Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Zdraví

Maca peruánská: Toto jsou její účinky na mužský organismus

26.03.2021 00:00 maca-peruanska-toto-jsou-jeji-ucinky-na-muzsky-organismus

Peruánský ženšen nebo peruánská Viagra - i takové jsou přívlastky této nevšední rostliny podobné naší ředkvi. Jakými účinky se může pochlubit maca peruánská?

 

Daří se jí v náročných vysokohorských podmínkách jihoamerických And (nad 4000 metrů nad mořem). Do našich podmínek se dostane zejména ve formě prášku, nebo tablet jako doplněk stravy.

Maca jako superpotravina

Se svým složením bohatým na vitamíny a minerály, se maca řadí mezi takzvané superpotraviny. Obsahuje vlákninu, hořčík, vápník, draslík, železo, jód, měď, mangan, zinek, vitamíny B1, B2, C, D a všech devět esenciálních aminokyselin.

V Peru se celý kořen maca často přidává do polévky a ovesných vloček, praží se a konzumuje jako zelenina nebo se z něj připravuje fermentovaný nápoj známý jako "Maca chica". (Zdroj: Very-well-health)

Maca peruánská a plodnost

První účel, pro který byla maca využívána i v dávné minulosti byla podpora plodnosti. Toto využití si zachovala až do současnosti a její účinky na plodnost potvrzují i vědecké výzkumy. Působení užívání macy peruánské je možné pozorovat i na měnícím se spermiogramu.

Existuje několik mechanismů, které může maca ovlivnit při problémech s plodností. Zvýšení luteinizačního hormonu, zvýšení kvality spermatu a zlepšení sexuálního vývoje u mužů, zvýšení libida. (Zdroj: studie mexických vědců Maca peruánská a její možný vliv na plodnost).

Takto ovlivňuje maca peruánská také hubnutí a sportovní výkon

Pojmenování peruánský ženšen nedostala rostlina náhodou. Zlepšuje výkonnost a pomáhá nabudit energii, čímž se stává oblíbenou součástí stravy sportovců. Jelikož předurčuje k povzbuzení lepších výkonů, využít ji mohou zejména lidé, kteří by chtěli zlepšit svou motivaci k pohybu zvýšením hladiny energie. Nezapomínejme ani na obsah vlákniny, která je při ztrátě váhy ve stravě doporučená.

Mužské sexuální zdraví

Je více benefitů, které maca peruánská nabízí pro muže. Na jednu stranu, může pomoci zvýšit sexuální apetit a povzbudit libido, na druhou stranu je prokázán její pozitivní vliv na prostatu. Může být schopna pomoci s různými typy sexuálních dysfunkcí, od zvýšení pohyblivosti spermií po zlepšení výkonnosti při pohlavním styku. Použití macy je vhodné při vaření, pečení, výrobě smoothies, naservírovat si ji můžete jako doplněk výživy ve formě tablet.

Kapsle macy peruánské od Zerexu jsou navíc v bio a vegan kvalitě. Díky denní dávce 800 mg dodáte tělu plno vitamínů, minerálů a vlákniny, podpoříte fyzické a duševní zdraví, vytrvalost, vitalitu, plodnost a sexualitu.



Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow