Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Masturbace všeobecně

Autor článku: redakce Zerex.cz 08.05.2014 00:00
Masturbace je mnohými odborníky označována za velmi zdravou, avšak netřeba to přehánět. Sebeukájení je první kontakt se sexualitou, jako takovou. Poprvé většinou zažijete orgasmus a ten pocit, kdy je pro Vás na pár sekund nejdůležitější věcí v životě jen dosažení právě tohoto stavu. Sebe-uspokojování je celkem přirozená forma ukájení se. Těmto praktikám se oddávají i zcela vyrovnaný lidé, přičemž jim v jejich opravdovém sexuálním životě nic nechybí. Hledají však zcela jinou rozkoš, která jim chybí nebo na kterou jsou zvyklí. Na masturbaci v podstatě nic nepotřebujete pouze sebe a nějaké to video, časopis, případně nic z toho. Určitě je to zcela jiný způsob na dosažení orgasmu, avšak je velmi oblíbený i během života s pravidelným sexuálním stykem. Sebeukájení nemusí být jen samostatné, kdy jste sám někde zavřený a věnujete se sám sobě. Může to mít i podobu, kdy partner či partnerka je u Vás a dopomáhá Vám k tomu. Je to i nástroj, jak obměnit sexuální život a neuvést ho do stereotypu.

Celkem jiná masturbace

Dosud byla však masturbace vnímána velmi negativně. Šlo přitom o činnost, kterou provádělo mnoho lidí, avšak jen málo z nich se k tomu i přiznávalo. Určitě je dnes vnímána o něco jinak, tato aktivita se stala běžnou součástí života mladých lidí, přičemž se už ani nerozeznává pohlaví či věk. Skutečně je to tak. Ženy byly většinou považovány za ty osoby, které "určitě" nemasturbují a sebeukájení ani neznají. Studie, kterých se zúčastnili mnohé ženy, však napovídají, že je rapidní nárůst žen, které si oblíbily tuto aktivitu a které ji přímo vyhledávají. K tomu, aby masturbovaní bylo příjemnější, je nutné zakoupit i určité typy nástrojů či hraček. Jsou to například různé umělé penisy, které jsou k dostání v sex-shopech. Tyto penisy nahrazují klasické a jsou společníky pro mnohé ženy. V nabídce jsou větší či menší, tlustší nebo tenčí, a tak je vysoce pravděpodobné, že si můžete vybrat podle Vašich představ. Pro muže jsou to různé umělé ženy, které se nafouknou a stimulují tak klasický sexuální styk s partnerkou. Při zavřených očích je to v podstatě totožné, i když se to nikdy nemůže vyrovnat klasickému sexuálnímu styku.

Žádný stres a uvolnění

Masturbovaní bylo často označované jako nezdravé, přičemž hrozila ztráta paměti při jeho častém provádění v krátkém časovém období. Samozřejmě ani zde to netřeba přehánět a měli byste se spíše věnovat své partnerce nebo jiným činnostem, nejen této. Nicméně jednou za čas je dobré okusit i takovou změnu, přičemž Vás dokáže zbavit stresu a dokážete se při ní uvolnit jako při klasickém uspokojení. Nic však nenahradí partnerku nebo partnerka. Vždy je lepší, pokud jste na to dva a pokud si rozumíte i v posteli, nejen mimo ni. Pokud je však záměr Vaší masturbace jakýkoliv, vězte, že existují mnohé způsoby, jak ho ozvláštnit a jak sebeukájení vylepšit. Rozhodně je to však na Vás a na Vašich preferencích v této oblasti.


orgasmus rozkoš sebeukájení slabá erekce vzrušení
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow