Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

Jak na zvýšení libida ženy po porodu? My to víme!

15.10.2018 00:00 zvýšení libida

Během těhotenství, zejména při porodu, prochází ženské tělo obrovskými změnami. Některé z těchto změn jsou pouze dočasné. Ovšem bohužel některé z těchto změn jsou tak závažné, že mají na život vaší partnerky následky i dlouho po porodu. Řeč je o sexualitě. Některé novopečené maminky kupříkladu trápí, že ani dlouho po porodu nemají chuť na sex. Jindy zase zvažují, kdy je vhodná chvíle vrátit se zpět do partnerského života. Jak tedy na zvýšení libida ženy po porodu? Existuje nějaké jednoduché řešení ke zvýšení libida ženy?

Na to se podíváme právě v tomto článku. Tento článek je určen pro vás, pánové, abyste pochopili, co za změny se během těhotenství a po porodu s ženským tělem dějí, a jak k vaší partnerce po porodu přistupovat.

Ženská sexualita po porodu

Porod je pro ženu asi ta nejnáročnější zkušenost v celém jejím životě. Nic tělo ženy natolik nezmění a vnímání vaší partnerky tolik neovlivní jako právě porod. A netýká se to pouze jejího vzhledu nebo vnímání světa kolem ní, ale i samotné sexuality.

Běžnou součástí už samotného těhotenství bývá nechuť k sexu. Chuť na milování a fyzický kontakt s partnerem se samozřejmě obecně v těhotenství proměňují. Některé nastávající maminky nechtějí o sexu ani slyšet, jiné by se nejraději se svým mužem pomilovaly každou noc až do totálního vyčerpání. A ani u jednoho z těchto případů nelze říct, že je to dobře nebo špatně. Každá žena je jiná, a proto i každé těhotenství je trochu jiné. Vztah žen k sexu během těhotenství ovlivňuje mnoho faktorů a to psychických, hormonálních i zdravotních.

Na dítě jsme se těšili a chtěli jsme ho, ale už v těhotenství se partnerka začala odtahovat, vymlouvat se a frekvence sexu klesla téměř k nule. Všichni mě pořád utěšovali, že je to v těhotenství normální, že jsou to hormony – a taky to tak vypadalo, protože jí bylo pořád špatně, měla nějaké problémy, a tak jsem si řekl, že nebudu tlačit na pilu,” říká pětatřicetiletý Libor.

Ztráta chuti na sex v průběhu těhotenství je relativně běžná. Jednak jde o hormonální záležitost a jednak se přidává psychický stres nastávající matky, která může mít strach, aby sexuálním stykem neohrozila své nenarozené dítě,” uvedla pro portál xMan psycholožka Marcela Vojířová.

Co se změní s příchodem miminka?

Bohužel ale někdy tyto stavy přetrvávají i po narození miminka. „Jenže to trvalo i po porodu, to zase pořád říkala, že je utahaná ze skákání kolem mimina. A teď už jsou naší dcerce sice skoro tři roky, jenže my spolu s mou partnerkou spíme tak jednou za měsíc. Což je navíc taková rychlovka, že to ani nezaregistruju. Když se pokusím ohradit, vyslechnu si, že nevím, co znamená péče o dítě, a že je unavená,” smutní nešťastný Libor.

A bohužel takový stav rozhodně není výjimečný nebo neobvyklý. To, co zažívá Libor, čeká i na zhruba 45 % párů po narození miminka. A příčin může být několik:

  1. V prvé řadě se může jednat o důsledek hormonálních změn v ženském těle. Lékaři dokonce vůbec během šestinedělí sex nedoporučují. Tělo ženy se totiž musí opět vrátit do normálu, což trvá zhruba oněch 6 týdnů po porodu.
  2. Zadruhé se může jednat skutečně o velkou únavu v důsledku péče o dítě. Žena zkrátka není zvyklá starat se o někoho 24 hodin a denně, a pak ji taková osobní zkušenost semele. V tom případě je zde ale jednoduché řešení - maximálně ji pomáhejte a podporujte. Dítě přece není jen její, ale je vás obou, a tak přiložte ruku k dílu. Uvidíte, že odpočatá partnerka znamená také nadržená partnerka.
  3. Zatřetí mohou být na vině faktory psychické, jako je poporodní deprese. V tom případě vám žádné lichotky ani osobní pomoc nepomůže, ale nejlépe uděláte pokud vyhledáte odbornou pomoc. Jedná se totiž o závažnou komplikaci.
  4. A v neposlední řadě je i samotné miminko rušivým elementem. Ne všichni rodiče jsou totiž otevřeni milování v přítomnosti svého miminka. A proto mnoho párů nechává milování na chvíle, kdy budou úplně sami. To však s sebou může přinést dlouhodobější sexuální abstinenci.

Sexuální libido novopečené maminky

Rozhodně ale není možné srovnávat libido novopečené maminky s tím, jak vaše partnerka měla chuť na sex před porodem. Tělo ženy se během těhotenství tak radikálně změní, že se prakticky jedná o dvě rozdílné ženy.

Nyní vás určitě nechceme děsit nebo strašit a odrazovat vás od miminka! To rozhodně ne! Jen počítejte s tím, že váš sexuální život může s příchodem miminka zaznamenat podstatné změny. Proto se snažte být empatický a tolerantní a rozhodně to vaší partnerce nevyčítejte. Tím rozhodně celé situaci nijak nepřidáte.

Jak na zvýšení libida ženy po porodu?

Přece jen si kladete otázku, jak zvýšit libido vaší ženy po porodu? Jak ji trochu nabudit? Jak navodit tu správnou erotickou atmosféru? Neexistuje nějaký účinný přípravek, který by ji trochu popostrčil? Máme pro vás skvělou zprávu! Ano, existuje! Jedná se o rostlinu s názvem kotvičník zemní, neboli Tribulus terrestris. Tato nenápadná rostlinka dokáže zvýšit chuť na sex i u vaší partnerky.

Potvrdila to i řada odborných studií. Nejvýznamnější studií, která přišla se závěrem, že kotvičník zemní může bezpečně a účinně zlepšit touhu u žen, je Tribulus terrestris for treatment of sexual dysfunction in women: randomized double-blind placebo - controlled study. Během této studie odborníci sledovali celkem 60 žen. 30 žen užívalo čtyři týdny pouze placebo a 30 žen užívalo po stejnou dobu 7,5 mg kotvičníku zemního denně. A jaké byly výsledky? Kotvičník zemní významně zvýšil sexuální touhu u všech žen užívající doplněk stravy s výtažkem z této rostliny. Všechny sledované ženy měly po užívání kotvičníku zemního větší chuť na sex, zvýšenou sexuální touhu a také více pohlavních styků oproti ženám, které užívaly pouze placebo.



zvýšení libida
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow