Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Problémy s erekcí při styku: Noční můra obého pohlaví

04.05.2020 00:00 problemy-s-erekci-pri-styku

"Trápení, trápení, to je těžká věc,

Krom manžela selže-li taky milenec."

Problémy s erekcí při styku již dávno nejsou výsadou dříve narozených. Více méně nedělá rozdíl mezi věkovými skupinami ne nepodobno smrti. Naštěstí zůstává jedna podstatná odlišnost. Problémy s erekcí a libidem jsou, na rozdíl od exitu, řešitelné. Jak? To závisí na zodpovězení otázky: Proč?

  • Psyché. Naše duševno, chcete-li, tak vlastní mozek, stojí v pozadí mnoha potíží, nejen milostných, s nimiž se potýkáme. Mají společného jmenovatele, životní styl razantně předbíhající evoluční vývojové stádium člověka.
  • Zdraví. Zcela zdravého člověka nenajdete ani za pomoci lupy. Každý bojuje s nějakou civilizační chorobou alergiemi počínaje a obezitou konče. To samo osobě umocněno nadměrnou konzumací medikamentů umí pokazit každou radost ze života.
  • Erektilní dysfunkce. Ani lékařem stanovená diagnóza neznamená konec intimního života. Dnešní znalosti, metody a postupy vykazují poměrně vysokou úspěšnost léčby.

Máte smutek na duši?

Není divu v dnešní uspěchané době. Spotřeba antidepresiv raketově stoupá. Přitom právě psychofarmaka negativně působí na kvalitu libida a erekce. Všude přítomný stres a obavy i z vlastního stínu nás ničí od rána do večera a od večera do rána, psychiatři, psychologové a psychoanalytici si nemohou stěžovat na nedostatek práce. 

Chvíle odpočinku se stávají luxusem, často ani odpočívat neumíme. Logickým vyústěním je pak selhání i v jednom z posledních útočišť, v milostném životě. To platí pro muže i pro ženy s tím, že muži ho nesou výrazně hůř a selhání je očividnější.

S vlastní duší se musí každý vyrovnat sám a po svém. Na každého platí něco jiného. Obecně, nedaří-li se dlouhodobě, nastává čas na systémovou změnu a nehledat viníka jinde. Z 31 osvědčených nápadů stačí zmínit 3. Chytřejšímu napoví, chytrého trknou. Zbylých 28 se dostaví samo.

  1. Nevěřte tomu, že jste nepostradatelní. Udělejte si dostatek času, vypněte mobil a jiné komunikační přístroje. Zařiďte, aby nikdo nerušil. Vytvořte inspirativní atmosféru dle naturelu svého i partnerčina. Provokativní bývají různé erotické hračky, dráždivé či svůdné prádlo, parfém pocházející z 1000 + 1 noci, hudba či společná četba lechtivé literatury, nejlépe ilustrované.
  2. Není nutné „jít hned na věc“, ba právě naopak. Vzpomeňte na rituál degustace vína. Představte si partnera jako sklenici naplněnou jiskřivým mokem z bobulek. Nejprve ochutnává zrak. Studujte partnerovo tělo, zkoumejte, po které jeho části nejvíce toužíte, pochvalte partie, které vás nenechávají v klidu. Pak dejte slovo vůni. Věřte, zajímavý parfém dokáže zázraky. Nebojte se přivonět ke kterékoliv části partnerova těla. Pak teprve zvolna a pomalu ochutnejte. Rty, jazykem, bříšky prstů, prsty, dlaní, celou rukou. 
  3. Změna je život. Vybočte z vyjetých kolejí a vyzkoušejte kupříkladu mýty opředený tantrický sex.

Zbyla-li ve vás alespoň špetka touhy, uvidíte, že k opětovnému selhání jen tak nedojde.

Ve zdravém těle zdravý duch

Ve zdravém těle najdete nejen zdravý duch, ale také zdravou erekci. Jenže kde vzít zdravé tělo a nekrást? Každý ví nejlépe, kde ho tlačí bota. Civilizační choroby představují častý zdroj problémů s erekcí při styku a v konečné fázi mají na svědomí i ztrátu libida. Pak už nepomůže ovzduší naplněné erotikou a smyslností umocněné imaginací a fantazií. Je nutné sáhnout k těžším kalibrům.

  • Zdravotní problémy: Erekci ovlivňují i zdánlivě nesouvisící zdravotní potíže. Patří k nim kardiovaskulární, případně hormonální onemocnění, jakož i další civilizační choroby včetně úzkostných stavů a depresí. Léky mají řadu vedlejších účinků a kontraindikací. To vše může nepříznivě ovlivnit nejen vlastní erekci, ale celý intimní život. 
  • Životní styl: Spěch a stres, synonyma doby, v níž žijeme. Honba za kariérou či obava ze ztráty práce jsou schopny udělat z člověka uzlíček nervů. Připočteme-li vidinu „správného způsobu života“ z dílen marketingových agentur, pak se nedivme, že sami sobě připadáme jako vzory totální neschopnosti. Kde zůstal čas na odpočinek, na rodinu, na partnera a nikoliv na posledním místě čas pro sebe sama?
  • Stravovací návyky: Hektolitry kávy, přeslazených nápojů a alkoholu. Kapelník Selnický, postava z románu Cirkus Humberto, si posteskl na uspěchanost doby. Oběd, na kterém si dříve pochutnával 2 hodiny, musí zhltnout za necelou hodinku. Dnes krademe minuty na bagetu u pracovního stolu nebo burgr v rychlém občerstvení. Obezita s dalšími průvodními neduhy na sebe nenechá dlouho čekat.
  • Pohyb a sport: Nejčastější pohybovou aktivitou je tzv. gaučink. Nedostatek pohybu od dětských let zadělává na problémy v dospělosti. Nejen obezita, také nedostatečná kondice snižuje imunitu a otvírá dokořán vstupní bránu nejrůznějším chorobám. V konečném důsledku pak milostným hrátkám brání víc stav těla, než nedostatečná erekce.

Udělejte něco pro sebe i se sebou

Času je málo a voda stoupá.  Překopat způsob života a zakořeněné zvyky představuje běh na dlouhou trať. Vyžaduje silnou vůli a ještě silnější motivací. Relativně okamžitou pomoc mohou přinést afrodiziaka. Najdete je v řadě potravin, koření a samozřejmě také v potravinových doplňcích. Obloukem se tak vracíme k životosprávě a vhodné úpravě jídelníčku.

Většinou výživové doplňky podporující erekci založené na přírodní bázi lze koupit bez lékařského předpisu. Mezi skutečně kvalitními najdete i tyto dva:

  • Zerex Klasik zajistí kvalitní a silnou erekci. Představuje koncentrované složení extraktů z tradičních bylin a důležitých aminokyselin. Postačí jedna kapsle zapitá dostatečným množstvím vody požitá přibližně hodinu předem. 
  • Zerex Ultragold s obdobným složením zajistí udržení sexuální kondice a vitality. Na rozdíl od předchozího přípravku neúčinkuje okamžitě, je určen k dlouhodobému užívání. Posiluje také libido, a tak může prospět i ženám. 

Naši odborníci doporučují neváhat a pořídit si je co nejdříve, nejlépe okamžitě. Ať intimní život ani partnerka nečekají zbytečně dlouho.

Kam nechodí slunce…

…tam chodí lékař. Nepomáhá-li nic, nastal čas na konzultaci se sexuologem, on už vás nasměruje správným směrem. Pravděpodobně se jedná o erektilní dysfunkci projevující se

  • Neschopností dosáhnout pevné erekce,
  • Nedostatečným ztopořením penisu,
  • Neschopností erekci udržet.

Příčiny lze rozdělit do dvou základních skupin:

  • Organické – vaskulogenní, neurogenní, endokrinní, diabetické nebo anatomické, tedy léčitelné „standardní“ medicínou.
  • Psychogenní – jak název napovídá, jde o úkol pro psychiatra, psychologa či psychoanalytika a léčba obvykle zabere delší časové období.

V každém případě vysoká úspěšnost léčby, obvykle konzervativní, rozsvěcuje světlo na konci tunelu. K použití invazivního postupu dochází zřídka a v nejnutnějších případech. Více informací nabízí Zerex v článku „Jak léčit erektilní dysfunkci“.

Vůbec nejhorší, co byste pro sebe mohli udělat, je neudělat vůbec nic. Máte-li neopodstatněné obavy z návštěvy sexuologické ordinace, využijte službu Zerex poradny sexuologa. Najdete v ní:

  1. Odpovědi na časté a zajímavé otázky.
  2. Formulář sloužící k položení vlastní otázky, na kterou dostanete fundovanou odpověď.

Nehrajte si na pštrosy

Jen pštros dává přednost hlavě v písku před řešením potíží. Erektilní dysfunkce je nemoc, z lékařského hlediska jako každá jiná. Odkládání léčby jen odkládá návrat k plnohodnotnému životu se všemi radostmi.

Přečtěte si také o nejčastějších odpovědích na otázky o zvětšení penisu:



problémy s erekcí při styku slabá erekce poruchy erekce
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow