Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Přírodní léky na prostatu: Co používali naši předkové?

30.10.2018 00:00 Přírodní léky na prostatu: Co používali naši předkové?

Pánové, máte koule přiznat si, že vaše prostata už není jako před léty? A víte, že prostata souvisí i s potencí a vitalitou?” hlásá jedna z mnoha reklam na přípravky určené pro prevenci proti zbytnělé prostatě. Skoro to podle těchto novodobých reklam vypadá, že problémy s prostatou trápí pouze moderní muže. Že se zbytnělou prostatou nikdy nebyl větší problém, jako je tomu dnes. Ovšem to je zcela mylná představa! Problémy s prostatou trápily muže už od nepaměti. Jenže, jak to pánové kdysi dělali, když neměli po ruce moderní přípravky proti zbytnělé prostatě? To zajímalo i nás! Vydali jsme se proto po stopách našich předků a objevili jsme přírodní léky na prostatu, které pomohou i vám! Začtěte se do následujících řádků a uvidíte, že i příroda vám dokáže pomoci s tak relativně „neřešitelným” problémem, kterým je zbytnělá prostata.

Přírodní léky na prostatu, které pomohou i vám

Nemusíte vyhazovat tisíce korun za drahé přípravky k řešení problémů se zbytnělou prostatou! Časté nucení na záchod, především v noci, nesnadné přerušované močení, neschopnost vyprázdnit celý měchýř, slabý proud moči či jen odkapávání, pálení během močení, bolest za šourkem či bolestivá ejakulace - to všechno dokáží vyřešit i zdánlivě obyčejné bylinky. Ty mimo jiné používali už i naši předkové, které zvětšená žláza předstojná, tedy zbytnělá prostata, trápila. Ti ovšem neměli po ruce žádné moderní prášky, kterými by své problémy vyřešili. Proto vsadili na přírodu.

1. Vrbovka malokvětá

Vrbovka malokvětá , neboli Epilobium, dokáže vyléčit snad všechny poruchy prostaty, které vás mohou potkat. Zbytnělá prostata, rakovina prostaty, zánět prostaty - neexistuje onemocnění prostaty, se kterým by si vrbovka neporadila. Její účinky jsou tak silné, že naráz vyléčí prakticky většinu trápení při zvětšení prostaty. A nejsou to pouze plané sliby žen kořenářek, ale pravdivé výsledky potvrzené odbornou studií. Spousta mužů, kteří čaj z vrbovky vyzkoušeli, si ji nemohou vynachválit. Přitom roste na každé louce a možná byste si jí ani nevšimli. Vrbovku poznáte podle malých květů, které jsou červenavé, bledě růžové a někdy takřka bílé barvy. Vyzkoušejte pravidelně pít čaj z vrbovky a zapomeňte na problémy s prostatou.

2. Kopřiva dvoudomá

Další velice účinnou bylinkou, při léčbě problémů s prostatou, je kopřiva dvoudomá. Podle lékaře MUDr. Zbyňka Mlčocha patří kopřiva dvoudomá mezi naše nejlepší léčivé rostliny. „Kdyby lidé věděli, jak je léčivá, tak by pěstovali jen kopřivu,” říká MUDr. Zbyněk Mlčoch.

Kopřiva dvoudomá vám pomůže od bolestí hlavy a ekzémů, zlepší váš zdravotní stav při léčbě nemocí jater, žlučníku, sleziny nebo plic a v neposlední řadě je také skvělou léčivkou v boji proti zbytnělé prostatě. Působí protizánětlivě a pozitivně ovlivňuje vylučovací funkci ledvin jakožto i funkci močového ústrojí. Extrakt z kořene kopřivy dvoudomé má močopudný a dezinfekční účinek na močové cesty, díky čemuž bývá součástí urologických čajů.

3. Celík zlatobýl

Léčí nemoci ledvin a močových cest, zlepšuje látkovou výměnu a pomáhá při problémech s prostatou - to je další léčivá bylinka s názvem celík zlatobýl. Celík zlatobýl bývá běžně základem ledvinových čajů, neboť působí močopudně a dezinfekčně. Taktéž rozpouští ledvinové kameny, léčí zvětšenou prostatu, snižuje lámavost cévních kapilár, a proto slouží také jako lék stařecké demence a aterosklerózy. Z celíku se připravují i masti na různé kožní problémy.

4. Vřes obecný

V lidové tradici se považuje za symbol vzpomínek a také po celou zimu připomíná uplynulou bylinkářskou sezónu. To je vřes obecný, další bylinka, která se v hojné míře používá při léčbě problémů s prostatou. Výborně dezinfikuje močové cesty a má protizánětlivé účinky. Pomáhá při zánětu ledvin, močového měchýře, močových cest a zároveň rozpouští močové kameny.

5. Pýr plazivý

Pro zahrádkáře je doslova noční můrou, ovšem pro vaše zdraví je to dar z nebes. Pýr plazivý léčí nemoci močových a dýchacích cest, čistí krev, posiluje organismus. Dokáže vám také udržet zdravou prostatu.

6. Truskavec ptačí

Truskavec ptačí, známý pod názvem rdesno ptačí, je stará léčivá rostlina, která odedávna sloužila k zastavení krvácení. Dnes se používá spíše při katarech žaludku a střev, průjmech a jiných podobných onemocněních trávicího traktu. Jako jedna z mála bylin vyhání a rozpouští močové kameny. A dokáže pomoci i při problémech s prostatou. Slouží též při léčení tuberkulózy a při chronickém onemocnění dýchacích cest.

7. Kotvičník zemní

Další účinnou bylinkou pro léčbu problémů s erekcí, plodností a zejména s prostatou je kotvičník zemní. Podporuje potenci, stimuluje erekci a zlepšuje celkové sexuální zdraví muže. Jeho pozitivní účinky při léčbě zbytnělé prostaty byly zmapované také během odborné studie, při které bylo zjištěno, že kotvičník zemní dokáže tonizovat erekci a zároveň pečovat o zdraví prostaty.

8. Pupečník asijský

Pupečník asijský regeneruje organismus, zlepšuje činnost mozku, podporuje stav mysli a ducha, má blahodárný vliv na mozkovou činnost, regeneraci nervové soustavy a zlepšuje paměť. Proč je tedy právě pupečník asijský doporučován při léčbě problémů s prostatou? Nejen, že pomáhá při různých psychických problémech, depresích a stavech úzkosti, ale také působí protizánětlivě, čehož se využívá právě při léčbě zbytnělé prostaty.

9. Dýňová semínka

Od bylinek se na chvíli přesuneme k semínkům. Právě dýňová semínka jsou bohatým zdrojem zinku, který, jak se dočtete za chvíli, je důležitým minerálem, který udržuje prostatu v dobré kondici. Dýňová semínka jsou velmi bohatá na vitamíny E, A, D a B. Z minerálních látek obsahují selen, železo, draslík, vápník, fosfor a hořčík. Snižují cholesterol, vysoký tlak a působí jako prevence problémů s prostatou. V neposlední řadě zpevňují vlasy a nehty.

10. Lněná semínka

Stejně účinná jako dýňová semínka jsou i lněná semínka. I ta jsou bohatým zdrojem zinku. Obsahují nesmírně důležité omega 3 nasycené mastné kyseliny, které mají blahodárný vliv na vaše fyzické, ale i psychické zdraví. Pomáhají udržovat pravidelný srdeční rytmus, snižují riziko mozkových příhod, zabraňují tvoření zánětlivých látek a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Zároveň opět působí jako prevence problémů s prostatou.

11. Saw palmetto

Serenoa plazivá, neboli Saw palmetto, je malá palma s tmavými, červeno-černými plody v podobě bobulí rostoucí na Atlantickém pobřeží Severní Ameriky. Příznivě působí na správnou funkci prostaty, močového ústrojí a na zachování reprodukční schopnosti. Pomáhá omezovat další zvětšování objemu prostaty a zhoršování obtíží při vyprazdňování močového měchýře. Současně podporuje růst vlasů.

12. Zinek

A neposlední řadě zde máme zinek. Ten samozřejmě není bylinkou, ale důležitým minerálem, který udržuje prostatu v dobré kondici. Napomáhá při blokování přeměny mužského pohlavního hormonu na jeho aktívni formu DHT, což má pozitivní vliv na zpomalení růstu buněk prostaty. Nedostatek zinku způsobuje poruchy zraku, zhoršení hojení, kožní choroby, padání vlasů, zeslabení nehtů, narušení reprodukční schopnosti, zvětšenou prostatu, neplodnost, psychické poruchy, poruchy imunity, časté nachlazení, chřipky, bolesti kloubů, aterosklerózu a špatnou cirkulaci krve.

Přírodní léky na prostatu: Jak je správně užívat?

Příroda nám nabízí na stříbrném podnose řešení prakticky pro všechna naše trápení a problémy. Stačí se jen dobře dívat. Všechny výše zmíněné bylinky a rostliny nějakým způsobem pomáhají při léčbě zbytnělé prostaty či zánětu prostaty. Stačí si dopřávat čaj z těchto bylinek dvakrát denně a problémy s prostatou se stanou minulostí.

Pokud se vám ale nebude chtít pít každý den tento bylinný čaj, můžete vsadit na jednodušší variantu - Prostanax. Jde o přípravek na přírodní bázi, který příznivě působí na správnou funkci prostaty. Obsahuje výtažky ze Saw palmetta, kopřivy dvoudomé a zinku, což, jak už teď víte, jsou jedny z nejúčinnějších složek, které pomáhají při boji se zbytnělou prostatou.

Závěrečná vsuvka pro vaše partnerky

A, milé dámy, nakonec zde máme malou vsuvku od pana doktora MUDr. Viktora Vika, urologa z pražské Thomayerovy nemocnice určenou přímo pro vás: „Muži si velmi neradi připouštějí, že by jejich „železné“ zdraví mohlo být podlomeno. Velmi zřídka se svěřují se svými zdravotními problémy vrstevníkům nebo přátelům, a když už někomu, tak nejčastěji právě partnerce.” V takovém případě je čas, abyste se ujala iniciativy a svému partnerovi poradila a podpořila ho!

Pokud váš muž zrovna nechce zkoušet bylinné čaje ani bylinné odvary, nevadí. Blíží se Vánoce, a tak svému milému pořiďte pod stromeček doplněk stravy Prostanax. Jedná se o přípravek na přírodní bázi, který příznivě působí na správnou funkci prostaty, močového ústrojí a na zachování reprodukční schopnosti. Obsahuje výtažky ze Saw palmetta, kopřivy dvoudomé a zinku, což jsou důležité složky pro udržení zdraví prostaty.

Zabalte mu Prostanax společně se Zerexem Klasik a nějakým mužným parfémem a bude to nejen dokonalý vánoční dárek, ale také praktický pomocník na vaše chvíle v ložnici. Zerex Klasik totiž podporuje sexuální touhu, pomáhá udržovat sexuální aktivitu a zlepšuje celkový výkon v posteli. Více informací o Zerexu Klasik najdete zde a kvalitní mužský parfém s nádhernou vůní si můžete vybrat zde.



prirodni leky na prostatu
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow