Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Jak dlouho trvá pohlavní styk?

25.06.2019 00:00 jak-dlouho-trva-sex

Sto lidí, sto chutí, sto délek pohlavního styku. Někdo to má rád rychle a klidně do 5 minut může mít vymalováno. Někdo si to rád vychutnává, a tak klidně přetáhne i o několik desítek minut. Jenže jak dlouhý by měl být správný pohlavní styk? Jak dlouhý by měl být sex, aby byla vaše partnerka spokojená? Lze sex vůbec takto zprůměrovat a zaškatulkovat? Anebo je to natolik individuální činnost, že toto přesné číslo nelze určit? Na to se podíváme právě v tomto článku.

Jak dlouho trvá pohlavní styk?

Pohlavní styk je asi nejzajímavější, avšak zároveň nejtabuizovanější téma na světě. Když přijde řeč na sex, mnoha lidem se vybaví celá řada otázek, na které by chtěli znát odpověď. Jednou z nich je i právě ona délka soulože. Jak dlouho trvá pohlavní styk? A jak dlouhý by měl být správný sex? 

Průměrná délka pohlavního styku podle vědců

To se rozhodli zjistit i britští vědci. Ač vy na tuto problematiku můžete mít naprosto jiný názor, britští vědci na to šli zcela objektivně, nestranně a vědecky. A na co přišli? Podle této vědecké studie může samotný pohlavní styk trvat od 33 sekund až po 44 minut, záleží na rozpoložení každého páru. Někdy se nám zdá, jako by milostné chvíle s partnerem trvaly nekonečně dlouho, jindy stačí pár okamžiků, a je po všem.

Průměr pak podle britských vědců činí zhruba 5,4 minuty, alespoň tedy z vědeckého pohledu. Obě pohlaví se pak shodují, že ideální by bylo, kdyby sex trval asi 25 minut. Přitom ale jen 24 % uvedlo, že jejich sexuální hrátky takhle dlouho skutečně trvají. Podle odborné literatury trvala nejdelší erekce na světě neuvěřitelných 29 dnů. Nejdelší sex na světě potom trval 24 hodin v kuse.

V rámci studie byly zjištěny i další zajímavé věci. Například to, že používání kondomu při sexu nemělo výrazný vliv na dobu trvání styku, stejně tak jako mužská obřízka. Dalším pro vědce překvapivým zjištěním bylo, že s věkem se trvání styku zkracuje. Čím starší tedy daný pár byl, tím kratší dobu sexu uváděl.

Průměrná délka pohlavního styku

Jak dlouhý by měl být správný pohlavní styk?

To nám ale vůbec nic neříká o tom, jak dlouhý by měl být správný pohlavní styk. To, že v průměru lidé souloží 5,4 minuty, vás může leda tak uklidnit, že váš 10minutový výkon není žádný podprůměr. Jenže je to skutečně dostačující? Stačí ženě 10minutový sex, anebo by potřebovala trochu více?

Správná délka sexu podle ženy

Český sexuolog Petr Weiss před lety řekl, že průměrný člověk souloží půl hodiny, přičemž 15 minut připadá na předehru. Avšak samozřejmě vždy záleží člověk od člověka. Někdo si bude libovat v dlouhých vášnivých kratochvílích, jiné páry zase budou preferovat zlatou střední sexu, a to sex kolem 15 minut. 

Ač se v nejrůznějších příručkách můžete dočíst, že ženy milují sáhodlouhé milování a že jim 5minutovka nestačí, vždy záleží konkrétně na každé ženě. Navíc se budou lišit sexuální preference i s ohledem na danou situaci. 

Pět minut, půl hodiny nebo víc. Každý preferuje jinak dlouhý sex. Na správné délce pohlavního styku se neshodnou laici ani odborníci. Lidé totiž prožívají a hodnotí sex velmi individuálně.

Pokud další den brzy ráno vstáváte a už teď je dávno po půlnoci, asi nečekejte žádné dlouhé milování, které by se táhlo několik následujících hodin. Pokud je ale sobota odpoledne, vás už nic dalšího ten den nečeká, druhý den nemusíte nikam vstávat a oba na to máte chuť, klidně můžete promilovat celou noc.

Jsme lidé, ne roboti. Pro někoho může být i třicet minut málo, pro jiného je to naopak příliš dlouhá doba. Pokud jste s délkou vašeho sexu oba spokojení, na ničem jiném už nezáleží,“ tvrdí Tracey Cox.

Jak jednoduše prodloužit sex?

Rád byste se svou partnerkou promiloval noc, ale víte, že byste to prostě nedal? Že by vám buď tak dlouho nevydržel stát, anebo že byste neudržel ejakulaci? Pak si vůbec nezoufejte. Existuje jednoduchý a zároveň kulantní způsob, jak prodloužit milostné hrátky se svou partnerkou, aniž byste musel užít jakékoliv prášky, napumpovat si penis ve vakuové pumpě, nebo jej znecitlivět pomocí gelu. Předehra.

Předehra je odpovědí na vaši otázku. Stačí se vaší partnerce věnovat dlouho před samotným sexem a potom i dlouho po něm. Ruka, pusa, erotické hračky. Všechno je povoleno, vše můžete použít. Užívejte si to, hrajte si s ní. Díky tomu se budete věnovat erotickým hrátkám klidně hodiny v kuse, aniž byste musel vy sám po celou tu dobu vydržet v pozoru.

Vašemu soužití prospěje, kdybyste byl ochoten aspoň občas dovést vaši partnerku k orgasmu nekoitálně, tedy bez zavádění penisu do pochvy. Můžete využít erotických pomůcek ze sexshopu,” doporučuje uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Jak jednoduše prodloužit sex?

Jaká je správná délka pohlavního styku?

Vždy ale pamatujte na to, že se vám to musí s vaší partnerkou líbit. Pokud vás to už nebaví, erotické napětí pominulo a vy už u toho spíše usínáte, nepřemáhejte se a sex či předehru rozhodně nadále nenatahujte

Není totiž potřeba mít sex za každou cenu co nejdelší. Není potřeba prosexovat každou každičkou společnou noc. Není potřeba trumfnout všechny statistiky a známé. V prvé řadě záleží hlavně na vás. 

Mělo by se vám to líbit a měli byste si to s partnerkou užívat. To je základní stavební prvek spokojeného partnerského soužití. To, jestliže pak bude sex trvat 3 minuty, 7 minut nebo 15 minut, už nehraje absolutně žádnou roli. 

Rozhodně se do ničeho netlačte jen proto, že to „říkali na internetu”.

Chcete delší sex?

Chtěl byste přece jen své milování prodloužit? Toužíte po delším sexu, ale sám bohužel příliš dlouho nevydržíte? Vždy se maximálně snažíte, ale přece jen vás přemůže příroda a vy se uděláte příliš rychle? 

Odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc. doporučuje: „Úplně nejzákladnějším předpokladem pro prodloužení sexuálního styku je zajištění pravidelnosti v sexuálním režimu muže. Je vhodné uskutečňovat sex několikrát týdně. Pokud totiž mezi jednotlivými ejakulačními vybitími (zejména u jedince mladého) vznikne časový výpadek celotýdenní či delší, tak při následném pohlavním styku pak u každého muže nastoupí tendence k urychlení nebo dokonce k překotnosti ejakulace.

Prodloužení sexu pomocí doplňků stravy

Chtěl byste si ještě trochu vypomoci? Hledáte nějaký způsob, jak prodloužit sex? Třeba nějaký doplněk stravy? Pak vsaďte na doplněk stravy Zerex Extralong. 

Zerex Extralong se užívá 1 kapsle cca 1 hodinu před plánovaným sexuálním aktem. Má pozitivní vliv na délku pohlavního styku, na kvalitu erekce a na celkové vzrušení. V některých případech uživatelé uvádí prodloužení soulože dokonce až o 30 minut. Zerex Extralong je určen pro všechny, kdo si chtějí vychutnat delší milování. 

Prodloužte pohlavní styk se Zerex Extralong

Zerex Extralong je přírodní doplněk stravy vytvořen pouze z extraktů bylin maca, kotvičníku zemního a kakaovníku. Zerex Extralong je účinný doplněk stravy pro všechny, kteří chtějí prodloužit svůj pohlavní styk bez léků na předpis. 

Pár slov závěrem

Ovšem, buďte naprosto v pohodě. To nejhorší, co můžete před sexem udělat, je stresovat se a strachovat se, jak dlouho vydržíte, nebo zda podáte dostatečný výkon. Nic z toho neřešte. Jak už jsme totiž uvedli, mnohem důležitější než délka sexu je jeho kvalita a to, zda se vám to s partnerkou líbí. A jestli bude sex trvat 10 nebo 20 minut, na tom už přece nezáleží.



jak dlouho trvá sex
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow