být prodchnuto romantikou, radostí, že jste spolu, radostí, že můžete sdílet i svá těla. První sex by měl být procházkou po nejkrásnější krajině, jakou člověk zná. Vzrušující procházkou nejen erotogenními zónami partnerova těla. 


Přečtěte si také o pravidlech na prvním rande:



první sex sex s milenkou první společný sex
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow