Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Sex a erotika

Afrodiziaka pro ženy silnější než migréna

Autor článku: redakce Zerex.cz 06.02.2018 00:00 afrodiziaka pro ženy

Máme zde již legendární situaci - muž se vrátí po náročném dnu z práce, celý den se těší na svou nádhernou, sexy ženu, představuje si, jak večer společně prolebedí v posteli a jak se budou věnovat jeden druhému. Ovšem místo žhavých chvil plných vzdechů a polibků se dočká jen ledového „Čau” a studené večeře. Manželka už opět nemá chuť na sex. Co tak vyzkoušet ověřené afrodiziaka pro ženy? „Co se děje? Už se jí nelíbím? Už jí nepřitahuji? Už jí sex se mnou omrzel?” Ptáte se sami sebe. Tradiční výmluvy na bolest hlavy či migrénu už ani nezkouší… Co stojí za snížením libida ženy? Jak jej můžete nabudit? A jak zajistit, abyste i po letech soužití po sobě oba toužili jako za mlada?

Snížené libido ženy: V čem to vězí?

Snížená sexuální touha není v dnešní době ničím neobvyklým. Častěji postihuje ženy než muže, což dosvědčí nejeden manžel, partner či milenec. Snižující se libido ženy je skutečně zapeklitý problém. Ani mnozí odborníci pořádně netuší, co přesně má na něj vliv. Na jednom se však jednoznačně shodnou - hormony.

Faktory ovlivňující libido ženy

Hormony stojí za všemi procesy v našem těle, a to i za sexuálním vzrušením. Tím by tedy skončila jednoduchá část. Pak je zde ovšem spousta vnější faktorů, které také mohou nepříznivě ovlivnit libido ženy. Jedná se například o:

  • Stres,
  • nemoc,
  • život v rychlém tempu,
  • strach z neuspokojení partnera,
  • práce přesčas,
  • špatná životospráva,
  • nadměrné pití alkoholu,
  • nadměrné kouření cigaret,
  • nízké sebevědomí,
  • snížení sexuální touhy po porodu...

Přečtěte si také: 

Ani bolest hlavy není vyloučená

Možností je mnoho. Dokonce ani ona legendární migréna či bolest hlavy nejsou vyloučené. Podle statistik Světové zdravotnické organizace (WHO) trápí časté bolesti hlavy a migrény více než devadesát procent populace. Asi tři čtvrtiny z těchto případů jsou tvořeny primární bolestí hlavy. Proto ani bolest hlavy není vyloučená. Každá žena je však jedinečná, a tak nelze říci, co je tím hlavním faktorem právě ve vašem případě. Jisté je jen jedno, snížené libido není pouze nepříjemnou záležitostí, ale závažným problémem, který může vyústit dokonce až ke konci vztahu. Proto by se za to vaše partnerka neměla stydět, neměla by se schovávat za chabé výmluvy, ale začít tento problém rychle řešit.

Jaká řešení máme k dispozici?

Řešeních je hned několik. Na prvním místě stojí jednoznačně změna životního stylu. Přepracované ženy by měly zpomalit! A to nejen kvůli svému sexuálnímu životu, ale zdraví celkově. Stres totiž může být spouštěčem mnohem horších problémů a onemocnění, než je „pouhé” snížení libida. Dlouhodobý stres a uspěchaný životní styl může vyústit v infarkt myokardu, cévní mozkovou příhodu, obezitu, předčasné porody a potraty, chronický únavový syndrom, zácpu, syndrom vyhoření či depresi. A žádnou z těchto nemocí vaše partnerka určitě nechce! Nastavte si tedy mnohem nižší cíle, stanovte si menší priority a přestaňte se přepínat. To je první krok ke spokojenějšímu, nejen sexuálnímu životu.

Cvičební a meditační techniky

Společně s odpočinkem můžete vyzkoušet také nejrůznější meditační techniky. Mezi ně patří cvičení tantry, společné masáže, návštěvy wellness center, pravidelné procedury v kosmetickém salónu či aktivní odpočinek. To všechno jsou metody, díky kterým se vaše partnerka uvolní, odpočine si a zrelaxuje. Navíc je můžete provádět společně, a tak si zároveň užít i společných chvil.

Vnější popostrčení

Ovšem i vy můžete přidat ruku k dílu a pomoci vaší partnerce opět získat ztracenou sexuální touhu. Začít můžete u vzhledu. Návštěva kadeřnictví vám dodá nejen nový look, ale také sexappeal, který vaše žena určitě ocení. Dále můžete zabrouzdat do prodejny s obleky a jeden perfektně padnoucí si zde zakoupit, abyste v něm pak okouzlili vaši partnerku u večeře při svíčkách. A vše můžete završit pánským afrodiziakálním parfémem, který si pohraje s čichovými senzory vaší milované. Ta bude ve vaší přítomnosti doslova jen příst.

Afrodiziaka pro ženy, bylinky a doplňky stravy 

Pokud nic z výše zmíněného nepomůže a vaše partnerka stále nebude sršet touhou, můžete vyzkoušet nakonec poslední možnost - afrodiziaka pro ženy. Na trhu najdete mnoho produktů, které pomáhají povzbuzovat ženské libido. Jedná se jak o volně dostupné doplňky stravy, které mají stimulační účinky, tak i o léčiva předepsané praktickým lékařem.

My však zůstaneme pouze u první zmíněné kategorie, a to doplňků stravy. Ty jsou totiž volně dostupné a vhodné prakticky pro každého. Jedním takovým je například Hotness, přírodní afrodiziakum pro zdravé libido. Obsahuje přírodní látky, jako je výtažek z Maci peruánské, Kotvičníku zemního, Damiánu a kořen Ženšenu. Hotness napomáhá zvyšovat přirozenou cestou hladinu estrogenů v těle a zmírňuje hormonální výkyvy. Jedná se pouze o doplněk stravy, ne o lék.

Vyzkoušet můžete zároveň také tradiční afrodiziaka, jakými jsou třeba čokoláda nebo ústřice. Rozhodně se ale s takovou situací nesnažte smířit. Čím déle budete řešení tohoto problému odkládat, tím déle potom bude trvat návrat do běžných kolejí. Přesvědčte svou partnerku, že to má smysl a vyřešte tuto záležitost společně. Nejen, že se zlepší váš sexuální život, ale také upevní vztah. 



libido chuť na sex afrodiziaka pro ženy jak vzrušit ženu
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow