Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Zdraví

D-manóza a brusinky - Osvědčení pomocníci v boji se zánětem močových cest

03.03.2021 00:00 d-manoza-a-brusinky

Pálivé pocity při močení, neutuchající nutkání na malou a bolesti v podbřišku - i takto se projevuje zánět močových cest. Přečtěte si, jak ho efektivně potlačit nebo mu předejít pomocí brusinek, D-manózy a jiných forem přírodní léčby.

Co způsobuje zánět močových cest a jak se projevuje?

Nejčastější problémy související s močovým ústrojím jsou záněty močových cest a měchýře. Ty jsou způsobeny bakteriemi, které přes močovou trubici proniknou až do močového měchýře a začnou se tam množit. Přestože naše močové cesty jsou uzpůsobeny na to, aby tyto mikroskopické vetřelce nepouštěli dovnitř, občas se stane, že obrana selže a nahromaděné bakterie přerostou v nepříjemnou infekci močových cest.

Studie publikovaná Národním centrem pro biotechnologické informace (NCBI) v magazínu International Journal of General Medicine uvádí, že až 80 % případů infekcí močových cest je způsobených bakteriemi Escherichia coli a Staphylococcus saprophyticus.

Například taková bakterie Escherichia coli (E. coli) se běžně vyskytuje v našich střevech, kde je obvykle neškodná a dokonce pomáhá. Problém však nastává, když E. coli pronikne do močové trubice, kam nepatří.

Které pohlaví je náchylnější na záněty močových cest?

Studie Výzkumného centra United States National Library of Medicine dokázala, že téměř polovina celosvětové ženské populace si alespoň jednou za život projde infekcí močových cest.

Z anatomického hlediska jsou ženy náchylnější k záněty močových cest, a to z následujících důvodů:

  • Ženy mají kratší močovou trubici než muži, což poskytuje bakteriím jednodušší přístup k močovému měchýři.
  • Blízkost análního otvoru a močové trubice u žen způsobuje, že bakterie jako E. coli mohou snáze proniknout z konečníku do močového traktu a způsobit zánět močových cest.

Bylinky a přírodní léčba jsou klíčem k prevenci

Co dělat pokud pociťujete příznaky zánětu močových cest nebo chcete předejít jeho opakování? Příroda zná odpověď a nabízí nám řešení ve formě bylinek, ovoce a vitamínů, které obsahují.

1. Brusinky

Brusinky jsou známé svými příznivými účinky při prevenci a přírodní léčbě zánětu močových cest. Kromě vitamínů a množství antioxidačních proantosyanidů obsahují například i myricetin, který díky svým silným protizánětlivým účinkem pomáhá zabránit přilnutí některých bakterií ke stěnám močových cest, čímž předchází infekci.

Odborníci proto na boj proti symptomům zánětu močových cest doporučují 2 až 3 sklenice čerstvé brusinkové šťávy denně. Kromě toho brusinky brání vzniku ledvinových kamenů a posilují imunitu.

2. D-Manóza

Co je D-Manóza?

D-Manóza je jednoduchý cukr obsažený v různých druzích ovoce a zeleniny, jako jsou například brusinky, jablka, pomeranče, brokolice nebo zelená fazole.

Vědecká studie publikovaná v International Journal of Complementary & Alternative Medicine z roku 2018 potvrdila, že D-manóza váže molekuly E. coli, čímž je pomáhá vyloučit z těla spolu s močí. Také zabraňuje přilnutí bakterií na stěny močového měchýře a umožňuje tím léčit až 90% zánětů močových cest.

Takže pro shrnutí, jaké má D-Manóza účinky?

  • Zabraňuje bakteriím přichytit se na stěnách močového systému.
  • Pomáhá z močového měchýře vyplavit bakterie způsobující zánět, čímž zánět odstraní.
  • Napomáhá vyčistit močový měchýř a udržet jeho prostředí bez bakterií.
  • Přispívá k udržení zdravého stavu a správné funkce močových cest.
  • Poskytuje podporu při inkontinenci - zpomaluje rozklad vyloučené moči, takže zabraňuje vzniku nepříjemného zápachu.
  • Je důležitá při prevenci zánětu močových cest.

NÁŠ TIP:

Chcete-li efektivně předcházet častým zánětům močových cest, snažte se denně přijímat doporučenou dávku D-manózy a brusinek. Tuto neporazitelnou kombinaci extraktu z kanadských brusinek a protizánětlivé D-manózy jsme pro vás připravili v přírodním doplňku stravy Zerex Urinclear.

Doplňte látky, které vám chybí

Bylinky a ovoce pomáhají, nedokážou však zázraky. Například takový kupovaný brusinkový džus nebo šťáva neobsahují vždy jen složky stoprocentně přírodního původu. Často se v malých písmenkách na obalu dočtete, že vlastně pijete koncentrát, který obsahuje velké množství cukru. Cukr se samozřejmě dostane do žaludku a potom do močového měchýře, kde jeho nadměrná přítomnost způsobí vznik sladkého prostředí, které je pro bakterie velmi příznivé.

Právě proto je vhodnější přijmout extrakt z brusinek, či jiných léčivých bylinek a vitamínů ve formě, která vašemu tělu lahodí. Nejlepší volbou jsou v tomto případě doplňky stravy obsahující extrakt ze sušených, drcených brusinek. Podle studie publikované v National Library of Medicine mají brusinky v této formě totiž mnohem vyšší koncentraci antioxidantů než ve formě čerstvého ovoce nebo brusinkové omáčky.

Další podobná studie prokázala, že konzumací doplňků stravy obsahujících sušené drcené brusinky každý den po dobu 8 týdnů, se hodnoty ukazatelů oxidačního stresu v těle rapidně snížily.

Dopřejte svému tělu jen to nejlepší v podobě spojení D-manózy a brusinek

Vhodnou obranou proti zánětu močových cest je přijímat účinné látky z několika bylinek a vitamínů současně - v podobě jediného produktu. Právě tuto kombinaci extraktu ze sušených drcených brusinek a protizánětlivé D-manózy v sobě spojuje doplněk stravy Zerex Urinclear z kanadských brusinek.

Jeho vysoce koncentrované přírodní složení má protizánětlivé účinky a podporuje zdraví močových cest. Je vhodný na prochlazené močové cesty, infekce močových cest a zánět močového měchýře, přičemž obsahuje až 500 mg brusinkového extraktu z kanadských brusinek v denní dávce.

Navíc, v internetovém obchodě Zerex si Urinclear od 1. až do 9. března 2021 koupíte se slevou 10 %.

Nezapomínejte, že prevence je klíčem ke zdraví močových cest a Urinclear je klíčem k prevenci.



Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow