Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Impotence u mladých mužů: Co ji způsobuje? Jak ji řešit?

Autor článku: redakce Zerex.cz 26.08.2020 00:00 impotence-u-mladych-muzu

Stávají se vám v posteli nepříjemnosti a zabýváte se otázkou: "Jsem impotentní "?

Několik ojedinělých selhání v sexuální aktivitě ještě nemusí představovat závažný problém. Jak rozpoznat impotenci a jaké jsou její příčiny? Proč se impotence objevuje i u mladých mužů?

Kdy už mluvíme o impotenci?

Nedostatečná potence znamená, že muž nedokáže dosáhnout nebo udržet erekci, která by byla potřebná k jeho sexuálnímu uspokojení. Některé zdroje uvádějí impotenci i jako neschopnost oplodnění partnerky.

Jak zjistíte, jestli jste impotentní?

Položte si následující otázky:

  • Jsem schopen dosáhnout erekce někdy, ale ne pokaždé?
  • Jsem schopen dosáhnout erekce, ale nejsem schopen ji udržet?
  • Jsem schopen dosáhnout erekce, ale nemám dost tvrdý penis na průnik během sexu?

Pokud jste na otázky odpověděli souhlasně a tyto stavy se pravidelně opakují, je načase tento problém pojmenovat a začít řešit.

Impotence a příčiny jejího vzniku

Ačkoli riziko rozvoje impotence stoupá se zvyšujícím se věkem, nemůžeme ji kategorizovat jako "problém starších mužů". Výzkumy ukazují, že její prevalence se zvyšuje mezi mladšími muži, a to dokonce i mezi dvacátníky.

Jak uvádí Harvardská škola medicíny, poslední studie ukazují, že impotence je mnohem běžnějším problémem, než se kdysi věřilo. Mnoho mladších mužů může mít problémy s erekcí a až u dvou třetin mužů se v určitém okamžiku jejich života vyvine impotence.

Impotence u mladých mužů - co ji způsobuje?

Jaké jsou důvody rozvoje impotence?

Uznávaný odborník v oblasti sexuologie MUDr. Václav Urbánek, CSc. uvádí, že při vzniku výrazných poruch ztopoření penisu, lze uvést celou řadu rozmanitých příčin, které se v mnoha případech kombinují.

Psychické příčiny

Nedostatek sebedůvěry či neshody v partnerském svazku mohou být skutečně důvodem impotence. Nejčastější psychickou příčinou bývá stres, dalšími důvody jsou úzkost, deprese nebo nevyřešené konflikty.

Fyzické příčiny

Je dobře známý vztah impotence se zvýšeným krevním tlakem, cukrovkou nebo aterosklerózou. Fyzickým důvodem impotence jsou i onemocnění cévní soustavy, nervové soustavy, zánětlivá onemocnění pohlavních orgánů, stavy po úrazech, abnormality penisu (např. příliš krátka uzdička). Problémy se nevyhýbají ani silným kuřákům nebo uživatelům některých druhů léků (např. na vysoký krevní tlak, antidepresiva).

Podle prestižní Yale Medicine, právě díky impotenci je možné u mladých mužů zjistit srdeční choroby.

Důvody impotence u mladých mužů

Studie zveřejněná v Journal of Sexual Medicine naznačuje, že impotence je častější u mladších mužů, než se dříve předpokládalo. Uvedla, že 1 ze 4 mužů mladších 40 let potřebují pomoc v souvislosti s impotencí, a téměř polovina trpí těžkou formou.

Mezi běžné důvody impotence u mužů v mladém věku patří:

  • obezita - je rizikovým faktorem cukrovky a vysokého krevního tlaku,
  • užívání steroidů na budování svalové hmoty
  • nadměrná konzumace alkoholu,
  • užívání rekreačních drog,
  • nejistota z očekávání, výkonová úzkost a strach z uspokojení partnera,
  • hormonální poruchy (nízká hladina testosteronu).

Impotence u kuřáků

Jak si pomoci?

Na to, aby se potíže staly minulostí, jsou potřebné kroky vedoucí ke zlepšení:

Změny životního stylu

Ty by měly představovat snížení vlivu stresu - zabijáka erekce, zařazení tělesné aktivity do denní rutiny, ale i skoncování s kouřením, či jinými legálními drogami (např. alkohol).

Pilulky na erekci

Některé léky vám může doporučit lékař po důkladné prohlídce. Existují i doplňky stravy na přírodní bázi, které trh nabízí. Jednou z forem přírodního doplňku je i Zerex Klasik. Podporuje libido, příznivě ovlivňuje sexuální vitalitu, výkon a pevnou erekci. Pomáhá nabýt zdravé sebevědomí. Může se také pochlubit rychlým nástupem účinku.

Vyřešení problematických vztahů

Velkou úlevu může poskytnout i vypořádání se s problémy ve vztazích. Pomocí může být rozhovor s partnerkou, abyste vymazali případný nesoulad uvnitř vašeho svazku - který může také stát za problémy s potencí.

Tip na závěr

Věděli jste, že existují i nápoje, které dokáží příznivě ovlivnit kvalitu erekce? Vyzkoušejte například Zerex Shot s příchutí černého rybízu.

Zerex Klasik pro zlepšení erekce a potence.

Věděli jste, že existuje i tzv. psychická impotence? O co jde a jaké jsou její důvody - to se dozvíte v dalším článku:



impotence impotence u mladých mužů impotence příčiny
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow