Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Nervozita jako důvod selhání v posteli - jak to řešit?

13.05.2020 00:00 problem-s-erekci-kvuli-nervozite

Vězte, že za ním může stát Psyché. Antická personifikace lidské duše, neuposlechla Eróta a za trest musela podstoupit martyrium, aby získala zpět jeho lásku. Se svolením bohů uzavřeli manželství a půvabnou dceru pojmenovali Hedoné, česky Rozkoš. Od nepaměti je tak duše s rozkoší spojena neviditelnou pupeční šňůrou. Nedaří-li se jedné, nedaří se ani druhé.

Když muž nemůže, kdopak za to může?

Muže bez rozdílu věku straší problém s erekcí a jistota, že se to jednou stane. Náprava pak závisí na prvotních příčinách:

  • Organické způsobují poruchy erekce jako „vedlejší projev“ základního onemocnění. Jde například o choroby cévní, kardiovaskulární, diabetes a mnoho dalších. Práce pro specialistu interního lékařství. Úspěšná léčba obvykle vede i k odstranění potíží v intimním životě.
  • Psychické jsou zákeřnější. Obtížně zjistitelné i léčitelné. Mnohdy je ani nevnímáme, v horším případě přecházíme mávnutím ruky.

 Duše v roli ničitele (nejen) milostného života

Psychika má na svědomí nejen duševní onemocnění, ale také řadu chorob organického původu, mezi nimi i nádorová onemocnění. Nelze přehlížet ani její vliv na kvalitu intimního života. Až 52% mužů v české populaci má problém s erekcí v 50% způsobené psychogenními příčinami. Muž se tak potýká se dvěma tlaky:

  1. Vnější daný způsobem života aneb životního stylu a neustálou přítomností stresu.
  2. Vnitřní tvoří nízké sebevědomí a nervozita z vlastního selhání.

Životní styl – úhlavní nepřítel erekce

Počátek 3. tisíciletí s sebou přinesl mnoho dobrého, ale také překotný životní styl a shon dláždící cestu do depresí a syndromu vyhoření. Mezi „oblíbenými“ stresory (faktory vyvolávající stres), najdeme:

  • Zaměstnání. Obava ze ztráty, šplhání po kariérním žebříčku, snaha působit dojmem nepostradatelnosti.
  • Nenaplněné sny. Marketingové agentury šíří prostřednictvím médií představy o správném životním stylu. Rozhodují, co je „in“ a co ne. Většina reklamních spotů nabízí obrazy nemající s reálným životem nic společného a přináší frustraci z nedosažitelného.
  • Životospráva. Nedostatek odpočinku a spánku doprovázený nedostatkem pohybu a nevhodnými stravovacími návyky. Příliš kávy, energetické nápoje, rychlé jídlo z rychlého občerstvení postrádající potřebné výživové hodnoty. Alkohol a cigarety, případně i návykové látky státem netolerované. 
  • Život. Otázkou je, zda vůbec zbývá čas na žití. Na koníčky, na přátele, na vztahy, na rodinu. Život single je sice v kursu, nicméně člověk je především tvor společenský. Ne nadarmo i ve zvířecí říši patří k nejkrutějším trestům vyloučení ze smečky.

Nervozita a strach z vlastního stínu

Jednou problém s erekcí přijde poprvé. Nepříjemné překvapení pro muže i ženy. Mlčení a uzavírání se do sebe je to nejhorší, co lze udělat. Stres a nervozita ruku v ruce roztáčí bludnou spirálu s vrcholem na absolutním dně.

  • Muž by nejraději zmizel, propadl se do hluboko do Země. Neví, co říct, neví, co dělat. Možná vykoktá omluvné slovo, otočí se zády k partnerce a tváří se, že spí. Trápí jej obavy z dalšího selhání a řeší je vyhýbáním se sexu.
  • Žena se také ponoří do vlastního nitra a bere vinu na sebe. Partnerovo selhání potvrdilo pocit, že už není přitažlivá. Muž vyhýbající se milostným hrátkám ženino přesvědčení jen utvrzuje.  

Dílo zkázy psychiky obou partnerů je dovršeno. Odcizení přechází z ložnice i do každodenního života. Partneři se čím dál tím víc ztrácejí v labyrintu neschopnosti si upřímně promluvit, ať už ze studu či ostýchavosti hovořit nahlas o intimních problémech nebo z uražené ješitnosti. 

Každý labyrint má minimálně jeden východ

Není jednoduché uniknout sám před sebou, téměř Sisyfovský úkol hodný řešení Damoklovým mečem. Nicméně pro lidskou duši je vhodnější odstraňování příčin. Náročnější, leč spolehlivější cesta vyžaduje pevnou vůli, silnou motivaci a trpělivost: Ani první problém s erekcí nepřišel ze dne na den. Michal Tučný sice nazpíval, že „starého psa novým kouskům nenaučíš“, ale na této cestě nic jiného nezbývá.

  • Nový kousek č. 1: Zahnat stres do kouta a vymanit se z jeho vlivu. Rovněž nervozita patří do odpadkového koše. Jednoduché i složité současně. Ani jedno nemůžeme uchopit a odhodit do propasti. Jde o komplex vlivů nepříznivě působících na psychiku. Musíme jít vliv od vlivu a pečlivě je odstraňovat i s kořeny, tak jako obtížný plevel.  Buďte bez obav, vaše snažení spolehlivě podpoří nejlepší pomocníci v boji se stresem.
  • Nový kousek č. 2:  Změnit životní styl, zvolnit tempo. Vysvětlit spolupracovníkům včetně nadřízených, že nejste robot. Pravděpodobně vás pochopí. Pokud ne, bude lépe odejít dřív, než skončíte na operačním stole kardiochirurga nebo v psychiatrické léčebně. Najděte si něco klidnějšího i za cenu nižšího výdělku. Ztracené zdraví si zpět nekoupíte. 
  • Nový kousek č. 3: Upravit životosprávu:
  1. Jídelníček: Nenápadně měnit strukturu jídelníčku snižováním podílu rychlého občerstvení a oblíbených smažených jídel (i když to jsou mňamky) ve prospěch jídel z čerstvých a zdravěji připravovaných surovin. Nemusíte z nich mít strach, také si pochutnáte. Jen vzpomeňte na středomořskou či francouzskou kuchyni. Zařaďte více zeleniny a ovoce, uberte brambůrků a podobných pokroutek. Víte, že mnohé „normální“ potraviny obsahují přírodní afrodiziaka? Není nic jednoduššího, než je zařazovat do jídelníčku.
  2. Volný čas: Pečlivě si rozvrhněte nejen čas na práci a odpočinek, ale také samotný volný čas. Dopřejte si více pohybu ve volné přírodě, věřte, že i pouhá procházka lesem dělá zázraky. Dopřejte si i kulturní zážitky. Rozhodně část volného času prožívejte s rodinou, partnerem i sami se sebou.
  3. Zlozvyky: Kouření, nadměrná spotřeba alkoholu, antidepresiva a testování státem netolerovaných návykových látek. Velice zkušení zabijáci erekce. Alkohol sice odbourá zábrany, snáze se seznámíte, ale co potom? Bez těchto berliček se docela dobře obejdete.

A jak na problém s erekcí?

Nijak. Pokud alespoň z poloviny zvládnete nové kousky, tak máte vyhráno. Zbývá poslední, nejtěžší krok. Opětovný pokus o intimní sblížení. Přepadá-li vás nervozita, nezklame přípravek na přírodní bázi Zerex Klasik. Podpoří nejen pevnou erekci, ale také libido. 

Jeden z významných předpokladů úspěchu představují otevřené hovory partnerů o důvěrných záležitostech. Svěřit se navzájem s problémy i pocity s tím, že od společně plánovaného „soirée" neočekáváte ve své podstatě nic. Krom příjemně prožitých chvilek naplněných erotikou. 

  • Odstřihněte se od okolního světa vypnutím všech komunikačních a podobných přístrojů. Povoluje se pouze příjemná relaxační hudba. Zapomeňte na domácí ložnici, odjeďte na prodloužený víkend v luxusnějším wellness hotelu s nabídkou širokého spektra aktivit.
  • Oddejte se jeden druhému, zkoumejte svá těla navzájem. Nejprve vždy ochutnávají oči. Pak nastane čas ocenit partnerův parfém. Nakonec dejte slovo dotykům. Ústy, jazykem, bříšky prstů, prsty… Laskejte se navzájem i sami sebe. Inspirujte se společným listováním příručkou ZEREXSUTRA, která vám může zpříjemnit nejeden večer.
  • Sáhněte po něčem netradičním. Neuvěřitelné prožitky může přinést mýty opředený tantrický sex založený na detailním poznávání erotických zón partnerova těla i duše.

Způsobila-li problém s erekcí skutečně psychika, můžete veškeré obavy klidně hodit za hlavu. Hlavně neusněte na vavřínech. Návratem do starých kolejí přivoláte recidivu.

 

Přečtěte si také o příčinách a řešeních problémů s erekcí, když právě jde do tuhého:



problém s erekcí nervozita stres
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow