Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

Bylinky na trávení: Dejte se do pořádku přírodní cestou

02.03.2020 00:00 bylinky-na-traveni

Říká se, že imunita člověka sídlí ve střevech. Správné zažívání a trávení by proto mělo být alfou a omegou zdravého a šťastného života. Přitom ale podle odborníků 80 % všech lidí na světě trpí nějakými zažívacími obtížemi. Ať už je to jen „obyčejná” zácpa, anebo nepříjemný průjem, či celkově rozhozené trávení. Patříte mezi ně? Taky máte problémy se zažíváním? Nadýmání, pocity plnosti, průjmy či zácpy pro vás nejsou ničím neznámým? Vyzkoušejte sílu bylinek, umí toho mnohem víc, než jak se na první pohled může zdát.

Nejlepší bylinky na trávení

🌿 Bylinek, které vám pomohou s trávením, je nespočet. 

  • Od fenyklu, jalovce, lípy a máty, 
  • přes meduňku, mateřídoušku či len, 
  • až po pepř, rakytník, jitrocel nebo aloe. 

Můžete je užívat v podobě tabletek, doplňků stravy, čajů, koření v jídle, nebo odvarů. Bylinky vám díky obsaženým látkám pomohou snadněji trávit těžká jídla, srovnat střevní mikroflóru a celkově podpořit trávení. 

Bylinky na trávení

Už naše pra-pra-pra-pra-prababičky znaly sílu bylinek, a proto pravidelně připravovaly bylinkové čaje a odvary. Neříkáme, že naše prapředky díky tomu nikdy neskolila střevní viróza, ale rozhodně je tolik netrápila zácpa, nadýmání nebo průjmy. 

✅ Navíc se bylinkami nemůžete předávkovat, tudíž je můžete užívat klidně každý den i jako prevenci před problémy se zažíváním. Díky tomu bude vaše zažívání vrnět blahem jako spokojená kočička.

Čínské bylinky na trávení

💡 Tradiční čínská medicína, dědictví starověké Číny, je jedním ze vzácných příkladů lékařství, které přežilo v živé tradici několik tisíciletí. Je považována za samotného předchůdce dnešního moderního lékařství. A samozřejmě i tradiční čínská medicína má své ověřené „pomocníky z přírody” na správné trávení. „Ze třech desetin léčí lék, ze sedmi desetin správná životospráva” praví jedno čínské přísloví.

Mezi tradiční čínské bylinky na trávení patří: 

  • Pu-Erh, 
  • zázvor, 
  • ženšen, 
  • lékořice 
  • či muškátový oříšek. 

💡 Opět to jsou bylinky, které napomáhají správnému trávení, pomáhají snáze trávit i těžká, tučná jídla a celkově zlepšují zažívání. Proto občas nevadí, když se trochu přejíme, anebo si dopřejeme těžká jídla, která bychom za jiných okolností trávili velice dlouho a bolestivě.

Bylinky na trávení a spalování tuků

Ovšem správné zažívání není to jediné, co všechny tyto bylinky dokáží. Díky správnému trávení totiž můžete dokonce i zhubnout. Ano, čtete správně. Funguje to velice jednoduchém principu - pokud funguje správně zažívání, bude správně fungovat i celé tělo.

Správné trávení = správné hubnutí

Jen si vzpomeňte, jak vám naposledy bylo špatně, měli jste zácpu nebo průjem, nic se vám nechtělo a jediné, na co jste se zmohli, byl odpočinek. Pak si naopak vzpomeňte na chvíli, kdy jste měli zažívání naprosto v pořádku - byli jste plní energie, nadšení, elánů a klidně byste zvládli v tu chvíli výstup na nejvyšší horu světa.

A přesně tak to funguje i s hubnutím a pálením tuků.

Pokud je vám špatně, máte rozhozené zažívání, případně vás trápí průjem či zácpa, tělo se snaží vyřešit v prvé řadě tento problém. Hubnutí a honba za vysněnou postavou v takovou chvíli jdou úplně stranou. Udržuje si své zásoby energie a veškerou činnost směřuje na zlepšení zažívání. Navíc v takovou chvíli nemůžete ani pořádně cvičit či něco podnikat, takže ani vy sami spalování tuků v takovou chvíli příliš nepodpoříte.

Proto je zažívání tak důležité. A jako třešnička na dortu - díky správnému zažívání vaše tělo dostatečně vstřebává všechny živiny, které jsou pro vaše tělo taktéž důležité. Zkrátka win-win situace.

Bylinky na trávení jsou lepší než drastické diety

Nedaří se vám dlouhodobě zhubnout? Máte neustále potíže s trávením, je vám špatně a do ničeho se vám kvůli tomu nechce? Rádi byste do léta získali tu vysněnou postavu, po které už léta toužíte, ale cítíte, že v současném stavu to nebude možné?

Možná vás teď napadnou nějaké drastické diety, hladovky nebo dokonce třeba liposukce či podvázání žaludku. Ani jedno z toho ale nebude potřeba! 

✅ Jak už asi tušíte - základ vašeho problému se nachází ve vašem zažívání. Tím to všechno začíná i končí. Proto se nejprve snažte srovnat si své zažívání

  • Užívejte pravidelně bylinky podporující trávení, 
  • jezte střídmě, 
  • dopřávejte si dostatek ovoce, zeleniny,
  • jezte luštěnin, neboť jsou bohatým zdrojem vlákniny, 
  • pijte velké množství tekutin,
  • a zkrátka si srovnejte zažívání do latě. 

To bude váš první úkol.

Hubnutí se dostaví

Jakmile jej splníte, jakmile si zažívání srovnáte, můžete se pustit do druhého úkolu, a to bude už ono samotné hubnutí. A nebojte, nebude to nic strašného. 

💡 Díky správnému zažívání totiž budete mít spoustu energie, vaše tělo bude mít veškeré potřebné živiny a vaše střeva budou nastartovaná k perfektním výsledkům. Nebudete tedy muset držet žádné drastické diety, nebudete muset pod kudlu chirurgovi. 

Stačí jen začít pravidelně cvičit, případně trochu omezit svůj kalorický příjem. Uvidíte, že se výsledky dostaví dřív, než byste sami čekali. A do léta budete mít postavičku jako ze žurnálu.

✅ Bylinky na podporu trávení

Hledáte ty správné bylinky na podporu trávení? Hledáte tu správnou kombinaci pro vás? Ale zároveň se nechcete během dne přelévat bylinkovými čaji a odvary? Pak vsaďte na Zerex Enzemax. Jedná se o speciální doplněk stravy přímo určený k podpoře trávení, zlepšení funkce trávicího traktu a střev a k celkové tonizaci zdraví člověka. 

✅ Zerex Enzemax obsahuje: 

  • černý pepř,
  • rakytník řešetlákový,
  • jitrocel indický,
  • aloe vera,
  • smetánku lékařskou,
  • a ostropestřec mariánský.

To jsou všechno důležité bylinky, které postaví vaše zažívání do latě. Podporuje plné využití bílkovin, doba potřebná k trávení tučných potravin se snižuje, zlepšení nastává i v trávení masa a tuků. 

✅ Zároveň Zerex Enzemax pomáhá urychlit metabolismus, což ve výsledku vede ke snižování hmotnosti a výše zmíněnému hubnutí.

Užívání přípravku Zerex Enzemax

Zerex Enzemax se užívá vždy jedna tabletka ráno a jedna tabletka večer. Díky tomu nabudíte své zažívání na celodenní bezchybné fungování, i na večerní trávení všeho, co jste za ten den snědli. Vždy zapijte dostatečným množstvím tekutin, a to buď čistou vodou, anebo neslazeným čajem.

Správné trávení na dosah ruky

Trávení by vás nemělo omezovat. Trávení by nemělo stát mezi vámi a šťastným životem. Přitom je velice snadné jej srovnat a užít si nejrůznějších aktivit naplno. Vyzkoušejte proto i vy bylinky na podporu trávení a rozlučte se s nepříjemným nadýmáním, průjmy nebo zácpou. Vaše střeva, ale i celková imunita, vám za to poděkují.

 

Více o hubnutí, konkrétně o hubnutí z břišní části, se dočtete v následujícím článku:



bylinky na trávení bylinky na podporu trávení
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow