Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Problémy s erekcí? Na vině může být i alkohol!

24.09.2019 00:00 problemy-s-erekci-na-vine-muze-byt-i-alkohol

Konzumace alkoholu je v dnešní době pro mnohé lidi stejně běžnou záležitostí jako třeba kouření. Jen v Česku vypije každý člověk průměrně 11,7 litru čistého alkoholu ročně. A ač je konzumace alkoholu u nás povolená až po dovršení věku 18 let, praxí zůstává, že už i mladí lidé mají s alkoholem osobní zkušenost. Některé průzkumy dokonce uvádí, že alkohol pije až 90 % mladých Čechů. Mezi lidmi od 18 do 30 let jsou jen 4 % abstinentů.

Na straně jedné zajímavý nápoj, který boří zábrany a rozpohybovává zábavu, na straně druhé možná příčina vašich problémů s erekcí. Jak alkohol ovlivňuje kvalitu mužské erekce? Jaké množství je už pro vás v tomto ohledu nebezpečné? Stačí vypít jednu skleničku a už se vám nepostaví, anebo musíte alkoholu vypít více? A co o alkoholu říkají odborné studie?

Alkohol a problémy s erekcí

Už mírná konzumace alkoholu ohrožuje zdraví vašeho srdce a celého cévního systému. V první chvíli to sice nemusí vypadat nijak vážně, ale při pravidelném pití alkoholu to může vést k celé plejádě problémů. Mezi nimi samozřejmě stojí i problémy s erekcí.

Erektilní dysfunkce totiž není nic jiného než předzvěstí kardiovaskulárních chorob. Kde není dostatek krve a správné prokrvení, tam nemůže být ani pevná a kvalitní erekce. A čím více alkoholu pijete, čím častěji si tyto nápoje dopřáváte, tím větší je u vás riziko kardiovaskulárních chorob, onemocnění jater, i erektilní dysfunkce.

Jaké množství alkoholu způsobuje problém s erekcí?

Jenže jaké toto množství vlastně je? Kdy je spotřeba alkoholu ještě v normě a kdy už je třeba zpozornět? Napoví nám rozsáhlá hodnotící studie, která od března 2016 porovnávala výsledky z 24 odborných studií z celého světa. Celkově tedy porovnávala výsledky 154 295 pacientů.

Tato práce kolektivu autorů zjistila, že konzumace alkoholu s mírným až středním stupněm spotřeby (<21 nápojů / týden) představovala pro muže nízké riziko erektilní dysfunkce (OR = 0,71; 95% CI: 0,59-0,86; P = 0,000).

Pravidelná a vysoká konzumace alkoholu (> 21 nápojů / týden) naopak představovala již výrazně vyšší riziko vzniku erektilní dysfunkce (normální: OR = 0,87; 95% CI: 0,75-1,07; P = 0,062; vysoký: OR ​​= 0,99; 95% CI: 0,80-1,22; P = 0,893).

V metaanalýze závislosti na dávce alkoholu byl tedy jednoznačně pozorován lineární vztah mezi konzumací alkoholu a rizikem erektilní dysfunkce. Lze tedy říci, že mírný příjem alkoholu neměl výraznější vliv na riziko vzniku erektilní dysfunkce, zatímco pravidelná a vysoká konzumace ano. Tudíž čím více toho vypijete, tím horší bude vaše erekce.

Vliv alkoholu na erekci

Kromě ovšem výše zmíněného negativního vlivu alkoholu na kardiovaskulární systém člověka, má samozřejmě alkohol i další nežádoucí účinky. Jedním z nich jsou samozřejmě zhoršené smysly. Člověk pomaleji reaguje na vnější podněty, může mít zhoršené vidění a celkově nemusí správně vyhodnotit některé situace.

Však si jen vzpomeňte na to, když jste byl naposledy pořádně opilý. Asi jste v tu chvíli byl rád, že ležíte nebo sedíte. Náročnější pohyby byly pro vás prakticky nadlidským úkonem. A na nějaké erotické chvilky nebylo ani pomyšlení.

Nejen, že se vám v takovou chvíli s největší pravděpodobností ani nepostaví, ale ani váš výkon nebude patřit mezi ty lepší. Alkohol má totiž negativní vliv na váš nervový systém i na samotnou erekci.

Alkohol a hladina mužského pohlavního hormonu v těle

Kromě toho má alkohol také negativní vliv na nejdůležitější mužský pohlavní hormon. Častá konzumace alkoholu negativně ovlivňuje produkci mužského pohlavního hormonu, a zároveň může pití alkoholu zapříčinit i poškozování těch molekul mužského pohlavního hormonu, které již v krevním oběhu jsou.

To může vést k typickým problémům spojeným s nízkou hladinou pohlavního hormonu v těle: „Typický pacient s nedostatkem mužského pohlavního hormonu si v ordinaci sexuologa stěžuje na poruchu erekce, zhoršení ranních erekcí, méně intenzivní ejakulaci či snížený objem ejakulátu. Další příznaky nedostatku mužského pohlavního hormonu jsou: snížená vitalitaúbytek svalové hmoty a síly, řídnutí ochlupení, abdominální obezita (obvod pasu více jak 102 cm), epizodické pocení, návaly horkanespavost, ale i poruchy psychických funkcí jako je podrážděnost nebo letargie, snížený pocit spokojenosti, nedostatečná motivace, nízké sebevědomí, snížená duševní energie, deprese, pocit strachu či problémy s krátkodobou pamětí. Významný nedostatek mužského pohlavního hormonu zároveň vede k neplodnosti,” vyjmenovává charakteristické projevy úbytku pohlavního hormonu v mužském těle paní doktorka MUDr. Taťána Šrámková, CSc.

Méně alkoholu, lepší erekce

Sečteno, podtrženo… Alkohol není substancí, která by vám pomohla k lepším sexuálním výkonům. Naopak. Pokud tedy ze sebe nechcete udělat v posteli šaška, raději se mu před vášnivou nocí vyhněte. A to tím tuplem, jestliže už nějaké potíže s erekcí míváte a občas se svým kalhotovým kamarádem zápasíte.

Na druhou stranu můžete v takovou chvíli sáhnout po nejrůznějších doplňcích stravy pro podporu erekce. Nejsou to sice léky, které by vyléčily vaše problémy v posteli, ale pomohou vám zlepšit váš výkon, pevnost erekce i chuť na sex.

Skvělou volbou je Zerex Klasik. Tento přípravek čistě na přírodní bázi obsahuje účinné množství přírodních látek, které vám posílí vaši erekci, zvýší sexuální libido a celkově zlepší váš milostný život. Stačí užít jednu tabletku zhruba hodinu před sexem a najednou opět podáte výkon, o jakém se vám už dlouho ani nesnilo.

 

Věděli jste, že problémy s erekcí umí způsobit i obyčejná jízda na kole? V následujícím článku se dozvíte, jak je to možné:



problém s erekcí
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow