Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Kegelovy cviky: 10 důvodů, díky kterým je začnete cvičit každý den

13.06.2019 00:00 kegelovy-cviky

Slyšeli jste už někdy pojem Kegelovy cviky? Pokud ano, tak vám je asi nemusíme blíže představovat. Jedná se zjednodušeně řečeno o sérií cviků pro posilování pánevního dna. Jenže proč by měl člověk vůbec chtít posilovat právě tuto partií svalů? Vždyť je nikdo nevidí a vy je skoro vůbec necítíte, tak proč byste je měli zpevňovat? K čemu jsou Kegelovy cviky dobré? Jaké jsou jejich benefity? A jsou Kegelovy cviky vhodné jak pro ženy, tak i pro muže? To bude obsahem tohoto článku.

Proč cvičit Kegelovy cviky?

Kegelovy cviky byly vyvinuté už v roce 1948 americkým gynekologem Arnoldem Kegelem. Svět je tedy zná už více než 70 let. Za tu dobu je zkoumala řada odborníků, lékařů, gynekologů, urologů a vědců a objevili velice zajímavé přínosy. Zjistili například, že jsou vhodné jak pro ženy, pro které byly prvotně vytvořeny, tak i pro muže. A k čemu jsou tedy Kegelovy cviky dobré?

1. Zlepšení kontroly nad pánevním dnem

Základním přínosem Kegelových cviků je zlepšení kontroly nad vaším pánevním dnem. Pánevní dno, neboli odborně řečeno diaphragma pelvis, se nachází v oblasti kolem vašeho močového měchýře a je tvořeno skupinou malých svalů. Většina lidí vůbec netuší, zde nějaké svaly má, přitom jsou v těle každého z nás naprosto nepostradatelné.

Pokud dokážete ovládnout tyto svaly a řízeně je kontrolovat, můžete kontrolovat vše od vaší erekce přes vaši ejakulaci až po vaše močení. Nad tím vším získáte kontrolu.

2. Prevence proti inkontinenci

Díky Kegelovým cvikům můžete předcházet inkontinenci. Inkontinence je velice nepříjemný stav, který postihuje až 40 % žen a 20 % mužů. Ve vyšším věku navíc pravděpodobnost výskytu inkontinence stoupá.

Jedná se o nekontrolovatelný únik moči kdykoliv během dne. Člověk se třeba jen zasměje, vysmrká, pšíkne si nebo si jen zakašle a už má mokro v kalhotách. Nejedná se sice o únik moči, jako byste se plně vyčůrali, ale přece jen je to velice nepříjemné a člověk je tak náchylnější i k různým nemocem a zánětům.

Ovšem díky Kegelovým cvikům můžete inkontinenci zcela předcházet. Tento přínos potvrdila i studie z roku 2013.

3. Zkvalitnění prožitků ze sexu

Díky Kegelovým cvikům se vám také zkvalitní prožitky ze sexu. Říkáte si, jak vám nějaké cvičení může zlepšit sex? Opět se vracíme k prvnímu bodu. Díky perfektní kontrole nad vaším pánevním dnem. Jakmile budete mít kontrolu nad svaly pánevního dna, budete si moct naplno vychutnávat prožitků během sexu. Sex najednou získá úplně nový rozměr.

4. Prodloužení sexu

Muži také často zjišťují, že díky cvičení dokáží při sexu vydržet mnohem déle. Najednou už nebudete hotový do pár sekund, ale vydržíte klidně i několik minut. Sex od sexu bude delší a delší a vaše prožitky silnější a silnější. I vaše partnerka si této změny určitě všimne.

5. Oddálení častého nutkání na malou

Stejně, jako vás už nebude trápit únik moči třeba při zakašlání, díky Kegelovým cvikům zapomenete i na časté nutkání na malou. Už prostě nebudete muset. Močení se ustálí, vaše nálada se mnohonásobně zlepší a konečně už nebudete mít takové obavy, zda se na daném místě bude nacházet toaleta, abyste si mohli okamžitě odskočit. Prostě už to v klidu vydržíte.

6. Zlepšení správného držení těla

Zlepší se vám také držení těla. Jak to souvisí se svaly pánevního dna?

Jak již bylo řečeno, svaly pánevního dna se nachází v oblasti vaší pánve, okolo vašeho močového měchýře. Zde se starají nejen o správnou činnost vašich vylučovacích orgánů, ale také přidržují vaši páteř.

Pokud tedy zpevníte tuto oblast svalů, nevědomky zpevníte i svaly okolo páteře, a to je jen krůček ke zlepšení držení těla. Najednou už vás nebude trápit bolest bederní páteře, bude se vám mnohem lépe chodit a hýbat a i na fotkách si najednou všimnete, že stojíte vzpřímeně a sebevědomě.

7. Lepší držení všech vnitřních orgánů

Svaly pánevního dna zároveň také udržují pohromadě všechny vnitřní orgány. Pokud je tedy posílíte, logicky budou všechny vnitřní orgány držet mnohem lépe. Předejte tak problémům s kýlou, s vyprazdňováním nebo s poklesem či dokonce výhřezem orgánů.

8. Ženy mohou lépe ovládat svou vagínu

Další přínos se týká pouze žen. Ženy totiž díky Kegelovým cvikům budou moci lépe ovládat svou vagínu. Tento benefit ocení nejvíce během sexu. Dokáží totiž samy lépe stimulovat svou vagínou penis partnera.

Tento přínos Kegelových cviků byl potvrzen také studií z roku 2015, která sledovala 79 žen. Tyto ženy pravidelně cvičily Kegelovy cviky, a to po dobu 4 a 8 týdnů. Po této době lékaři vyhodnotili u všech sledovaných žen významné zvýšení jejich svalové síly pánevního dna a zlepšení sexuálních stahů vagíny během milostného aktu.

9. Lepší kontrola nad ejakulací

Jako muž zase budete mít mnohem lepší kontrolu nad svou ejakulací. Budete přesně vědět, kdy přichází, budete ji moct kontrolovaně oddálit, anebo naopak se jí poddat ve chvíli, kdy vrcholu dosáhne i vaše partnerka. Už to tedy nebude dílem náhody, ale přesně ji budete mít pod kontrolou.

10. Silnější erekce

A nakonec budete mít také mnohem silnější a pevnější erekci. To potvrdila odborná studie z roku 2004. V této studii odborníci sledovali 55 mužů, kteří měli erektilní dysfunkci. Po třech měsících každodenního posilování pánevního dna vykázali všichni muži zlepšení své erektilní funkce i celkově sexuálních prožitků.

Příznaky povolených svalů pánevního dna

Nemáte pocit, že byste měl posilovat svaly pánevního dna? Nic z výše uvedeného vás netrápí, tak proč byste měl ztrácet čas nad nějakými Kegelovými cviky?

Možná vás teď nic z toho netrápí, ale časem se může postupně, plíživě objevit jak inkontinence, tak i třeba předčasná ejakulace nebo i erektilní dysfunkce. Povolené svaly pánevního dna poznáte, když nedokážete dostatečně dlouho vydržet při sexu, pokud nemáte příliš silnou erekci, anebo vás trápí samovolný únik moči během dne.

Pak už ale může být pozdě. Proto začněte svaly pánevního dna procvičovat preventivně už dnes a na nic nečekejte. Uvidíte, že se vám to vyplatí.

Jak ještě více posílit erekci?

Chcete ještě více posílit svou erekci? Chcete v posteli vydržet ještě déle a pro partnerku si připravit skutečně pořádný, masivní výstřik? Chcete mít erekci jako z oceli? Pak vyzkoušejte přírodní doplněk stravy Zerex Klasik.

Jedná se o čistě přírodní certifikovaný produkt, který obsahuje pouze výtažky z rostlin a tradičních bylin. Nic než příroda a zase příroda. To je Zerex Klasik. Dokáže vám pomoci zpevnit vaši erekci, zlepšit vaše sexuální výkony a prodloužit pohlavní styk. Je to dokonalý doplněk pro všechny, kteří by chtěli svou sexualitu ještě nějak podpořit. Užívejte Zerex Klasik zhruba hodinu před plánovaným stykem a předveďte vaší partnerce pokročilou postelovou akrobacii. Zerex Klasik je určen jako doplněk stravy pouze pro muže.

 

 

A jak se dá pomocí Kegelových cviků oddálit ejakulace - a tím pádem prodloužit sex? Dočtete se o tom v následujícím článku!

 



kegelovy cviky
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow