Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Co jste (ne) věděli o ženské ejakulaci?

Autor článku: redakce Zerex.cz 01.01.2017 00:00 Co jste (ne) věděli o ženské ejakulaci?

Jistě jste již o ženské ejakulaci slyšeli, bez ohledu na to, zda jste muž nebo žena. Spíše ale, můžete mít problém zažít ženskou ejakulaci v posteli. Nebo ani ne? Platí, že ne každá žena zažívá takzvaný "mokrý orgasmus". A proto ne u každé ženy je orgasmus provázen tekutinou, která může připomínat "mužský ejakulát". Pokud náš článek dočtete až do konce, dozvíte se více i o tom, o jakou tekutinu tedy vlastně jde a kdy se nejčastěji můžete setkat se ženskou ejakulací v posteli, či mimo ni.

Odhalte tajemství ženské ejakulace. Tipy, jak na to ...

V první řadě musíte pochopit, že ženský ejakulát není v žádném případě totožný s tím mužským. Toto je první důležitý fakt. Pojmenování ženská ejakulace se vžil v našich končinách poté, co se zjistilo, že žena vystřikuje ze svého těla tekutinu, která se podobá mužskému semenu. V minulosti se lidé mylně domnívali, že k oplodnění vajíčka v těle ženy dojde pouze na základě spojení dvou tekutin, jednak mužské a ženské. Naštěstí v současné době je vše vysvětleno. Všichni už známe pravdu, o jakou tekutinu jde a jak dochází reálně k početí v těle ženy.

Kdy může dojít k ženské ejakulaci?

Kdy tedy může dojít k výronu tekutiny ze ženské vagíny? Ženská ejakulace není typickým projevem pro všechny ženy. Možná i ta vaše patří do této skupiny, ale možná ne. Výzkumy jednoznačně potvrzují, že jen kolem 30% žen zažívá ejakulaci během vyvrcholení. Z daného tvrzení pro vás vyplývá, že právě vy nemusíte být těmi, co se s tímto setkají při milování se s vaší partnerkou.

Jak jsme již naznačili výše, k samotné ejakulaci z vagíny většinou dochází při orgasmu. Silné prožívání vyvrcholení způsobují mocné stahy pochvy. No ale ani ženy, které "mokrý orgasmus" už někdy zažili, ho nemusí mít pravidelně. Někdy může samotný výron tekutiny nastat před vyvrcholením, jindy až po něm. Nejen my muži, ale i naše partnerky (možná i ta vaše) přemýšlíme nad tím, co je to za tekutinu a zda to není náhodou moč. No asi se vám uleví, ale samotný ejakulát ze ženské vagíny nemá nic společného s močí! Takže se nemusíte strachovat.

Jak to je možné, že i žena může prožít ejakulaci?

Ale jak to je vůbec možné, že i žena může prožít ejakulaci? Vždyť přece pouze muži mohou ejakulovat. Několik výzkumných studií potvrdilo, že je to způsobováno ženskou prostatou, kterou lze nalézt blízko vstupu do močové trubice. Nejcitlivější místo na ženském těle, klitoris se nachází právě nad prostatou. Ženský klitoris je ještě o něco mohutnější než mužský penis. Mužský penis je schopen zvětšit svou velikost o jednu délku, přičemž ženský klitoris se dokáže zvětšit až sedminásobně. A to může být právě tím důvodem, proč žena ejakuluje. Zvětšený klitoris tlačí na prostatu a tím se přirozený sekret (ne moč) dostává ven z jejího těla.

Jistě vás napadla myšlenka, zda se dá naučit samotnou ženskou ejakulaci vyvolat nebo zda jí můžete nějak pomoci. Asi vás zklameme, ale žádný zaručený postup, jak jí dosáhnout, vám bohužel neposkytneme. Pokusme se alespoň zamyslet nad tím, jak by se vám to mohlo podařit. Už víte, že samotná tekutina pochází z prostaty. A pokud nevíte, blízko ní je i známý kouzelný bod G. Takže jeho drážděním můžete dosáhnout toho, že se tekutina dostane po chvíli ven. Nejvhodnější polohou pro samotné zkoušení je poloha na misionáře (no klidně můžete zkusit i jinou polohu, kterou máte s partnerkou raději, než klasiku).

V závěru našeho článku snad jen tolik, že muži ženskou ejakulaci přímo zbožňují, ale někteří ženy se k ní chovají rozpačitě. Některým to vadí, jiným zase ne. V každém případě není to běžné a pokud máte partnerku po svém boku, která zažívá mokrý orgasmus, my ostatní vám ji závidíme. Je to rozhodně něco nového, netypické, což ne každý muž (ale i žena) má možnost mít každý den v posteli.



ejakulace
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow