Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Vůně ovládala už Kleopatra. Znáte historii afrodiziak?

24.05.2017 09:43 parfémy
První afrodiziaka se objevila před tisíci lety. Touha druhého svést provází lidstvo odjakživa. Mezi nejúčinnější afrodiziaka dnes patří zejména parfémy s feromony, které vzbudí u opačného pohlaví žádostivost. První povzbuzující látky však byly docela jiné. Naši prapraprapředchůdci považovali za afrodiziaka vše, co bylo k jídlu a mělo tvar genitálií. Ve starověku zažila sexualita obrovský rozmach. Lidé se nemilovali jen proto, aby zplodili potomky. Chtěli zažít vzrušení a rozkoš.

Kleopatra vsadila na růži a ylang ylang

Podle legendy si egyptská panovnice Kleopatra podmanila srdce římského vojevůdce Marka Aurelia, když se za ním plavila po Nilu. Údajně nechala napustit plachty lodě esenciálním olejem ylang ylang. Vůně se díky odpařování rychle šířila vzduchem a Marka Aurelia okouzlila. Kleopatra ale neponechávala nic náhodě, při milování byly všude okvětní lístky růží. Středověk bylo trochu divoké období. Míchaly se lektvary lásky a jako afrodiziaka často posloužily i jedovaté rostliny.

Celer, chřest a čokoláda

Madame de Pompadour podněcovala milostnou vášeň jídlem. Panovníkovi Ludvíku XV. prý osobně připravovala vývar z celeru, aby jejich milování bylo stále vášnivé a vladař neměl důvod hledat si jinou milenku. K dalším oblíbeným pomocníkům patřil kdysi česnek, zázvor nebo chřest. Když se aztéčtí panovníci potřebovali posílit před návštěvou harému, vypili nápoj z kakaových bobů. Ten povzbudil jejich mužnost. Čokoláda je dodnes oblíbený přírodní lék na potenci. Staří Římané nedali dopustit na medovinu, která byla dokonce považována za nápoj novomanželů.

Nejspolehlivější afrodiziakum? Parfémy!

Dnes už nemusíme konzumovat chřest, kaviár, pepř, čokoládu nebo jiné specialitky, abychom povzbudili libido. Nejjednodušším prostředkem, jak získat pozornost opačného pohlaví, je používání smyslných vůní. Mimořádně účinné parfémy jsou takové, které obsahují feromony. Tyto přírodní látky samy o sobě nevoní, ale jejich neviditelná síla dokáže divy. Za zkoušku rozhodně stojí i afrodiziakální parfémy Zerex, které vám zajistí okamžité zvýšení sexuální přitažlivosti u opačného pohlaví. Více o aromatech působících afrodiziakálne si můžete přečíst i v dalším blogu - Co voní ženám a co mužům? Díky těmto vůním budete neodolatelní! zdroj foto: anestra.net


afrodiziaka feromony parfémy
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow