Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

5 prvních příznaků potíží s prostatou

Autor článku: redakce Zerex.cz 30.12.2020 00:00 Máte problémy s potencí? Na vině může být i prostata

Reprodukční orgán, kterým prostata bezpochyby je, si zaslouží vaši pozornost a zájem, když se objeví potíže. Jaké jsou první příznaky problémů s prostatou a jaké nebezpečí mohou představovat?

Pokud jste to náhodou nevěděli, potence a prostata spolu úzce souvisí. Pokud u vás nastanou problémy s prostatou a je nutná léčba na jejich řešení, může to mít negativní dopad právě na vaši potenci. V tomto směru je třeba zdůraznit význam pravidelných prohlídek u vašeho urologa, s cílem záchrany fungující potence, jakož i celkového zdraví.

Nízký počet urologických prohlídek

Jak to už bývá zvykem, obavy muže ze samotného úkonu vyšetření je nejčastější uváděnou příčinou, proč není zájem o urologické prohlídky. Statistiky uvádějí příliš nízký počet - pouze 6 procent mužů se pravidelně zúčastní urologických prohlídek.

Onemocnění a první příznaky problémů s prostatou

Prostatická žláza svým tvarem a velikostí připomíná ořech. S přibývajícím věkem však má tendenci zvětšovat se a způsobovat mužem nepříjemné problémy. Kromě samotného zvětšování svého objemu dochází i k prostatitidě (zánět prostaty), v některých případech i k rakovině prostaty.

Jaké mají problémy s prostatou příznaky?

Mezi úplně prvními příznaky jsou zejména:

  • častější noční návštěvy toalety 
  • a nutkání k močení. 

K tomuto projevu se mohou přidat:

  • potíže se zahájením nebo zastavením močení,
  • přerušované močení,
  • slabý tok moči a pocit, že nejste schopen zcela vyprázdnit měchýř.

Později se mohou přidat i:

  • bolesti při ejakulaci nebo krev v ejakulátu. 

Tyto varovné signály by měly být dostatečným důvodem pro to, abyste vyhledali lékaře.

Při prostatitidě se přidruží k příznakům i otok, protože je prostata zanícená, horečka, zimnice a bolesti. Zánětlivá onemocnění se na rozdíl od zvětšení a rakoviny vyskytují u různých věkových skupin mužů. Možná by stálo za to zařadit do stravy i protizánětlivé potraviny, které účinně bojují se záněty - a chutnají výborně.

NÁŠ TIP

Ke zvýšené péče o močové cesty může pomoci i přírodní doplněk stravy Zerex Urinclear. Obsahuje výtažek z vysoce kvalitních kanadských brusinek a D-manózy, které společně podporují obranyschopnost organismu.

Zajímavé poznatky vědy

Zatímco v minulosti se předpokládalo, že častá ejakulace je důvodem problémů s prostatou, současné poznatky tento mýtus vyvracejí. Studie prestižní Harvardské univerzity přišla dokonce na to, že vysoká frekvence ejakulace byla spojena se sníženým rizikem. Ve srovnání s muži, kteří během svého života hlásili 4-7 ejakulaci měsíčně, měli muži, kteří ejakulovali 21 nebo vícekrát měsíčně, o 31 % nižší riziko rakoviny prostaty.

Podceňovat vyšetření se nevyplácí

Stydíte se jít se svými intimními problémy za lékařem? Bojíte se vyšetření? Pokud je to i váš případ, odložením návštěvy lékaře si můžete způsobit další ztížení stavu. Včasné odhalení a léčení prostaty a problémů s potencí, mohou pomoci i vám v cíli obejít nepříjemné a životu nebezpečné potíže se zdravím.

Včasná diagnóza a prevence jsou základ

Pravdou zůstává, že samotné onemocnění prostaty nemá vliv na potenci, ale spíše nastupující léčba pak. Včasná diagnostika je v tomto směru základ, zvláště pokud se začnou objevovat častěji problémy, právě s potencí. Prevence onemocnění prostaty je unikátní metodou včasné detekce vyléčitelného stupně rakoviny prostaty.

Jedná se o bezplatné urologické vyšetření a včasné zjištění možných složitých situací. Preventivní prohlídky mají být po 50. roce věku přirozenou aktivitou každého muže, čili i vás. Pomozte si odvrátit všechny stupně této nemoci, které vás mohou vážně ohrozit. Proto při jakýchkoliv náznacích problémů s potencí neprodleně kontaktujte lékaře. 
V rámci prevence problémů s prostatou stojí za to vyzkoušet doplňky stravy na přírodní bázi s obsahem zinku, kopřivy dvoudomé a serenoy plazivé.

Vyplatí se najít si čas na sebe a svou prostatu, protože následně se vám to vrátí až dvojnásobně!



potence a prostata problémy s prostatou ochoreni prostaty
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow