Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Krize středního věku u mužů - toto jsou první příznaky

02.08.2018 00:00 Krize středního věku mužů - příznaky

O krizi středního věku jste už určitě slyšeli. Zmínky o tomto období jsou totiž prakticky všude - ve filmech, v televizi, v novinách, v magazínech a v neposlední řadě také v běžném životě. Krize středního věku totiž rozhodně není nějakým mýtem nebo legendou, který by měl lidi pouze zastrašit. Jedná se o skutečný problém, který postihuje nejen ženy, ale také muže. A v tomto článku se právě mužské krizi středního věku budeme věnovat. Pánové, pohodlně se usaďte, začínáme.

Co je krize středního věku u mužů?

Každé období lidského života je něčím typické. Malé děti se snaží vyjít se svými vrstevníky, puberťáci se snaží vypořádat se změnou těla, mladí dospělí se poprvé rozhlíží po pracovním trhu a důchodci zápolí s rostoucími zdravotními problémy.

Ovšem co období od 30 do 60 let? Většinou je na toto období pohlíženo jako na bezproblémové žití, které je naplněno radostí z rodiny, pracovním životem a každodenními malými starostmi. Avšak pohlížet na život takto ploše by bylo nejen smutné, ale hlavně nesprávné. I v tomto období života totiž provází lidi řada problémů, komplikací, ale i změn. A v souhrnu se právě tato doba změn nazývá krizí středního věku. O co se ve své podstatě jedná?

Rozhodně si nepředstavujte vřeštícího padesátníka pobíhajícího okolo. To rozhodně ne! Krize středního věku u mužů sice nejde popsat jen jednou větou, ale v souhrnu se jedná o náročné období plné změn, velkého růstu nebo i možných psychických problémů. Postihnout může jakéhokoliv, i sebevíc vyrovnaného muže. Nezáleží na tom, zda je to vysoce postavený manager, nebo dělník. Krizí středního věku může být postižen každý muž, a to i vy.

Kdy nastává krize?

Toto období může nastat kdykoliv mezi 35 až 50 lety. Krize tedy nepostihuje pouze vyzrálé muže, ale může se objevit i u mladíků. Představa, že je krize středního věku výsadou pouze starších pánů těsně před důchodem, pochází z filmů, díky kterým nám byla řádně vryta do mysli.

Co způsobuje krizi středního věku u mužů?

Jenže co krizi středního věku vlastně spouští? Proč mají doposud poměrně spokojení muži potřebu měnit sebe a svůj život? Spouštěčů může být hned několik, od kulatých narozenin, tedy 40. nebo 50., přes smrt rodičů až po dosažení vysněného kariérního vrcholu. Jedná se většinou o velký zlomový okamžik, který něco zásadně změní.

Obrazně řečeno tím jedna etapa života končí a začíná další. Ovšem v daný okamžik muž ještě neví, jaká ta další etapa života bude. Má z toho obavy a strach. A proto se snaží změnit své chování a svůj život, aby si zajistil, že bude nová etapa života co nejlepší.

Jak se projevuje?

Takový muž se ale určitě nezačne okamžitě oblékat do upnutých jeansů a výstředních košil, jako to vidíme v Hollywoodských filmech. Toto období přichází postupně. Nejprve daný člověk přehodnocuje svá rozhodnutí z minulosti. Kalkuluje, přemýšlí a vzpomíná. Stejně ale, jako jsou tisíce různých lidí, je i tisíce různých krizí středního věku. Někdo bude více v depresi a bude více rozjímat, jiný bude vyhledávat nové možnosti a rozšiřovat si obzory.

Nevěra a krize středního věku

Daný muž může například začít chodit do nějakých kurzů, plnit si své dávné sny, učit se novým dovednostem, anebo se začít chovat jinak k lidem ve svém okolí. Ve své podstatě se ale nejedná o žádnou „krizi” ve významu sebevražedných sklonů nebo letargie. Spíše je to období plné změn a zvratů. Muži v tomto období přehodnocují své priority a snaží se najít nějaký smysl života.

Někteří muži si například chtějí dokázat, že na to stále mají a najdou si mladší partnerku. Jiní cítí, že už je v práci nic dalšího nečeká, a tak zcela změní své zaměstnaní nebo dokonce obor. U některých mužů se krize středního věku projevuje praktikováním adrenalinových sportů, kterým se doposud vůbec nevěnovali. Projevů ale může být mnohem, mnohem více.

Jak přežít krizi středního věku bez úhony?

Pro překonání krize středního věku neexistuje jednoduché a jednotné řešení. Jak už jsme totiž uvedli - tisíce lidí, tisíce krizí. Někdo třeba ani nezaznamená, že je u něj něco špatně nebo jinak. Nejprve je tedy důležité odhalit, že právě krizí středního věku procházíte.

Nebojte si přiznat, že se ve vašem životě přihodilo něco hodně zásadního, co naprosto změnilo váš dosavadní pohled na věc. Není to nic ostudného a jedná se o první a zároveň nejdůležitější krok pro vyřešení celé situace. A dále se snažte vymyslet adekvátní řešení. Pokud máte například pozitivní nutkání naučit se třeba nový jazyk, určitě vám v tom případě nic nestojí v cestě.

Splnit si své dávné sny či naučit se novým dovednostem jsou určitě pozitivní rozhodnutí. Pokud se ale utápíte v depresivních myšlenkách a neustále rozmýšlíte nad tím, co jste v životě udělali špatně, asi bude nejlepší, pokud navštívíte odborníka, se kterým najdete cestu ven z tohoto začarovaného kruhu.

Budujte si své sebevědomí

Vaše sebevědomí je v tomto období poměrně křehké a je více než kdy jindy důležité o něj pečovat. Můžete si jej navýšit i pomocí tabletek na erekci Zerex Klasik. Zlepšuje náladu, podporuje chuť na sex, stimuluje libido, přispívá duševní pohodě, zlepšuje prokrvení penisu, udržuje normální erekce a celkově přispívá k zdravému intimnímu životu muže. Zerex Klasik se tak stane vaším parťákem, který vás udrží nad vodou během krize středního věku a zároveň vám pomůže okořenit váš stávající sexuální život.



nevěra
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow