Zerex Magazín

Poctivě připravované články o tom nejdůležitějším, co potřebuje každý vědět o svém zdraví.

Vyberte si z menu téma, které Vás právě teď nejvíce zajímá.

Vztahy

2 naprosto klíčové zásady rande naslepo

03.08.2020 00:00 2-zasady-rande-naslepo

Ne, nemusíte se děsit. Žádný tlustý manuál schovaný v kabelce nebo v mobilu. Žádné podezřelé odbíhání a nakukování do seznamu moudrých rad a doporučení. Stačí mít s sebou zdravý selský rozum, zkušenosti z předchozích randění a špetku nezbytného sebevědomí.

Rande naslepo: Projev zoufalství či naděje?

V žádném případě projev zoufalství. Konec konců každé první rande je ze své podstaty rande naslepo. I když se již znáte z jiných příležitostí, tak poprvé na sebe pohlédnete očima potenciálních sexuálních, či dokonce životních partnerů. Pochopitelná tréma svazuje jazyky i chování, které má daleko do uvolněné přirozenosti. Nejen první rande naslepo mohou provázet fatální chyby, nicméně existují osvědčené cesty, jak se jim vyhnout.

Očekávání a rizika

Schůzky jsou spojovány s očekáváními a riziky. I ty obchodní, natožpak rande. A rizika se zvětšují, jde-li o první rande na slepo

Musíte se dobře připravit a zvládnout dva úkoly:

 

  1. Zaujmout protějšek.
  2. Minimalizovat rizika.

Rande naslepo

Zaujmout protějšek na prvním rande tak, aby okamžitě neprchl, není zcela triviální záležitost:

  • Outfit, vizuální signál vytváří první dojem už na dálku. Samozřejmě záleží na prostředí a příležitosti setkání. Jdete-li do opery, není co řešit. Nicméně předpokládejme klasiku, posezení nad kávou, případně procházka. Dámy se vyhnou vyzývavému oblečení i líčení. Určitě nechtějí na začátku budit dojem nymfomanky nebo femme fatale. Nejlépe zvolit to, v čem „bydlíte“, v čem vám je dobře. Gentlemani zapomenou na oblíbené seprané tričko a odrbané džíny, na to je času dost. Věřte, že dáma neočekává ani bezdomovce, ani lva salonů. Určitě najdete něco přiměřeně ležérního.
  • Konverzace bývá často kamenem úrazu. O čem s neznámým člověkem hovořit? Rozhodně ne o politice, zdraví nebo zaměstnání. Při nejhorším si vezměte příklad z Angličanů. Počasí nikdy nezklame. Určitě neprohloupíte projevením zájmu, co druhá strana ráda dělá ve volném čase, kam jezdí na dovolenou, co čte, jakou poslouchá hudbu. Neutrální témata umí rozvázat jazyky, zejména týkají-li se oblíbených aktivit. Nezapomeňte na důležitost umění naslouchat. Nepustit druhého ke slovu je nejen nezdvořilé, ale také se nic nedozvíte. 
  • Údiv nad rozdílem mezi fotografií a realitou projevujte přiměřeně. S nejvyšší pravděpodobností ani vaše fotografie na seznamce nebyla příliš upřímná. První rande představuje začátek konce nalhávání o sobě sobě i ostatním. Jedině upřímnost může být pevným základem budoucího vztahu.

Hrozby, která s sebou nese první rande naslepo, bývají i překvapivé. Nevíte o sobě zhola nic, jen to, že oba chcete randit. Jádro pudla skrývá odpověď na otázku: Proč? Celá řada motivů přináší nadějnou budoucnost, jiná řada, možná delší, nebezpečí. Klišé napovídá, že nebezpečí ve spojení s randěním číhá především na ženy, nicméně pojmy „riziko“ i „nebezpečí“ jsou bezpohlavní.

  • Vhodné místo pro první rande na slepo má strategický význam. V žádném případě nepřistupte na vám neznámé prostředí, zejména je-li zastrčené s minimálním či žádným provozem. Ideálním se jeví rušný veřejný prostor, kavárna či podobné zařízení. Případně požádejte kamarádku či kamaráda, aby vás zpočátku sledoval, případně vyfotil. Nejde o šmíráctví, ale o vaši bezpečnost.
  • Poznávací znamení má význam ze dvou důvodů:

✅ Nemůže dojít k omylu, schůzka skutečně začne s očekávanou osobou.

✅ Pokud realita dramaticky neodpovídá získané představě, máte poslední šanci utéct, i když to není nejzdvořilejší.

  • Neposkytujte žádné osobní údaje jako adresu, kontakty na sociálních sítích či do zaměstnání. To vše až po nabytí dojmu, že v randění budete nadále pokračovat. Někteří lidé dovedou být velmi dotěrní. Stalking je sice trestným činem, ale určitě si nepřejete prožít peklíčko pronásledování.
  • Nechoďte s neznámým člověkem ani k němu domů ani jinam do soukromí. A už vůbec ho nezvěte k sobě. Opatrnost matka moudrosti, ale také bezpečnosti. Nic nemusí být takové, jak na první pohled vypadá.

Rande naslepo - klíčové zásady

Sex a první rande naslepo

Nic není nemožné. V průzkumech seznamovacích agentur nadpoloviční většina respondentů přiznává sex na prvním rande. Mnoho dalších připouští, že by se mu nebránilo. Sex s člověkem, se kterým jste se před několika desítkami minut viděli poprvé, není pouze adrenalinové dobrodružství. Slovo dostanou i obavy doprovázející každý první sex s novým partnerem.

Ženy pochází z Venuše, muži z Marsu. Zásadní rozdíl nespočívá ve stavbě těl, nýbrž ve způsobu uvažování. Proto se zákonitě liší i jejich strachy před prvním sexem.

  • Ženy trápí především otázka, zda se budou líbit i v rouše Evině, které spolehlivě odhalí všechny vady na kráse. Ostatně většinou domnělé. Nežehrejte na nepřízeň osudu. Ani dospělý muž už nemívá postavu jako ze škatulky. Navíc, zatím nemáte ani tušení, jaký typ postavy muž preferuje. Pokud byste ho odpuzovala, pravděpodobně by nedošlo ani k prvnímu rande, natož pak k nabídce sexu. Raději si užijte okamžiku a předveďte se jako ženská do postele i nepohody. 
  • Muži to mají složitější, nezachrání je ani sebevětší sebevědomí. Obava z čistě mužského selhání bývá sebezničující, takže se nakonec naplní. Zkušené ženy vědí své, určitě nepůjde o první selhání, s nímž se v životě setkaly a dokáží situaci nejen zvládnout se šarmem, ale také napravit co se dá. 

Muži znající „své pappenheimské“ pamatují na zadní kolečka a vzoru šachistů myslících pár tahů dopředu. Takže obvykle mají po ruce nejen kondom, ale také doplněk stravy Zerex Klasik a nemohou být zaskočeni.

  • Podporuje libido a chuť na sex
  • Pozitivně ovlivňuje erekci, výdrž a celkový výkon

Sázka na jistotu je sázka na Zerex Klasik. Pevná a trvanlivá erekce bude sladkou třešničkou na dortu nejednoho rande. 

Zerex Klasik na podporu erekce

Oba dva máte něco za sebou. Víte co chcete a nenecháte se opít rohlíkem. Takže jen pro úplnost malá připomínka, na co byste neměli zapomenout.

  • Antikoncepce by měla být samozřejmostí nejen kvůli nechtěnému početí, ale především pro ochranu zdraví. To se neobejde bez kondomu. Muž odmítající kondom se nesmí divit, když mu žena uteče nejen z postele.
  • Umírněnost by měla provázet první intimní sbližování. První sex, natožpak jde-li o první rande na slepo, není příležitost pro zkoušení extravagantních způsobů milování. Nechcete přece druhého vyplašit, či dokonce vyděsit. O to více prostoru dejte poznávání partnerova těla, jeho reakcím na dotyky i jiné podněty.

Jaká další „překvápka“ může připravit rande naslepo?

Dalo by se říci, že standardní neboli nic nového pod sluncem. Mnohým překvapením úspěšně předejdete, najdete-li odvahu dohodnout určitá pravidla na počátku schůzky.

  • Květina je milá a žádoucí pozornost, leč žádný olbřímí pugét. Neznáte další program partnerky, netušíte ani, zda nakonec nepůjdete někam, kde bude pugét překážet. Nemluvě o případné alergii, která by první rande dokonale zničila.
  • Placení útraty, je-li jevištěm kavárna či obdobné zařízení. Muži obvykle cítí povinnost platit i za dámu. Zdvořilé je nabídku odmítnout a již při objednávání obsluhu upozornit, že platí každý sám za sebe. Má to dvě přednosti:

✅ Nemusíte se ohlížet na ceny objednávaných položek.

✅ Nehrozí útěk partnera bez placení.

  • Loučení bývá těžká věc. V každém případě potřesení ruky s pevným stiskem, případně lehký polibek, samozřejmě na tvář. Jazyky si schovejte napříště, bude-li nějaké. Od věci v žádném případě není poděkovat za příjemně prožitý čas. 

Rande naslepo skončilo a co dál?

Konec dobrý, všechno dobré. Zejména, pokud konec přinesl i příslib příštího setkání. Před druhou schůzkou bývá žádoucí revidovat míru své upřímnosti při prvním randění. Případně při nejbližší příležitosti uvést věci na pravou míru. určitě nechcete, aby slibně se rozvíjející vztah časem končil kostlivec z vaší skříně.

Přečtěte si více o příznivých účincích Zerexu

 

První sex s novou partnerkou je jako zkouška ohněm. Znáte jeho pravidla?



rande naslepo
Zerex Magazín arrow
Zerex Magazín arrow