Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Naše tělo

9 nejdůležitějších vitamínů a minerálů, které potřebuje každý muž

02.10.2019 00:00 9-nejdulezitejsich-vitaminu-a-mineralu-ktere-potrebuje-kazdy-muz

Každý člověk na světě potřebuje dostatečné množství vitamínů a minerálů. Tyto drobné látky, které najdete v každé potravě, jsou pro člověka velice důležité. Zajišťují životně důležité metabolické pochody, podporují funkci enzymů, ovlivňují správné fungování imunitního systému a spoustu, spoustu dalšího. Pokud nemáte vitamínů a minerálů v těle dostatečné množství, můžete se začít cítit hůře. Budete více unavený, budete mít špatnou náladu, zhorší se vám zažívání, anebo jednoduše onemocníte. Jaké jsou tedy ty nejdůležitější vitamíny a minerály pro muže? Na které vitamíny a minerály se zaměřit? A které jsou jen výplodem reklam?

Nejdůležitější vitamíny a minerály pro muže

Vitamíny si náš organismus, až na některé výjimky, bohužel nedokáže sám vyrobit. Proto je velice důležité je buď získávat z potravy, anebo z doplňků stravy, což je ta jednodušší forma.

A nelze říct, že jsou některé vitamíny pro tělo důležitější než jiné. Všechny hrají v našem organismu klíčovou roli a pokud jich nebudeme mít dostatek, pocítíme to na vlastní kůži. Ovšem některých vitamínů a minerálů máme všeobecně z potravy málo, a proto je důležité je doplňovat.

Jedná se o vitamíny ze skupiny vitamínů B, vitamín C, vitamín D. Co se týče minerálů, pak jsou pro nás naprosto klíčové hořčík, vápník, železo, zinek, selen a chrom. Všechny tyto vitamíny a minerály by měl každý muž doplňovat, a to ať už pomocí speciálně upraveného jídelníčku, nebo doplňků stravy.

Účinky jednotlivých vitamínů a minerálů na mužský organismus

1. Vitamín B

Jako první velice důležitý vitamín, je vitamín B, tedy celá skupina vitamínů B. Tyto vitamíny jsou klíčové pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Pozitivně působí proti únavě, pomáhají při trávicích obtížích a zlepšují funkci srdečního svalu.

2. Vitamín C

Druhým důležitým vitamínem, a zároveň také jedním z nejznámějších vitamínů, je vitamín C. Vitamín C hraje v těle každého z nás naprosto klíčovou roli. Zodpovídá za správnou funkci všech buněk v lidském organismu. Je nezbytný pro udržení obranyschopnosti těla, je důležitý také pro naše svaly, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a působí preventivně proti vzniku některých nádorových onemocnění.

3. Vitamín D

Vitamín D je asi jedním z nejpotřebnějších vitamínů. Vzniká totiž v kůži působením UV záření, kterého ale po většinu roku, mimo léto, máme všichni nedostatek. Vitamín D podporuje udržení přirozené hladiny pohlavních hormonů v těle, zlepšuje náladu, upravuje kvalitu spánku a posiluje obranyschopnost organismu.

4. Hořčík

Kromě vitamínů jsou ale pro člověka důležité také minerály. Na první příčce jednoznačně stojí hořčík. Většina lidí na světě jej má totiž drastický nedostatek. To se pak může projevit zvýšenou citlivostí na stres a napětí, což může vyústit ve svalové křeče, deprese či celkové zhroucení. Hořčík chrání nervy, působí protizánětlivě, podílí se na látkové výměně bílkovin a tuků.

5. Vápník

Dalším důležitým minerálem je vápník. Asi každý si ještě vzpomeneme na dětství, kdy do nás rodiče rvali vrchem spodem všechno, co obsahovalo vápník, abychom měli silné a zdravé kosti. Kromě toho se vápník podílí na správných svalových a nervových funkcích a reguluje srdeční rytmus. Je nedílnou součástí v procesu srážení krve, má pozitivní vliv na kvalitu kůže a vlasů a udržuje chemickou rovnováhu v těle.

6. Železo

Železo. Věděli jste, že bez železa by se vaše buňky v těle zadusily? Právě železo totiž stojí za buněčným dýcháním. Kromě toho zásobuje tělo energií, zlepšuje funkci imunitního systému, přispívá při poruchách soustředění a má zásadní význam pro stavbu červeného barviva v červených krvinkách.

7. Zinek

Nyní přicházíme ke zcela klíčovému minerálu pro muže a jejich potenci. Právě zinek silně ovlivňuje vaši sexualitu, přispívá k plodnosti, správné reprodukční funkci a k udržení normální hladiny mužského pohlavního hormonu v krvi. Doporučená denní dávka zinku se dle odborníků pohybuje mezi 15 – 25 mg denně. Pokud jej nemáte dostatek, projeví se to poklesem hladiny mužského pohlavního hormonu. A jestliže nemáte dostatek pohlavního hormonu, máte menší chuť na sex, vaše libido postupně klesá a významně vám poklesne také kvalita erekce.

8. Selen

O selenu se příliš nemluví. Málokdo dokonce tuší, že i ten náš organismus nutně potřebuje. Kupříkladu kojenci bez dostatku selenu mohou i umřít. Selen je znám díky svým antioxidačním vlastnostem. Pomáhá tělo chránit před nemocemi, ve spojení s vitamínem E a C chrání buňky před oxidačním stresem a společně s jódem reguluje funkci štítné žlázy.

9. Chrom

A na závěr zde máme neméně důležitý chrom. Proč vlastně naše tělo potřebuje tento minerál? Chrom je důležitý pro růst a posilování obranyschopnosti organismu, pomáhá udržet optimální hladinu cukru v krvi, podporuje energii a dobrou náladu. Doporučená denní dávka chromu by měla činit zhruba 80 až 180 mikrogramů.

Vitamíny a minerály jsou pro muže ty nejpodstatnější

To jsou tedy všechny vitamíny a minerály, které jsou pro muže ty naprosto nejpodstatnější. Každý muž by měl tedy právě na řádný příjem těchto vitamínů a minerálů dohlížet a případně si vypomoci některými s dostupných doplňků stravy.

Jedinou nevýhodou takových přípravků je ale fakt, že ne všechny v sobě obsahují dostatečné množství těchto látek. Než abyste tedy každý jednotlivý prvek užíval samostatně a přes den tak spolykal devět i více prášků, vsaďte na jistotu - Zerex Vitality Complex.

Zerex Vitality Complex - vše, co mužské tělo potřebuje

Jedná se o úplnou novinku na poli doplňků stravy. Zerex Vitality Complex obsahuje veškeré výše zmíněné vitamíny a minerály, které vaše tělo potřebuje, a to navíc v potřebném množství.

V Zerexu Vitality Complex najdete:

Hořčík 132 mg
Vápník 120 mg
Vitamin C 240 mg
Železo 7 mg
Zinek 5 mg
Selen 55 ug
Chrom 40 ug
Vitamin D 20 ug
Kyselina Pantothenová 6 mg
Vitamin B12 5 ug
Vitamin B6 2,8 mg
Vitamin B2 1,4 mg
Vitamin B1 1,1 mg

 

Zerex Vitality Complex představuje dokonalý doplněk stravy pro každého muže. Užívejte dvakrát denně jednu kapsli Zerex Vitality Complex a zbavte se špatné nálady, úbytku hladiny mužského pohlavního hormonu, neustálé únavy a vracejících se nachlazení. Zerex Vitality Complex je volně dostupný online a najdete v něm jen ty nejdůležitější vitamíny a minerály, které mužské tělo potřebuje.

 

Jak přesně může nenápadná bylinka jako tribulus terrestris ovlivnit růst svalů? Odpověď najdete v článku:



vitamíny a minerály vitamíny a minerály pro muže
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow