Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Kegelovy cviky pro ženy i muže. Vylepšete svůj sexuální život!

25.04.2017 00:00 Kegelovy cviky pro ženy i muže
Víte o tom, že existují nenáročné cviky, které umí odbourat předčasnou ejakulaci, zlepšit u mužů erekci a u žen posílit pánevní dno a odbourat nechtěný únik moči? Ano, je to tak. Jde o Kegelovy cviky. Cvičit můžete prakticky kdekoli, třeba ve frontě u pokladny, při čekání na autobus, v kanceláři nebo když sledujete televizi. Nikdo to na vás totiž nepozná.

Svaly našeho pánevního dna dostávají pěkně zabrat

U Kegelových cviků jde o procvičení svalů pánevního dna, kam patří svěrače močové trubice a konečníku, dále oblast mezi konečníkem a genitáliemi, u mužů svaly, které obepínají část penisu, u žen svaly v blízkosti poševního vchodu. Pokud se svaly pravidelně neposilují, tak ochabují a ztrácejí svou funkci. Když se k tomu přidá věk, nadváha, špatné držení těla, několikanásobné porody nebo operace v břišní dutině, svaly pánevního dna dostávají pěkně zabrat. Zrovna tak jim nesvědčí nošení těžkých tašek nebo nevhodné zvedání břemen. Kegelovy cviky mohou tuto situaci téměř zázračně zlepšit. Lze je popsat jako zatínání svalů v oblasti pánve. Jen je třeba dát si pozor na to, aby se nezapojovaly svaly břišní, stehenní nebo hýžďové, pak by cviky ztrácely význam. Doporučujeme naučit se je nejprve vleže a teprve potom přejít k tomu, že je můžete posilovat kdykoli a kdekoli. Žádné pomůcky nejsou zapotřebí.

Kegelovy cviky pro ženy i muže

Původně mělo zpevnění těchto svalů odbourat problémy s inkontinencí u žen. Sestavu cviků vymyslel americký gynekolog Arnold Henry Kegel, aby jim s touto poruchou pomohl. Pacientky si ale po určité době všimly, že se nečekaně zlepšil i jejich sexuální život. Experiment šel ještě dál. Když se do cvičení zapojili i muži, věhlasný, vynikající doktor Kegel si mohl na svoje konto připsat další úspěch! Ukázalo se, že cviky umí zmírnit problémy s předčasnou ejakulací, ale zrovna tak si poradí i s erektilní dysfunkcí. A ještě perlička na konec: K posilování pánevního dna dochází zcela automaticky i během orgasmu, kdy nekontrolovatelné stahy svalů v oblasti pánve napomáhají k jejich zesílení.


kegelovy cviky
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow