Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Jak se používá domácí test plodnosti?

24.02.2021 00:00 jak-se-pouziva-domaci-test-plodnosti

Sexuální styk je příjemnou částí plození potomka. Těžší část však přichází tehdy, když se na těhotenském testu ne a ne objevit druhá čárka.

Když zplození dítěte trvá dlouho a lékař potvrzuje, že ze strany ženy je vše v pořádku, na řadu přichází partner. Jednou z možností je domácí test plodnosti.

Co zjistíme pomocí domácího testu plodnosti?

Důležitou informací, která se tímto způsobem vyhodnocuje, je koncentrace spermií v ejakulátu.

Proč je tato informace důležitá? Normální počet spermií se pohybuje od 15 do více než 200 milionů spermií na 1 ml ejakulátu. Cokoliv méně než 15 milionů spermií na 1 ml se považuje za nízký počet (oligospermie). Vysoký nebo nadprůměrný počet spermií je více než 200 milionů spermií na mililitr (Zdroj: WebMD).

Jak se test používá?

Test je určen k jednorázovému použití. Jde o sebetestování z ejakulátu, to znamená, že se odebere vzorek masturbací. Nádobka se nechá stát na stole 20 minut. Ejakulát se pak nabere do stříkačky, smísí se s rozpouštědlem a celá směs se nakape do kazety. Po 7 minutách je možné zjistit výsledek.

Před odběrem se doporučuje počkat alespoň 48 hodin, avšak ne déle než 7 dní od poslední ejakulace. Výrobce uvádí, že při domácím testu plodnosti nemají být použity žádné lubrikanty, krémy, a ani kondom.

Jak zvýšit svou plodnost?

Neplodnost u mužů je celosvětový fenomén, který má bohužel narůstající tendenci. Mužská plodnost se však dá do značné míry ovlivnit:

  • omezením zlozvyků (nadměrné užívání alkoholu, kouření cigaret),
  • minimalizováním stresu,
  • cvičením,
  • dostatkem vitamínů a minerálů,
  • zvýšením libida prostřednictvím doplňků výživy*.

*Zerex Ultragold je doplněk výživy vhodný pro muže v produktivním věku, kteří se s partnerkou snaží o zplození potomka. Dokáže pomoci s udržením sexuální kondice a vitality v každém věku. Díky vysoce koncentrovanému složení účinných látek - extraktů z tradičních bylin a vitamínů, příznivě působí na udržení správné funkce reprodukčního ústrojí.

Maca peruánská pomáhá udržovat sexuální kondici. Má pozitivní vliv na četnost a pohyblivost spermií. Zinek přispívá k plodnosti, správné reprodukční schopnosti a k udržení normální hladiny mužských pohlavních hormonů v krvi.



Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow