Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Problémy s prostatou: Vyhněte se jim

Autor článku: redakce Zerex.cz 05.04.2018 00:00 Problémy s prostatou: Vyhněte se jim

Časté, přerušované, zdlouhavé a namáhavé močení, slabý proud moči, odkapávání po močení, neustálé noční vstávání, nepříjemný pocit tam dole - to všechno jsou příznaky, které ukazují na problémy s prostatou. Možná si řeknete: „Když to nebolí, tak to není nutné řešit.” Ano, máte sice pravdu, že problémy s prostatou nebolí, ale jsou velmi nepříjemné. Nikomu bychom nepřáli se s nimi potýkat. Přesto trápí prostatické potíže s postupujícím věkem takřka každého muže. V 50 letech věku má tyto potíže 50 % pacientů, v 80 letech věku až 80 %! Mnoho mužů má navíc pocit, že to zkrátka k postupujícímu věku patří. Nenechte se ale zmýlit! Problémy s prostatou nejsou normální! Ukazují na řadu souvisejících problémů. A můžete se jim dokonce zcela vyhnout. Jak? Na to si odpovíme v následujících řádcích.

Jak vznikají problémy s prostatou?

Kde to všechno začíná? Prostata je malý, nevýrazný orgán. Najdete jej pod močovým měchýřem, kde obepíná močovou trubici. U novorozence má prostata sotva velikost hrášku. U dospělého muže pak zdravá prostata váží zhruba 20 gramů a má velikost vlašského ořechu. Čím je však člověk starší, tím bývá prostata větší a větší. Prostata totiž začíná růst okolo 25 roku života. A tím, jak se prostata zvětšuje, tlačí na okolní místa. Zejména tedy na močovou trubici. Vývoj a zvětšení prostaty jsou závislé na přeměně mužského pohlavního hormonu, na DHT uvnitř prostaty. Zvětšení prostaty je tedy jinak řečeno nezhoubné přemnožení buněk prostaty.

Proč vlastně prostatu máme, když jsou s ní jen problémy?

Ač se prostata může zdát jako zcela zbytečný orgán, plní jednu velmi důležitou funkci, bez které bychom se nemohli rozmnožovat. Ve žláze se totiž vytváří sekret, který je hlavní složkou semene, a je důležitý pro životnost a pohyblivost spermií. Bez tohoto sekretu by se spermie nedostaly k vajíčku a vůbec by jej neoplodnily. Ač se tedy může prostata zdát jako zcela zbytečná, má v těle velmi důležitou roli. 

Problémům s prostatou se můžete vyhnout!

Ovšem máme pro vás dobrou zprávu: Problémy s prostatou se vás nemusí vůbec týkat! Stačí na ni včas myslet. Nejlepším způsobem, jak pečovat o zdraví prostaty, jsou pravidelné urologické kontroly a dodržování zdravého životního stylu. Eliminujte už v mládí pikantní a hodně kořeněná jídla, jezte dostatek zeleniny a omezte kouření a alkohol. To jsou první kroky ke zdravé prostatě. Pravidelný pohyb je nasnadě. Je totiž důležité udržovat se ve formě, aby vám správně fungoval i takový malý orgán, jakým je prostata. Močte okamžitě, jakmile ucítíte potřebu. Neustálé zadržování moči vám totiž ke zdravé prostatě nijak nepomůže. Po vymočení se navíc pokuste ještě jednou úplně vyprázdnit močový měchýř. Tím zajistíte, aby v močovém měchýři nezůstávala zbylá moč, která může být zdrojem zánětů. Pijte minimálně 2 litry tekutin denně, avšak po malých dávkách.

Prevence je klíč

Ovšem kromě těchto metod, můžete také vyzkoušet doplněk stravy Prostanax. Jedná se o výživový doplněk na přírodní bázi, který příznivě působí na správnou funkci prostaty. Obsahuje řadu extraktů z tradičních bylin, které pomáhají udržet zdravou prostatu. Mezi těmito bylinkami najdete Serenou plazivou a Kopřivu dvoudomou a z minerálních látek se v Prostanaxu nachází zinek.

Serenoa plazivá příznivě působí na správnou funkci prostaty, močového ústrojí, na zachování reprodukční schopnosti a současně podporuje růst vlasů.

Kopřiva dvoudomá je již odnepaměti známá jako léčivá bylinka. Působí protizánětlivě a pozitivně ovlivňuje vylučovací funkci ledvin i funkci močového ústrojí.

A neposlední řadě zinek je důležitá složka pro udržení prostaty ve správné kondici. Napomáhá při blokování proměny mužského pohlavního hormonu na jeho aktívni formu, což má vliv na zpomalení růstu buněk prostaty.

Problémy s prostatou je potřeba řešit dlouhodobě

Ovšem nezapomínejte také na to, že problémy s prostatou nejsou záležitostí na jeden víkend! Prostata vám sama od sebe nevyroste za den, a proto je potřeba o ni taktéž dlouhodobě pečovat. Ideální je věnovat ji pozornost už od mládí a nenechat ji „dozrát” do nepříjemné velikosti. Prostanax je volně dostupný na internetu. Balení je diskrétně zabalené, bez jakéhokoliv označení a reklam na obálce, takže se nemusíte bát, že by někdo odhalil, co jste si koupili. Nenechávejte už proto problémy s prostatou bobtnat! Nerušený spánek bez častého močení vám bude krásnou odměnou. Prostanax - starostlivost o prostatu  



prostata zvetseni prostaty
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow