Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Nedostatečné ztopoření penisu vs. erektilní dysfunkce: Hlavní rozdíly

22.01.2019 00:00 nedostatecne-ztoporeni-penisu

Nedostatečné ztopoření penisu, erektilní dysfunkce, problémy s erekcí, impotence, ztráta libida. To jsou všechno pojmy, které se dnes běžně užívají. Bohužel ale ne vždy jsou použity ve správném kontextu. Mnohdy je proto velice složité rozeznat, kdy trpíte pouze nedostatečným ztopořením penisu a kdy už se jedná o závažnou erektilní dysfunkci.

Ale nebojte, v tomto článku si v tom uděláme jasno. Popíšeme si zde hlavní rozdíly mezi nedostatečným ztopořením penisu a erektilní dysfunkcí, uvedeme si na pravou míru, jak oba stavy s jistotou rozeznat, a na závěr nezapomeneme ani na účinná řešení vašich potíží. Pojďme se tedy pustit do toho!

Nejsou problémy s erekcí jako problémy s erekcí

Mívám občas problémy s erekcí, je to už ale erektilní dysfunkce?” ptá se v naší poradně pan Jan. Pokud vám koluje v hlavě podobná nebo dokonce stejná otázka, musíme vás uklidnit. Občasné nahodilé problémy s erekcí ještě nejsou onou obávanou erektilní dysfunkcí. Můžete být prostě příliš unavený, vystresovaný nebo přepracovaný, a tak už vás váš „generál” v kalhotách nechce poslouchat. To ale ještě neznamená, že máte závažný problém, se kterým byste měl navštívit doktora.

Problém nastává až ve chvíli, kdy vás podobné potíže trápí na pravidelné bázi, a to navíc dlouhodobě. „O poruše erekce jako sexuální dysfunkci hovoříme tehdy, když je ztopoření zcela nespolehlivé a často nebo většinou nestačí k uskutečnění pohlavního spojení, anebo k dokončení soulože, dosažení orgasmu,“ vysvětluje Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Pokud se tedy s takovými potíži potýkáte dlouhodobě, měl byste navštívit svého ošetřujícího lékaře či sexuologa, kteří váš problém vyhodnotí a určí správnou léčbu.

Pokud některý z pokusů o pohlavní styk „skončí fiaskem“, jednotlivé neúspěchy nepřeceňujte, vždyť člověk není stroj. Proto se neostýchejte na svou sexuální (erektilní) dysfunkci upozornit vašeho ošetřujícího lékaře,” doporučuje uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Hlavní rozdíly mezi nedostatečným ztopořením penisu a erektilní dysfunkcí

Jaké jsou tedy hlavní rozdíly mezi nedostatečným ztopořením penisu a erektilní dysfunkcí?

Nedostatečné ztopoření penisu Erektilní dysfunkce
Nahodilá komplikace Problém, který se pravidelně opakuje
Problém, který se objevuje jen jednou za čas Komplikace, která se vrací v pravidelných intervalech, anebo každodenně
Může dojít k sexu Nemůže dojít k sexu
Nemusí se nutně léčit Musí se léčit
Nemusí negativně ovlivnit vztah Může negativně ovlivnit vztah
Ke zlepšení stavu stačí doplňky stravy Ke zlepšení stavu je nutné přistoupit k lékům na lékařský předpis
Je nutné změnit životní styl Je nutné radikálně změnit životní styl

 

Porucha erekce – erektilní dysfunkce (ED) je definována jako neschopnost muže dosáhnout nebo udržet erekci dostatečnou pro uspokojivý sexuální styk. Ačkoliv pravděpodobnost ED závisí do značné míry na věku a častěji se vyskytuje u starších mužů, ve většině případů se nejedná o neodvratný proces stárnutí. Může se totiž jednat o první projev dosud skrytého a mnohdy i závažného celkového onemocnění. Podle nejznámější epidemiologické studie, která proběhla v USA (Massachusetts Male Aging Study) je postiženo některou z forem ED 52 % mužů ve věku 40 – 70 let. V páté dekádě života trpí ED až 39 % mužů, v šesté je to již 48 %, mezi 60 a 69 lety dosahuje toto číslo 57 % a po sedmdesátce je to již 67 % mužů. V České republice se jedná o 500 – 800 000 mužů a každý rok jich okolo 40 000 přibývá,” uvádí ve svém odborném textu MUDr. Libor Zámečník z Urologické kliniky VFN a 1. LF UK Praha a prof. MUDr. Jan Dvořáček, DrSc. z Katedry urologie IPVZ.

Kdy už je nutné navštívit odborníka?

Podle výše vyjmenovaných rozdílů mezi nedostatečným ztopořením penisu a erektilní dysfunkcí je již lépe patrné, který stav je závažnější a kdy je situace ještě snadno řešitelná svépomocí. Hlavním pilířem, o který byste se měl při vyhodnocení své situace opřít, je četnost, pravidelnost a doba, po kterou se vám vaše problémy vrací.

Pokud jste se s nedostatečným ztopořením penisu setkal nedávno poprvé ve svém životě a zároveň teď zažíváte velký stres, problémy či velké pracovní vytížení, nemusíte se ničeho bát. Na vině je jen souhra okolností. Jakmile si trochu odpočinete a snížíte pracovní nasazení, erekce se vám vrátí do normálu.

Pokud se ale s nedostatečným ztopořením penisu setkáváte pravidelně, při každém pokusu o pohlavní styk, vaše problémy již začínají pomalu ovlivňovat váš partnerský vztah a potíže přetrvávají již delší dobu, jedná se bez nadsázky o erektilní dysfunkci, kterou byste měl jednoznačně zkonzultovat s odborníkem.

MUDr. Taťána Šrámková, CSc. popisuje erektilní dysfunkci ve své odborné publikaci „Erektilní dysfunkce ve světle nových poznatků” takto: „Erektilní dysfunkce postihuje 54 % českých mužů ve věku 35 – 65 let. Erektilní dysfunkce je u mužů ve věku 30 – 60 let a u diabetiků prediktorem závažného kardiovaskulárního onemocnění v časovém horizontu 2 – 5 let.

Účinná léčba nedostatečného ztopoření penisu vs. erektilní dysfunkce

Každý problém má své řešení, a to i problém s erekcí. Jestliže vás trápí jen občasné nedostatečné ztopoření penisu, je léčba velice jednoduchá a vysoce účinná. Stačí změnit životní styl. Více odpočívejte, zařaďte do svého jídelníčku spoustu ovoce a zeleniny, pravidelně se hýbejte, užívejte stimulační doplňky stravy pro podporu erekce, vyrážejte se svou partnerkou na dlouhé procházky do přírody a zároveň snižte své pracovní tempo. Uvidíte, že se vaše erekce prakticky okamžitě vrátí do normálu.

Při vzniku výrazných poruch ztopoření penisu (odborně řečeno při vzniku erektilní dysfunkce) se ale může uplatňovat celá řada rozmanitých příčin, které se v mnoha případech různě kombinují. Podílet se mohou jednak faktory psychické, a to „nejistota z očekávání“, partnerské či manželské konflikty, nedostatek sebedůvěry a pokles nálady v důsledku stresu, deprese, situační či generalizované úzkosti. A dále to mohou být faktory organické, v první řadě cévní (tepenné, žilní, popřípadě kombinace obou složek) a faktory pramenící z poruch nervové soustavy; dále příčiny místní neboli lokální včetně anomálií a zánětlivých onemocnění pohlavních orgánů, stavy po operacích (zejména prostaty), úrazy pánve, odchylky ve fungování žláz s vnitřní sekrecí. Dobře je znám vztah erektilních dysfunkcí k některým celkovým onemocněním, jako je zvýšený krevní tlak, cukrovka či povšechné kornatění tepen neboli ateroskleróza. Nezřídka se mohou uplatňovat vlivy toxické (nikotin u silných kuřáků, alkohol či jiné návykové látky) a lékové (například při nutnosti dlouhodobě užívat tablety proti zvyšování krevního tlaku),” uvádí uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.

Pokud se ale u vás na plno projevila erektilní dysfunkce, bohužel vám pouze změna životního stylu stačit nebude. V takovém případě je potřeba vsadit nejen na sílu stimulačních doplňků stravy pro podporu erekce, ale také na léky podporující erekci.

Přírodní výživové doplňky na erekci

Pokud se chcete veškerým problémům s erekcí zcela vyhnout, můžete už dnes preventivně užívat přírodní doplňky stravy. Jedná se o certifikované výrobky, které pozitivně stimulují erekci, přispívají k udržení optimální hladiny mužského pohlavního hormonu v těle a předchází právě problémům spojeným s erekcí. A ani vy, kteří již problémy s erekcí máte, se užívání těchto doplňků stravy bát nemusíte. I pro vás jsou tyto přípravky vhodné.

Vsaďte na sílu Zerexu Klasik, který má příznivý vliv na kvalitu sexuálního života, sexuální touhu, pevnou erekci a výkon muže v posteli. Pozitivně ovlivňuje zásobování organismu krví, přitom pohlavních orgánů nevyjímaje, čímž přispívá k pevné erekci. Se Zerexem můžete veškerým problémům s erekcí zcela předejít. Jedná se o certifikovaný výrobek, který přirozeně tonizuje sexuální život, pozitivně působí na mužskou erekci a celkově zvyšuje sebevědomí muže v posteli. Nejedná se o žádný lék, nýbrž pouze o doplněk stravy. Tím pádem si Zerex Klasik můžete zakoupit zcela volně na internetu.



nedostatečné ztopoření penisu
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow