Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Máte na krku manipulátorku? 8 technik, jak ženy manipulují s muži

Autor článku: redakce Zerex.cz 23.09.2020 00:00 mate-na-krku-manipulatorku

Vliv žen na mužské chování byl odjakživa zajímavým tématem. V přítomnosti žen dokážou muži utratit více peněz, i jít více do rizika. Kdy se však již nejedná o zdravý sociální vliv, který je součástí mnoha vztahů? Máte na krku ženu manipulátorku?

Takto ženy manipulují s muži

Žena manipulátorka umí odhalit vaše slabosti a použít je proti vám. Aby vám toto tvrzení bylo jasnější, použijeme přirovnání mužům blízké: Superman vs. kryptonit. Tato dáma dávno pochopila, na jakém principu pracuje mužský mozek a jak muži reagují na různé situace. Chybí jí však pochopení pro to, že svým jednáním někoho zraní.

Ty nejúspěšnější vás přesvědčí, abyste se něčeho vzdali, obětovali kvůli nim, a udělají to tak, abyste na to přišli "zcela sami". Jakoby náhodou vypustí poznámku, která se vám zavrtá do hlavy, rozpláče se nebo použije sex, aby uspěla. Navíc bude své jednání opakovat, dokud ji neodhalíte a neřeknete STOP. Pokud se jí však v manipulaci nedaří, obviňuje a odmítá převzít zodpovědnost.

Manipulace je technika stará jako lidstvo samo, kterou se někteří jedinci snaží ovládat ostatní. Jednou z nejlépe zdokumentovaných manipulátorů starověké historie byla Kleopatra. Je považována za jednu z nejinteligentnějších žen své doby. Naplno využívala svou bystrost, schopnosti a neodolatelné charisma, aby rozšířila svůj vliv. A byla skutečně úspěšná.

Manipulativní techniky žen: Jak vás dostanou tam, kam chtějí?

#1 Největší nepřítel muže: ženský pláč

Když žena potřebuje, aby něčeho dosáhla, zřejmě neexistuje účinnější manipulativní technika, než je pláč. Dobře ví, že je jakousi Achillovou patou mužů. Muži změknou při pohledu na plačící ženu, kterou milují a emoce je dostanou do kolen. Často tuto techniku využívají matky, ale i milenky, manželky a dcery.

Svádění je jedna z nejzákeřnějších ženských zbraní.

#2 Svádění: jedna z nejzákeřnějších ženských zbraní

Ženy mají od přírody plnou výbavu na to, aby dokázali z každého heterosexuálního muže dostat přesně to, co chtějí. Muži si bohužel málokdy umí poradit s touto formou manipulace založené na projevech náklonnosti a pozornosti. Ćasto ji páchají kolegyně, kamarádky, ale i vzdálené známé.

Když žena manipulátorka ukáže, že máte její pozornost a je na vás něco pozoruhodné, jste na háčku. Nebudete pátrat po tom, co je na vás tak zvláštní, motivuje vás silný sexuální pud a "díky tomu" se stáváte obětí. Tato hra má jen jediného vítěze.

Začne lichotkami, horkými pohledy a chvílemi, kdy vás přesvědčí, že jste dokonalým společníkem. Později žena přejde do protiútoku s oblečením odhalujícím více, než dosud, přidají se letmé dotyky (jakoby náhodou), chválami všeho, co uděláte, řeknete. Intenzita těchto aktivit se začne zvyšovat až do momentu, dokud žena nedosáhne toho, co tím sledovala.

#3 Taktika izolace: já jsem tvá jediná. Amen.

Tuto manipulativní techniku využívají zejména manželky nebo milenky, které chtějí mít silnou kontrolu nad svým partnerem. Principem je v co největší míře zabránit, abyste se dostali do kontaktu s jinými ženami. Když z vás vyprchá i poslední kapka sebedůvěry a budete o sobě pochybovat ve vztahu k ženám, přijde nové poznání. Budete přesvědčen o tom, že si už jinou ženu nezasloužíte.

#4 (Ne)chtěné těhotenství

Jako nastávající matka vás může tlačit do manželství, ale i do jiných závazků, o které jste nikdy nestáli. Darmo jste se na začátku dohodli, že jde o čistě tělesný vztah, pokud vás dostane do této situace, není cesty zpět. Ačkoliv sex s touto partnerkou může být absolutně dokonalý, nenechte se dotlačit do něčeho, co nechcete.

Manipulativní techniky žen.

#5 Pokud mě opravdu miluješ, tak...

Touto manipulativní technikou od vás žena žádá, abyste jí dokázali svou lásku nějakou činností nebo akcí. Zatímco odhalit její záměr v tomto případě není těžké, odolat nebo bránit se je několikanásobně těžší. Manipulátorka si musí být opravdu jistá, že vás má v hrsti, než s takovou větou vyrukuje.

Ze začátku vám bude lichotit, starat se o vaše dobro, připomínat, jaký jste dobrý a laskavý člověk. Později však zahájí ofenzívu osudnou větou: "...pokud mě opravdu miluješ, tak...". Muž je málokdy okamžitě schopen říci ne a dát jasně najevo, že jeho lásku není třeba zpochybňovat. A už vůbec ne potvrzovat nesmyslnými požadavky.

#6 Porovnávání jiných

Nikdo netouží po tom, aby byl srovnáván s jinými. Nechce přece zaostávat a být na tom hůře než někdo, kdo překonává jejich nedostatky. Proto při poznámkách partnerky o tom, jak si jiný muž poradí s problémem lépe, zapracuje ego a vyburcuje ho to k činnosti.

#7 Předstírání, že má i jiné nápadníky

Představte si, že vaše partnerka najednou změní šatník, barvu vlasů a namísto decentních kousků vytasí červené lodičky, průsvitnou halenku a kratší sukně. Chce vám tím něco naznačit: nedostatek vaší pozornosti nebo ignoraci. Tímto způsobem manipulace vás nutí zamyslet se nad tím, že nejste jediný na světě, a pokud se jí nemíníte věnovat, umí si poradit i bez vás.

Pokud jste i nadále nevšímavý, může být její vyvolání pozornosti posunuto na vyšší level: flirtování s jinými muži a to přímo před vašima očima.

#8 Odpírání sexu

Sex je jedním ze silných motivátorů, které muže pohání. Přirozeně, mistryně manipulace je s tím dokonale seznámena a dokáže díky tomu muže "nasměrovat" tam, kam třeba. Dokud není spokojená s výsledkem jeho chování, odpírá mu sex.



jak ženy manipulují s muži manipulace techniky žena manipulátorka
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow