Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Jak zhubnout břicho snadno a rychle?

02.11.2019 00:00 jak-zhubnout-bricho

Ať už je nový rok, anebo těsně před létem, přání zhubnout nějaké to kilo, anebo hlavně onu pověstnou „pneumatiku” kolem pasu, je snad nejznámějším předsevzetím, které si ve svém životě stanovil každý z nás. Právě štíhlý pas a vysekaná „vánočka” jsou totiž všeobecnými znaky, že je daný člověk štíhlý, ve správné fyzické kondici a fit. Jak tedy zhubnout břichoJaké cviky na to skutečně fungují? A jaký jídelníček dodržovat? Na to všechno se podíváme právě v tomto článku.

Jak zhubnout břicho?

Než se ale pustíme do samotného popisu konkrétních cviků či do přesného jídelníčku, co jíst a jakým jídlům se naopak vyhnout, je v prvé řadě důležité si uvědomit, že každý člověk je zcela jedinečný

To neznamená pouze to, že každému bude trvat zhubnout onu pomyslnou „pneumatiku” kolem pasu různou dobu, ale znamená to také to, že každý člověk hubne na různých místech různě rychle

Někdo hubne spíše v horní polovině těla, někdo zase spíše v té spodní. Někdo hubne jako první ruce, někdo nohy, někdo třeba ono bříško. 

Na prvním místě je vytrvalost

💡 Proto je ze všeho úplně nejdůležitější vytrvalost.

Nevzdávejte se po jednom týdnu, ani po jednom měsíci, ani třeba po půl roce. Tak dlouho, jak dlouho jste nabírali, tak dlouho to nejspíš budete muset shazovat. Proto vytrvejte, zajeďte si nějaký životní styl, který vám bude vyhovovat, a jděte si za svým cílem. Jen tak parádní postavy skutečně dosáhnete.

Jak zhubnout břicho? Na prvním místě je vytrvalost

TIPY - Jak rychle zhubnout břicho?

1. Pravidelný pohyb

Na prvním místě stojí jednoznačně pravidelný pohyb. Může to být jakýkoliv pohyb, jaký vás baví

💡 Důležitým faktorem pro to, abyste zhubnul břicho, je totiž pravidelnost a dlouhodobost. Pokud si zajdete jednou za měsíc zaběhat, nebude to na vás mít příliš velký vliv. Ani jestliže si zajdete jednou za půl roku do posilovny. 

Chce to najít si takovou aktivitu, která vás bude bavit, bude vás naplňovat a vydržíte u ní třeba dalších 5 let. Nemůžete řádně hubnout, pokud se vůbec nehýbete. Bez pohybu to nepůjde. Ale nebojte, není potřeba chodit jen do posilovny. Můžete si najít jakýkoliv pohyb. Záleží skutečně jen na vás. Hubnout můžete u jakéhokoliv pohybu - běhání, jóga, tančení, plavání, lezení po horách.

2. Správné cviky pro rychlé zhubnutí břicha

Každý, kdo někdy chtěl zhubnout břicho, se určitě zajímal, jaké cviky by vlastně měl cvičit. Pokud jste narazili na zkušeného trenéra, dostali jste jako odpověď celou sérii cvičení. V horším případě jste se ztratili ve změti cvičení na internetu a nenašli vlastně nic kloudného. A v tom je onen zakopaný pes.

Žádný jeden cvik neexistuje

💡 Žádné konkrétní cvičení vás nezbaví pověstné „pneumatiky” kolem pasu

Nestačí cvičit pouze například sedy-lehy a očekávat, že za rok budete „šlank”. Abyste zhubli břicho, je potřeba zhubnout tuk po celém těle. Tudíž je mnohem efektivnější a výhodnější celkové cvičení a jakákoliv tělesná aktivita, než pouze cílené cviky na břicho. Těmi si maximálně zpevníte střed těla, ale příliš toho nezhubnete. 

Dokonce ani profesionální kulturisté většinou břicho ani necvičí. Už při celkovém pohybu totiž břišní svaly zapojujete, takže není potřeba cvičit speciální cviky na břicho.

TIPY PRO VÁS:

  • Cvičte pravidelně,
  • dlouhodobě,
  • procvičujte celé tělo,
  • hubněte postupně,
  • nezaměřujte se jen na oblast břicha.

Žádné konkrétní cvičení vás nezbaví "pneumatiky" kolem pasu

3. Zdravý jídelníček

💡 Bez zdravého jídla by to ale nešlo. A nyní nemluvíme pouze o omezení fast-foodů, které jsou často zdrojem vysokého množství kalorií, ale o celkově správné skladbě jídelníčku. Vysvětlíme to zcela jednoduše - nemůžete zhubnout, pokud máte větší příjem než je váš výdej.

Menší příjem než je váš výdej = hubnutí

Stačí si tedy stanovit takový jídelníček, díky kterému budete mít menší příjem kalorií, než je váš výdej. Ovšem tento příjem nesmí být nulový nebo menší než 1 000 kcal denně! Něco jíst totiž musíte a bezhlavé hladovění se už v minulosti ukázalo jako naprosto neúčinné.

💡 Průměrný muž by měl přijmout zhruba 2 000 až 2 500 kcal denně. Záleží na vaší výšce, tělesné stavbě, ale hlavně na vašem denním režimu

Pokud celý den jen prosedíte u počítače a moc se nehýbete, pak je jasné, že váš denní příjem nebude žádných 3 000 kcal, ale spíše okolo těch 2 000 kcal, možná i méně.

Pokud jste naopak velice aktivní, v práci se prakticky nezastavíte, pracujete manuálně a ještě i po práci jste rád aktivní, pak váš denní příjem může být klidně až 3 000 kcal.

Přesná hodnota kcal

Je potřeba si to přesně zjistit. A to jedině zkoušením. Vyzkoušejte nejprve třeba 2 500 kcal denně. Takto po dobu jednoho týdne. Po týdnu se znovu zvažte a změřte a zjistěte, zda jste takto po týdnu přibral či nikoliv, a to hlavně na mírách. Váha vám klidně může kolísat. 

  • Pokud jste přibral, denní příjem mírně snižte o 100 až 200 kcal
  • Pokud jste zhubnul, můžete svůj denní příjem nechat na stejné úrovni i do dalšího týdne, anebo jej můžete mírně zvýšit.
  • Pokud se vaše míry nijak nezměnily, pak jste se trefil přesně do hodnoty, která odpovídá vašemu dennímu výdeji. Proto tuto hodnotu mírně snižte o 100 až 200 kcal

Menší příjem než je váš výdej = hubnutí

4. Dostatek vody a vlákniny

Kromě správného množství kalorií je potřeba mít v jídelníčku také dostatek vody a vlákniny. To jsou dva prvky, které nám v jídelníčku často schází. Vlákninu snadno najíte pomocí čerstvé zeleniny, ovoce nebo luštěnin. Bohatými zdroji vlákniny jsou hrášek, fazole, kukuřice, rajčata, papriky či cizrna. 

A proč je vláknina tak důležitá? Vláknina vás totiž lépe zasytí. A to je v době, kdy se snažíte zhubnout, velice důležité. Nemůžete dlouhodobě udržet hubnoucí režim, pokud budete mít neustále hlad a na něco chuť. 

💡 To pak snadno sklouznete k nekalostem a nočním návštěvám ledničky. Kdežto pokud budete mít vlákniny v jídelníčku dostatek, nebudete mít pocit hladu a tím pádem vás nebude nic lákat k porušení režimu. Minimální množství vlákniny je 20 gramů denně. Ale můžete najíst klidně mnohem víc. 

5. Dostatečné množství bílkovin

Kromě vlákniny jsou ale také extrémně důležité bílkoviny. Bez bílkovin vám neporostou svaly, nebudou se dostatečně regenerovat a zároveň se vám během hubnutí neudrží a tím pádem se vám i ty během hubnutí zmenší, což ale nechceme. 

Bílkoviny jsou alfou a omegou pro všechny sportovce, atlety i kulturisty. Bílkoviny jsou totiž základní stavební hmotou pro vaše svaly.

Svaly jsou váš spojenec

Vy sice chcete zhubnout břicho a snažíte se zbavit té ošklivé „pneumatiky” kolem pasu, ale zároveň s tím je potřeba budovat si svalovou hmotu. Svalová hmota totiž bude pracovat ve váš prospěch

Pro tělo je totiž velice energeticky náročné udržet si svaly. To jinými slovy znamená, že člověk s velkou zásobou svalů potřebuje mnohem více energie, tedy kalorií, než člověk, který nemá žádné svaly. 

💡 Proto čím více svalů budete mít, tím více budete spalovat energie, a tedy i tuků, a tím víc budete moct najíst kcal, aniž byste začal přibírat.

Svaly jsou váš spojenec

6. Zdravý životní styl

Jenže, co by to bylo za hubnutí, kdybyste nežil vůbec zdravě?! Kromě zdravého a vyváženého jídelníčku plného vlákniny, bílkovin a také čerstvých potravin, je potřeba o sebe také pečovat

Dopřávejte si pravidelné procházky na čerstvém vzduchu, občas úplně vypněte a jen relaxujte u poutavé knížky, užívejte si současného okamžiku. Je to možná jen drobnost, je to sice jen o emocích a o pocitech, ale zdravý životní styl hraje v hubnoucím procesu také velkou roli.

7. Dostatek odpočinku

A k tomu patří i dostatek odpočinku. Nepřepínejte se, dostatečně odpočívejte a spěte každý den alespoň 7 hodin. I to je pro vaše tělo velmi důležité. 

Během spánku totiž vaše svaly regenerují. Díky tomu mohou být stále silnější a silnější, a to, jak už jsme si řekli, vede i k jejich zvětšování a zvětšování jejich energetické spotřeby

Proto odpočinek rozhodně nepodceňujte! Dokonce i profesionální sportovci mají přesně vyhrazený čas na odpočinek. Nelze tělo přepínat, a to ani v práci ani v posilovně, non-stop. Je potřeba si někdy odpočinout, vypnout, zrelaxovat.

8. Omezte nezdravé návyky

Muži se většinou potýkají s tukem v oblasti pasu kvůli svým nezdravým životním návykům. A není to jen kouření. Mnohem závažnější důsledky na vzhled vaší postavy má alkohol, zejména pak pivo. Ne nadarmo se říká „Pivo dělá hezká těla”. Bohužel pro vás je toto pořekadlo nutné brát s velkou rezervou.

💡 Pivo obsahuje až 500 kcal v 1 litru. Kupříkladu takové pečené kuřátko s rýží má jen 400 kcal. Takže už dvěma pivy do sebe přijmete to, co jedním obědem. A k tomu pivo zvyšuje chuť na jídlo, tudíž většinou to jen u piva nekončí. 

Když k tomu přidáte například chipsy, tyčinky, utopence, nakládané hermelíny, tatarák, či jiné pochutiny, které se běžně k pivu podávají, máte tady příjem, který byste měl přijmout třeba za celý den.

Proto omezte nejen pití onoho piva, ale alkoholu celkově. Jsou to pro vás naprosto zbytečné kalorie, kvůli kterým se nemůžete dostat do formy.

Omezte nezdravé návyky

Vyzkoušejte sílu bylinek

✅ Zdá se vám vaše snaha málo? Chtěli byste tomu hubnutí ještě nějak pomoci? Chcete se svého ošklivého břicha zbavit rychleji? Pak můžete vyzkoušet sílu bylinek a doplňků stravy - Zerex Assasin

Tento doplněk stravy přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti, napomáhá ke správnému metabolismu lipidů a přispívá k normálnímu metabolismu makroživin. Obsahuje černý pepř, rakytník řešetlákový, jitrocel indický, aloe vera, smetanku lékařskou a ostropestřec mariánský.

Ovšem nečekejte, že jen tento přípravek sám zajistí, že budete vypadat jako Arnold Schwarzenegger. Bohužel žádný doplněk stravy toto neumí. Vždy je k tomu potřeba doplnit ještě i zdravou a vyváženou stravu, správný poměr živin a dostatek pohybu. To je základním předpokladem ke zhubnutí. 

Onen doplněk stravy Zerex Assasin vám bude pouze pomocnou berličkou, která vám ve vašich začátcích pomůže k rychlejším a viditelnějším výsledkům, aby vás to motivovalo k dalším krokům. Ale rozhodně neudělá práci za vás.

Jak rychle zhubnout břicho - shrnutí

Jako muži máte obrovskou výhodu díky přítomnosti mužského pohlavního hormonu v těle. Ten totiž napomáhá v růstu svalové hmoty a rychlejšímu nárůstu síly. Díky tomu dokážete dosáhnout skvělých výsledků mnohem snadněji a rychleji než ženy. 

Když k tomu ještě přidáte výše uvedené rady, jako úpravu jídelníčku, spoustu bílkovin a vlákniny, zdravý životní styl, dostatek odpočinku, pravidelný pohyb a omezení nezdravých návyků, máte prakticky 100% jistotu, že svých cílů dosáhnete poměrně rychle. Už za rok ode dneška můžete být úplně jiným člověkem, stačí se do toho pustit hned teď. 

Nyní jsme vám dali návod, jak na to, teď už je to jen na vás.

Přípravek na hubnutí Zerex Assassin

 

Udělali jsme seznam bylinek, které působí jako přírodní pilulky na spaní. Najdete ho v dalším článku:



jak zhubnout jak zhubnout břicho
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow