Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Je předčasná ejakulace problémem pouze pro mladíky? Vůbec ne!

Autor článku: redakce Zerex.cz 04.05.2017 00:00 předčasná ejakulace

I když se o sexu dnes bavíme otevřeně, tak, jak to v dobách našich prababiček nepřicházelo v úvahu, přeci jen jsou určité záležitosti tabu. Mnoho lidí si například stále myslí, že problémy s předčasnou ejakulací mají výhradně mladí, nevybouření muži, zatímco ti starší, zkušenější se potýkají se zhoršenou erekcí. To je ale obrovský omyl! Příliš rychlé vyvrcholení zažívají i starší ročníky. Bez ohledu na věk jde o velmi nepříjemnou situaci. V České republice zažilo tento handicap na vlastní kůži 38 % mužů, což rozhodně není nijak nízké číslo. Naopak! A dokonce celých 13 % se s touto poruchou setkává opakovaně, což je bezesporu frustrující pro oba partnery.

Předčasná ejakulace? Do dvou minut…

Vědci si dali tu práci, že zjišťovali, jak na tom muži s délkou soulože a ejakulací vlastně jsou. A došli k pozoruhodnému výsledku. V průměru trvá 7,3 minuty, než zdravý, bezproblémový muž vyvrcholí. Ovšem u předčasné ejakulace se délka soulože naprosto dramaticky zkracuje, a to na 1,8 minuty. Jinými slovy, muž, který trpí touto poruchou, vyvrcholí do dvou minut od okamžiku, kdy jeho tělo splyne s ženiným.

Praxe z lékařských ordinací ukazuje, že tento časový interval může být ještě výrazně kratší. Odborníci přišli i s dalším zajímavým závěrem. Předčasná ejakulace podle některých studií postihne alespoň jednou v životě každého desátého muže bez rozdílu věku a rozhodně nejde o problém, typický pro mladé, nevyzrálé a nezkušené milence, kteří ještě nemají své sexuální chování pod kontrolou. Specialisté nepochybují rovněž o tom, že existuje příčinná souvislost mezi hladinou serotoninu, tedy takzvaného hormonu štěstí, a délkou erekce.

Za problémy s erekcí mohou i geny

I když se u mnoha sexuálních odchylek hovoří o tom, že „všechno je v hlavě“, tedy že záleží na psychice a přístupu, není to tak úplně pravda. Nesmíme zapomínat na genetickou zátěž. Vědci potvrdili, že v některých případech se problémy s předčasnou ejakulací objevují napříč širší rodinou. Pokud tyto potíže významně komplikují sexuální život, je na místě navštívit lékaře. To platí zejména pro starší muže, kde by odborník měl odhalit, zda za tím nestojí jiný, závažnější zdravotní problém.

V méně závažných případech se nabízí účinná pomoc v podobě zcela přírodního, certifikovaného preparátu, a tím jsou tabletky Zerex, které umí skvěle vyladit mužský hormonální systém, a to bez nepříjemných vedlejších účinků.



předčasná ejakulace
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow