Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Podpora erekce

Erekce v zkratce

09.05.2014 18:35
Erekce. Odborně je erekcí nazýván stav, kdy muž dosáhne a dokáže udržet pevnost penisu potřebnou pro úspěšné uskutečnění pohlavního styku. Samotný pohlavní styk muže a ženy závisí na tom, zda muž bude na to dostatečně připraven i po této stránce. I když to v mladším věku možná zní nepravděpodobně, že by s tím mohl mít v budoucnu problém, ve vyšším věku již skutečně nastávají komplikace, a i ​​když se muž o to velmi snaží, tento stav někdy není možné navodit.

Proces erekce

Pokud je muž sexuálně vzrušený, mozek vysílá signály, které mají za cíl zvýšit průtok krve do penisu, přičemž penis začne být větší a hrubší. Kavernózní tělesa, která se nacházejí v penisu, stlačí žíly, které odvádějí krev pryč z penisu tak, aby se snížil odtok krve z něj. Penis se tak postupně mění, je větší a hrubší. Tento stav trvá tak dlouho, jak je muž vzrušený. Po tomto vzrušení erekce upadá, přičemž tento stav přichází po vyvrcholení při sexuálním styku. Žíly rázem začnou odvádět stále více krve z penisu a ten je stále menší a tenčí. Erekce je velmi žádoucí stav při sexuálním styku, respektive ještě před ním. K samotné erekci přichází většina mužů stejně - sexuálními pobídkami.

Faktory mající vliv na erekci

Ne u každého muže však stejný sexuální stimul zanechá i stejné výsledky. Každému se líbí něco jiného, na každého muže "zabírá" také něco jiného. Je však důležité, aby každý muž věděl o tom, co ho vzrušuje a co má rád. Také je však důležité, aby to věděla i jeho partnerka a aby našli způsob, jak vyvolat u něj erekci i při zralejším věku. U mladších mužů tento problém nastává jen zřídka. Většinou je to spojeno se stresem a neschopností soustředit se. Někdy nezabírají žádné sexuální pobídky a muž je nešťastný. Ve zralém věku je to však již více pravděpodobné a někdy se to už skutečně očekává. Na to, abyste k erekci přišli a aby Váš penis měl správné parametry je třeba, abyste prožívali sexuální stimuly, které dosáhnou tohoto stavu. Důležitá je zejména předehra, která dokáže muže, ale i ženu sexuálně ještě více nabudit. Zahoďte předsudky, všechny problémy a starosti, soustřeďte se jen na to, co se právě děje kolem Vás. Erekci budete mít dříve, než se nadějete. Pak je už jen na Vás, jak s tímto stavem naložíte a jak se postaráte o nejen své, ale i partnerčino uspokojení. Erekce však může být ovlivněna několika faktory, o kterých možná ani netušíte. Výše jsme si již uvedli stres. Ten podstatně ovlivňuje naši erekci, a pokud chceme, aby mozek vysílal signály k zaplnění penisu krví a tedy signály pro erekci, musíme ho zbavit všech, v té chvíli nepodstatných věcí. Také je to však i dobré jídlo, které musí obsahovat různé vitamíny a látky. Také byste si měli dávat pozor na ergonomická sedadla a jiné vedlejší faktory. Ty jsou méně důležité, avšak v konečném důsledku mají vliv na erekci jako takovou a na Váš celkový sexuální zážitek.


Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow