Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Přemýšleli jste už někdy nad tím, jak dochází k erekci?

Autor článku: redakce Zerex.cz 17.07.2017 00:00 Jak zlepšit kvalitu erekce

Erekce není tak jednoduchá záležitost jak se možná na první pohled zdá. Ovlivňuje ji množství faktorů, se kterými si umíte poradit. Jak nejrychleji podpoříte kvalitu vaší erekce?

Jak dochází k erekci?

Podívejme se na to zjednodušeně. Vše začíná v mozku - začíná to většinou myšlenkou na sex nebo nějakým erotickým podnětem. Vlna vzrušení se přetaví do chemické reakce - vyplaví se hormony a zareaguje nervový systém. Průtok krve v penisu se zvýší a topořivá tělíska se naplní krví, což způsobí, že se penis zvětší a napřímí a zároveň se prodlouží i močová trubice.

Co všechno může vyvolat erekci?

Erekci si většinou spojujeme s erotikou a sexuální stimulací. Vyvolat ji však může i mentální podnět - vizuální představy, ale i sluchové vjemy nebo určité vůně (feromony, afrodisiakální parfémy ...). Běžnou záležitostí je i erekce, která se vyskytuje během spánku, bez ohledu na to, co se muži zdá. Výjimkou není ani spontánní erekce, vyvolaná hormonálními změnami - především během puberty.

Které faktory ovlivňují kvalitu erekce?

  • Nezdravé jídlo - pokud chcete mít zdravé cévy a erekci, vyhýbejte se fast foodu, nezdravým tukům, rafinovanému cukru a výrobkům ze sóji.
  • Alkohol a jiné závislosti - nadměrná konzumace alkoholických nápojů blokuje mužský pohlavní hormon a zhoršuje erekci. Na erekci má negativní vliv i kouření cigaret.
  • Léky - některé skupiny léčiv, jako například antidepresiva, léky na krevní tlak nebo steroidy, mohou způsobit pokles libida a poruchy erekce.
  • Stres - strach z nedostatečného výkonu, únava a přepracovanost dokáží zhoršit kvalitu erekce a přispět k erektilní dysfunkci i v mladém věku, protože stresový hormon kortizol snižuje tvorbu mužského pohlavního hormonu.
  • Pohyb - sport napomáhá ke zdravému kardiovaskulárnímu systému jakož i celkové psychické pohodě. A tím i vaší erekci.
  • Celkový zdravotní stav - pokud vás trápí cukrovka, epilepsie, Alzheimerova choroba, vysoký krevní tlak či vysoký cholesterol, může se to odrazit i na vaší erekci.

Jak zlepšit kvalitu erekce?

Vedle změny životosprávy můžete vaší erekci podpořit i správnou volbou doplňků výživy. Certifikované tabletky Zerex Ultragold na přírodní bázi mají rychlý nástup a pomáhají mužům všech věkových skupin - zlepšují nejen erekci ale i celkovou vitalitu a sexuální kondici, o čemž svědčí i množství pozitivních recenzí od uživatelů.    



erekce jak zlepšit erekci
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow