Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Jaké poruchy erekce známe?

18.11.2019 00:00 poruchy erekce

Celý týden se na vaši partnerku těšíte, představujete si všechny pozice, které vyzkoušíte, a už se nemůžete dočkat víkendu. Jenže pracovní týden je ten tam a s ním i vaše touha. Poruchy erekce ve svém životě zaznamenalo až 90 % mužů do 40 let. A s přibývajícím věkem přibývá i problémů. To je vysoké číslo! Pojďme si proto tento problém rozebrat od A do Z.

Typy poruch erekce

Porucha erekce není jen jedna. Sexuologové rozlišují tři základní typy poruch erekce

  • slabou erekci, 
  • krátkou erekci 
  • a žádnou erekci.

Slabá erekce 

Při tomto typu poruchy cítíte vzrušení, ale přesto je váš penis velice málo ztopořen. Jakousi erekci můžete dosáhnout, ale k sexu ani tak nemůže dojít. Penis není dostatečně ztopořen, aby dokázal proniknout do vagíny partnerky. Slabá erekce může nastat například jako důsledek přílišného stresu, obav, deprese nebo přepracovanosti.

Krátká erekce

Za krátkou erekci je považována velmi krátká a slabá erekce. Na chvíli jste silně vzrušen, ale v okamžení sexuální napětí opadá a vy už na sex nemáte náladu. Tato porucha je nejméně problematická, neboť stačí chvíli počkat a pak to zkusit znovu. Většinou se napodruhé sex podaří. Za krátkou erekci je považován stav, který trvá maximálně do minuty a zároveň nekončí ejakulací

Pokud máte dostatečně pevnou erekci a zároveň ejakulujete do pár sekund, pak se nejedná o krátkou erekci, ale o předčasnou ejakulaci, a to je naprosto něco jiného. Příčiny krátké erekce mohou být různé - od psychických potíží, jako je stres a strach, až po fyzické problémy, jako je kardiovaskulární onemocnění.

Jak zabránit předčasné ejakulaci?

Žádná erekce 

Nejnepříjemnějším typem poruchy je žádná erekce, neboli také erektilní dysfunkce. Zkrátka se nic neděje. Ať se snažíte sebevíc, erekce nikde. To pak přichází na řadu nejrůznější doplňky stravy či léky na erekci, kterými se snažíte tento problém vyřešit. Erektilní dysfunkce může postihnout jak starší pány, tak i mladíky. Většinou poukazuje na nějaký vážný zdravotní problém, jako je cukrovka, obezita, kardiovaskulární onemocnění, rakovina, zvětšená prostata.

👨‍⚕️Vídám hodně mužů kolem čtyřicítky a padesátky, kteří jsou velmi úspěšní ve vysoce stresující práci a spousta z nich má erektilní dysfunkci,“ uvádí doktor Kevin Alan Walker.

                                            PROBLÉMY S EREKCÍ
 Název  Tvrdost erekce  Délka erekce
 Oslabená erekce  35 - 70 %  do 5 min.
 Krátká erekce  75 - 100 %  do 1 min.
 Erektilní dysfunkce  0 - 35 %  do 5 min.


Každý člověk je ale unikátní. Každého tedy může postihnout odlišný problém. Někdo může mít problém s příliš krátkou a zároveň i slabou erekcí. V každém případě je to ale potřeba řešit. Ať už se jedná o krátkou erekci, nebo dokonce o erektilní dysfunkci, nečinnost váš problém nevyřeší.

👨‍⚕️Muži nechtějí o svých obtížích s erekcí mluvit. Během své sexuologické praxe jsem se setkal pouze s malým procentem mužů, kteří sami aktivně vyhledali odbornou pomoc. Většinou je k návštěvě ordinace přesvědčila partnerka,” říká sexuolog MUDr. Martin Hollý. „Neřešení tohoto problému však může vést nejen k rozvoji závažných onemocnění, ale má také negativní vliv na psychiku muže i na partnerské soužití,” dodává.

Jaký je rozdíl mezi impotencí a erektilní dysfunkcí?

Nyní si vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi impotencí a erektilní dysfunkcí. MUDr. Pavel Švec, DrSc. ve své publikaci Erektilní dysfunkce a její léčba vysvětluje pojem Erektilní dysfunkce jako stav, kdy muž nemůže dosáhnout dostatečnou a požadovaný čas trvající erekci. 

V tomto případě hovoříme o častém a opakujícím se problému. V minulosti se pro tento problém používal také pojem impotence, to ovšem není správné označení. Impotence totiž značí problém s neplodností, neschopností ejakulace a neschopností dosáhnout vyvrcholení. Oba pojmy se tedy řadí do problematiky poruch erekce, ovšem oba značí trochu odlišný problém.

👨‍⚕️Sexuolog MUDr. Ondřej Trojan, Ph.D., FECSM z TH kliniky Praha vysvětluje: „Erekce je záležitost krevní mechaniky. Když je v cévách něco v nepořádku, projeví se to na citlivém a jemném orgánu, jakým je penis.

Jaké jsou příčiny a faktory impotence?

Souvisí poruchy erekce s prostatou?

A souvisí některý z nich s prostatou? Má vůbec prostata na erekci vliv? I to je častá otázka. Někteří odborníci tvrdí, že ano, jiní rozhodně ne. „Pokud se na tuto otázku podíváme z čistě anatomického pohledu, uvidíme zde jistou souvislost. Všechno se točí kolem svalů pánevního dna. Pokud jsou ochablé, může docházet jak k únikům moči, tak i k poruchám erekce. To ale neznamená, že je na vině zbytnělá prostata. Stačí pouze procvičovat svaly pánevního dna a oba problémy by měly vymizet,” říká Lucie Dorazilová, Poradce pro správnou výživu, která působila i jako osobní trenér v Holmes Place (Praha) a Virgin Active (Edinburgh).

💡Podle mnohých studií má ovšem prostata na erekci přímý a obrovský vliv. Potvrdili to také odborníci. Vědci v odborné studii sledovali právě tento vztah mezi sexuálním životem muže a zdravím jeho prostaty. Během výzkumu monitorovali 2 115 mužů ve věku od 40 do 79 let. Výsledky z této studie ukázaly, že každá z oblastí sexuálních funkcí, ať už se jednalo o vzrušení, erektilní funkce, sílu ejakulace nebo třeba celkovou sexuální spokojenost, nepřímo souvisela se zdravím dolního močového traktu, a tedy i s prostatou.

Podobné výsledky přinesla také studie s názvem „Prostatic Disease and Sexual Dysfunction”, nebo například studie z roku 2016. Prostata tedy má nepopiratelný vliv na kvalitu vaší erekce.

Máme navštívit sexuologa nebo urologa?

Co když ale problémy s erekcí přetrvávají? Co když vaše problémy nejsou pouze nahodilé, ale při každém pokusu o pohlavní styk vystrčí drápky? Pokud se s poruchami erekce potýkáte několik týdnů, určitě na nic nečekejte a vyhledejte odborníka. Ideální je návštěva sexuologa. Pomocnou ruku vám ale podá i váš praktický lékař nebo urolog. Stačí se prostě nebát a vyjít se svými problémy ven. Jen tak můžete najít pomoc, jen tak můžete najít řešení.

💡Erektilní dysfunkcí trpí v současnosti přibližně 152 milionů mužů po celém světě. Vy do této skupiny ovšem patřit nemusíte. Vás se to týkat nemusí.

S vaším problémem se můžete poradit také prostřednictvím online poradny se sexuologem.

👨‍⚕️Podobně jako u jiných nemocí je nejlepší prevence – tedy vyvarovat se všech rizikových faktorů, například kouření, alkoholu, přejídání a dalším civilizačním nešvarům, které vedou k obezitě, hypertenzi nebo ateroskleróze,” radí MUDr. Josef Stolz MBA, primář UroKlinikum Praha.

Přírodní léčba potíží s erekcí

Pokud se návštěvy lékaře obáváte, můžete vyzkoušet doplňky stravy na přírodní bázi. Sáhnout můžete třeba po přípravcích, které mají příznivý vliv na kvalitu sexuální styku. 

Skvělou volbou je Zerex Klasik. Tento přípravek čistě na přírodní bázi obsahuje účinné množství přírodních látek, které vám posílí vaši erekci, zvýší sexuální libido a celkově zlepší váš milostný život. Stačí užít jednu tabletku zhruba hodinu před sexem a najednou opět podáte výkon, o jakém se vám už dlouho ani nesnilo. 

👨‍⚕️Doplňky stravy Zerex doporučuje také uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc.: „Pravděpodobnost, že pravidelné užívání některé z modalit produktu Zerex vaši erektivitu zlepší, považuji za značnou až vysokou. Pro přesnost ještě připomínám, že Zerex není lék v pravém slova smyslu, nýbrž je to potravní doplněk tonizující sexuální funkce.

Účinná bylina pro posílení erekce

Například kotvičník, který je obsažen v erektilních tabletách, je považován za účinné afrodiziakum a léčí i mnoho dalších lidských neduhů. 

👩‍⚕️Kotvičník zemní doporučuje také paní doktorka MUDr. Taťána Šrámková: „Kotvičník zemní je u mužů populární, používaný v atraktivní víře jako výživový doplněk zlepšující sexuální zdraví. Pokud muž nemá krevními testy a komplexním vyšetřením prokázaný nedostatek mužského pohlavního hormonu či jiné závažné onemocnění, a přesto se cítí unavený, bez vitality, bez energie, je možné užít bez porady lékařem doplněk stravy.

Anebo se můžete zapojit do online Poradny, kde vám kvalifikovaný specialista MUDr. Václav Urbánek, CSc. poradí přímo s vašim problémem.

Jaký je názor sexuologa na tabletky Zerex?

Hledáte účinné a jednoduché způsoby, které se postarají o zlepšení erekce? Jste na správném místě:



erektilní dysfunkce poruchy erekce sexuolog impotence
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow